Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Černý povlak na rostlinách

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Černý povlak na rostlinách
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2011 14:40 R Muž romant [27987] Re: dair
Já bych to moc nesnižoval. Dobře zaběhnutej biomolitan bude mít stejně tak poloviční výkon a přečerpat akvárko za hoďku 3x mě příjde jako optimální. Pokud by ta proudící voda měla dělat nějakou horskou bystřinu, tak to můžeš nechat do doby než se řádně zašpiní molitan trošku snížený a postupně to potom zvýšit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2011 14:29 Muž dair [29] - AsieRe: Yirka
Dekuji za info. jeste jedna vec filtracni hlava ma prutok 300L za hodinu. akvarko ma 54. je tam kapsa s molitanem. to vezme tak cca 30% prutoku. udelam dobre kdyz ho jeste na pulku snizim? predtim sem to mel na plnem. ted to tak pekne curka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2011 08:25 Muž Yirka [9123] Re: dair
Za hodinu nečinnosti filtru žádnou velkou újmu neutrpěly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2011 05:45 Muž dair [29] - AsieRe: romant
Jeste se zeptam. na filtr sem nesahal. byl vypnuty asi cca hodinu. to co pripadne tam bylo uz za bakterie je mrtve? bo to mohlo prezit? byli stale v tom zbytku z puvodni vody. ci ho mam taky procistit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2011 05:30 Muž dair [29] - AsieRe: katterinecka
Fotka k příspěvku Tak vcera misto sneka, ktereho sem na rychlo nesehnal,sem narazil na cedicove dno o zrnitosti 2-3mm takze jeste vecer sem to komplet vymenil. dal sem tetra complete substrat a na to 2cm cerneho dna. takze zacinam odznova. kytky v tom drzi velmi dobre. s tim 4mm sterkem to byla hruza. takze myslim ze ted by to mohlo byt lehci.moc ale dekuji za rady.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 17:13 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: dair
jedna kytka tě moc nevytrhne, spíš sežeň od někoho přez inzerát.
Před týdnem jsme se o tom bavili, i k prezentaci ti psali aď vyměníš dno. Jaký budeš mít dno to je na tobě, klidně si ho tam nech, ale s tímhle to může být o dost těžší a třeba se těch řas už nezbavíš (já měla v akvárku s tímhle dnem ruduchu, skoro jsem se jí zbavila ale byla tam pořád i když už mi pak nevadila).
Buď se s tím akvárkem můžeš dlouho trápit (i když i v těhle podmínkách by šlo udělat dobrý akvárko), nebo něco změnit a bude to snažší. Třeba víc rostlin, ještě jednu zářivku, vyměnit dno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:57 R Muž romant [27987] Re: dair
Jednou z možných příčin Tvých problémů bude nevhodná skladba dna. Štěrk takovéto velikosti a ostrosti je pro rostliny nevhodný a bude si jim tam velmi těžko dařit. Chtělo by to menší frakci těch kamínků. Dalším problémem je to, že mezi ty šutříky velmi dobře zapadává bordýlek ze zbytků krmení a výkaly živočichu a nedoststečně se v takovémto dně rozkládá a vpodststatě tam zahnívá o čem svědčí ty zvýšený hodnoty NO2. Další věcí je jak probíhá údržby filtru a to jmenovitě jak dobře je zašpiněnej. Tu vodu měň klidně denně, tak aby se hodnoty NO2 dostaly k nule.
EDIT: Nepoužívej žádný hnojivo do vodního sloupce. Častá výměna vody je lepší volbou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:49 R Muž romant [27987] Re: Voloduson
Voloduson napsal: Nitrifikace se odehrava ve filtru, ne v akvariu.
Nejen fe filtru, ale i v akváriu probíhá nitrifikační proces pomocí bakterií, jenž osídlují převážně dno a dále pak žijí tzv. přidesle v akváriu na stěnách. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:41 Muž dair [29] - AsieRe: katterinecka
Vim rostliny mam zanedbane - respektive malo rychle rostoucich. jdu pro sneka a nejakou rychlerostouci kvetinu.

