Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký je to terčovec?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Jaký je to terčovec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2009 22:02 Žena danulavo [3] - CichlidyRe: danulavo
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2009 21:58 Žena danulavo [3] - CichlidyRe: Bob66
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku tak dodávám snad lepší foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2009 21:02 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: danulavo
Chtělo by to lepší fotky X-) Ale řekl bych že tam máš Blue Daimond, Red Tyrkys, Pigeon Red a Marlboro White face.Ale jen takový odhad :-D Zkus je nafotit víc zblízka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2009 22:59 Žena danulavo [3] - Cichlidy – druh terčovce
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojky, žádám zkošené chovatele, zda-li by mi nepomohli s určením druhů terčovců. Přikládám 2 foto, aby byli všichni dobře vidět. Mám jich tedy celkem 8. Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 18:44 Muž vladislav [106] - CichlidyRe: Romy
Fotka k příspěvku Omlouvat se nemusíš...dost za to mohla ta má hrůzostrašná fotka...ale tady je to ten uprostřed.. :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 18:12 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: vladislav
Jó Honza Haidinger...to je profík... palec Ta moje mýlka vznikla bohužel z toho,že každá ryba vypadá trochu jinak,jste tu dva,co mají tři ryby,a každá vypadá jinak.Je v tom trochu hokej... :-D Nejsem si už vůbec jistý,ale myslím,že modrou kresbu by mít neměl,ale.......
Ještě jednou se omlouvám za mýlku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 15:03 Muž vladislav [106] - CichlidyRe: Romy
Fotka k příspěvku Ve stresu určitě byla..protože ty moji vlčáci ji zahnali okamžitě do kouta a dávali ji najevo kdo je pánem domu...Ono se to ,ale časem poddá.. :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 14:57 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Romy
Pěkné odkazy palec Ale musim přiznat že jste mě téměř zviklal, já San Merahy mám 2ks, ale každý vypadá úplně jinak i když jsou od stejných rodičů.Jeden vypadá tak jak by měl a ten druhý už má modrou kresbu na hlavě a na těle.A ten Vladislavův je také trochu jiný než mám ty dva X-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 14:38 Muž vladislav [106] - CichlidyRe: Romy
Zdravím Romy...mám je od pana Haidingera z Lásenice.. www.akvahaidinger.wz.cz/… ..myslím,že ho znáš..když jsem viděl tu nádhernou barvu tak jsem se prostě neudržel a jednoho si pořídil.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.04.2009 12:35 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Romy
Nedalo mi to a po konzultaci musím přiznat,že to opravdu san merah je.Je to druh,kde samice je tmavší než samec,pruhy jsou ještě důsledkem stresu,pak budou méně výrazné a barva nejspíš také.Takže máte pravdu a Vladislav samici.Nikdy jsem je neměl a viděl jen takové,co jsou na fotografii,zmýlil jsem se.
Nejsem vševědoucí a tímto se omlouvám za mylnou informaci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 10:31 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Bob66
Fotka k příspěvku To já taky,forem je nespočet a stejně se mi nedaří držet krok viz třeba:http://www.aquainvent.com/ Asiaté to chrlí jako Baťa cvičky.Dnes jsem se ještě jednou podíval,jestli jsem nenapsal bludy,přeci jen bylo dost hodin :) a upřesnil bych to na přechod mezi hnědým a san merahem.Podařila se eliminovat modrá kresba hnědého(alenqer jí má také),ale tmavá barva zůstala,i když s podílem červené.Ještě bych doplnil,že některé san merahy jsou i bez pruhů.Při troše dobré vůle by se jako san merah označit i dal.
Přidávám fotku a video san merahů z Duisburgu: www.dailymotion.com/…

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 00:34 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Bob66
Tady bych si podle fotografií dovolil trochu oponovat.Dle mého je to terčovec hnědý,sice možná šmrnclý s červenou formou bez kresby,alenquerem,nebo merahem,ale jen lehce,bez cílené selekce,proto více hnědé barvy.Dle mého náhodný výběr hnědého s něčím,s docela barevně pěkným výsledkem.
