Akvaristiky v Praze
U vás opravdu ne! Zoo Bráník má jen jednu jedinou vadu...člověk by si toho nabral až hanba a pak aby skončil na 2500 litrech
ja osobne bych doporucoval akvaristiku MIGA maj velky viber a hlavne bezva ceny
www.miga.cz
zhlednete stranky
Počernická 633, Praha 10 - Malešice
ad 1) Jiří, hezká kalkulace, ale nikde jsem nemluvil o ceně celého nákupu, pouze o ceně kančíků a pytlíku
ad 2) ještě jenom pro zajímavost, nedalo mi to, abych se nepodíval na nabídku rybiček na stránkách akvaristiky Nuselská, kde kančíka zelenookého mají v nabídce za 29,- Kč, já ho koupil viz výše a určitě to nebyl XXL - zatrolená kalkulačka
Je to pravda, chybu může udělat každý, za omyl s rybičkama se paní prodavačka omluvila, s omylem finančním si jist nejsem - a jestli tedy ta dvacka nebyla za dva pytlíky, ale další omyl s kalkulačkou.....
Pytlíky neúčtuju, ale minule se tu jeden člověk ptal na vstupné...
Je vidět, že ekonomické myšlení nezná hranic a našich 2500 litříčků inspiruje

Já se s tím setkal jen v akvaristice v libereckým Interšpáru. Tam účtujou pytlík za bůra (5,- Kč pro neznalé severského slangu).
Martin Honzejk
Povětšinou jsem platil od 2,- do 5,-. Nějak jsem to neřešil. Kdybych tam nechával asi větší útratu, přišlo by mi to možná trochu zbytečný, ale jestli si vezmu např. 1 pár pavích oček...

Mozna proto, ze do stejneho pytliku ve kterem prinesl perletove, dostal zelenookeho?
(edit - i ja jsem se uz nekde s platbou za pytlik setkal. Uz nepamatuju kde. Proc ne.)
Dobrý den, paní prodavačka občas trošku blbne(a především s kalkulačkou!!!), ale pytlík se na nuselský NIKDY neplatil... chybu občas udělá každý.
stejně když to tak počítám, tak 3kančík za 69kč je 207,- odečtem 60,- odečtem 98,- a zbyde 49,- a tolik stál ten zelenooký. nevidim těch 10kč za pytlík.
Ano, to je velice pěkný a dlouhý post, jen jsem neodhalil jeho smysl

No pozor! My jsme jeden čas dostali spěšnýho posla a museli jsme pár týdnů pytlíky účtovat! Velkej 4 kč a malej 2! Ale po pár týdnech to odumřelo, tak jsme se na to vy...
No rekneme, ze ten pytlik je manipulacni poplatek, pac kdyz si nekdo koupi jednu rybicku za dvacku, ten cas skakani kolem toho je mozna drazsi (a treba jeste k tomu vsemu x nasobne vytirani v zime po lidech prinasejicich dvacku obratu, ne zisku), a pri te cene pytliku si treba vezme rybicek vic, aby se ten pytlik v te cene rozpocital na nicotnou polozku na rybu.

Uznavam, platit za pytlik neni uplne obvykle, mel by se rozpustit v cene ryb, je to tak obvykle, ale stejne za nej vsichni a vzdycky zaplatime, takze pokud jsou rybicky levnejsi nez jinde (nebo lepsi, nebo cokoli mne tam vede), proc nevedet co presne kupuji za co a nezaplatit za pytlik (spis manipulaci) zvlast ;).
Tak pytlík po mě ještě nechtěli zaplatit nikde, to je fakt síla

