Přihlásit se RYBICKY.NET »

Zasílání a přeprava ryb

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Zasílání a přeprava ryb
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: hinterfisch
Souhlasím s ostatními, že by pravděpodobně měli vydržet. Doporučuji se však před každým odstavením dopravního prostředku zamyslet, aby neúměrně nestoupala vnitřní teplota. Přece jen je období, kdy hrozí přehřátí všeho co je v uzavřeném prostoru. (BTW, je to tak výhodné, že to stojí za to riziko, letos mi připadá kvalitních venkovních rybek dostatek).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hinterfisch
hm tak to by bylo skvělí no doufám že teda vydrží no
potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lipli – pošta
Jetliže ti to dobře zabalí a to si myslím že jo. Neměl by být problém. Nech si to zabalit i s kyslíkem a v pohodě bez jídla vydrží.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit
Když budou kvalitně zabalení, tak si myslím, že palec . Někdo kdesi tady na fóru psal, že ryby vydrží zabalení i týden.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hinterfisch – Přeprava
Ahoj je možná přeprava koi kaprů z belgie když budu 2 dny na cestě jesly má někdo nějaký napad sem sním. Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SAA
Nj... Obávám se sice reakcí, ale už jsem dostal ryby z Francie, upřímně jsem se divil, když v deklaraci bylo napsáno "poissons":-). Ještě že francouzsky poštovní úředníci moc neumí... Navíc teď v EU myslím není povinnost psát deklaraci obsahu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: SAA
Pochopitelně jsem to mysle jen pro ten náš malej českej dvoreček. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SAA – Re: Yirka
S rybama už to mezinárodně může být problém, mám dojem, že RTG kontrola, zda balík neobsahuje zakázaný obsah, je povolená?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: SAA
A ty by ses ho na to ptal? ;-) Existuje přece něco jako poštovní tajemství a kde není žalobce, není ani soudce.
Neboj, Bursík nám to brzo zakáže ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DonJuanKarlos
Bezobratlí se posílat poštou mohou ! X-)
Aha Gagal má vlastně pravdu. Kaju se. Bral jsem ty obratlovce málem jako samozřejmost:. V tom případě by to mělo být bezproblémové. Každopádně doporučený balík je tam skoro vždy za 2 dny (někdy i dřív)....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GAGAL
Ty SAA nejsem si jistý s tou poštou. Ale čistě teotericky od kdy je kreveta obratlovec ;-)
Jen se ptám, přesně jsem jejich "pravidla" nečet :)
Pokud ke krevetkám do sáčku nedáš jávský mech, mohou dorazit mrtvé. lezou po sobě a poškozují se. Jinak je můžeš poslat kurýrem, riskantější metodou je EMS nebo doporučený balík, kde je to nelegální. O život krevet se ale není třeba obávat... Nebudu zde popisovat způsoby, jakými přišly ryby mně, nebo se od zdejších ochránců práv rybiček dozvím moc zajímavé věci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Voloďka
Chtěla bych se zeptat jak to je s transportem krevetek... Lze je dát do pytlíku, dát je do krabice a poslat je normálně poštou? Přežily by to? Nebo jak se normálně posílaj krevetky krom kurýrem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik – Re: romi
Ale to uz je jine tema. Takto se chovaji skoro vsichni dopravci rozzureny
PPL, DHL, CD atd. vsichni s tim hazou a kdyz je tam cedulka pozor krechke tak mi to obcas pripada ze si jeste daj zalezet aby to jo dopadlo tvrde do auta rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romi
prajem ti vela zdaru. ja som si minuly tyzden nechal poslat krevety kurierom slovenskej posty a namiesto nasledujuci den do 15.00 (dodanie D+1)tu boli o den neskor o 12.00. cize namiesto dohodnutých 30 hodin putovali 51 hodín. zasielka bola oznacena ako krehka, kurier pri preberani balikom narabal ako nerozbitnou zeleznou gulou. proste maximalne sklamanie z dodavky...z 25 kreviet nejakych 8 odislo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik – Re: Lisak
Pancernicci vydrzi 6 hodin uplne bez problemu. Kyslik nedavej !!! Nech jim vice vzduchu a dojdou bez uhony.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bucliik
takže spíš než voda bude lepší víc místa pro vzduch?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Noxx – Re: TomášB
Kdyby sis přečel pár řádků před Tvým příspěvkem, tak bys dostal odpověď! ne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB
mám dotaz, v asi 17hodin pojedem do obi kde bych si koupil nějaký rybky do páru co nemám
