Jaká je to tetra?
Diky - tu Tetru jsem si myslel spravne - jen jsem chtel overit - ta druha rybka nejsem si tak uplne jisty - navic je to jeste "mlade" - ta fotka dost zkresluje...
Na první fotce to vypadá na xanthorickou formu Tanichthys albonubes,která bych řek že je v posledním tažení,na druhé fotce samice Hyphessobrycon flammeus.
0 03.02.2009 15:11 Rybarik – Tetra ale jaká? A neznama rybicka :-)
Ahoj kluci - chci Vas poprosit jaky druh Tetry je na obrazku a taky co presne za druh je ta druha rybka? dekuju...
Starší reakce
je to tetra krvava...mam ji tak..
Fantom má jinou stavbu těla, a to tak, že část těla, kterou zabírá hlava, se nerovná části kterou zabírá ocas. Je to jako vlaštovka s těžkým "čumákem". Tetra krvavá má břišní ploutve jemně bíle lemováno, kdežto fantom ne. A na fotce má rybka lemované ploutve.
To neni tetra krvava, ale cervena. se nejdriv podivej na nadpis, "Hyphessobrycon flammeus".
Ta fotka je dost nevystizna, sam nevim ale fantom cerveny to urcite neni. Spis ta tetra krvava (na 90%).
Má to tvar a barvu lemování jako tetra krvavá, takže já volím t.krvavou.
Vypada to spis jak fantom..
Prosim o pomoc s identifikaci teto rybky...nejsem si jisty, zdali je to fantom cerveny nebo tetra krvava.
Diky
Starší reakce
taky se ji říká kolumbijská
co jiného by to bylo
Měli jste pravdu.Je to Hyphessobrycon equadorensis. Koukni na
AQUATAB.NET Jo to by taky mohla být Hyphessobrycon equadoriensis
tak nevím.
Tak ta první je skutečně kosočtverečná,ale u toho popisu u druhé nemohu souhlasit.Co jsem pohledal a přirovnal k tomu opravdu tmavému snímku, tak jsem našel pár zmínek o Hyphessobrycon ecuadoriensis (jeden snímek s touto rybkou je v atlase Novák,Hoffmann z roku 1999) a tady jsem našel odkázek kdovíodkud.Pokud je to ta rybka, jedná se o druh popsaný někdy před cca 10ti lety.
www.djurportalen.nu/…#
Podle atlasu tady by to mohla být Tetra červenoploutvá nebo černoploutvá.
Předpokládám podle barvy ploutví že spíš červenoploutvá.
Ačkoli mě mate fotka která je v atlase uvedena jako tetra černoploutá, sloveský název Tetra Červenoplutvá?
Ta první je podle mě tetra skvostná Hyphessobryco bentosi a na druhém určitě tetra kosočtverečná.
Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 4702x