NO2 je cca na 0,3mg po vymene vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:34 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Voloduson, dair
každý to dělá nějak, někdo nemění vůbec, někdo často. Hlavní je podle mě trpělivost, vždycky se to akvárium po čase zaběhne, jen to může být dřív nebo později (jestli tam jsou nějaké ryby dopředu, jestli tam někdo vymačkal použitý filtr, jestli někdo sype krmení do prázdného akvárka pro bakterie)

I když jsem první měsíc neměnila vodu vůbec a akvárko bylo bez živočichů tak se řasy stejně neobjevily a akvárko se v pohodě zaběhlo. Je to případ od případu. Tady bych řekla že je hlavní problém v těch rostlinách a podmínkách pro ně a asi by bylo lepší teď tu vodu měnít když už se tam objevují řasy
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:29 Muž dair [29] - AsieRe: Voloduson
pravda je ze NO2 sem ze zacatku zadne nemel, respektive nemeritelne. ted ho mam do 0,5mg. jdu to jeste promerit po vymene vody. moc dekuji za radu. ale nevim ted kde v praze sehnat tu zebrovku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:25 Voloduson Re: diar
To ti nekdo poradil uplny nesmysl... Nitrifikace se odehrava ve filtru, ne v akvariu. Je super, ze meris N-latky. Tvym ukolem je srazit NO2 na nulu, tak jednoduse poznas, ze nitrifikacni bakterie ve filtru pracuji. Prave kvuli zvysenemu obsahu NO2 v pocatecnich fazich nadrze se meni casteji voda. Jsou akvariste, vcetne me, kteri prvni tyden meni vodu kazdy den. Zjednodusene lze rici, ze prave kvuli vysokemu obsahu NO2 ve vode zacina bujny vyskyt ras.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:19 Muž dair [29] - AsieRe: Volodusoun
takze mam menit tak casto? a ja doted nemenil nic, pac mi bylo receno ze mesic nemam na to sahat aby zapocala spravne nitrifikace. tak ted sem dost nas...... pred vymenou vody mam NO3 50mg a NO2 0,4mg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:17 Voloduson Re: diar
Zatim rozhodne nehnojit... Pockal bych az prijde zbytek rostlin a s hnojenim zacal az po nejakem mesici od zalozeni (toto se tezko urcuje, zkuseni akvariste zacinaji hnojit jiz od prvniho dne, ale to bych vam opravdu nedoporucoval)... Tedy hnojivo doporucuji az po zasazeni zbytku rostlin a po zarybneni. I tak ale opatrne a pomalicku a jen doporucene davky. Pokud se zacne nejak hodne objevovat rasa, tak radeji prestat hnojit a radeji casteji menit vodu (ta sama o sobe nejake nove ziviny rostlinam take prinese).

To co pises o snecich se neda takto bagatelizovat. Problem je vetsinou jen s okruzaky. Neritina Zebra je snek, ktery se ve sladkovodnim akvariu nerozmnozuje. Dej na moji radu a porid je... Je to malicky asi 1cm snecek, velice hezky a udela spoustu prace za tebe.
U krevet je to jedno, ktere nasadis, ovsem Japonica je nejspis nejlepsi rasozrout. Vse zalezi na tom jak moc budes krmit, pokud budou mit dostatek krmiva, ras se ani nedotknou. Ja nekrmim krevety vubec, zerou jen zbytky po rybach a rasy. Tech ryb bude mozna uz i dost. 20 bych videl jako uplne maximum.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:15 Muž dair [29] - AsieRe: Voloduson
Dekuji ti za vycerpavajici odpoved. no jde oto ze to chci mit jako krevetkarium. nevim co bych pak s tema zivocichama delal. momentalne sem vymenil 20% vody. po vymene tam plavalo dost bordelu ze dna. sneky bych tam nechtel. pak je potiz se jich zbavit. mam v planu tam dat 6-10 microrazbor galaxy + 10- 15 razbor hengelovych pripadne klinoskvrnnych. na spodek pujdou krevetky

ale krevedky cheriiny a crystalky. japonci se mi zdaji byt moc velke dotoho akvarka.
myslis tedy ze tam mam dat 10 a 10 razborek aby se urychlilo nastartovani?

