Jaké ryby ke krevetkám?
já jsem v akva 60l s deseti neonkama měl z 10ks krevetek za rok 1000ks
. Pokud je nádrž zarostlá, budou se množit i s neonkama.
Neonky nejsou zrovna rybky ke krevetkám. Záleží ale taky na velikosti akvárka. Pokud by se neocaridiny mezi sebou křížily, vznikali by postupně různé barevné variace a vracelo by se to spíše k přírodní formě.
výsledkem by bylo vždy horší zbarvení a hlavně je to neetické vůči chovatelům, brzy by se tím "zasvinil" celý trh.
0 23.02.2014 18:47 kitycta Na ten odkaz jsem se už dívala, ale je tam vystvětlivka X = nekříží se a X je i u krevetek stejného druhu, takže jsem zapochybovala o správnosti vypracování této tabulky... A jaké rybky třeba chováte s krevetkama? Chtěla bych nějaké netradiční, něco jiného než neonky apod.
Tak obecně platí, že pokud se krevetka vejde do tlamy ryby, tak ji slupne. Asi by se v kombinaci s molama moc nemnožili. A co se týče křížení, tak tu je odkaz
shrimps.ic.cz/… a neocaridiny by se mezi sebou určo křížily.
0 23.02.2014 18:23 kitycta Máte někdo zkušenosti s chovem krevetek a moly damlatin nebo zlatých moly? A také jsem se chtěla zeptat na společný chov krevetek? Třeba Neocaridina zhangjiajiensis white pearl + Neocar. yellow + Neocar. orange? Nebo kombinace C. red crystal + c. tiger + neoc. yellow? Jde mi spíše než o snášenlivost o mezidruhové křížení.
Starší reakce
Neritina,ale ta je mnohem větší,jinak je skoro stejná(nemá akorát výrůstky na ulitě).
Tak i býložravci si občas zobnou něco masitého na přilepšení, chtěla jsem mít jistotu.
A trochu OT: který ještě šnek kromě Clithona jde ke krevetkám a je dobrý na tu řasu?
Myslela jsem tím, že nebude urputně lovit a pronásledovat krevetí mimča narozdíl třeba od teter. No, evidentně máš otíky z řad "vegetariánů" co jí ryby a občas kuřecí, chybička se vloudila
To sice ano,ale mně luxuje i masitou stravu
Ale samozřejmě nic živého nenapadne
Otík je býložravec, to odpovídá na otázku, že ani mimina nebude baštit
šneky ti doporučím Clithony..jsou to dříči..zůstávají po vykousané stopy na skle
Ještě jsem neviděl,nebo nečetl o tom,že by Otík slupnul nějakou malou krevetku
Ani o nejmenší mimina nejeví zájem? Mám docela pěkné krevetky, jde mi o jejich odchov, ale zas to nové krevetkárko jsem prostě musela postavit blíž k oknu a na předním skle je to znát. Tak chci něco na tu řasu, klidně i šneky, cokoliv, co bude olizovat zelenou řasu ze skla.
mám Otíky s krevetkama a absolutně si jich nevšímají.Je to mírumilovná rybka.Když se přiblíží blízko sobě,tak Otík je jednoznačně první,kdo odplave
Starší reakce
Já vim,u mě to bylo omylem
Ale zrovna před chvilkou sem pozoroval jak krevetka doslova nabourala do jedný černošky -a zepředu- a ta nehla ani brvou,pardon ploutví
"Thorakáti ochutnají nejdřív jednu malou krevetku"
clovece, nevim nevim, mam tri macky, rikam jim nezny tanky (jeden uz je 10ti lety), krevety po nich lozi a delaji psi kusy (prezentace Celakovicke terasy na Akvarku -> fotogalerie)... fakt mi neprijde, ze by je jedli. A ze jim ty blbky lezou prakticky do tlamy. Krevety mam rok a pul. A nejdou po nich ani cichavci, ani xify ani mollyny (pravda, po techle rybach krevety zatim kotrmelce nemetaj, jako na tech sumcich)
Pencernicci jsou uz velky, maj par let, a s krevetulema jsou cca od kvetna, tak uvidime
Amrtin - u me to nebylo omylem ale zamer
Jo.Já už taky párkrát omylem vyndal krevetku rukou
Neboj nic, za dva tři měsíce si na tento svůj příspěvek vzpomeneš. Thorakáti ochutnají nejdřív jednu malou krevetku a pak ti je vyzobou všechny. Jsou to zlatíčka, moji nejoblíbenější pancéřníčci, ale krevetky jim chutnají opravdu velice velmi.
