Jaké ryby ke krevetkám?
Starší reakce
kdybys radil dobře tak nemáš mínusový palce, někdy je potřeba se nad tím trochu zamyslet
Taky by mně zajímalo v čem se počítala životnost, v týdnech, dnech nebo snad hodinách?
než začly krevetky mizet?
tak kdiš to chceš teda vědět, tak chvilku měl
tak měl si je někdy společně? jak dlouho?
Stačí se podívat do profilu na prezentace, aby bylo jasné jestli tam nějaké kytky má nebo ne.
Pořád jsi neodpověděl na otázku jestli jsi osobně měl kombinaci krevetky a mečovky?
tak tam musíš mít taky nějaký kitky, ne? to se pak ty krevety snadno skovaj a jer to ok, to víš, když tam nemáš kitky, tak je to prostě těšky. ale ten kdo to má fakt vychitaný, tak tam má i kitky a krvety sou prostě v pohodě
měla jsme se s gupkama a fakt občas sezobly malou krevetku, pustit tam mečovky tak je to pro ně drahej oběd, zvlášť ty malý
a co je na tom špatnýho????
tys je snad někdy chovala???
Chci odchovávat mladé. Jak paví očka, tak mečovky si velmi rády zobnou. To platí i o neonkách..
tys někdy choval krevetky? a s mečovkama?
To není vhodná kombinace.
Děkuju, a gratuluju k rozhodnutí
Díky za upozornění na video. Moc pěkně zaznamenáno!
A já jsem rozhodnutá.
V mojí prezentaci Waterworld mám dvě videa, kde je vidět že si otík umí bránit svou tabletku když chce, ale krevetku nechává v pohodě
navíc je tam i dobře vidět že má tlamičku tak malou, že by se mu tam krevetka nevešla, a to ani malá
ale to bylo jedinkrát kdy jsem viděla že si otík brání žrádlo, jinak vždy ustoupí, jsou to hned po sekavcích mí oblíbenci
Díky, to mě jen utvrdilo v tom, že jsou to ty správný rybky.
S otíkama přežije asi vše
Tak to je super.
Díky moc.
Jojo,všechno v pohodě, kamaráděj se spolu...
Díky za reakci. A co malý krevetky, přežívají?
Já mám zkušenosti dobré...
Jasně, dyk jsem to měl doma
. Samičky jsou větší, proto papaj a kaděj jak o závod.
Papavé zvláště samičky, pochybuju, že bys choval jen samečky. Mám zkušenost, že paví očka jsou jen o málo žravější.
Endlerky jsou papavé, ačkoliv mrňavé. Zvlášť samičky.
0 11.02.2012 12:13 DaD [0] Dvakrát jsme do zarostlého krevetárka dali rybu (karanténa - pro jistotu), jednou neonka, jednou mládě (1 cm platy). V obou případech zmizely do večera všechny mimikrevetky. Do třetice ani náhodou. Pozitivní vliv to mělo na ty rybky, původně podezírané z nemoci, nakonec vypadaly nejlíp ze všech
.
Ale zase pětatřicítka a třístovka je rozdíl.
Tady úplně dole je vyhledávání v kombinacích živočichů v nádrži, prostě do kolonky "ryba" dej čichavec, do "ostatní" dej krevetka
rybicky.net/nadrze/…
Vyjedou ti nádrže kde tato kombinace je.
Osobně s tím zkušenosti nemám, ale myslím že by nádrž musela být hodně zarostlá, aby čichavci krevetky nevyzobali. A možná i pak krevetky moc neuvidíš.
Možná větší krevetky - japonicy, by byly lepší. Nebo fitrující krevetky.
