Odchovna, porodnička
ááha takže jí mám odlovit do nějaké sklenice ?? např do 5l ?
Lepší není
ale řekl bych, že platí to, co už jsem napsal. Nemoc to není, těhotenství v začátku. Pokud chceš odchovat mladé, je lepší ji odlovit před porodem do samotné nádrže. Porodnička se hodí, protože ráda požírá své mladé.
toto je lepší fofo
pokud je těhotná, má černou skvrnu zralosti na konci bříška. V posledním stádiu se jí bříško hranatí a vypadá jak malá krabička
Nejlépe to poznáš, když se na rybku podíváš z vrchu.
zkusím to ještě nafotit ale ona je rychlá a porád někam leze a já ji nemužu vyfotit
Na nemoc to nevypadá, tedy z ohledem na kvalitu fotky. A těhotenství, tak bych řekl, že v počátečním stádiu. Chtělo by to lepší fotku a větší detail
0 01.06.2014 09:01 Anika – Paví očko
u zadečku má nějakou červenou tečku jako když krev... tak nevím :(
0 01.06.2014 08:58 Anika – Paví očko
a nevím estli je těhotná nebo estli to je nemoc
Paví očko
mám i foto
Ještě vědět jaká.
0 01.06.2014 08:23 Anika – Akvárko
Ahoj poradíte mi jak poznám že je rybka těhotná ?
byla bych moc ráda kdyby jste mi odpověděli... předem děkuji za odpovědi
na porodničku z pet lahve se vy... , postačí jim zaběhlé akvárko osázené kytkami , zajetej filtr , no a v 25 litech pro gupky aspon dvakrát týdně měnit třetinu vody , ostatní už příjde samo , kvalitní nejednotvárná strava je samozřejmostí
Do látky vystřihnout dírky a vložit do petky šlo by to ??
mám 25l akva a jen 2 rybky (paví očka) a teď si dělám porodničku z pet láhve... jestli to tak muže být se síťkou ?
Pořiď samečkovi ještě dvě samičky a bude mladejch že nebudeš vědět co s nima.
0 31.05.2014 21:01 Lenka – Paví očka
Ahoj,jsem nováček a mám 2 paví očka (samičku a samce) a chci aby se spářili ale moc se jim nechce... nevíte jak to urychlit ? předem vám moc děkuji za odpovědi
Starší reakce
Jestli chces rozumne neco odchovavat, stejne potrebujes nejakou dalsi nadrz. Takze pak treba takhle:
rybicky.net/clanky/650-porodnicka
Pokud chces nahodne zachranit obcas nejakeho prcka, dej na hladinu poradne plovoucek a kdyz neco nahodou rano najdes v rostlinach, vylov to fajfkou a soupni do:
www.akvarista.cz/…
K tomu nepotrebuejes prakticky nic a z par malo mladych muzes i tak mit radost.
A nebo nech akvarko poradne zarust a obcas se stane zazrak. Takhle se mi jednoho dne z krovi vynorila mala Plata koralova, nakonec tam i dospela, a to bych si myslel, ze v tom akvarku nemuze nic prezit. Kdyz odhlednu od ostudy, co jsem do celkem maleho akvarka tehdy narval (ze poridim vetsi) a ze jsem nemel ani cim slusne fotit:
rybicky.net/fotogalerie.php… Podivej se mi na velké akva na profilu, mam tam ve fotkach odchovnu.... Do misky od bonbonu jsem vyvrtal nebo žhavým hřebíkem udělal hromady dírek zavěsil na 2 plastové tyčky a pověsil za akva, když jsem chtěl vyměnit vodu tak jsem misku jenom zvedl voda s kalem (hovínka, nesnězená potrava) vytekla do velkého akva a po "zatlačení" pod hladinu se voda dírkama zase napustila
Kubasix napsal: Na hladinu dej nějakou plovoučku a nemusíš se o ně bát, některý přežijou a asi po 2-4 hodinách už jsou mimča akceptována.
no to nevím mi plata požere i 3 dny starý potěr který s ní plave....
mal som plavajucu ale vo stvrtok som ju obstrihal tak uz neni na hladine
Na hladinu dej nějakou plovoučku a nemusíš se o ně bát, některý přežijou a asi po 2-4 hodinách už jsou mimča akceptována.
0 02.02.2014 23:16 matus13 Poradite mi nejaku porodnicku do spolocenskeho akvaria?lebo mam tehotnu black mollu a bojim sa ze mi ten poter hned pozeru ostatne ryby.
Starší reakce
RBeil napsal: odlov ji dle své úvahy, já bych ji už odlovil, jestli máš kolem 40 mimin tak asi jich už víc pravděpodobně mít nebude, jako bude ale až za pár dnů či týdnů.... Miminka nech v porodničce dokud nevyrostou do velikosti kdy je už ostatní nepožerou... POkud máš větší akva tak bych je dal tam ať mají víc prostoru na plavání ovšem ne do akva de máš ostatní ryby.... Mimina krm na prach rozmělněným vločkovým krmivem 3x denně ale velmi málo moc toho nesní... Děkuji
0 30.01.2014 13:54 Kájinka – Kájinka
Děkuji vám za pomoc. Narodilo se mi několik krásných rybiček a maminku jsem odlovila a je vše v pořádku. Ale nevím jak dlouho mám nechat ty malinký rybičky v porodničce ?
odlov ji dle své úvahy, já bych ji už odlovil, jestli máš kolem 40 mimin tak asi jich už víc pravděpodobně mít nebude, jako bude ale až za pár dnů či týdnů.... Miminka nech v porodničce dokud nevyrostou do velikosti kdy je už ostatní nepožerou... POkud máš větší akva tak bych je dal tam ať mají víc prostoru na plavání ovšem ne do akva de máš ostatní ryby.... Mimina krm na prach rozmělněným vločkovým krmivem 3x denně ale velmi málo moc toho nesní...