Verim ja to ted hooodne protrhal a prostrihal. Ale krevetky tat odrzly jelikoz neonkam i pavim ockum kradou zradlo.. normalne se pretahujou to ze by se baly vubec nevidim i mou ruku ignorujou. Kdyz jsem ted dceri daval do akva krevetky tak jsem normalne vyndaval rukou...
Já mám v tý stovce(viz foto) dost druhů ryb.Žijou si s krevetkama v pohodě,nehoní je,ale když na to příde,tak právě ty černošky jako jediný je občas proženou.
Tak ja neviem, čím to je, ale tie moje Tetry čierne sú strašne nenažrané, ma hnevajú, lebo pri kŕmení až skáču a strašne špliechajú, potom musím utierať
A tá najväčšia (čo robí problémy) má takú papuľu, že tam dokáže vopchať tabletu JBL NovoPleco (nezje, ale žužle ju a trúsi všade), preto musím dávať prísavníkom až po zhasnutí.
Zajimavy... jeste ze ty krevetky mam ve 240l akva.
Krevetky se mnozej neschovavaj plavou a to tam mam dle vas solidni lovce krevet...
Tetra cerna1 velka, t.ozdobna 30ks, t.zhava 30ks
Pancernicci:
Kropenaty cca 10 cm, sterbuv 6cm, a dalsi
100 neonek, sekavce 4ks krev.japonika a nepocitane krevet red cherry velkyi maly. Zrvna p5ed 2h jsem videl asi 3mm krevetku max 5cm od tetry cerne a uplne v pohode...
Černošky jsou pěkný potvory,jsou to prakticky jediný ryby,co krevetky pronásledují.To třeba parmička zlatá je takový zlatíčko,ta se klidně s krevetkou taká o kus žvance
To sa mne stalo v prípade Tetra čierna vs. mini Neónky modré. Keď najväčšia Tetra čierna ochutnala krevetku, potom bola ako besná a snažila sa chytiť všetky. Musel som ich vyloviť a dať preč. No a potom ochutnala mini-neónku, s ktorými dovtedy žili v mieri a odvtedy začali každú noc miznúť, kým som ich tiež nedal preč. Takže si myslím, že keď rybka raz zistí, že niečo dokáže zjesť, tak už s tým neprestane.
Můj byl taky, dokud neochutnal...
Ono záleží i na jeho povaze,ten můj je takovej ňouma,kterej si troufne jen na prťavý krevetky
Já se přidávám, 20 l, když jsem nasazovala k beťákovi krevety bylo 2x tak zarostlé než je teď, spousta mechu, pár schovávaček a i na dospělou 3 cm samici si troufnul. Do mini buď bettynu nebo krevety. I když uznávám, že můj beťák je vrahoun všeho živého nejen krevet.
Martine, šel mi po větších ve 112-ce společenským, který je zaroslý asi ažaž. Prostě jim přišel na chuť... V dostatečně velký a zarostlý nádrži to asi není třeba tolik hrotit, vždycky nějaké krevetky přežijou a dál se rozmnoží, ale v menším akva bych to nepokoušela.
Mě beťák na začátku vyzobal skoro všechny krevetky,ale jelikož mám akva hodně zarostlé se spoustou úkrytů,tak nějaké přežily a dneska jich tam je spousta.Dospělé si nevšimne,ale čerstvě narozený rád zobe
Vyskočit můžou velmi snadno a zpátky se jaksi nedostanou. Sama mám i větší mezery a nevyskakují (ale jsou v akvárku jen krevetky, bez ryb). Když jsem měla bettu, tak k tomu můžu poznamenat jen to, že dokud "neochutnal", bylo to OK. Pak okusil a šel i do větších krevetek, takže nedoporučuju.
