Jaký je to terčovec?
Řekl bych, že je to normální tyrkysák
Dle nějaké oficiální klasifikace asi stripe turquoise. Těch tyrkys forem je více - briliant turquoise, red turquoise atd.
zdravim mozete mi pomoct aka je to farebny forma dakujem
Starší reakce
Po ctyrech mesicich trosku barvy ,ale zadna slava ... Do jakeho veku se tercovci zbarvuji ? Cca
Starší reakce
K tomu pribuzenstvu ... Pokud jsem to pri nakupu dobre pochopila meli by byt od stejnych rodicu ,ale take me zarazi velky rozdil v strukture zbarveni i v samotne barve ... Jeden je vyrazne modry a druhy spis do zelena ..
Nellynka požadovala určení přesného názvu zbarvení ryb,nedovolil bych si s naprostou 100%ní jistotou tvrdit: Určitě Snake skin,další specifikace bude možná až po vybarvení.
Omlouvám se,zapomněl jsem ve svém předchozím kometáři dodat:Pokud jsou ryby potomky od jednoho rodičovského páru.
Mezi snímkem A a B,jsou markanty vybarvení v oblasti hlavy a hřbetu na první pohled naprosto rozdílné,může se jednat o křížence variant snake skinů,počet pruhů jim sice přísluší(tolerance +-),ale mohou je podědit i kříženci s odlišnými formami,nebo druhy terčovců.
Tak tady si stojím za svým
.Snake skin to je i kdyby trakaře padaly.
EDIT-Jen dodám že varianta snake skin se neurčuje podle kresby, ale podle počtu svislých pruhů.
To bych netvrdil,na snímcích jsou sice mladé nevybarvené ryby,přesto již mají naprosto rozdílnou kresbu.Pravděpodobně se jedná o nestandarty a degradaci chovatelských forem.
youtu.be/… Určitě Snake skin,další specifikace bude možná až po vybarvení.
Starší reakce
0 29.04.2014 17:12 JagerMaister –
Re: RAP sú tam len na skok, dnes som ich dával do pripravenej 300večky ..prišli mi skôr ako som čakal a tá tanganyika bola jediné východisko a voľné akvárium,zabehnuté 3 mesiace a nechcel som ich držať deň a pol vo vedre
Dávat terčovce do akvária připraveného na Tanganiku mi nepřijde mírně řečeno rozumné.
0 28.04.2014 20:24 JagerMaister –
Re: acik s mojou xperkou je to strašné, ale lietajú riadne, keď sú hladné
čiže red tyrkys ?
nene ostřil špatně... tím jsem si jist
Byli tak rychlí,že se nedali zaostřit.
S těma tyrkysákama měl Roman pravdu.
člověče tobě tám lítaj rychle,to já mám lenochy teda
měl jsi jít s mobilem dál,ostřil jsi na něco jiného za plackama
skúsim urobiť video, inak na spodných plutvách sa im ukazuje modrá farba
Edit:
www.youtube.com/… blbé ale snáď pomôže
Osobně bych nic nedal za to, že to jsou nějací tyrkysáci, ale je to hodně velká tipovačka, ovšem skuteční znalci, až se zastaví, jistě svůj názor připojí.
Z těch fotek se toho moc poznat nedá,mohou to být i hnědí nebo San Merah.
Starší reakce
Podívej se třeba k pepíkovi pejšovi, tam máš záruku, že co je psáno, to je dáno.
www.pejsadiscus.cz/… Z našich ryb to těžko jde ,protože se u nás kříží kde co s kde čím a prodává něco za co ve skutečnosti neí.
Royal Blue-přírodní varianta a nazývají se tak nejmodřeji zbarvení terčovci divoké formy
Red tyrkys základem přírodní varianta vyšlechtěna zejména v Západní Evropě a kladen důraz na červené vlnkování a světlejší podklad,je zde poněkud široké rozpětí poměrně znatelné příčné pruhování.
Tyrkys briliant by měl mít modrý podklad a hustou kresbu nejčasteji tmavě hnědou ,ale jsou i s červenou.U nás se za brilianty opravdu prodá kde co.Název pěkně zní a lidi kupují
Netroufám si tvrdit že jsem fundovaný
,ale briliant tyrkys jsou skoro celoplošně modří,u red tyrkys je podklad červený a na něm je modrá kresba no a royal jsem dodnes nepobral stejně jako ty
.Ono pokud kupuješ tuto formu terčovců tak se Ti může stát i to,že z red tyrkysů se po čase vybarví brilianti a naopak.
Dokáže mi někdo fundovaný vysvětlit, jaký je rozdíl mezi barevnými variantami RED TYRKYS, BRILIANT TYRKYS (a ten je totéž co blue tyrkys??) a ROYAL? Mám 9 terčovců, 3 od každé této varianty... a ehm.. vůbec netuším, který je který
Podle obrázků na netu mi přijdou všichni buď prostě modří, nebo red tyrkys
Starší reakce
Pardon teraz ked to čítam,napísal som melanin a mal som na mysli lutein.