radsi sem vymenil 20% vody.myslite ze sem tim neco zkazil? vedne bylo dost bordelu. takovy hnedy nanos cehosi. a to tam nejsou ani rybky jeste. takze zivin tam asi pro rasy bylo hodne. pri zakladani sem hned hnojil kvetiny. nemam tam zatim moc rychlerostoucich stonkovek. ty mi prijdou az v utery. tak zatim to musi vydrzet do te doby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 16:08 Voloduson Re: diar
Ras tam mas nekolik... To na talirku je spatne videt... Podle barvy bys to mel poznat, pokud je ten chuchvalec tmavezeleny, je to zelena vlaknita... Pokud je to cerne a roste to spis jako stromecek je to cerna stetickova... Na skle je klasicka zelena... A na listech to bude hneda...

A ted k druhum, hneda nejspis vznikla kratce po zalozeni akvaria, objevuje se u hodne lidi, a ackoliv to neni pravidlo, nejspis sama zmizne... Duvodem k jejimu objeveni se, je nedostatecne rozbehnute procesy ve filtru a v akvariu...
Zelena na skle, u tebe nejspis prebytkem zivin ve vodnim sloupci a klasicky kvuli osvetleni, proste mechanicky odstranovat, opet se tvori skoro u kazdeho akvaria, da se ovsem silne regulovat nasazenim rostlin. Tato rasa, pokud je jen na skle, neni vetsinou nijak na obtiz, bohuzel po nejakej case zacne pokryvat i sterk, dekorace, a samotne rostliny...
Cerna stetickova, tady je to komplikovanejsi. V tvem pripade bych jeji vyskyt oduvodnil stejne jako u hnede, mas ji tam jen cerstve po zalozeni nadrze. Mozna sama zmizne za nekolik dni. Ovsem pokud nezmizne a zacne se rozrustat tak mas o poradny problem postarano.
Nicmene tve akvarium si o problemy s rasou doslova rika... Tedy:

Obecne bych ti poradil to co ti nakonec poradi kazdej trochu zkusenejsi akvarista. Kazda rasa se musi necim zivit, tedy tvym ukolem je zbavit je toho cim se zivi... V bodech:
a) nejdulezitejsi pravidlo!!! pridej mnohem vic rostlin, nejlepe stonkove druhy
b) do akvaria pridej zivocichy, urcite procesy bez zivocichu nemohou zacit, ovsem neprerybnit (to je casty duvod vyskytu dalsich ras)
c) hodne zalezi na kvalitni filtraci, tedy pokud nemas kvalitni filtr tak si ho porid...
d) je potreba mit filtr naplnen kvalitnim filtracnim mediem (clanky o tom jsou zde v mnoha
vlaknech)
e) existuje spoustu zivocichu, kteri se rasou cpou jako zjednani... pozor spoustu nezkusenych lidi ti bude radit ruzne nesmysly (snad nejvetsi blbost co existuje je, ze na rasy je nejlepsi ancistrus ci ampularie), ze sneku je nejlepsi pozirac ras Neritina Zebra (cena jednoho sneka je asi 25Kc, kup jich asi pet a o spoustu ras se postaraji), dale pak krevetky (idealne Caridina Japonica maniakva.sweb.cz/…, maji ji snad v kazde lepsi akvaristice asi za 40Kc) nakonec pak ryby, nejlepsi Otocinclus Afinis (rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy, hure se sezene) anebo SAE (rybicky.net/atlasryb/parmicka_cernopruha, tu maji vsude za par korun, bohuzel je to v dospelosti vetsi ryba, avsak asi jedina co zere ruduchu)...

To je asi zatim vse. Hodne stesti...

