Jaké ryby ke krevetkám?
0 05.03.2011 08:34 jarmila58 – Krevety v akvariu
Dobry den, chci se zeptat zda je mozne dat krevetky "red cherry" do akvaria s rybickami? Rybicek v akvariu je siroka skala. Ktera rybka je tedy na krevetky zakerna?? Dekuji Jarca
Naprosto nechapu Tvoje reakce v diskusi, kde posledni cca tyden popisujes, ze chces regulovat krevetky rybami, nebo ze je nechces vyhazovat apod. Z Tvych reakci jasne vyplyva, ze zrejme nemas zkusenosti s akvariem, kde by krevety byly vylozene nahusto..
Narozdil od nekterych plzu jsou krevety pomerne zavisle na ekologicke stabilite v akvariu. Jak pise Semtex - nikdy se nepremnozi tak, abys je musel nejak vylozene vyhazovat. Ve Tve 45 litrove nadrzi, kterou mas v profilu a pomiraji Ti tam neonky se urcite nepremnozi.
Pokud budes mit tech 50 a vice ks krevetek navic, vykoupim je od Tebe za 5kc/ks (jakykoli druh).
Proč by si je splachoval? 50 kusů týdně mít nikdy nebudeš. Když počet krevetek v nádrži stoupne na jistou hranici, tak se dál nemnoží.
Pokud chceš ke krevetkam něco co je bude regulovat, tak je plno ryb co to zvládnou. Např. větší Halančíci. jako je A. astrale.
Už jsem se ptal kámoše, Chovatel poblíž Prahy je, ale neví jak je teď na tom s prodejem. Jak to zjistí dá kontakt. Potom bych to hned sem nahodil.
2 01.03.2011 11:32 Tereza – Re: Semtex
Mozna pokud by byl i kontakt na pana chovatele (teda jestli je trpelivy), ten bych taktez ocenila, predpokladam ze casem se nejake dotazy vyskytnou
Dekuji
Třídit krevetky nebudou žádné ryby. Buď si jich nebudou všímat a nebo si jimi vylepší jídelníček.
0 28.02.2011 15:28 pavel.bartek – Re: Pavol
Nepožerou je,mám to tak a bez problémů,nestačím krevetky rozdávat
0 27.02.2011 21:19 Tereza – Re: Semtex
Diky, pro odpoved o panu chovateli si sem s radosti prijdu. Jen jeste jak s tim umistenim, co driv? Nejdrive krevety na zabydleni a zlikvidovani ras, dat krevety a halanciky spolecne, at pochopi sve sousedske vztahy, dat kocku do akvarka drive (nebot pozdeji k tomu urcite dojde), vsak vite. Dekuji
Jojo, já reju ale v dobrým
Pan Berounský mi něco říká.
No jistě Ivane, ten jistě ne, ale jak jsem psal níž, je plno menších druhů. A. australe je spíš ten větší. Osobně mám 4 barevné varianty - Cape Lopez, Hjerseni, Gold Spotlles. A pak ještě jednoho samce co je pravděpodobně kříženec. Ty poslední mají tak 5 cm ale krevetky u nich nemám. Jen u těch prvních dvou tam krevetky jsou jako uklízecí čety. Halani mají asi 3,4 - 4cm a krevetek si nevšímají.
V okolí Prahy vím o p. Berounském (ten byl dokonce na jedný výpravě v Africe, Kamerunu), zeptám se jej jestli má co nabídnout, nebo neví o někom kdo je tam v okolí má.
0 27.02.2011 17:19 Tereza Jsem z maticky Prahy. Chtela bych treba pestreho, nebojim se z pokud bude dobre krmen, bude zrat krevety. Ovsem samozrejme jsem pripravena na vyvedeni z omylu
na odchov z jiker asi nemam zatim skill
Hele a to ke krevetkám ? Mně dorostl Gardnerák asi 6 cm, bojím se že to bude dobrá čistka na krevety
Halančíky?
No kdybych věděl odkud jste, tak poradím chovatele, ale takhle.
Např. v Brně je na burze prodává pan Bojanovský. Taky hlavně záleží na tom, jaký druh Halančíka by to měl být.