0 05.01.2011 12:37 ekonom – neblahá zkušenost v Nuselské
Také jsem dříve rád chodil do této akvaristiky, ale již se tam vracet nebudu. Paní prodavačka je velmi milá, ale nějak divně fixovaná na peníze. Nejprve jsem se tam domluvil, že jim přenechám jednoho přebytečného terčovce za 100,- (tutéž velikost prodávali za 350,-), když ho paní šoupla do akvárka, řekla děkuji a již byla u jiných zákazníků. No řekl jsem si, třeba jsme si špatně rozuměli a mávl jsem rukou, přišel jsem už o víc. Podruhé jsem koupil rybky - cichlidy, že přesně neví název, ale že dorostou max. 12 cm. Vzal jsem tři - překrásní, jak jsem doma zjistil, kančíci perleťoví, dorůstají 25 cm. Tak jsem je druhý den přinesl zpět a vzal si místo nich jednoho zelenookého. Paní mi sdělila radostnou novinu, že mi ještě vrátí 50,- Kč, vrátila 60,- Kč. Moc se mi to nezdálo, tak se ptám, kolik která ryba stojí - ty perleťáky jsem platil po 69,-, zelenooký stál 49,-. Začala pracovat kalkulačka a dostal jsem ještě zpět po nadzdvihnutí obočí (mého) dalších 98,- Kč. Za pytlík si účtují 10,- Kč. No, připadá mi to dost trapné, chápu, že ta akvaristika nebude zlatý důl ale dělat toto?
Starší reakce
Starší reakce
Poprvé jsme dnes byli s manželkou v akvaristice Zoo Bráník! Musím říct že jsou tam opravdu vstřícný, milý, velice ochotný, poradí a mají krásné ryby a vůbec, no prostě SUPER!!! Chtěli jsme se jen podívat popřípadě koupit nějaký rybky co ještě chceme, ale že Peckoltia sabaji se nám tak zalíbí, to jsme nečekali a nelitujeme toho! Už je v karanténě

nemůžu se dočkat až jí dám do té naší televize

Ivoš napsal: Dneska jsem si byl v Bráníku pro pár pytlíků PMDD (nejenomže ve všech akvaristikách na Vinohradech a ve Vršovicích PMDD nemají, oni ani dokonce nevědí, co to je!!!).
Že nemají PMDD, to bych chápala, ale že nevědí, co to je, to je mazec
Díky za návštěvu

Dneska jsem si byl v Bráníku pro pár pytlíků PMDD (nejenomže ve všech akvaristikách na Vinohradech a ve Vršovicích PMDD nemají, oni ani dokonce nevědí, co to je!!!).
Samozřejmě jsem mrknul i po nádržích a krom jiných skvostů mají k prodeji párek náááádherných snakeskinů, kteří se jim tam dokonce i třou. Ryby jsou k mání po 800,-, což je vyloženě za hubičku a musel jsem být na sebe dost přísnej, abych po nich neskočil (už by se mi nevešly do akvária). Takže pokud dněkdo máte dostatečně velkou nádrž zařízenou pro terčovce, upalujte tam, co vám nohy stačí a honem je kupte, hýčkejte si je a množte je.
Já zatím budu zapíjet žal

Nezbývá mi, než souhlasit s Ivošem.
ZOO Braník je "nejen" akvaristika, kde se koníček stal profesí a jde jim to moc dobře. Ze své zkušenosti mohu potvrdit, že velký výběr zdravých ryb je zde samozřejmostí. Do toho spousta zajímavých druhů šneků,... a pokud by ani aktuální nabídka rybek nestačila, stačí se jen zeptat a troufnu si říct, že ve všech případech Vám vyhoví a ryby objednají.
Zajišťují také akvária (terária, ...) na míru - to, co jsem viděl minule se mi moooc líbilo

a co jsem stihl pochytit, jsou schopni začátečníkům, či pracovně vytíženějším poradit a pomoci se zařízením. Prostě tak, jak by to mělo být.
Jelikož do ZOO Braník chodí také majitelé koček, psů, hlodavců, popř. jiné havěti i Ti odcházejí domů s tím, co potřebovali, popř. vědomím, že za pár dnů to bude doma

I když to za chvíli budu mít pořádně z ruky, rád se sem budu vracet.

