Filtr TetraTec Ex 700
Mam taky TetraTec 700 kdyz ho vytahnu na chvilku z elektriky nebo vypnou proud i na dve sekundy zacne pomalu tect. nevite co s tim je?
Starší reakce
Bohužel jsem to predikoval správně.
Dík za bleskovou odpověď.
Tvoje otázka je zároveň i odpovědí. Nad akvárko ne, čerpadlo ve filtru nemá funkci sací, ale výtlačnou.
Ahoj,
měl bych dotaz bdue mi fungovat filtr od Tetratecu když bzde umístěn nad akváriem místo tradičního umístění, tj. pod akváiem? Nevím jestli voda do filtr neteče samospádem....
Starší reakce
...nechal jsem to dělat na zakázku u jedné firmy u Brna.Zmáli to perfektně za 14 dnů jsem to měl od zadání(NC pila. Poslal jsem jim papírovou šablonu a vybral druh pěny.V košících sedí líp než originál od Tetry. Bylo to sice dražší(cena hupnula díky poštovnénu), ale mam na "chvíli" vystaráno. Jsou k mání.
Měl by být celoplastový, materiál je chemicky odolný. Jediný kov, nerez pojistný kroužek je pod modrými, pohyblivými koncovkami rychlospojek a je vně připojené hadičky. Tudíž není v kontaktu s procházejícím médiem.
Kde ti ten biomolitan tak skvěle střihli???Pochybuju, že to je práce nějaké švadleny.
...ještě jsem si nechal dělat pořádný filtrační média.
spodní koš - původní bio molitan(je hrubý)
prostřední - středně hrubý
horní - jemný a na něj originál vatu.
Funguje to výborně.
já mám EX600 a jsem sní naprosto spokojený. Jo ten kryt jsem upravoval taky. Stačil kapesní nožík bylo to OK
Pokud kov tak nerez. Nějak ale nechápu na co je k tomu Tetra tec Ex 700 potřebuješ. Ten přece regulační kohouty obsahuje.
0 14.03.2011 10:37 Ivan Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat, jestli nevíte, zda-li tyhle ventily od FESTO obsahují nějaké kovy uvnitř ? Chtěl bych je dát před ty z filtru tetra EX700. Tyhle FESTA jsou původně na vzduch, ale snad by měly být i vodotěsné ?! A nebo ... jakou povrchovou úpravy by měly mít ty kovové, aby to neškodilo ? Chrom ?
Starší reakce
Rašelinu jakožto hmotu obohacující o huminové látky bych rozhodně dal do posledního koše ve směru proudění vody a zakryl trochou filtrační hmoty. V žádném případě bych nekombinoval rašelinu a aktivní uhlí. Bylo by to kontraproduktivní. Tvoje volba ohledně výrobku je dobrá. Sera granulát je vynikající.
0 08.03.2011 17:31 Mikyjawak – Re: Haimdol - Rašelina ex 700
Dík za radu. Problém to nebude už jsem nato koukal jsou tam výlisky, takže jdu do něj za týden ho obědnám. Ještě bych měl jednu otázku ohledně ex 700. Místo aktivního uhlý bych si tam chtěl dát rašelinu. Mám totiž neonky a tetry, které si potrpí na malé PH. Kam umístit rašelinu? na začátek nebo nakonec? a jakou račelinu? mám v plánu granule od sery.
Pokud má kryt výřezy na průvlak hadic a armatury, případně odnímatelné výlisky neměl by být problém. V jiném případě si budeš muset poradit sám nejlépe jemnou pilkou
. Jde to. Už jsem se s tím setkal. Tvrzený polystyren se řeže poměrně snadno
.
0 08.03.2011 02:47 Mikyjawak – nákup ex 700
Tak jak to tady tak čtu, tak si ho taky pořídím. Přemýšlel jsem o 600, ale koupím tu 700.
Mám 112L a vněm nějaký vnitřní Aqua Turbo 550. Do třech dnů se mi zanese a molitanovou vložku musím vyčistit.
Spíš bych se chtěl zeptat, jestli má někdo Tetra ex 700 v akváriu, kde má plastový kryt – jestli ho musel nějak upravovat a jaký to byl problém? Ty černý plastový kryty jsou poměrně nízký tak jestli to nebude dělat nějakou rotyku.
Starší reakce
náhradní díly jsem kromě té zmiňované vaty nepotřeboval, ale Tetra je poměrně dobře zastoupená a běžně náhradní díly i náplně vidím v obchodech. na netu se dají taky dobře sehnat. filtr je absolutně tichý - dřív byla údajně série, která dělala randál, ale ta byla snad stažena z prodeje a už se prodávají jen super výrobky.
co se týká velikosti, tak bych asi radši šel do toho většího ex1200 -
www.exo-eko.cz/… jeste dotaz, na rozmery viz vyse, odhaduju nejakych 350l vody bude stacit? nebo radeji vetsi?
jak je to s hlucnosti, nahradnimi dily .... ?
to mám radost
samozrejme dekuji za jakoukoli jinou radu ohledne jakehokoli jineho filtru
dekuji
pekny den, koukal sem na tenhle
www.exo-eko.cz/… k akva se po 10ti letech vracim a je to cele nekde jinde
) diky za rady, namitky, poznamky, atd atd
Starší reakce
potvrzuji, jestli vám filtr někomu teče kolem hlavy u přezek, většinou to je tím oddělávaícm dílem s kohouty, ne gumičkou kolem hlavy...