Čistý San merah má hlavně horní ploutev lemovanou červeně na tmavém základu,v ploutvi je tmavý pruh,celkově je mnohem světlejší až do barvy okru a pruhy jsou méně viditelné od terčovce hnědého,většinou je výraznější jen pruh přes oko a ryba je více do čevena,tato je více do hněda.
Poslední dobou se začínají objevovat i Super san merah,kteří jsou spíše podobní formě Red melon(yelow i white face),ale s mnohem tmavší červenou barvou.Trochu paradox...
Nicméně je to moc pěkná ryba a bude jen dobře,když bude svému chovateli dělat radost.

P.S.Vladislave,viděl jsi rodiče??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 21:51 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: vladislav
Někteří chovatelé kříží San Merahy s Red Melonama právě aby získaly více barvy do červena ;-) Je to vlastně kříženec hnědého s červeným :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 21:38 Muž vladislav [106] - CichlidyRe: Bob66
Fotka k příspěvku Diky moc...má nádhernou červenohnědou barvu... ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 21:14 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: vladislav
San Merah X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 21:11 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Tak jsem si říkal,že už žadného terčovce,ale když jsem uviděl tohoto krasavce tak jsem se prostě neudržel..a ted mám dilema..chovatel mi říkal jeho název,ale já hlava děravá to zapomněl...Je už dost velký 10 cm v těle a je červenohnědý nevím kam ho mám zařadit...Díky za pomoc.. ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2008 18:34 miro03 Re: vladislav
Jo jo znám p.Faktor. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2008 17:56 Muž vladislav [106] - CichlidyRe: miro03
Fotka k příspěvku Zrovna rodiče jsem neviděl..měl tam hodně nádrží...tak jsem jen koukal jako bulík..pořídil jsem si akvárko zase po 20 letech takže do této problematiky zase tak moc nevidím....bral jsem je odsud.. www.faktor-discusfarm.com/… ...určitě ho budeš znát..měl jsem akorát cestu kolem takže jsem to skloubil.. :-) palec

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2008 16:23 miro03 Re: vladislav
No može to bit aj pigeon blood-pearl pigeon.Ked nie čistá línia tak určite v génoch krv koluje.Ked sa dofarbí a podrastie tak uvidíme.Ako vyzerali rodičia? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2008 16:19 Muž vladislav [106] - CichlidyRe: miro03
Fotka k příspěvku Mám ho ve společenském akváriu ..pokud se nestane něco nepředvídatelného.. tak za nějaký měsíc sem dám jeho fotku jak se časem vybarvil ..Díky moc.. :-)

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2008 16:12 miro03 Re: Dahak
Fotka k příspěvku Je to Pigeon blood-red.Mohol bi to bit aj pigeon blood-blue pigeon.Pri nesprávnom krmení stačí aby obsahahovaly granule astaxanthin a stratia povodný svetlý základ a zafarbia sa na červeno.Krmenie dokáže mat veliký vplyv na zafarbenie terčovca ako aj na zvýraznenie kresby.Svietenie má tak isto vplyv na ich sýtost vyfarbenia,velikú úlohu na pigmentáciu má aj kvalita vody v akej terčovce chováte.Proste niektoré druhy chce krmit tým čím je potrebné.Napr: white diamond je najlepšie krmit krútim srdcom a granule nedávat.Lepšie je dávat tomuto druhu artemie mrazené a vločkové s obsahom betakarotenu.Ked si človek pozrie niektoré white diamondy u akvaristov čo krmeniu neprikladajú takú doležitost je pekne vidno čím sú krmené.Takto isto chodím popred výstavné nádrže a vidím ako kto krmí u daných druhov.Poniektorý čo používajú na prifarbenie astaxanthin to nevedia odborne podat daným druhom výsledok býva ten že astaxanthin sa naviaže na svalovinu a sfarbí ju do červena.Ked už chce niekto prifarbovat pre lepšiu predajnost tak bi mal dávat vetšie dávky astaxanthinu v nárazových dávkach s 2týždnovými prestávkami účinok sa vetšinov dostavuje v čase ked sa astaxanthin nepodáva.Prikladám foto white diamonda ako vyzerá pri správnom krmení. X-) ahoj

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 22:17 miro03 Re: vladislav