Ještě doplním:krevetka když se lekne,tak skočí jak kobylka.Jenomže,když si vybere špatný směr,tak vyskočí ven a to bývá její konec.I já už jsem takhle jednu našel na zemi vysušenou(teď už je to akva zakryté).
Beta se do dospělých nepustí, aspon u nás to tak nebylo, ale krevetky menší než 1cm by s něj moc radosti neměly
Betta si s krevetek s velkou pravděpodobností udělá drahou sváču. Ano, krevetky mohu utéct i tou malou skulinou u kabelů, ale sama to mám a bez útěků
Většinou se snaží utéct, když jim nevyhuvují parametry vody a nebo se nějaká smolně vydá na procházku.
Starší reakce
Podle mě s toho krevetky moc nadšené nebudou, ale hodně záleží na velikosti akva a jak ho máš zařízené... ale když měděnka potká mladou krevetku, tak je s ní podle mě konec...
Jsou ryby relativně vhodný a vyloženě nevhodný. Značka ideál bude, pokud krevetky budou samostatně. Mají-li být ve společnosti ryb, pak je víc než dobrý zařídit nádrž tak, aby v ní byl dostatek jemnolistých rostlin, mechů. Každá rybka, i sebemenší, si ráda zobne, když bude mít příležitost...
zdravim mužou byt spolu tetry měděné společné s krevetkami červenymi
???
Starší reakce
gupky ti neodporucam chovat s krevetkami neustale ich stresuju ,to skor mensie a kludnejsi druhy ryb ako Neoheterandria elegans alebo mikrorazborky (Razborka thajská,Razborka trpasličí,Razborka mikro a ine)
Tak, ja by som to zhrnul takto:
ak máš džunglu riadnu dokážu krevetky prežiť
moje -pozri moje akva tretia vaňa-nemajú problém prežiť pri gupkách, či dokonca mečúnkach, stále sa rýchlo množia,ale nemusí to vždy fungovať takto dobre, treba skúsiť, zásadný problém by tam však byť nemusel
Ok, tak nic. Tak to tedy s tim místem budu muset nějak jinak vyřešit.Děkuju
My jsme měli krevetky s endlerkama, nvm jak moc jsou obyč paví oka lepší/horší lovci než endlerky, nicméně dospělé krevetky neměly problém, mladé byly ale bez šance
I když 100l je celkem dost, řekl bych že jak bude hodně, ale fakt hodně mechu, nějáké mladé by možná mohly přežít
ale já bych je teda k sobě nedával ani náhodou
Můžeš mít sebe-hustší džungli, mladých se stejně nedočkáš. Paví oka jsou výbornými lovci krevetích prťat. Ani dospělým krevetkám se s nimi fajn žít nebude...
0 03.12.2013 12:16 Fil – Paví očko a Red Cherry
Ahoj, možná hloupí dotaz, ale radši se zeptám než abych pak litoval. Mam dvě akvária v jednom red cherry a v druhym paví oka. Teď bych chtěl z nedostatku místa, pořídit akva cca 105 litrů a hodit do něj jak krevety cca 40-50 ks a paví oka cca 30ks. Nebude problém v tom že mi oka začnou žrát malé krevety? Nebo celkově, aby je nepožírali.
Starší reakce
Úžasný
,dík za odkaz
Jsou to všechno zástupci čeledi Neritidae, česky zubovci, tedy blízce příbuzní. Většinou jsou označováni jako neritiny, i když název druhu je zcela jiný. Podle popisek v obchodech se člověk nemůže orientovat, jsou to často jen obchodní názvy spíše podle toho jak vypadají (viz. Zebra ...).
Často jsou ty názvy i zcela nesmyslné, zakoupila jsem zubovce (patrně pacifického) pod názvem Filopaludina, což je plž bahenkovitý.
Krásné obrázky neritin zde:
voluta.unas.cz/… Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 40 41
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 40132x