Přihlásit se RYBICKY.NET »

Preventin

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Preventin
 Reagovat na tento příspěvek 0  - :-)Re: georged
Především těm krunýřovcům to vadit bude. Takové věci do akvária nepatří.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠtěpánRe: georged
Já vím že to není antibiotikum. Použil jsem to jenom na zdůraznění toho, že je to LÉČIVO.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georged Re: Hanz
Je to dezinfekce né léčivo. Jinak mi do doporučili v obou akvaristikách ve kterých sem byl hmm Nemocné bych je nevzal. V tomto přípravku jsem vždy desinfikoval rostliny a techniku, ale nikdy jsem to nelil přímo do akva. A na nových přípravcích píší že se to má lít přímo do akvária s nově koupenými rybami... mne krom názorů zajímal i skutečnosti hmm A protože jsem to nikdy nepoužíval na ryby, tak nemám žádnou vlastní zkušenost :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hanz Re: georged
Je to lecivo nebo desinfekce? Jestli ti nekdo prodal rybky a pak ti rekl tohle,tak podle mne ti je prodal uz nemocne. A kdyby ti to rek tak bys je asi nevzal ze? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georged Re: Štepán
antibiotika bych nebral, toto ale není antibiotikum X-) . A při cestě do tropických oblastí se také lidé očkují a po příjezdu pojídají něco podobného hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georged Re: mch.sokolov
Jsou to nově koupené rybky... a bylo mi to doporučeno :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠtěpánRe: georged
Bral by jsis preventivně antibiotika nebo nějaké podobné léčivo?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - mch.sokolov Re: georged
Co tě k tomu vede? Je to zbytečnost!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georged – Preventin jako prevence
Rád bych se zeptal zda by nevadilo rybkám(hlavně ancistrusům) kdybych do akvárka preventivně nakapal léčivo k tomu určené(PREVENTIN). Je to prevence na bázi methylenové modře.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi Re: Kilas
Do normálně fungujícího akva není nutné cokoliv rvát za každou cenu, pokud je dostatek rostlin a přiměřený počet ryb (to není asi skoro nikde), tak stačí pouze měnit vodu. Kdo má možnost tak za odstátou, kdo jí nemá tak vodu z kohoutku , jako já protože 100 l není v čem odstát. Ze začátku jsem tam taky cpala akvaregulátor, ale dělalo mi to jen problémy, takže teď už vážně nic. Kromě tedy hnojiva pro rostliny v rozumné míře, pokud se něčeho nedostává...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Kilas
Preventin neboli metilémová modř je poměrně dost velký jed. Já bych své akvárium určitě takhle netrávil. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kilas
Tak jak to teda je s tim preventinem?

Ja sam tam davam 1x za 3 dny asi 8 kapek...

Mam s tim prestat nebo to je ete ok?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: datura
Pleteš si methylenovou modř a malachitovou zeleň. Jak správně poznamenal filipsi, MM se používá i v humánní medicíně - a to dokonce intravenózně (= nitrožilní injekce) jako antidotum při otravě nitrobenzenem, aromatickými aminy a jinými fujtajbly. Kancerogenita nepřipadá v úvahu. :o)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: datura
To me take pobavilo. Prosil bych studie o udajne silne karcinogenite metylenove modri, uzivane krom jineho i v lidske medicine.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - datura Re: Marfi
to mě pobavilo:-D metylénová modř je silně karcinogenní, děláš opravdu moc dobře, že jí dáváš do akvárka pokaždé, když si v něm "koupeš ruce" palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - j_j Re: Marfi
marfi-jsou to tvoje ryby,ale nezávidim jim-to je jako kdyby ti každej tejden někdo dával bezdůvodně léky-může se stát že si ryby na léčivo zvyknou a léky nebudou účinkovat,až budou tvé ryby opravdu nemocné.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ŠtěpánRe: Mafri
Marfi, máš asi nějakou úchylku! :) Nějakou přemíru čistotnosti... Uvědom si, že si nedáváš do akva nic prospěšného ale hnusnou chemii.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marfi Re: klaudia
jsem přiznivcem preventanu. kapu ho do akva když si v něm "koupu" ruce, když něco přidávám, když měním vodu, když cokoliv. Pár kapek na 54 litrů a nikdy jsem s tím neměla problém. Přece jen - lepší pár kapek prevence než pak složitě řešit problém.

Tak a ne že se do mě všichni pustíte :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff Re: klaudia
S novejma rybama šup do karantény. 14 dní až 3 týdny. Trpělivost se ti vyplatí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov Re: klaudia
no já myslim,že je zbytečnost do aqa cpát preventan:-)pokud máš nové rybky a bojiš se nějáké nemoci,tak je dej do náký výtěrky na 14 dni aspoň,ale já osobně ..koupim(podivám se jestli sou na pohled zdravé) a po přineseni domů,šup s nima do akva,pokud máš rybky od chovatele,nebál bych se....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - :-)Re: klaudia
je to její robota.:-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - klaudiaRe: :-)
sakramentska robota a ta predavacka tvrdila ze pri kupe novych rybiek je to to najlepsie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - :-)Re: klaudia
preventín zničí všechno možny, takový věci do akvária nepatří hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - klaudia – bakterie vo filtri
pomoc som nova. neznici mi preventin pri nakupe ryb aj uzitocne bakterie vo filtri?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 3 ...... [4]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 5734x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4163-preventin?od=151