Je tu ještě jedna možnost, koupit krevetky, a Halančíky si koupit v jikrách třeba z Thajska. Vychovat vlastní. Živé dospělé se u nas shání obtížněji, ne všechny druhy se tu chovají. Proto ty jikry, tady je celekm výběr. Osobně mám jikry z Thajska cena byla $10, Jihoafrické Rep. Ł5 nebo z Holandska € 16 a vše i s poštovným. Doba dodání je od 4 dnů po 10.
Zo sladkovodnych 4zubec cervenooky, lenze kazdy jedinec ma chut na inu potravu. Bude sice zrat male krevetky ale zbytok akva bude v strese
0 27.02.2011 15:27 Tereza – Nakup ryb ke krevetam a poradi
Zdravim, tak rybky ke krevetkam jiz mam vybrane, akvarium se zabiha, rostliny nasazene. Ted mam problem s tim, jestli koupit nejdriv krevetky, nebo halanciky, prinest oboje najednou z burzy, a u koho (nebo jak) si objednat tyto krasavce.
Dekuji za odpoved
počkej počkej, to jako do té 45-ky? To ne, a pár už vůbec. Co třeba samec Betta splendens nebo jiná bojovnice?
0 27.02.2011 10:45 pavel.bartek – Re: pavel.bartek
Jo ještě,čichavce tam určitě nedávej,to by bylo po krevetkách
0 27.02.2011 10:25 pavel.bartek – Re: pavol
Ahoj,mám 50L akva s krevetama a jako rybky tam mám Živorodky Endlerovy (Poecilia wingei)
Vše naprosto a dlouhodobě bez problému,navíc tyto živorodky jsou opravdu nádherné
www.akvaristika-ostrava.cz/…
Starší reakce
Mam zkusenosti - souziti bez problemu. Temer vsude kde mam krevetky mam i helenky. Mnozi se to vsecko. Pres zimu je helenek mene, protoze jsou mam i trochu nizsi teploty v pestirnicce.
Ja mam pri 11-tich krevetkach red cherry 5x panciernicek zeleny 4x mrenka siamska 4x prisavnik jednopruhy 3x gupka a 3x mecun lyra a kazdy den ich vidim pri krmeni
Nevím, jestli to tu někde už není,ale chtěla jsem přidat zkušenost. Při odchytu krevetek pomocí pasti z petlahve mi umřely komplet všechny endlerky, které se do pasti dostaly. Neznám příčinu,ale četla jsem již varování, že toto se stává u granátů, takže přidávám i svou zkušenot s endlerkama. Možná se přežrali a měli málo kyslíku? Byla tam spirulinová tableta
Starší reakce
U tech pancernicku se rozhodnete pro jeden nebo druhy druh. Sterbaci vam nakonec vyrostou vice nez ti z hornbachu tak i s tim pocitejte! Dno je na panciky dost hrube a muze se tam drzet hodne odpadnich latek => snadno se zhorsi kvalita vody. Problem pancici vs.krevetky nevidim, mam je spolu a naprosto v pohode. Krevetka preci neni primarne na dne. Jemnejsi dno by poskytlo lepsi moznosti stravy i krevetkam. Neonky urcite zredukuji pocet malych krevet, pokud by se rozmnozovaly. Pomer prezivsi:neprezivsi do dospelosti pak zavisi na tom jak je nadrz zarostla.
Děkuji za radu. Budu to tak dělat. Takhle máme kanystry napuštěné, aby voda byla bez chloru a odstátá několik dní. Tak to budeme napouštět klidně den předem, aby se voda stačila ohřát na pokojovou teplotu.
Tu vodu, kterou v akvárku měníš není nutný nechávat týden odstát, to se potom mění stará voda za starou. Vodu je možný dávat přímo z vodovodu, teplotně sladěnou s akva vodou.
- udaje na filtru berte s rezervou, s příkonem 3W nebude ten výkon v litrech žádná sláva, spise tretina
- pouvazoval bych nad koupenim vnitrniho, vykonnejsiho filtru - bude molitan kostka pohanena vzduch. motorkem, cerpadlem nebo jakykoliv vnitrni filtr s vyssim vykonem a vetsim obsahem filtrace
- a priste i u vetsiho aqua dat pozor hned na zacatku na obsazeni
Já bych se rozhodl, buď pro ty pancéřníčky a nebo pro krevetky. Prostě u dna bych nechal jenom jeden druh živočichů. Co se týká neonek, tak do akvárka tohoto objemu podle mě nepatří. Jejich hejnový chování a krása tam nemůžou vyniknout, jako ve větším prostoru. Oni sice jakoby hejno tvoří, ale to není to pravý, jak se může neonka projevit. S tím Pmdd bych přestal úplně. Je tam nic moc světla a mohlo by dojít k předávkování s živinama a problém v podobě řas je na světě. Pravidelná výměna 30% vody objemu akvárka by měla stačit.