Dobrý den. Chtěl bych si pořídit větší akvárko, okolo 250 - 300litrů, ve kterém by ale měly být hlavně krevetky a nějaké menší asijské rybky. Chci tam nějaké rasborky - zakrslou, klínoskvrnnou, skvrnoocasou, pak kardinálku čínskou a vietnamskou. To vše by neměl být problém. Ale moc se mi líbí čichavec zakrslý a perleťový. Oba tyto čichavce jsem spoustu let choval, ale nikdy ne s krevetkami. Vím, že jsou to velmi klidné rybky, ale nepožerou krevetky? Obzvlášť čichavec perleťový je dost velká rybka. Co si o tom myslíte?
Starší reakce
0 23.01.2012 18:50 harpunar – Jediný,kdo bud s krevetama v pohodě,
je ancistrus.Ostatní ti krevety vyzobou,hlavně mláďata.Snad ještě ta paví očka by mohla být snesitelná,ale molly,platy,parmičky i neonky jsou docela nebezpečné pro krevetky.Ono také záleží,jak máš nádrž zarostlou a zda tam krevetky vpustíš za tmy,nebo za světla.Pokud to druhé,tak než se rozkoukají a někam zalezou je mohou ryby zlikvidovat během pár sekund i všechny.Já bych ti doporučil do téhle osádky C.japonicy,ty jsou větší a mohly by vydržet,ovšem malé druhy bych tam nedával!!!Já mám tyhle větší krevetky s triem(jeden dospělý samec a dvě samice)cichlidek Nannacara aurocephalus,ale i to je extrém.Je to v hoooodně dobře zarostlé nádrži,takře si tam našli všichni své místo a určitý řád,ale jak říkám,je to spíše extrémní záležitost.
Pokud budeš mít v akváriu dost úkrytů (kořeny, kameny, rostlinky), tak by ti od krevet mohli přežít i mláďata
Ryby se s nimi snesou, ale malé asi vyžerou....
0 23.01.2012 15:03 curdvo – kryvety s ostatními rybami?
Chtěl bych si pořídit kryvety ale mám jen 112l akvárium s těmito rybami: paví očka, black a gold molly, platy, parmičky, neonky a ancistruse. Tak se chci zeptat jestli se krevety s těmito rybami snesou? jestli mi je ryby nevyžerou? mám tam živé rostliny. Nebo potom mám ještě 50l akvárium a tam chovám mladé ryby od pavích oček, black a gold moll, plat a ancistrusu? Dík moc za odpovědi.
Starší reakce
já mám modré neonky s krevetkami a vůbec si jich nevšímají, ani malých
Jak píše Semtex,mražené je v poho.Jen bych doplnil cyklop,černé komáří larvy a koretru.
Mražené je pro něj dobrá volba. Zvlášť patentky a artemie.
Zajímavá rybka, děkuju za tip. Odrazuje mě ale poznámka v atlase, že často nepřijímají umělé krmivo. Nerada bych moc začínala s živým.
A co třeba Pseudoepiplatis annulatus?
Ten je myslím vhodnější.
0 07.01.2012 20:40 MajkaK [50] - Raci, krabi, krevetky Zdravím,
chci své rostlinné akva oživit o nějakou hejnovou rybku. Jasně, že mě napadly nějaký ty razborky, ale chtěla bych něco barevnějšího, něco, co vynikne. Myslím si, že by dobrou volbou mohla být modrá neonka... Jen ji chci ke krevetkám crystal black, tak se chci zeptat, jak by spolu vyšly. Vím, že ke krevetkám je celkem vhodná, ale ubrání se proti ní alespoň nějaké malé krevetky? Ráda bych je časem rozmnožila.
Starší reakce
No 10-15 neonek do 30 litrů se mi moc nezdá...Neonky sice nechovám, ale ve 30 litrech si je neumim představit...asi by se tam to hejno moc nepohnulo...
Taky dost záleží na tvaru akvária...jestli je to klasické krevetkárium s plochou 30x30, tak tam Neonky ani náhodou (neonky mají rády dlouhé akvárium)...Myslím, že by byly nejlepší mikro razborky...
Třeba galaxy jsou krásný
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 40 41
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 40132x