dotaz zní když ale ještě přes hodinu budem jinde a další hodinu cesta domu, jestli vydrží přes těch dvouch hodin v těch pytlicích nebo si mám vzít skleněnou maxi sklenici na okurky ale zase bez víčka, má 3l
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek
Jak velké jsou ty termoboxy? V makru jsem viděl nějaké za necelých 30 KČ.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit – Re: romi
A co jednoduše tento box koupit, nebo ty sám můžeš vyrobit krabici vyloženou tim polistyrenem a pani to poslat, ať ti do toho ty krevetky vloží ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03 – Re: re:mch.sokolov
Ono je to fakt v ludoch ja som zapožičiaval boxy na dobré slovo že ked budu mat cestu do Prahy tak mi ho vrátia no a s 20boxov sa mi vrátilo tak 10kusov naspet odteraz ked niekto chce zaplatí zálohu a ked ho vráti dám mu peniaze naspet.Su ludia ktorý si ho hned radšej zakupia lebo sa im nechce s vracaním boxu zaoberat.Od vtedy už je pokoj a neprichádza človek o peniaze,ved jeden menší box stojí 150kč a velký 200kč.Niektorý si to neuvedomia že to robí pri desiatich boxoch do mesiaca 1500až2000kč. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - re:mch.sokolov
bavme sa o tom, ze dotycna pani predava krevety na osobny odber...preto kazda iniciativa je nad ramec a ja si to vazim...
moja otazka bola o tom ci mi tie krevety maju sancu dojst zive. ak nedojdu, beriem to ako realitu, nemienim robit okolo toho cirkus...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov – Re: tercovec5
nn pochopil si to špatně,posilám kurýrem a box si nechávám poslat poštou na z5...jiank co jsem posilal tak PET láhve nebylo třeba,vždy si zjistim na stránkách nejrychlejši spojeni a pokud na to náká pracovnice drah nezapomene přeložit,tak neni problém... www.cd.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov – Re: filipsi
ano tohle mi taky několikrát napadlo,dát tam třeba 100kč zálohu,ale mě osobně se nechce zase platit za posláni zálohy ,přeci jen nekradem:-Dale to je věc názoru ;-) je to jen a jen v lidech...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tercovec5 – Re: mch.sokolov
Pochopil jsem to dobře,že posíláš ryby poštou?Vždyť ta přeci živé zvířata nepřepravuje.Já posílal vždy kurýrem-vlakem.Přes zimu vložím do boxu pet lahev s teplou vodou,tu obalím do novin,aby se teplo uvolňovalo postupně,celý box je také vhodné zevnitř vyložit novinama,drží teplo.Dříve jsem měl termo sáčky se zlamovací destičkou,ale jen několik málo jedinců je vrátilo:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: tercovec5
A co cenu boxu pripocitat? Kdo chce, vrati a dostane penize zpet, kdo nechce, at si ho necha. Beru to podle sebe, absolvovat dalsi zabaleni a cestu na instituci posta by me stalo tolik nervu a casu, ze bych si radeji box pri zasilce "koupil".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov – Re: romi
nad rámec?pokud někomu něco posilám,prodávám,snažim se aby byl spokojenej dotyčnej člověk:-) ne že mu přijdou mrtvolky a pak poslouchat že sem to měl lip zabalit...penize přeci nekradem a těch 30 korun a cesta na poštu to poslat neni tak moc si myslim... X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov – Re: tercovec5
no já zatim měl tedy štěsti,někomu to třeba trvalo,ale ihned napsal(a) že je nákej problém atd...ale je to vážně smutný...!! X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snofrev
podle počasí a podle druhu
zrejme to s tym boxom nebude mozne vybavit, pretoze uz to, ze mi ich posiela je nad ramec. nejako to hadam vydrzia
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tercovec5 – Re: mch.sokolov
S tím vracením polystyrenových boxů je to špatné.Za letošní rok jsem přišel o cca10boxů.Lidi si objednají ryby a box jednoduše nevrátí,nechají si jej pro sebe.Bohužel i tací lidé mezi námi jsou:-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov – Re: romi
řekni pani ať si sežene krabici,vyplni polystyrenem stěny,dno,viko a pytlik s krevetama obali bublinkoigelitem:-D ;-) tu krabici ji pak pošleš nazpátek a pani ji může kdykoliv bez strachu použit znovu X-)
cize teoreticky - chcem si dat poslat kurierom 20 krevetiek - mix malych a velkych. dodavka by bola do 24 hod. pani, ktora mi ich bude posielat je velmi laskava, ale nema termoboxy, preto uvazuje nad nejakym vacsim poharom a obalit to kvoli narazu.
je to realne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - laslop
romi napsal: aby som nezakladal novy topic...
ako je to s krevetkami a posielanim na dobierku?
kolko su schopne vydrzat?
dakujem