Mně začal téct po 3 letech akorát po záruce. Díl stojí do 400 Kč. Po 2 letech byl taky problém, hrčel, myslela jsem , že je problém v zavzdušnění, ale byla ojetá vrtulka motoru...výměna ok..
JInak jsem s filtrem ale spokojená, je tichoučký a dobře se s ním manipuluje.
Jen možná nahraďte některé náplně jakou koule hrubým molitanem.
Zkuste s ním párkrát zacloumat a měly by se uvolnit zbylé bubliny vzduchu.
Pokud je špatně odvzdušněn, tak to v něm jakoby šumí a v hadici jsou vidět stoupající bubliny, které uvidíte následně v akva.
Pokud ani po zacloumaní žádné bubliny nejdou a dělá bordel, tak reklamovat.
Já mám ten svůj 2,5 roku ve skříni na přeložené utěrce půl mětru od hlavy a v noci nic neslyším.
To asi bude něco špatně v tom filtru už od výrobce, taky jde o to jak s ním zacházeli při dopravě. Nebo se podívej jestli je dobře sestavenej a koše sedí v sobě jak mají.
Na noc vypínaný filtr je k ničemu. Musí běžet nonstop.
no, tím jsi mne moc nepotěšil. Ten můj od začátku vrčí. Na noc ho musím vypínat.
Ja ho mám od marca,ide bez závad a hlavne aj po tichu.
Starší reakce
0 23.09.2010 09:36 Pietro69 – Těsnění
Taky mi po 2 letech bezproblémového provozu začal filtr téct. Vypadalo to jakoby to teklo přes hlavní těsnění víka, ale není tomu tak. Někde tady jsem narazil na přispěvek, že tečení způsobují netěsnící O kroužky na mechanizmu rychloupínače příruby hadic. A opravdu, když jsem přírubu rozebral, zjistil jsem, že jsou úplně potrhané. Trpí častým otevíráním a zavíráním mechanizmu. Jsou to takové malé o-kroužky na ose vyklápěcího mechanizmu!
Starší reakce
Na to nepotřebuješ technický výkres, odšroubovat šroubky a jsi uvnitř kde není nic co by vyskákalo. Pumpu drží myslím 2 šroubky, v pumpě je péro, přítlačná destička a guma žádné složité mechanizmy. Vše styčné promazat silikonovou vazelínou. Pokud nemáš silikonovou vazelinu, dá se koupit v rybářských potřebách, chtěj sil.vazelínu pro muškaře.
0 24.08.2010 07:31 smoula – RE: ČaJan
Mám stejný problém, můj dojem je, že by to mohlo být ruční pumpou. Mám všude nové gumičky, ale přesto to pod výkem teče.
Nemáte nekdo zkušenost s demontáží celé hlavy, tak abych se dostal na pumpu, nějaký technický výkres?http://rybicky.net/obr/s/01.gif
Starší reakce
0 03.06.2010 04:56 kreten – Re: ČaJan
Pokud je to sedmistovka - tak serie F30,G30 a CH30 výrobce opravoval modelovou řadu a mění filtry kus za kus.
Starší reakce
Stačit ti to určitě bude, říká se, že tyto filtry jsou nad dimenzované
na 11l AQ je to dost ale da se prikrtit takze muzu jen doporucit s fluvalem mam velice dobre zkusenosti
jo stacit by to melo preci jen ma to 700l prutok coz mas cca 3x vice ez objem AQ
0 27.03.2010 11:39 remusator Sice ti neporadim, ale chcel by som sa ta ja opytat.
Tiez planujem asi 112l akvarko k tomu externy fluval 205ku co je urceny na rovnake objemy akvaria a ma podobny prietok.
Preto teda otazka > nerobi ti to v 112ke vir ? Nemeta to tam s rastlinami a so vsetkym ?
Mám filter TetraTec EX 700 pre akvária od 100-250L a používam ho v 112L nádrži ale chcel by som si založiť 240L akvárium.Chcel by som sa opýtať či mi zaisťí dostatočnu filtráciu. Dakujem.
Starší reakce
0 17.11.2009 10:29 Miroslav – Nějaké nahradní díly na filtry tetra tec 600,700,1200
Starší reakce
Hm... ja mam EX 600 a EX 400. Neviem si ich vynachvalit. Tu 600uku mam cez dva roky a ziadny problem.
Mozno zla seria ci co.
Na skusku ci je zla punpa, skuste dat filter nizsie (pod AQ). Ak si aj tak nenasaje tak chybna.
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 19
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 29896x