Tak je tam napsáno 340 l/h Je to možné? Jede skoro na max.(kolečko na ovládání je skoro nahoře). Rybky jsou právě všechny ok. I se vzhledem k rozměrům akvárka snažím nepřekrmovat, skoro dávám spíš méně než více. Je to moje první akva a snažím se (i s drahou polovičkou) o tom dost číst a dělat vše, jak se má(filtr čistím zásadně ve vodě odpuštěné z akva). Takže ty krevetky mě mrzí.
Ale už uvažujeme o větším akvárku, docela nás to chytlo a tenhle set má špatné světlo.
- to bude on, na filtru by melo byt uvedeno XY l/min, litru za min
- co delate spatne? nic
vodu menite, filtr cistite i dubove listi hazite, ale... tech ryb je tam prilis mnoho...
40 ryb na cca 40litru vody...
- obyc. krevety toho hodne snesou, ale tohle uz je asi prilis...
- z vlastni zkusenosti (20 ryb na 30litru vody) se mozna pripravte i na uhyn rybek jak budou postupne rust
aukro.cz/… Je to tenhle set. Na filtru je psané AC 230V 50Hz 3W...no, ženská, takže nevím, co je to důležité.
Co tedy dělám špatně? I dubový list jim tam dávám, že jsem tu o tom četla....
- to je set Aquael Ecoline 60? ten vnitrni filtr v tomhle setu nebude zadny zazrak, proto se tak rychle zanasi ...kolik na nem pisou vykon v litrech?
- to ale neni divu pri 40rybach
budou se zanaset i drazsi a lepsi filtry..
To už je lepší, těch 20 mll byla pěkně koňská dávka.
Jo a toho hnojiva tam mělo být napsáno 1 - 2 ml
Dost se zanáší a pak přestává fungovat.
Nemám pancéřníčky kropenaté, vypadají jako klinoskvrnné, ale tady někdo psal, že nejsou moc časté, takže nevím, co to je, je vidět na fotce vpředu.
Co tě vede k tomu, že čistíš filtr každých 14 dní?
- mam Red Cherry s 8 neonkami a v zadnem pripade na krevety neutoci...
- jak pise Lindus, beznadejne prerybnene, zacni hledat nekoho, komu bys daroval ty krunyrovce a panc. kropenate, jak budou rust, budou s nimi problemy ...
Akvárko jsem vyfotila(omlouvám se, že neprofesionálně s bleskem a narychlo) Filtr by měl být silný. V tomhle setu je na štíru světlo. Každý týden odkaluji a část vody vyměním za týden odstátou, filtr čistím jednou za 14 dní. Hnojím PMDD 20ml denně.
nemas zalozenou prezentaci, takze tezko radit.. kolik mas pisku+dekoraci? tim padem, kolik ti zbylo cistych litru vody v aqua? jaky mas filtr? jak casto ho cistis? protoze na tu "mačkanici" co tam mas, musi byt dobry filtr..a tem krevetkam se ani nedivim, ze jsou nekde zalezle, nemaji totiz ani kam vylezt
na takhle male aqua max. tu skupinu C. Sterbai na dno, a dalsi ryby podle stareho pravidla 1cm ryby = litr vody...pokud vice, musi to utahnout dobry filtr...ale ani ten nepomuze pri totalnim prerybneni...
tys to špatně pochopila. nejde o 7 neonek, jde o 27 neonek + 6 štěrbáků + 2 krunýřovce + 2 pancíky nejspíš kropenaté.
mimoto ten tvůj mix krevetek by se mezi sebou křížil, až by byly bezbarvé.
to akvárko je beznadějně přerybněné, nemá smysl tam rvát cokoliv dalšího.
leda bys vydržela dva roky zavřená v garsonce s desíti lidma
mám pocit, že Yirka neměl na mysli, že velké počty neonek fyzicky atakují krevety. Zřejmě měl na mysli přerybnění -> přebytek odpadních látek -> nevyhovující podmínky pro krevety, které jsou na kvalitu vody zvlášť citlivé a proto hynou.
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 40 41
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 40132x