Je to obdobné ako s rybkami. Posledné mi prišli autobusom /u vodiča/ v sáčku, ktorý bol vo vystuženej papieropvej obálke a všetky žijú dodnes ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tokuschew
Romi, s krevetkami je to veľmi podobné ako s rybkami. Dokonca by som povedal, že sú ešte menej náročné.
aby som nezakladal novy topic...
ako je to s krevetkami a posielanim na dobierku?
kolko su schopne vydrzat?
dakujem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - laslop
Prepravovali sme viacero ryb v sackoch po 50 az 100 kusov. Sacky boli doplnene kyslikom a ulozene v polystirenovych krabiciach. Dvolezite je ryby pred dlhsiou prepravou nekrmit cca 24 hodin a produkovali cim menej detritu, ktory by mohol sposobit znecistenie vody.

Este doplnim, ryby boli prepravovane do Talianska, Madarska, Svajciarska.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Noxx
Ale no tak pánové - bratia - běžte si své soukromé problémy řešit jinam. A pana Tokuschewa bych poprosil, aby do svých příspěvků nevkládal tak okatě reklamu na svůj podnik. Tady chceme řešit akvaristické problémy, a ne problémy s akvaristikou!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Naďa
Nedávno jsem u jedné chovatelky kupovala červeného ancistruse a měla jsem obavu, zda vydrží v sáčku 2 hodiny. Ujistila mě, že když z bomby přifoukla kyslík, tak vydrží tři dny. Mají to prý vyzkoušeno, kdy dávají ryby do výkupu. Tam to prý trvá, něž ryby vybalí, třeba i ty tři dny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tercovec5
U terčovců mám vyzkoušeno 72hodin bez ztráty,samozřejmě,pokud jsou na transport připraveny.Párkrát jsem posílal-přes výkup-ryby do Kalifornie a nikdy žádný úhyn,od okamžiku sáčkování do vypuštění utekla údajně ještě delší doba,přeci jen chytání,odvoz do výkupu,výkup odvoz na letiště pár hodin před odletem,překládka v Londýně atd cestu protáhne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tokuschew
Dal som si poslať ryby autobusom, ktorý mal príjazd o 14.00. Cesta trvala 2 hodiny. Lenže na rybky som zabudol. Vyzdvihol som si ich po dohode až na druhý deň o 15.OO s pocitom, že teraz príde to najhoršie. Veď cestovali dokopy 27 hodín. Prekvapenie nastalo pri vybalovaní. Všetko žilo v pohode. Možno by som sa ani nebál, ale v jednom sáčku bolo 100 ks neoniek Paracheirodon axelrodi.

Len teraz ma napadlo prečo na tú slovenskú akvu chodí tak málo ľudí. Ficek robí z ľudí somárov a Salik (Szalay) ich pre nič za nič vyhadzuje. Mna 6 x, Môjho kamaráta Riša 2x, druhého Riša 2x a Imro ma za chvíľu dobehne. A Marlo sa iba prizerá, a ...tak to ma vraj byť!? potlesk potlesk potlesk potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius
sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - :-)
posmívat se dyslektikovi, na to by tě užilo :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius
JJ, černá je dobrá! :-D
Teda... hmm ...až na to "...Druhou vyjímkou je přeprava labirintek..." smich
A nejsou to náhodou Kondom Breathing Bag? :)
:-D ale je vidět že se vyznáš(te). (Jo tak asi tuším :-)
černá je černá.)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - :-)
Nějak jsem přeskočil pár příspěvků, stařecká demence. :-D
PS.NIC VE ZLÝM

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [11] 12 13

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12378x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4618?od=501