Tie 2 vzadu sú Briliant tyrkys,vlavo červený s žltou hlavov je red meloun,vedla neho kríženec melouna a pigeona blood red alebo aj možné že s páru kde obaja rodičia sú red meloun pri neustálení krvi padajú aj takéto kusy marlboro fire red,takisto predávaný aj pod obchodným názvom pigeon red.No a plošný modrý terčovec je blue diamond u ktorého je tak isto vidno že je v krvi primiešaná bud krv cobalta alebo briliant tyrkysa.Chovatelia to dost často robievajú(čest výnimkám)kedže s plodnostou samcov u blue diamondov býva dost problém,jednak ich pozdejším dospievaním a celkovo s ich množením. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 21:08 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: vladislav
Ty dva vzadu bych videl na modry nebo cerveny tyrkysy ale chtelo by to detailnejsi fotku.Vpravo blue diamond pravdepodobne na stredu tipuju pigeon red a vlevo asi nejaky marlboro ale nejsem si jistej pockej si na zkusenejsiho chovatele.Jeste v tom mam nekdy bordel :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2008 21:03 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Prosím jaké druhy terčovců jsou ty moji ...Díky moc..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2008 21:48 Žena Laduschka [120] Re: Dahak
bohužel BYL... :-( to jsem ho koupila jako malý pruhovaný "prasátko", který nemělo ani náznak jakýkoliv barvy.. teď holt hledám náhradu, ostatní po něm smutněj.. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2008 21:45 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Laduschka
Tak ten uz je co se tyce vybarveni mnohem lepsi :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2008 21:43 Žena Laduschka [120] Re: Dahak
Fotka k příspěvku no, právě že jednoho red tyrkyse jsem do nedávna měla, bohužel mou blbostí nepřežil,a když porovnám jeho zbarvení... (přiložená fotka), tak je to celkem rozdíl... :-O

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2008 21:40 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Laduschka
Je to red tyrkys jen nema to spravne zabarveni.Spravne vybarvenej red tyrkys by mel mit ten vzor v modrem podkladu krasne cervenej.Popravde ja sam jsem zadnyho klasicky vybarvenyho red tyrkysa nikdy nevidel.Uz je to hodne smichany a nekteri chovatele prodavaj vsechno co se vylihne a neselektujou :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2008 21:35 Žena Laduschka [120] – Briliant tyrkys x Red tyrkys
Fotka k příspěvku zdravím!! Zajímalo by mě určení mého terče... Dostal se ke mě jako red tyrkys, ale červenou barvu má v podstatě jen na okrajích ploutví. Jinak podle zbarvení bych ho přirovnala spíš k briliant tyrkys. Jaký je rozdíl mezi těmito dvěma zbarveními? Pro úplnost se pokusím přiložit fotku. Dík moc za rady X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.10.2007 15:31 Žena Somali [98] Re: Graag
Tohle je klasická debata, která se pravidelně rozvine vždy, když se někdo, kdo neví absolutně nic o chovatelské práci (v tomhle případě Katunka - bez urážky), pustí do debaty s chovatelem. A je úplně jedno, jestli jde o chovatele rybiček, koček, psů, chameleónů a já nevím čeho ještě. Chovatelská práce je o šlechtění, koneckonců bez toho by neexistovala řada plemen psů, koček, řada akvarijních ryb atd. A je naprosto normální, že při tom šlechtění chovatel získá nejen jedince, kteří mají požadované vlastnosti, ale i jedince buď fyzicky defektní (a tam se asi shodneme, že nemá smysl takové jedince za každou cenu udržovat naživu), tak i jedince, kteří požadované vlastnosti nemají, a jsou tak pro další chov prakticky bezcenní. Takoví psi, kočky apod se pochopitelně neutrácejí, ale žijí jako mazlíci, na nichž se dál nechová. To, že se ryby, které se nehodí pro další chov nebo nemají ty požadované vlastnosti (barvu apod) dají třeba zkrmit, se někomu nemusí líbit, ale koneckonců není to nic nepřirozeného. Osobně si myslím, že tyhle debaty nemají smysl - kdo se chovatelství věnuje se vším všudy, tak ví, a kdo ne, ten nepochopí (i když spíš si myslím, že tito lidé ani pochopit nechtějí).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2007 13:07 Graag Re: filipsi
Takze pigeon blood, to jsem chtel vedet. Dekuji za diskusi, me to prijde fajn, ze to tady takto proudi. A co se tercovcu tyce - uprimne, nemam je na chov ani na slechteni vystavnich kousku a jen tak je splachnout do zachoda.. :-O .