0 30.01.2014 07:27 Kájinka – Kájinka
A děkuji vám za informace
0 30.01.2014 07:24 Kájinka – Kájinka
A ještě teď jich tam je čtyřicet něco ale jak poznám že už porodila abych jí mohla odlovit ?
A až jí od lovím ty malý mám nechat v porodničce jak dlouho ?
Ja si myslim, ze je to mecovka.
Rostlina nikdy nikomu nevadila...
Já jsem dal do porodničky(tý závěsný) rostliny, které jsem den před tím zastřihával a plovoučky nemusíš řešit. Ty rostliny tam mám už 3. den od porodu a celkem v nich rejdí. Snad ty rostliny nevadí, přístup k hladině mají.Jo a je to omladina mečovek.
Vyprdni se na porodničku a přidej plovoucí rostliny, kde se omladina schová, pak možná všechny nesní...
0 29.01.2014 22:26 Kájinka – Kájinka
před chvílí tam byli dvě rybičky a teď tam je 14 rybiček
romant napsal: Živorodky tohle, to pojídání, obvykle dělají. Podívej se do atlasu, všude se to píše, osobně si myslím, že to co je na obrázku je nějaká plata, ale můžu se mýlit. Děkuji ale nesní všechny ne
?
Živorodky tohle, to pojídání, obvykle dělají. Podívej se do atlasu, všude se to píše, osobně si myslím, že to co je na obrázku je nějaká plata, ale můžu se mýlit.
Edit: Jestli chceš nějaký mladý, tak po porodu tu samici odlov. Nebo to takto vůbec neřeš a měj v akváriu možnost se poschovávat, ideál jsou nějaký chuchvalce rostlin a ona si příroda cestu najde a něco jistě přežije.
Kájinka napsal: Nevíte co je tohle za rybu ? To je ta ryba právě porodila ale připadá mi že je chce sníst už jednu snědla nevím proč to dělá ? 0 29.01.2014 22:10 Kájinka Nevíte co je tohle za rybu ?
Jaké ryby tam chceš dát a jakou jsis koupila ? Bodlo by kdyby jsis založila prezentaci...
0 29.01.2014 16:44 Kájinka Ahoj koupila jsem si porodničku, ale nevím kdy jí tam mám dát rybička už má veliké bříško a dává se ta porodnička do akvárka ?
Starší reakce
Podívej se do mého alba s fotkami co mám na profilu, mám tám vyfocenou jednoduchou, podomácky vyrobenou porodničku z mísy a dvou tyček. Nic mě to nestálo a zládne to i ten co je jak se říka "levej". Když jim chceš vyměnit vodu tak to jenom vyáhneš nad hladinu, voda vyteče do akva a jak tu misku ponoříš zpátky do vody tak dírkama vespod ti voda nateče zpátky
Starší reakce
Kdyz pak ty male nachas viset v akvariu v tomhle:
www.levnaakvaristika.cz/…
nic Ti je nesezere, vodu budou mit z velkeho akvaria (takze se nebude kazit tak rychle jako v malem objemu), a nepotrebujes ani dalsi vybaveni jako topitko.
EDIT: Na cisteni je fajn si poridit hranatou plastovou nadobu na potraviny. Tim to podeberes, cele vytahnes, mlade vyklopis a sitku vydrhnes, rybicky jsou stale ve vode a bez loveni. Az sitku zavesis zpet, mlade zase jen opatrne prelijes.
joo to by šlo ;) tak doufám, že se to podaří ;)
Tak ten chuchvalec plevele dej do tý flašky, vodu z akvária, kterou budeš denně částečně měnit a uvidíš, jak se zadaří, po porodu samičku odlovíš zpátky a v tý flašce budeš tu vodu měnit denně, klidně polovinu a několikrát denně krmit, jsou to žrouti a za 3 týdny je přelovíš k ostatním.
já bych to chtěla zkusit takhle, protože tam opravdu máme některé rybičky agresivní (např. pestřenec)..
Do akvária kde teď je dej nějakej chuchvalec rostlin, nějakýho plevele a ono se něco zachrání.
Chci se zeptat, nemám doma odchovničku a jedna živorodka brzo bude mít mladý, tak mám v plánu jí dát mimo akva do 5l sklenice a dát něco na dno a třeba jeskyni... bohužel nemám navíc ani filtr topení či vzduchování, tak se chci zeptat, jestli mi něco poradíte? osvětlení bych zařídila lampičkou.. myslíte, že mám šanci, aby tam ty mladé vydrželi? díky
Starší reakce
Neboj se za 4 týdny budou další
no dokelu..3 tyzdne cakam na potomkov a zrovna pred porodom mi ochoreju na bacila..
No, upřímně, jak je tam ten bactopur, tak bych od toho žádný zázraky nečekal.
takze su mrtve..aha..myslis ze este daco vrhne..nezda sa mi este velmi matkine brusko splostene
Podrodničku od mrtvolek vyčistit, měnit často vodu, mladý často krmit, ale s bactopurem bych byl velmi, velmi opatrný.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 11 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13360x