Chov plžů
Někteří lidi tvrdí, že okružáci nějak poznají, že je jich na daný prostor už dost, a zastaví množení. Mohl bys zkusit celý chov přendat do větší láhve/nádrže. Schválně, jestli to pomůže.
Dobrý večer,
Mám samostatnou nádrž s okružáky (cca1.5l) Vzduchuji, dokrmují, vajec plný kytky, ale malí nejsou. Z poslední snůžky jsou už dospělí. Nevíte kde je chyba?
Starší reakce
Není to tak hrozné - 1x-2x týdně max 2 plátky nějaké zeleniny, ovoce nebo sezónně co je. Teď to byl medvědí česnek, ale většinou kopřiva. Není to pravidlo, jak si prostě vzpomenu

Ta to si je teda fakt rozmazlujes

neco z toho bych taky mohl zkusit
Tak celkem je rozmazluju - kopřivu jen listy. Dále medvědí česnek, mrkev, kedluben, okurek, salát - ze zeleniny co chceš. Ovoce - většinou plátek meruňky, broskve. Ale to ne tak často. A ano - vše přeliju vřelou vodou a nechám cca minutku vyluhovat.
předpokládám že kopřivu i se stonkem přeliješ horkou vodou a dáš jim ji tam že?

Neměj obavu, vzdycky si něco najde.. Nikdy jsem je cíleně nepřikrmoval, dávám 2x týdně do akvária nějakou zeleninu nebo kopřivu, ať se podělí s krevetami

Myslím, že by byly dobré i granule pro krevety, ty jsou taky řasožravé, takže jsou ty granulky z řas.já mám i zubovce i krevety a mají s řasou pořád plno práce

díky za info. zatím vypadají spokojeně tak doufám že budou mít počád co baštit

Ahoj Ještě se mi nestalo, že by neměl co baštit, asi bych to moc neřešila, v atlase je napsané, že by mohlo být použito: vylouhovaného čajového listu anebo mrkve, ale nikdy jsem neslyšela, že by někdo musel k tomuto přistoupit.
chci se zepta lidí co mají zubovce, pokud nemá dost řasy, čím ho přikrmujete???

Starší reakce
Ahoj. Tak mám asi štěstí na šneky.. V otevřeném akva mám Clithony, Zebry, Zubovce i krevety a jediný pokus o únik byl po mojí chybě, která skončila rozhozením parametrů vody.

Ono to neni jako vzduchotesna krychle. Sou tam jeste vetraci otvory kterma nikdo neunikne. Ja zalepil jen ty velky
Tak někteří šneci běžně lezou občas nad hladinu. Typicky Neritiny, Clithoni, Levatky...a s vodou to myslím nesouvisí. Jo pokud by to bylo furt, tak je tam asi problém. Nejlíp vidět u Piskořek, které lozí na hladinu se zachránit.

Pokud ti někdo vylézá či vyskakuje z akva, je tam něco špatně. Většinou s vodou nebo nemá šnek dost řasy (potravy). Zameřil bych se na to, ale rozhodně neutěsňoval nádrž... Takže zlepšit parametry vody nebo příkrm šnečků

Jako fakt že zalepené akva izolepou kvůli migrující fauně? Jako vzduchotěsná krychle?
A jak se to dělá?
To nevim jak by zvladl. Zalepil sem viko izolepou aby nebyly skviry kteryma by sneci nebo krevetky utekly
EDIT- Tak nevim jak se mu to povedlo ale ted vylezl z ukrytu. A to sme prohkedavali cely akvarko. Fakt nevim kam se schoval

Někdy utečou, někam se schovají uschnou a chcípnou.

myslíte si, že se tento šnek může zahrabat? Koupil sem tři a dva standartně najdu ale toho třetího nemůžu od rána najít. Dokonce sem rukou propátral celý dno ale nikde sem ho něobjevil. Nevíte jak je to možný?
Tak řasa se objevila dřív než jsem čekal s pomocí zdejších odborníků jsme přišli na to, že se jedné o řasu zelenou vláknitou, začala být i na skle, takže jsem dnes zakoupil 2 ks Zubovce pacifického a už pracují na skle a evidentně jim chutná.
Podotýkám že sem snížil dobu a intenzitu osvětlení.
Starší reakce
Ok počkám jeste aspon týden dva. Dekuji za rady.
Neritina žere jen řasy. Okružáky, levatky, kružníky

Moje neritiny zeru iba riasu, skor by som pockala....
Myslel jsem že bych vzal dvě neritiny. Měl by to být druh co žere odumřelé listy.
Ahoj zajíždím akva, jelikoz je zatim bez života napadlo me koupit dva šneky, myslite ze je to dobrý nápad ? Řasu tam zatim nemám ale nekdo by mel likvidovat listy co mi padaji z kytek, zbytek mi ale hojně roste.
Starší reakce
Dá se obecně říct rozsah teplot ktery šneci snesou?
Starší reakce
Taky malou piskořku by mohla

Pořiď si levatky nebo okružáky.
0 21.03.2020 15:11 Sona – Plž Ampullaria australis
Mám dotaz, mám pidi akvárium asi jen litr nebo litr a půl a dvě menší řasokoule. Chtěla bych si do něj pořídit šnečka s tím, že bych ho přikrmovala, protože na stěnách se moc nenají. Je to dost velké akvárium pro Ampullaria australis když by tam byl jenom jeden a já ho přikrmovala? Může vůbec být jen jeden? Vím, že je to šnek, ale stejně nechci aby se trápil. Moc děkuju!
Starší reakce
Krunýřovec,

ten čistí, jen pokud je maličký, jak trochu vyroste, leží pod kořenem a čeká na krmení. Nejlíp čistí kytky okružáci.
Starší reakce
Někde v diskuzi jsem to četl tak jsem si říkal ještě že mám Krunýřovce a dnes koukám leze je pravda že jsem to viděl poprvé co je mam vždy jenom po skle nebo kořenech.

Mají těžkou ulitu, větší exempláře většina listů prostě neunese. Jinak mladé neritiny mi taky lezou po anubiasech a někdy dokonce i po echinodoru.

A kde to píšou? Mně běžně lezou po listech, nejčastěji anubiasu

Starší reakce
A co řasu Majere, řasu máš...?
Krmení: Konzumují výhradně řasy všech druhů včetně vláknitých. Rostlinné zbytky nebo jakoukoliv jinou potravu ignorují (jako možná výjimka byla opakovaně pozorována konzumace vylouhovaného čajového listu). Nepoškozuje akvarijní rostliny. Jakmile dojdou řasy, hrozí úhyn (nebo snaha opustit akvárium).Starší reakce
Piskořky byly kdoví kde zahrabané a svačinka lezla kolem.
ampularie byly velky kolem 3-4 cm a mam dost piskorek
Starší reakce
Mám jí tam taky, ale v malém množství ani o ní skoro nevím

takže není co moc říct, kromě toho co je napsánno u jejího popisu.
Starší reakce
ani v zaběhlé nádrže všechny rostliny nejdou 1005 a odumírající listy požírá. Doporučuji, mám ho a žere i řasu. a když ne tak chcípne a další sežere jeho a prostě koloběh

velice dobře se množí.
V nově založené nádrži ti určitě ne všechny rostliny hned porostou,tak si tam určitě něco najde.
Přidat reakci
[1] ...... 4 5
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 12963x