Zasílání a přeprava ryb
Chce to polystyrénový box.Sytit kyslíkem nemusíš, stačí tam mít dost volného prostoru pro vzduch.Ryby těch 6 hod. v pohodě zvládnou.
můžeš je odvézt autem, doprava čd je slušná stojí asi 140,-kč, do sáčku dej tak 1 1/4 l vody a foukni ho kyslíkem, ryby můžeš dát po deseti nebo je rozdělit a stopro vydrží cestu
Chci poprosit o radu jak nejlepe přepravit 10 ryb když by šli čd kurýrem a byli by ve vlaku 6 hodin, kolik vody a musí být přidan kyslík s bomby. Nebo jestli někdo znáte nějakou jinou a rychlejší dopravu, hlavně aby ryby přežili cestu. Díky
Starší reakce
Neboj se,našel jsi nejlepší řešení.S těma boxama se chodí na burzy nakupovat i mražené krmení.Kolegové si jeli pro tlamovce přes 200km a v ty lednici to bez problému vydrželi.Tak ať se daří.Co to vůbec bude za čudlíky?
0 28.08.2006 20:43 jardik.cardik – yyyy
jo toho se nebojim jen jsem měl strach s přepravy ale pak mě napadl ten ice box a ten bude myslim dobrej chtel jsem kupovat polistirenovou bednu ale na co když mam vse potřebneho doma
tak jestli je bereš od chovatele tak ten už to zná, větší ryby třeba 2-3 a menší i po 10-15 kusech a ten kyslík tam může fouknout
0 28.08.2006 20:39 jardik.cardik – jj
jj
1 28.08.2006 20:36 GAGAL – ryby
Pro přepravu ryb se používají polystyrénové bedny nebo tyto termoboxy. Důležité je, aby po celou dobu byly ve tmě. Pokud cestujeme nebo objednáváme ryby a jejich cesta je delší než 1 den je důležité je před cestou min.den nekrmit. Lepší obchodníci nebo chovatelé přidávají do sáčku med.kyslík. Správně zabalené ryby takto mohou cestovat i pár dní.
0 28.08.2006 20:34 jardik.cardik – ryby
no prave da se to uzavrit ryb beru 19 nevim jak mi je chovate pobali
autolednice se dá použít, pokud nedáš moc ryb do sáčku tak by měly přežít v pohodě, jestli jich chceš dát víc tak nech fouknout kyslík, dá se ještě použít přepravky na ryby - polystyrenová nebo i papírová krabice, je lepší vézt ryby ve tmě, jsou klidnější
autolednice se dá použít, pokud nedáš moc ryb do sáčku tak by měly přežít v pohodě, jestli jich chceš dát víc tak nech fouknout kyslík, dá se ještě použít přepravky na ryby - polystyrenová nebo i papírová krabice, je lepší vézt ryby ve tmě, jsou klidnější
0 28.08.2006 20:31 jardik.cardik – ice box
jo je izolačni a je to necela hodka v poho spis pul nez tri ctvrte je to kousek ja myslim ze ice box je idealni
0 28.08.2006 20:28 solem – to cardik
Myslím že autem to nebude trvat dýl něž hodinu a půl, takže myslím že ta bedna bude ideální
0 28.08.2006 20:23 nigule – stehovani
ja uz sem to tu taky zjistovala, kdyzse pohrabes ve starych tematech, snad to najdes... dobrej napad mi prisel - papirova krabice a v ni pytliky s rybama. prej trybkam nedela dobre, kdyz videj, jak kolem nich "beha prostor". taky kdyz nam nesla elektrina a ryby chtely vzduch, bezela sem do vzerace, kde mi prodaly "vzudchovaci tablety" hodis tabletku do akva a ona postupne pousti bublinky...
0 28.08.2006 20:23 jardik.cardik – auto
no jasny na kole nepojedu
ne fakt autem
0 28.08.2006 20:22 solem – to cardik
to povezeš autem?
0 28.08.2006 20:18 jardik.cardik – mrazici box pro rybky ho dam samo bez le
tak to je ončo
0 28.08.2006 20:08 jardik.cardik – yyyy
foto mi nejde nijak zobrazit ale snad vite co myslim
0 28.08.2006 20:07 jardik.cardik – jak dobře přepravit ryby
jak mam šetrně přepravit tlamovce do 100km vzdaleneho města napadlo mě sehnat bednu ktera slouzi v lete na dovolenou jako lednice da se do ni led a zavře se potraviny jsou jak v lednici protoze je ve vnitřku bedny stala teplota co kdybych misto ledu dal pytliky s rybami?
Přidat reakci
1 ...... 12 ...... [13]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12340x