Zasílání a přeprava ryb
Souhlasím s ostatními, že by pravděpodobně měli vydržet. Doporučuji se však před každým odstavením dopravního prostředku zamyslet, aby neúměrně nestoupala vnitřní teplota. Přece jen je období, kdy hrozí přehřátí všeho co je v uzavřeném prostoru. (BTW, je to tak výhodné, že to stojí za to riziko, letos mi připadá kvalitních venkovních rybek dostatek).
Jetliže ti to dobře zabalí a to si myslím že jo. Neměl by být problém. Nech si to zabalit i s kyslíkem a v pohodě bez jídla vydrží.
Když budou kvalitně zabalení, tak si myslím, že

. Někdo kdesi tady na fóru psal, že ryby vydrží zabalení i týden.
Ahoj je možná přeprava koi kaprů z belgie když budu 2 dny na cestě jesly má někdo nějaký napad sem sním. Díky
Nj... Obávám se sice reakcí, ale už jsem dostal ryby z Francie, upřímně jsem se divil, když v deklaraci bylo napsáno "poissons"

. Ještě že francouzsky poštovní úředníci moc neumí... Navíc teď v EU myslím není povinnost psát deklaraci obsahu.
Pochopitelně jsem to mysle jen pro ten náš malej českej dvoreček.

S rybama už to mezinárodně může být problém, mám dojem, že RTG kontrola, zda balík neobsahuje zakázaný obsah, je povolená?
A ty by ses ho na to ptal?

Existuje přece něco jako poštovní tajemství a kde není žalobce, není ani soudce.
Neboj, Bursík nám to brzo zakáže

Bezobratlí se posílat poštou mohou !

Aha Gagal má vlastně pravdu. Kaju se. Bral jsem ty obratlovce málem jako samozřejmost:. V tom případě by to mělo být bezproblémové. Každopádně doporučený balík je tam skoro vždy za 2 dny (někdy i dřív)....
Pokud ke krevetkám do sáčku nedáš jávský mech, mohou dorazit mrtvé. lezou po sobě a poškozují se. Jinak je můžeš poslat kurýrem, riskantější metodou je EMS nebo doporučený balík, kde je to nelegální. O život krevet se ale není třeba obávat... Nebudu zde popisovat způsoby, jakými přišly ryby mně, nebo se od zdejších ochránců práv rybiček dozvím moc zajímavé věci.
Ale to uz je jine tema. Takto se chovaji skoro vsichni dopravci
PPL, DHL, CD atd. vsichni s tim hazou a kdyz je tam cedulka pozor krechke tak mi to obcas pripada ze si jeste daj zalezet aby to jo dopadlo tvrde do auta

Pancernicci vydrzi 6 hodin uplne bez problemu. Kyslik nedavej !!! Nech jim vice vzduchu a dojdou bez uhony.
takže spíš než voda bude lepší víc místa pro vzduch?
Kdyby sis přečel pár řádků před Tvým příspěvkem, tak bys dostal odpověď!

mám dotaz, v asi 17hodin pojedem do obi kde bych si koupil nějaký rybky do páru co nemám
dotaz zní když ale ještě přes hodinu budem jinde a další hodinu cesta domu, jestli vydrží přes těch dvouch hodin v těch pytlicích nebo si mám vzít skleněnou maxi sklenici na okurky ale zase bez víčka, má 3l
Jak velké jsou ty termoboxy? V makru jsem viděl nějaké za necelých 30 KČ.
A co jednoduše tento box koupit, nebo ty sám můžeš vyrobit krabici vyloženou tim polistyrenem a pani to poslat, ať ti do toho ty krevetky vloží

Ono je to fakt v ludoch ja som zapožičiaval boxy na dobré slovo že ked budu mat cestu do Prahy tak mi ho vrátia no a s 20boxov sa mi vrátilo tak 10kusov naspet odteraz ked niekto chce zaplatí zálohu a ked ho vráti dám mu peniaze naspet.Su ludia ktorý si ho hned radšej zakupia lebo sa im nechce s vracaním boxu zaoberat.Od vtedy už je pokoj a neprichádza človek o peniaze,ved jeden menší box stojí 150kč a velký 200kč.Niektorý si to neuvedomia že to robí pri desiatich boxoch do mesiaca 1500až2000kč.

