-určitá forma výkladu normativu jednotek je pouze pro vědecké (odborné) značení "částic" dělení, oddělujících specifika vytváření (výsledku) ,se kterým se běžný uživatel akvarista nesetká přímo
-příklad genetiky ,který jste vložil ,má jasně danou vypovídající informaci pro "běžného" uživatele akvaristiky v "charakteristice barvy" ,nikoliv odborného značení ,které jsem samozřejmě mohl použít
-značení v gen. označení kodu ,je pouze zde "pouze doplnující" informací
-co je nepochopitelného na barvě tyrkysová,atd. ?
-co pochopíte pokud vám napíši pouze BlBl ?
-to samé třeba zde u křížení jednotlivých barev
- Blbl x Blbl = Blbl/Blbl/BlBl/blbl/
- královská modrá x královská modrá = 50% královská modrá, 25% tyrkysová, 25% ocelová modrá
-co z uvedeného "pochopíte" více ,jako běžný akvarista?
-můj příspěvek tedy má jasně danou informaci pro běžného uživatele akvaristu ve "specifikaci barvy" ,při dané formě křížení ,přesto-že jsem mohl uvádět "odborně" používanou zkratku gen. označení pro daný typ ,včetně jeho výsledku
-opět to píši v obecném pojetí výkladu ,nezahrnuji sem významová slova ,používané pro "odborný" výklad
-závěrem k celé té problematice,
-držme se uživatelsky výrazově přijatelnější běžné formy výkladu-pojmenování ,kdy většinová část akvaristů ji zpracuje v tom obecném pojetí "uživatelského rozhraní" ,než v odborných terminologiích tam ,kde to není ve smyslu jiného významového užití, přímo nutné
-navíc vlákno je poměrně navštěvované i ve výrazové formě ,jak je její původní název ,není proto třeba "razantně" trvat na odborně správné termilogie názvu ,
-zítra zde bude návrh na změnu třeba hnojení ,protože tam se to dá taky dělit
-podle původu organická ,minerální
-podle složení -jednosložková ,kombinovaná
-podle vlivu reakce -kyselá ,neutrální ,zásaditá
-podle skupenství -,tuhá ,kapalná
-podle účinnosti -přímá ,nepřímá
-poměrně komplikované ne ,obecně je tedy název "Hnojení" správný ,odborně a významově je však dělitelný(to zde nahrazují a doplnují vedlejší vlákna, vztahující přímo na danou specifikací)
-z mého pohledu je vlákno s dosavadním názvem funkční a dostačující, přesto-že neodpovídá normativu odborného značení, jak zde bylo poukázáno