Edit: Ted to jeste po sobe ctu a malem bych zapomel na to skoro nejdulezitejsi! Udrzba... Po zalozeni akvaria je potreba menit cast vody alespon obden (plati v prvnim tydnu), po tydnu pak kazde tri dny, a nakonec v tretim tydnu najet na 1/3-1/2 nove vody kazdy tyden. Toto je opravdu dulezite a je potreba to nezanedbavat!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 15:30 Muž sollik [257] - CichlidyRe: dair
Mrkni sem, třeba ti to pomůže: www.guitarfish.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 15:01 Muž dair [29] - AsieRe: katterinecka
tomu rozumim. predne bych potreboval urcit co je to za rasy, sem novacek. pak uz nejak dohledam jak snimi bojovat. v akvarku neni zatim zadny zivocich. posledni mereni vody mam v prezentaci. dnes udelam kompletni testy. asi je tam prilis zivin?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 14:58 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: dair
a s tou hnědou řasou stejně tak, požírači můžou sežrat trochu řas ale růst tam budou furt když budou mít vhodné podmínky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 14:57 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: dair
pokud je to jen na skle tak to normálně očisti houbičkou, stěrkou na sklo nebo něčím. Musíš nějak zařídit aby se tam těm řasám moc nelíbilo, např.: častěji měnit vodu, podpořit růst kytek, zjistit jestli máš vhodnej filtr a světlo...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 14:54 Muž dair [29] - AsieRe: diar
Fotka k příspěvku a jeste jedna vec. zacina se mi delat zelenkava rasa na prednim skle. viz foto. to je co prosim za rasu? pomuze kdyz pridam jeste do nezabehnuteho akvarka nejakeho pozirace ras? bude to krevetkarium. pote bych ho mohl dat do dalsi nadrze kterou budu zakladat. dekuji.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 14:35 Muž dair [29] - Asie
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim akvaristi. asi mam problem. potreboval bych urcit rasu. akvarium je zalozeno cca 14 dni a na javskem mechu se mi zacina delat takova cerna pavucina. vypada to jako stetickova rasa(ruducha?) mam ji vyfocenou a odebrany vzorek na talirku. muze se opravdu jednat o tuto rasu? dela se mi i na odumrelich koncich hnedovky a na rasove kouli jsou takove male cerne ostruvky. neni ale v takove mire jako na mechu. dekuji moc za pomoc.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 21:11 Mikyjawak – Sliz ? - sinice?
Ahoj všem. Potřeboval bych radu ohledně mého AQ. Mám 112L akvárium. Nedávno jsem dobojoval s Krupicí. Zakoupil jsem Ex filtr Tetra 700. Po doléčení Krupice jsem ho uvedl do provozu. Po 2 dnech se mi na kytkách oběvuje takový bílý sliz. Po 4 dnech jsem z filtru vyndal aktivní uhlí a místo něj nasadil rašelinu. S rašelinou to běži jeden den svítim 13h. I ve filtru byly bílé slizové kousky. Némáte někdo potuchy očem se jedná co by to mohlo být - popřípadě co dělat? Diky za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 19:01 Usine Re: bichir
Staré a poškozené listy budou zařasené skoro v každém akváriu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 11:52 R Muž romant [27987] Re: bichir
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 11:10 Muž achyles73 [12] - ŽivorodkyRe: bichir
No jsou to řasy, ale co je příčina se dá těžko určit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 07:28 Muž bichir [0] – Dotaz
Fotka k příspěvku Zdravím chci jse zeptat neví někdo co by mohlo být ten černý povlak na rostlině ???? :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2010 11:18 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Calvin
Já raději počkám na tu fotku... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2010 00:29 Muž Calvin [9] Re: sofro, Sid
sofro: V mém případě jde patrně o něco jiného. To na Vaší fotce je černé nebo tmavě zelené?

Sid: Já vím, kde na fotce hledat, ale je pravda, že s mým (celkem chaotickým) nasměrováním kde to má být vidět asi nemohu mít nikomu za zlé, když vůbec nic na fotce nenajde, snadno to lze zaměnit za pouhý stín. Tudíž se budu držet toho co jsem přislíbil - jestliže/až se to objeví opět, vypůjčím si na nafocení lepší aparát.

