Preventin
Především těm krunýřovcům to vadit bude. Takové věci do akvária nepatří.
Já vím že to není antibiotikum. Použil jsem to jenom na zdůraznění toho, že je to LÉČIVO.
Je to dezinfekce né léčivo. Jinak mi do doporučili v obou akvaristikách ve kterých sem byl

Nemocné bych je nevzal. V tomto přípravku jsem vždy desinfikoval rostliny a techniku, ale nikdy jsem to nelil přímo do akva. A na nových přípravcích píší že se to má lít přímo do akvária s nově koupenými rybami... mne krom názorů zajímal i skutečnosti

A protože jsem to nikdy nepoužíval na ryby, tak nemám žádnou vlastní zkušenost

Je to lecivo nebo desinfekce? Jestli ti nekdo prodal rybky a pak ti rekl tohle,tak podle mne ti je prodal uz nemocne. A kdyby ti to rek tak bys je asi nevzal ze?

antibiotika bych nebral, toto ale není antibiotikum

. A při cestě do tropických oblastí se také lidé očkují a po příjezdu pojídají něco podobného

Jsou to nově koupené rybky... a bylo mi to doporučeno

Bral by jsis preventivně antibiotika nebo nějaké podobné léčivo?
Co tě k tomu vede? Je to zbytečnost!
Rád bych se zeptal zda by nevadilo rybkám(hlavně ancistrusům) kdybych do akvárka preventivně nakapal léčivo k tomu určené(PREVENTIN). Je to prevence na bázi methylenové modře.
Starší reakce
Do normálně fungujícího akva není nutné cokoliv rvát za každou cenu, pokud je dostatek rostlin a přiměřený počet ryb (to není asi skoro nikde), tak stačí pouze měnit vodu. Kdo má možnost tak za odstátou, kdo jí nemá tak vodu z kohoutku , jako já protože 100 l není v čem odstát. Ze začátku jsem tam taky cpala akvaregulátor, ale dělalo mi to jen problémy, takže teď už vážně nic. Kromě tedy hnojiva pro rostliny v rozumné míře, pokud se něčeho nedostává...
Preventin neboli metilémová modř je poměrně dost velký jed. Já bych své akvárium určitě takhle netrávil.

Tak jak to teda je s tim preventinem?
Ja sam tam davam 1x za 3 dny asi 8 kapek...
Mam s tim prestat nebo to je ete ok?
Starší reakce
Pleteš si methylenovou modř a malachitovou zeleň. Jak správně poznamenal filipsi, MM se používá i v humánní medicíně - a to dokonce intravenózně (= nitrožilní injekce) jako antidotum při otravě nitrobenzenem, aromatickými aminy a jinými fujtajbly. Kancerogenita nepřipadá v úvahu. :o)
To me take pobavilo. Prosil bych studie o udajne silne karcinogenite metylenove modri, uzivane krom jineho i v lidske medicine.
to mě pobavilo

metylénová modř je silně karcinogenní, děláš opravdu moc dobře, že jí dáváš do akvárka pokaždé, když si v něm "koupeš ruce"

marfi-jsou to tvoje ryby,ale nezávidim jim-to je jako kdyby ti každej tejden někdo dával bezdůvodně léky-může se stát že si ryby na léčivo zvyknou a léky nebudou účinkovat,až budou tvé ryby opravdu nemocné.
Marfi, máš asi nějakou úchylku!

Nějakou přemíru čistotnosti... Uvědom si, že si nedáváš do akva nic prospěšného ale hnusnou chemii.
jsem přiznivcem preventanu. kapu ho do akva když si v něm "koupu" ruce, když něco přidávám, když měním vodu, když cokoliv. Pár kapek na 54 litrů a nikdy jsem s tím neměla problém. Přece jen - lepší pár kapek prevence než pak složitě řešit problém.
Tak a ne že se do mě všichni pustíte

S novejma rybama šup do karantény. 14 dní až 3 týdny. Trpělivost se ti vyplatí.
no já myslim,že je zbytečnost do aqa cpát preventan

pokud máš nové rybky a bojiš se nějáké nemoci,tak je dej do náký výtěrky na 14 dni aspoň,ale já osobně ..koupim(podivám se jestli sou na pohled zdravé) a po přineseni domů,šup s nima do akva,pokud máš rybky od chovatele,nebál bych se....
je to její robota.

sakramentska robota a ta predavacka tvrdila ze pri kupe novych rybiek je to to najlepsie
preventín zničí všechno možny, takový věci do akvária nepatří

pomoc som nova. neznici mi preventin pri nakupe ryb aj uzitocne bakterie vo filtri?
Přidat reakci
1 ...... 3 ...... [4]
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 5734x