Ve stavu, v jakem jsem akvarium obdrzel, rozhodne nechci pokracovat. Budu se snazit za pomoci treba i tohoto webu zlepsit podminky v nadrzi na maximalni moznou miru. Ale ryby zabijet nebudu, protoze oni za to nemohou, ze je nekdo takto zanedbal. Zadne viditelne zivot ohrozujici priznaky poskozeni podle me nemaji (plisne, poruchy orientace, soky, nechut k jidlu atp.) takze si je necham tak, jak jsou. Co na tom, ze nemaji hrbetni ploutev tak, jak jim prislusi. Jsem jenom amatersky chovatel, tyto "postizene" nejak mnozit nehodlam, takze nemusite mit obavy o prenos spatne geneticke informace na dalsi chovy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2007 11:25 Muž filipsi [1297] Re. lavaso
Ale narodila, i vyvinula. Jen pravdepodobne nemnozila, ostatni by si pro pareni vybirali "zdrave" jedince. Tak to je i u chovu, chovatel by byl blazen, aby daval trit standardni a "spatnou" rybu. I pokud by je mel spolu v akvariich a riskoval "samovolne" vytreni. A dost casto neco "spatneho" vznikne. Chovatel to zabijet nemusi, ale nikdo to od nej nekoupi, a sehnat takove mnozstvi lidi, co by si vzali i zadarmo nepovedene rybicky neni v jeho silach. Taky nemuze obetovat prostor pulky pestirny aby je tam nechal dozit. Takze zabiji, slusne kusy prodava, nejlepsi + novou krev mnozi dal. Nikdo prece nechce po tobe, abys tridila ve svem jezirku, nebo po nekom jinem, aby tridil doma ve svem spolecenskem akva. Zaroven to nikdo nikomu nezakazuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2007 09:27 lavaso Re: Graag
Ahojte lidicky, zde se jedna o tercovce pigeon blood, asi krizeneho s jinym druhem cemuz by odpovidaly ty cerne tecky po tele. Samozrejme souhlasim s mirou03 ze je v zubozenem stavu a asi se bude v akvariu mezi jinymi rybami jen trapit a stradat, ale je na kazdem jestli si takovou rybu necha nebo ji utrati!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2007 18:13 bulit Re: zikyc
Kazdopadne treba povedat ze zalezi aj na tom ci je to vrodena vada alebo vada zapricinena pri raste(napr. kvalitou vody atd...) kedze v tom druhom pripade ide len o estetycku chybu a aj potomstvo takto poskodenych ryb byva zdrave. napr. rybicky.net/forum/4080
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2007 17:46 Muž zikyc [79] - SumciRe: miro03
Souhlasim s utrcenim deformovanejch kusů v chovu, jinak se bude rodit čim dál víc deformací. V přírodě deformovaná ryba 100% nepřežije.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2007 21:58 miro03 Re: Graag
Je to klasický Pigeon blood no v hroznom stave.Takto to vyzerá ked chovatelia netriedia svoje chovy a neutratia zlé kusi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2007 21:36 Muž Onďa [32] Re: Graag
Nejspíš to bude jedna z mnoha vyšlechtěných variet. Ale počkejte si na názor některého z odborníků, např. Mira03. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2007 21:19 Graag – Poznáte mé terčovce?
Fotka k příspěvku Prosím, koukněte se a poraďte mi, co mám za druh terčovců. Akvárium jsem dostal jako bonus k bytu :-) , a i když jsem býval akvaristou, terčovce jsem nikdy neměl. Nepřipadají mi ani červení, ani hnědí nebo zelení. Jsou žlutí a ty nikde nemůžu najít. Poradíte? Díky :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8683x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4235-jaky-je-to-tercovec?od=51