Ještě mě napadla jedna možnost při hledání vhodného přirovnání - nemohl by to být nakonec pouze usazující se prach, co se vmísil do vody z hladiny? Nikdy jsem nepřemýšlel nad tím, jak vypadá prach ve vodě, ale dokázal bych si představit, že tak nějak by to vypadat mohlo. Ostatně souviselo by s tím i to, že právě poslední týden bylo většinu času z akvária sejmuto krycí sklo, aby světlo lépe mohlo k rostlinám.
Jestliže se tato teorie potvrdí, omlouvám se, že jsem tu s tím otravoval. stydim Na druhou stranu, pořád lepší, než abych měl co do činění s ruduchou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 23:49 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Calvin
Popis naznačuje, že by mohlo jít o sinici, ale na fotkách nevidím nic... :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 22:15 Muž sofro [0] Re: Calvin
Fotka k příspěvku Ahoj,
já mám zespodu na listu anubiasu něco, co by možná mohlo odpovídat Vašemu popisu. Co to je nevím, ale možná někdo zkušenější by mohl poradit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 22:15 Muž Calvin [9] Re: Sid
To bych rád, ale bohužel fotit mohu jen na mobil (nevlastním jiný aparát) a u toho je na vzdálenost menší než 20 cm vše rozmazané. Nafotit jsem se to i tak pokusil, ale věřte mi, i krátký slovní popis je lepší než to. :-) Ostatně v prezentaci je hned na prvním snímku po hlavní fotografii vidět za kamenem co je v popředí na jedné z rostlin (zhruba uprostřed) ten černý povlak, ale lepší foto bych prostě nyní nezískal. Přišlo mi, že popis "černá pavučinka" je dostatečně výstižný pro ty, co se s tím už setkali. Jestliže tu někdo takový je, doufám že napíše, poradí. V opačném případě počkám další týden, a pakliže se "poštěstí", tak budu mít co znovu nafotit, v tom případě už se pokusím vypůjčit něco na detailní zvěčnění. A pak tedy napíšu znovu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 20:50 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Calvin
Především udělejte čitelnou fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 20:47 Muž Calvin [9]
Ahoj,
Pod rostlinami (hlavně tam, kde se drží stín) se mi postupně vytvořily takové černé pavučinky, stejně tak i na méně osvětlených spodních částech rostlin (limnophila sessiliflora). I když podle barvy bych myslel, že jde o ruduchu, tak že bych pouhým okem viděl nějaké štětinky, to se říct nedá, zkrátka spíš jemný jednolitý povlak jakoby kousek nad povrchem dna/rostlin, kam neproniká světlo. Špejlí jsem tedy zatím víceméně povlak odstranil, pakliže má někdo s popsanou řasou zkušenost, budu rád, když mi doporučí, jak třeba pozměnit aktuální podmínky, abych neměl za týden to samé. Filtruji aktuálně 2x týdně přes noc (vnitřní honič vody), svítím 12 hodin denně, přerybněno nemám, ale dost možná díky nově použitému písku ze zrušeného akva stouplo i tak množství živin nad únosnou mez. Mám čekat, měnit častěji vodu, víc filtrovat, rozesadit rostlinky dál od sebe..?
Předem díky za reakce! ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2010 22:34 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: PetrDv1
1. fotka - rozsivky
2. fotka - sinice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2010 20:59 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: PetrDv1
ano vypada to na sinici, hlavne podle tech bublin, rychle rostouci kytky... me pomohl e.tenelus a minimalne 4denni zatemeni, nesmis zapomenout na vzduchovani
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2010 20:07 Muž DavidDizzer [26] Re: PetrDv1
mě to připomíná rozsivky nebo nějakou sinici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2010 20:02 PetrDv1 – Řasa - povlak
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, chtěl bych se zeptat, co mám v akváriu za řasu a co proti ní dělat:
1. akvárium 20 l, založené před třemi měsíci, osvětlení 11 W úsporná žárovka, měním třetinu vody pravidělně jednou za týden, svítím 12 hod. denně, nejhorší to je na jávském mechu. Rostliny: názvy nevím, kromá jávského mechu (cca. 1,5 dcl), celkem 9 rostlin.

2. akvárium 33 l, založené před třemi týdny, osvětlení 18W - třípásmová zářivka (840), voda též měněna pravidlně, svítím též 12 hod. denně, nejprve so objevilo na jávském mechu a poté na sklech akvária. Rostliny: 2 x sagittaria subulata, 1 x myrophyllum aquaticum (8 stonků), 2 x hygrophila polysperma (celkem 7 stonků), cca. 1 dcl jávského mechu.