jo, to je akvaristika, kde lidi, co to dělají, rozumějí tomu, co dělají a poradí se vším. Zrovna tak je skvělá akvaristika Vivarim Mělník - v jejich nové provozovně jsem se cítil jak na exkurzi v zoo a nestačil se divit, co nabízejí za rybí "lahůdky".
Starší reakce
Miga je právě použitelná jen na Eshop, kde mají skutčně pestrou nabídku. Ryby je potřeba si vybírat a velmi pečlivě si je prohlédnout...ostatně ryby neprohlížím přesně ve 4 krámech v celé ČR, takže je to standart. V Mize jsem koupil z nouze otíky kteří jinde nebyli a to prošlo bez problémů.
Vcera navecer jsem navstivil akvaristiku MIGA v Malesicich. Par lidi tu pred casem psalo, ze je to slusna akvaristika, ale muj dojem ze vcerejska je: nejhorsi, co jsem zatim videl. Pravda, zatim jsem az tolik akvaristik nenavstivil, byl tak nejak namlsany z brnenskeho Sklorexu a i MIGA eshop vypada super, takze me ocekavani bylo mozna prilis vysoke, ale i tak. Vyber akvaristickeho zbozi i rybek velmi maly, sel jsem se tam kouknout na 30l set od Aquaelu, abych ho videl nazivo. Bohuzel mi bylo receno, ze ho lze jen objednat v eshopu. Slysel jsem komunikaci prodavacky s jednim zakaznikem, co si zrovna napustil doma akvarko a prisel si koupit rybky. Prodavacka mu samozrejme nabidla chemii k uprave vody, zadna rada, ze by s rybkama mel chvili pockat, nez se akvarko zabehne. Asi nejhorsi sok byl vsak pohled do nadrze s klinoskvrnymi razborkami. Bylo jich tam cca 10, vsechny ve zbidacenem stavu pokryte krupickou (nebo nejakou plisni - nevyznam se v tom), na jedne mrtvolce si uz pochutnavali sneci, dalsi nam pred ocima dodelavala.

Puvodne jsem si myslel, ze je to nadrz pro nemocne rybky, kde se je mozna snazi lecit, ale na nadrzi byl normalni popisek s druhem rybek a jejich cenou!

Tak tam uz asi nezavitam ...
Starší reakce
Bohužel musím potvrdit,že test na dusičnany od Rataje mě taky nefunguje.Datum výroby mám 4.5.2010.Přiložený roztok 50mg/l se mě zabarví tak na hodnotu max.10mg/l.
To není jen o štěstí, používám také testy Rataj a na porovnání Sera a výsledky totožné, testy bezproblémové.
Tak to jsem měl doposud asi štěstí

Mám s Ratajem podobnou negativní zkušenost, navíc ten dusičnanový test je fakt šílený (dvě tekuté reagencie, jedna pevná a pak ještě destilka, která není součástí sady).
Tak jsme obešel několik obchodů v Praze a smažil se sehnat test na dusičnany od Sery či Tetry (ne Rataj, který nefunguje)
Používám testy od Rataje, Sery a Aquaru a jsem spokojený se všemi fungují všechny stejně, Rataje na dusičnany používám už přes dva roky a ještě jsem si nevšiml že by nějaké balení nefungovalo

Tak vím, že to není sranda. Momentálně vím o jednom slušném akvaristovi, co pracuje v Pet Center v Hostivaři. Ryb dobrý výběr a zdravé, sortiment slušný. Jinak na Pet Center nemám moc dobrých slov, ale tady je to na akva zaměřený a tenhle prodavač to tam drží na dobré úrovni.
Osobně ale nakupuji po netu.
Spíš bych brala radu, kde levně sehnat 500 g mražený (od Aquarimexu). V Petkách jsou drahý a ty z burzy rybám moc nejedou... Na netu jsem je sehnala, ale člověk musí platit přepravní box a vyjde to tak moc draze
To mne docela udivuje, helenky jsou v posledni dobe pomerne bezne k sehnani v klasickych akvaristikach v Praze (nepocitam pet center). Zrovna dnes jsem jich par v zoo branik videl. Siroky sortiment sera je take docela bezny. S rostlinami neporadim. Stale jeste existuji telefony, tak proc si nezavolat predem, nez nekam vyrazis? Seznam prodejen s odkazy a kontakty je tu na strankach

