Okružáci
Třeba protože jsou v akvariu prospěšní. Mám mnoho malých "akvárií" , kde si je rozmnožuji, protože v akvariu se mi vůbec nepřemnožují. Když věnuješ akváriu čas na údržbu a nepřekrmuješ, tak se ti nepřemnoží.
Otázka je, proč je tam chcete? Obvykle je problém se okružáků zbavit, je to boj na dlouho.
Nedávno jsem se o to zajímal a jsou prý dva podtypy hermafroditního rozmnožování.
První je ten, že potřebuje jedinec partnera, aby se rozmnožil, byť produkuje vajíčka i spermie. To ale také umožňuje oplodnění obou jedinců při jednom aktu.
Druhý podtyp to celé zvládne sám. Šneci preferují obvykle partnera, ale některé druhy to snad zvládají i samostatně
Pojem hermafrodit označuje jedinca, ktorý je obojpohlavný, to znamená, že sa oplodnia dva ľubovolné jedince, na to je ovšem potrebné si vymeniť spermie. Tak si to aspoň pamätám zo ZŠ
- ano
Potvory
. A když tam nasadím větší šneky cca 10 mm mají nějakou šanci?
-parmičky + ancistrus, samozřejmě dle velikosti okružáků
Při zrání nového akvária se během tří týdnů celkem dařilo okružákům přinesených na kytkách. Do akvária jsem pak nasadil neonky, parmicky čtyřpruhé a ancistruse a během dvou dnů šneci zmizely. Otázka zní, co je sežralo a jde tomu nějak předejít? Děkuji za odezvu
Starší reakce
Že je živočich hermafrodit, ještě přeci neznamená, že k rozmnožování dochází vždy sebeoplozením. To je spíš vzácné.
U mě v akváriu po sobě taky pořád lezou.
Prostě se ožužlávaj a dopřávaj si i když nemusí...
Starší reakce
Jeden, dva, ojediněle 3 roky, částečně podle teploty a příjmu potravy.
Jaká je délka života okružáka kanadského? To jsem se nikde nedočetla. Ve šnečí desítce mi jeden z pětice zakladatelů dneska odpadl, tak přemýšlím, že asi stářím...
Něco málo např. tady
molluscs.at/…
Něco víc můžeš zkusit vygooglit
a jaks to poznala? jak je odliším? chtel bych se neco priučit
Kanadský
Ahojte, jde nejak poznat okružák ploský od okružáka kanadského? Koupil jsem na burze a nevím který z nich to je. Co je toto na fotce? Vím že je rozdíl ve velikosti, ale všichni jsou do 2 cm, jen jeden má 2,5 cm. tak nevím.
Starší reakce
Starší reakce
Já teď to samý s Okružákama v novým akváriu. Voda byla odstátá, kytky a šneci přendaný z vedlejšího akvária ... a Okružáci tři dny na stejným místě, posun max. o 5 cm.
Takže asi to tak prostě po stěhování do novýho prostředí mají vždycky.
- použijte granule pro Koi, nebo vykrmové pro pstruhy, nebo kapry
- bez sóji jsou lepši
Pokud jsou to jen obilniny nebo rostliny, tak tam bude málo proteinů. Chce to masokostní moučku apod. aby pěkně rychle nabírali. Z toho salátu a mrkve rostou nějak pomalu se mi zdá, po půl roce se dostali na 5-7mm
Ja tam občas hodim granule pro křečka a i krevetkam to šmakuje...
Psí granule? To by mě nenapadlo do akva sypat. Jakou značku máte, prosím?
Občas nasypu drobky z granulí pro psa rybám. Můžou se po tom utlouct. Na šneky se nedostane. Ale zřejmě jim budou chutnat taky.
Ahoj, úplně stejné u mě. Myslela jsem, že to nováčci mají za sebou, nebo že jim vadí volcano black. Byli jakou dobu na boku, chvíli venku z ulity, ale asi dělali mrtvé brouky, teď už rejdí všude
A taky ti pak hned pochcípají!
Věřím, že tihle klackové budou jiná liga.
- to víš jsou na území jiného gangu, tak sondujou stav
- někdy, hlavně u těch starších, to trvá i týden, určitě polezou
-
ahoj, moji okružáci bez problému po písku lozí. klidně jej přelezou přes celou délku AQ (25 cm) a pak zas vylezou na sklo nebo na něco, žádný problém s tím nemám
No asi. Když přinesu ze srazu malý, tak se rozprchnou hned. Tak uvidim, panikařit zatím nebudu
Hodně zajímavý. Asi těžká aklimatizace.
No přemístili se tak o 10 cm. Pak zase lehnou na bok a na noze mají chuchvalec písku. Proto ten dotaz. Ti, co jsou ve sklenici, tak postupně ožívají. A ti, co jsem je z písku dal do komory filtru na molitan, tak lezou...
Starší reakce
Taky záleží na teplotě. Okružák ploský se líhne od 10 do 25°C. Při teplotě 25°C jsou to zhruba 2 týdny-
Už se to tu řešilo, cca 2 týdny než se z vajíček vylíhne baby Okružák.
0 23.01.2020 18:46 Marti – Vajíčka
Chci se zeptat jak dlouho trvá než se z vajíček okružaka vylíhne malý šnek
Starší reakce
Včera jsem donesl z lesa dvě vrchní velké části Kopřivy, spařil a dnes už jen zbytky. Hezky se pasou i malé ,,čokoládky,, a připadne mi, že je velká hlídá.
Starší reakce
Tak je vidět, že akvo je vcelku čisté, tedy jejich počínání je logické.
Starší reakce
Mělo by to být do dvou týdnů, pokud si dobře vzpomínám, když jsem to ještě sledoval.
Jak dlouho trvá, než se z vajíček Okružáků kanadských vylíhnou mini Okružáci?
Okružáci žerou odumírající části rostlin...
Pod krycím sklem se těmhle rostlinám někdy nedaří, ale většinou je málo dusíku.
To neni ožraný,rozpadá se...
Jsem měl za to, že okružáci (kanadský) nežerou rostliny. Dnes jsem přišel z práce a plovoucí Pistia je ožraná!? Jakpak to? Že by měli hlad a začali ožírat rostliny? Hned jsem jim tam dal plátek okurky...
Starší reakce
Čau
Mám založenou plastovou nádrž pro chov okružáků ploských jako krmivo. Poslední dobou mi příjde, že se nelíhnou mladí šneci. Stěny jsou poseté kokony ale malé šneky (cca 0,5-1mm) nikde nevidím. Neví někdo čím to může být? Nádrž má 16l, teplota vody cca 19-20°C, dusičnany 10mg/l dusitany 0.
Starší reakce
Starší reakce
Tu plastovou nádobu jsem pořídil na zkoušku asi před 3 měsíci. Dal jsem tam jednoho, jenže okružák ploský nemá moc rád teploty přes 25°C, takže se moc nemnožil. Po dvou měsících tam byly 4 kusy. Moc jsem to nesledoval a před týdnem jsem se díval a je tam snad 100 maličkých tak 0,5-1mm velkých šneků. Do těch 12 litrů jich chci dát co nejvíc, nechám je vyrůst tak na 0,5cm a budu je zkrmovat. Kolik bys jich tam dal, aby to malé akvárium bez filtrace zvládlo?
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 11
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 16663x