Přestavba krytu s osvětlením
jojo jasne . to seženeš na slovesku v pohodě. a nebo vlítni do nejbližší akvaristiky ...
diki moc, za radi, na nete to uz pozeram ze kde sa to da objednat, z ceska to nechcem lebo minule som si objednal eheim substrat pro za a nevem za co my dali na poste poplatok este 170sk takze ma to namiesto 560sk stalo 730.
seženeš na internetu. V obchode spíš ne protože tam maj akorát klasický zářivky s normálním spektrem. Můžeš jí koupit třeba na tom odkaze... délka trubic je u všech stejná 15W všechny stejné 18W všechny stejné . U některých např 36W jsou dva ypy délek ale ty se myslím pro tyhle odstíny bareev nedelají ... takže v akvaristice stačí říct 15 W ... a nechat si poradit . já nevím mě se ten oceanic light líbí vypadá to přirozeně. Nebo zkus koupit PHILIPS TL-D 15W /830 měli by to mít v lepší prodejne elektro a nebo osvětlení , uvidíš bude to určitě lepší než to co tam je
a kde sa to da zohnat. da sa iba v akvaristike alebo aj v obchode so svetlami? a aku ma dlzku ta tvoja trubica?
takleuci zrovna zahod . To dávaj snad do všech krytý takovýhle nevhodný zářivky ... Hele já jsem koupil aqua oceanic light viz diskuze
rybicky.net/forum/5309… a jsem spokojen. Má vyšší svítivot než tyhle cool white a daleko lepší barevný podání a taky složení spektra pro život v akva . Hele tyhle zářivky co tam dávaj se maj dávat podle kataloů jen pro osvětlváí skladů a hal a chodeb

Edit:
narva.netdirect.cz/…. nevím ale zatím dobrý. Maj to snad ve všech akvaristikách tyhle spec. zář.

jo, to bol set, aqua-el kryt 50*30 oznacenie Z1
ta trubica je znacka leuci 4500K T8 cool white, pred ym som mal inu lenze tu sa nedalo zohnat
pozry obrazok(z navodu)
Edit: alebo nejaku inu 15W trubicu ktora lepsie svieti, ja sa do toho neviznam tak napiste aku

To se ti nevejde . výkon trubice závisí na délce. i když jsou i vyjímky .. spíš jedině dopřidat DZ zářivku např.
zarivky.cz/…. ale k tomu potřebuješ taky nějak nacpat patici a tlumivku. Jedině pak dopřidat ještě jednu 15W zářivku ale ta se do typizovaných plastových krytý stěží vejde.. jedině dokopit nějakou sadu co se řešilo vjiném foru... A nebo místo krytu krycí sklo a na to dokoupit nejaky osvetlovaci teleso 2x 15. jinak neví´m... koukal jsem na muj kryt co mam a do nej dodelat bezpečně a dobře druhou 15W trubici je spíše nemožné a s normou nespolupracující ... jak nekdo psal že to jde ... a jaký máš typ krytu ? to byl nějaký set ? jako mám já ? a jaká tam je trubice ? co je na ní napsané ?

, nevim max miesto je tam 46cm, a jak by sa to dalo nejak vylepsit(na dalsiu trubicu tam neni miesto)
no nedá . Musela by se převíjet tlumivka . mylsím že v krytu jetsli o je nějaký set elektronika neni. chvíli by to svítilo ale přehřívala byse tlumivka a nebyly by ideální parametry pro trubici. to bych neriskoval. Otázka pro tebe spíš je jetsli se ti tam 18W zářivka vejde na dýlku ...
0 05.01.2008 18:49 Frigo112 – kryt aqua-el-prestavba
Zdar, mam jednu otazku. Chcel by som prerobit kryt tak ze tam dam 18W trubicu namiesto 15W , tak rozmyslam ci sa ten prehradnik ci co to je v tom kryte da prerobit tak aby sa namiesto tej 15W dala dat 18W.
Ak je to blbost nerozculujte sa prosim, nevem o tom vobec nic.

Přidat reakci
1 ...... 3 ...... [4]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 6467x