Ahoj,
zkusím otevřít toto vlákno.
Již mám vyřešeno, jaké osvětlení použít, tak teď ještě kam ho dát. Peněz není nazbyt, ale zároveň bych rád kryt přes celé akvárium (60x35), přes okraje. Varianty s krycím sklem a nad tím nějaké kuchyňské osvětlení mě moc nenadchly, rád bych zakryl čáru hladiny a zamezil také šíření světla jinam než do akvária, aby to vytvořilo (alespoň v mých očích) tu správnou atmosféru. Nicméně proč vlastně píšu.

Zajímalo by mě, jakých materiálů (by)ste využili vy v případě stejné velikosti nádrže? Obvyklé jsou návody (jak jsem po několika dnech soustavného čtení příspěvků zjistil

) na výrobu z lamina, které je na můj vkus na tak malé akvárium zbytečně moc široké, robustní. Pak jsem viděl návody na výrobu z pozinkovaného plechu, ovšem padla i zmínka o povrchovém poškození působením vlhkosti a času. A co mě naopak zarazilo, nikde jsem dosud nenašel návod, jak pro výrobu použít obyčejné plexisklo, které mě přitom napadlo jako ideální kompromis lehkost/trvanlivost/nepřemrštěná cena. Tak nevím, jestli něčí zkušenosti mluví proti němu? Přitom už jen nákup bílého plexiskla by mi ušetřil shánění reflektorů.

Abych nepsal slohovou práci, jak je mým dobrým zvykem, zakončím to tedy prosbou, zda by mohl kdokoliv, kdo má s výrobou krytu na střední(?) akvárium nějakou zkušenost, napsat svoje postřehy, poradit třeba nějakou jinou alternativu materiálu, případně i připojit nějaký ten fígl či upozornit, na co bych neměl pak u samotné konstrukce určitě zapomenout.
Díky předem všem!