nn pochopil si to špatně,posilám kurýrem a box si nechávám poslat poštou na z5...jiank co jsem posilal tak PET láhve nebylo třeba,vždy si zjistim na stránkách nejrychlejši spojeni a pokud na to náká pracovnice drah nezapomene přeložit,tak neni problém...
www.cd.cz/… ano tohle mi taky několikrát napadlo,dát tam třeba 100kč zálohu,ale mě osobně se nechce zase platit za posláni zálohy ,přeci jen nekradem

ale to je věc názoru

je to jen a jen v lidech...
Pochopil jsem to dobře,že posíláš ryby poštou?Vždyť ta přeci živé zvířata nepřepravuje.Já posílal vždy kurýrem-vlakem.Přes zimu vložím do boxu pet lahev s teplou vodou,tu obalím do novin,aby se teplo uvolňovalo postupně,celý box je také vhodné zevnitř vyložit novinama,drží teplo.Dříve jsem měl termo sáčky se zlamovací destičkou,ale jen několik málo jedinců je vrátilo

A co cenu boxu pripocitat? Kdo chce, vrati a dostane penize zpet, kdo nechce, at si ho necha. Beru to podle sebe, absolvovat dalsi zabaleni a cestu na instituci posta by me stalo tolik nervu a casu, ze bych si radeji box pri zasilce "koupil".
nad rámec?pokud někomu něco posilám,prodávám,snažim se aby byl spokojenej dotyčnej člověk

ne že mu přijdou mrtvolky a pak poslouchat že sem to měl lip zabalit...penize přeci nekradem a těch 30 korun a cesta na poštu to poslat neni tak moc si myslim...

no já zatim měl tedy štěsti,někomu to třeba trvalo,ale ihned napsal(a) že je nákej problém atd...ale je to vážně smutný...!!

podle počasí a podle druhu
S tím vracením polystyrenových boxů je to špatné.Za letošní rok jsem přišel o cca10boxů.Lidi si objednají ryby a box jednoduše nevrátí,nechají si jej pro sebe.Bohužel i tací lidé mezi námi jsou

řekni pani ať si sežene krabici,vyplni polystyrenem stěny,dno,viko a pytlik s krevetama obali bublinkoigelitem

tu krabici ji pak pošleš nazpátek a pani ji může kdykoliv bez strachu použit znovu

romi napsal: aby som nezakladal novy topic...
ako je to s krevetkami a posielanim na dobierku?
kolko su schopne vydrzat?
dakujem
Je to obdobné ako s rybkami. Posledné mi prišli autobusom /u vodiča/ v sáčku, ktorý bol vo vystuženej papieropvej obálke a všetky žijú dodnes

Romi, s krevetkami je to veľmi podobné ako s rybkami. Dokonca by som povedal, že sú ešte menej náročné.
Prepravovali sme viacero ryb v sackoch po 50 az 100 kusov. Sacky boli doplnene kyslikom a ulozene v polystirenovych krabiciach. Dvolezite je ryby pred dlhsiou prepravou nekrmit cca 24 hodin a produkovali cim menej detritu, ktory by mohol sposobit znecistenie vody.
Este doplnim, ryby boli prepravovane do Talianska, Madarska, Svajciarska.
0
08.11.07 22:08 Sidonius posmívat se dyslektikovi, na to by tě užilo

0
08.11.07 21:45 Sidonius JJ, černá je dobrá!
Teda...

...až na to "...Druhou
vyjímkou je přeprava
labirintek..."
A nejsou to náhodou Kondom Breathing Bag?

Nějak jsem přeskočil pár příspěvků, stařecká demence.

Přidat reakci
1 ...... ...... [11] 12 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12378x