Každý terčovec je sám o sebe krásny.No ja mám oblúbené práve Pigeone.Je to extravagantná chovatelská forma s širokým spektrom,možnostami dalšieho kríženia.Musím Ti však dat za pravdu,pokial chce človek odchovat svoju kvalitnú krv tak najlepší materiál na ich odchov sú práve prírodné formy. palec
miro03 napsal:Stačí trochu s nimi obchodovat mat ich novinky doma a človek po čase zistí že žltá farba(melanin)pokial ju do krmenia nepridáš je proste s terčovcov preč,snadno sa to pozná aj na vode u takto sfarbených rýb.Farbivo odbúrajú cez ladviny a voda je pekne žltá. Proto jsem se postupem času dopracoval k tomu že přírodní formy jsou nejhezčí
Noro je to to tak,chovatelských foriem je mnoho a stále pribúdajú nové.V úvodzovkách myslené niektoré akože nové variety sú kúzlom farbenia.Malajsci to majú natrénované skvele a preto sú taký rýchli.Človek si myslí že to je cieleným krížením a pritom je to práve cieleným farbením.V čom sú proste na svete jedničkami.Stačí trochu s nimi obchodovat mat ich novinky doma a človek po čase zistí že žltá farba(melanin)pokial ju do krmenia nepridáš je proste s terčovcov preč,snadno sa to pozná aj na vode u takto sfarbených rýb.Farbivo odbúrajú cez ladviny a voda je pekne žltá.Inak vysoká škola nie je potreba len stačí bit taký magor ako som ja do terčovcov a časom sa človek vyzná.Prípadne s Malajscami trochu vychcane komunikovat a prinútit ich priznat svojimi pozorovaniami farbu(pravdu).Keby tieto riadky čítali tak asi bi mi už nepredali ani plutvu.há há.
Díky za upřesnění
Na to určování z čeho to vzniklo a jak se to jmenuje aby měl člověk speciální vysokou školu
Zvlášť když jedna forma může mít několik obchodních názvů
Len ešte doplním kolegu(bob66).Tieto jedince v základe mali krv Pigeon blood s Pearl tyrkys,dalšie kríženie bolo krížením vybraných jedincov f1 Pearl pigeon a Checkerboard pigeon,matka a potomok s generácie f1,pokial sa kríži matka potomok dosiahneme lepšie ustálenie kresby,vyfarbenia,pri krížení otec s potomkom f1 dosiahneme robustnost a vetšiu velikost.Čo je vlastne vidno aj na jedincoch vo videu.Línia nie je ešte ustálená alebo sú to jedince ktoré boli práve zakúpené do chovu,ked sa človek dobre pozrie tak vidí že medzi jedincami sú s náznakmi Pearl pigeon tak i Checkerboard pigeon.Kríženie je beh na dlhú trat a jednak sa jedná o 2.roky starú novinku.Ustálenie chovnej línie trvá 4-6rokov.
Pigeon Red Map, vyšlechtěný z pigeon blood
Můžeš zkusit inzerci
www.discus.cz/… nebo objednat z Malajsie
0 17.11.2010 10:39 Marketa – Jaky je to druh tercovce a kde jej sehnat
Ahoj,
prosim jaky je presny nazev tohoto tercovce a nevi nekdo, kdo jej chova a kde se da u nas sehnat? dekuji za informaci.
www.youtube.com/…Starší reakce
Uznávám pochybení, pravda je na tvé straně
Toho prvního bych tipnul Blue zafír,2 Marlboro, 3 Hnědý
Tak dlouho čumim na ty fotky až mě Romy předběhl
1.mix Pigeon x Diamond
2.Marlboro
3.bych si jen tipnul mix San merah x hnědý
Starší reakce
Upřesnění po konzultaci s odborníkem, 1.Pigeon red,3.Red white a 5.kříženec Red tyrkys a Hnědého
Ostatní jak jsem napsal
Pokud bys nevěřil chovateli že neví co ti prodává tak od něj raději nic nekupuj, ne?
Taky si myslim ze jo ale jen tak na 80% nemám s touhle rybou velkou zkušenost.
je to tirkys on sa pomali bude farbit do modra.
0 28.04.2009 16:36 MilanRada – Je to redtyrkys?
Chtěl bych se zeptat jestli tohle je mladý RedTyrkys, protože si ho chci koupit od jednoho chovatele a nechci aby mě dal nějaké jiné.
Děkuji.
Red White.
A co se zeptat toho chovatele? Ten by to měl vědět.
Moje placičky jsem nakoupila u chovatele v Plavsku
Já si myslím, že 5. je terčkovec hnědý Alenguer. Kde jsi koupila tak pěkné ryby?
1 a 6 Pigeon blood, 2 Marlboro Red melon, 3 Marlboro možná Marlboro White face, 4 a 5 Red tyrkys, 7 a 8 Blue Diamond. Můj odhad
ale možná se pletu některé mě připadají jako kříženci
Budu rád když mě někdo opraví nebo upřesní
hádám 4.re tyrkis,7 blue diamond
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8683x