Za každou radu předem díky.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 09:21 praclovicek Re: praclovicek
tak jsem dnes odtemnil, 3 dny temna přežili všichni obyvatelé bez problému a po sinici ani památka, děkuji všem za pomoc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 09:29 praclovicek Re: JeeL
Ahoj, díky za odkaz, už to čtu ..., myslím že to odstartoval přeplněný biomolitan, už jsem to vyčistil, párkrát jsem pomlel s rostlinkama a vypadá to že se to trochu zlepšilo, nastavil jsem osvětlení s 2h pauzou, tak pak poreferuji jak to dopadlo. (k tomu zatemnění...u malého akva mi to pomohlo 100%, tady zkusím mírnější metodu a hlavně odstranit příčinu)
děkuju všem za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2009 22:21 Muž vhisky [45] Re: 1Prva
ono to chce čas.. pomáhají i plovoucí rostliny :) pokud se jedná oé sinici tak byto mělo pomoc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2009 19:54 1Prva Re: praclovicek
ja mám tiež sinicu bojujem sňou dlho skús rašelinové tabletke Vitakraft TORFIN Tabs Ponds trocha ju tlmkájú inak tá svetelná dieta moc nezaberá ani zvýšiť prúd moc to nepomáha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2009 19:26 Muž JeeL [1] Re: praclovicek
Odporúčam www.klub.akva.sk/… - strana 22
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2009 18:48 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: praclovicek
Sinica je neco ako kiahne. V AQ by mala byt len raz nalepsie ani raz. Myslim, ze svetci sme pri zakladani akvaria presli touto riasou. Je to uplne normalne. Ja som sa jej zbavil az po zatemneni celeho AQ. Tma fakt pomaha. Bratovy stacili dva dni a bolo po nej ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2009 18:12 Muž Barney [61] Re: praclovicek
Měl jsem ji kdysi dávno na Jávském mechu. Vytáhl jsem ho z akva a propral v umyvadle pod proudem vody. Od té doby se sinice neukázala, to musím zaklepat. Možnost zničení chemií jsem napsal pouze z nutnosti. Já bych to tak taky nedělal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2009 17:27 Muž vhisky [45] Re: praclovicek
my jsme se sinice zbavili tím, že jsme pod světlo dali papíry A4 a tímse vše utlumilo a sinice zmizela, ted papíry máme daný tak, aby to kytkám stačilo a netvořila se žádná řasa, jinak nám se řasa udělala ještě kvuli nedostatečné filtraci a po ní hned začala i sinice. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2009 17:04 praclovicek Re: Barney, Petr
Ahoj,
děkuji za identifikaci (myslel jsem si že je to jen nějaký kal) kouknu na net, co o ní píšou a proč jí tam vlastně mám,
pokud máte někdo nějaké rady k zamezení vzniku, budu rád když je sem dáte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2009 15:40 Petr Re: Barney
Že ti admin nedá ban ... ?!? Tyhlety stupidní odpovědi by tu měli.zakázat. Silnice není řasa. Ale co takhle řešit příčinu místo následků?

Jak chemií, tak tmou můžeš zničit celé akva a sinice se vůbec nemusíš zbavit. Respektive na chemii se stane velmi rychle rezistentní a já osobně bych kytky na týden do tmy nedal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2009 14:15 Muž Barney [61] Re: praclovicek
Říká se tomu řasa a to konkrétne sinice.
Dá se toho zbavit pomocí chemie. A nebo v akváriu týden nesvítit světlem a zakrýt ho, aby tam byla tma, sinice sama zmizí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2009 14:10 praclovicek – povlak slizu na rostlinách
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,
asi před 2týdny se mi objevil v akvarku povlak slizu na rostlinkách, akvárko je zajeté, rostlinky krásně rostou jako divý, a pak najendou se obejví tenhle povlak, nevím kde je příčina..., akvárko odkaluju, nepřekrmuju, rybiček je taky akorát, ta nevím od kud to je a cot o vlastně je a jak se toho zbavit, nebo lépe jak to udělat aby se to neobjevovalo, děkuju za rady
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 5196x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4594-cerny-povlak-na-rostlinach?od=51