a co se testu tyce co rovnou nejit k vyrobci
www.aquar.cz
co se tyce ryb tak bezkonkurecni vyber maj v Zoo branik, ale je to cca 10minut busem od Smichovskeho nadrazi (metro)
Ahoj Jakube. S kamenejma obchodama je to bída, protože se vesměs specializují na živorodky a to co se hodně prodává. Hornbach je myslím si z vlastní zkušenosti nejlépe zásoben, ale na afriku kupuji po netu s možností odběru zboží v sídle firmy. Teď jsem narazil blízko práce na Praze 6 na net-obchod kam si můžeš každé úterý dojít pro zboží. Mám u nich objednané Marlierky a 10.8. si pro ně klušu.
Tady je adresa:
www.aquarium.cz/…
Jinak nakupuji taky na Miga a jezdím si pro to a spokojenost. Ceny na spodní hranici a hlavně to je v Praze a bez poštovného a strachu, že Ti to na poště pochcípá

Ja osobne mam nejlepsi zkusenost s Hornbachem na Cernem Moste..Maji tam opravdu velky sortiment od prestiznich vyrobcu a hlavne prodavace, ktreri se o to staraji a rozumi tomu! Rostliny tam maji vzdy cerstve a snad nejvetsi vyber, kde jsem doposud byl. Nic mene Cryptocoryny jsou jiz delsi dobu pomerne nedostatkove zbozi a hlavne predrazene!! Ja osobne bych aqua rostliny v akvaristice nikdy nekupoval..Jednak desiva cena a jednak velky risk, ze si domu zavlecete rasu ci jiny previt..Rostliny zasadne od chovatele, tedy primo od zdroje, ktery akvaristiky zasobuje..V mem pripade jednoznacne AQUA-DAHO! Mam s nimi tu nejlepsi zkusenost. Paradni cena, kvalita a dodanoi vzdy do druheho dne!

0 06.08.2010 11:00 Jakub – Obchod v Praze, kde něco mají
Tak jsme obešel několik obchodů v Praze a smažil se sehnat test na dusičnany od Sery či Tetry (ne Rataj, který nefunguje), nějaké pěkné kryptokoryny, helenky, a pár dalších věcí - ale nikde jsem neuspěl. Víte o nějakém akvaristickém obchodu, kde mají slušný sortiment a je v širším centru Prahy nebo aspon dosahu metra?
Starší reakce
Akvaristika v Braníku by se teoreticky měla otevřít začátkem června. Přesný termín neznáme, protože PRE nám stále ještě nezavedla elektriku......
Otevření samozřejmě vytroubím do celý republiky

Danila
0 20.05.2010 23:21 freezydark Zdravím!
Když se tu řešila ta nově otvíraná akvaristika v Braníku...nevíte kdy se otvírá?a kde přesně bude?díky
Starší reakce
záleží na tom po čem toužíš.....jinak super nabídka je většinou na nedělních burzách...já sbírám jen mechy do krevetárií a malé rostlinky, velkých mám plnou 540
ale vzdycky se to nakonec rozebere
dobrej vyber je na burzach jak na Pankraci tak v Cumpelikove ul. (aby ne kdyz tam chodej ti sami prodejci)
ale kdyz chces nejaky speky tak bud za hodne draho z obchodu, nebo pres znami ci inzerat...
Na stole hromady a nikdo to nechce

v Praze ?? no ještě není ale určitě budou nejlepší u Danily

Já jsem byl velice spokojený na burze na Pankráci v budově jazykové základní školy, Praha 4, Horáčkova ulice č. 14. Viz
www.rybyarybicky.cz . Je tam výběr nejen rostlin, ale samozřejmě taky rybiček, krmení a podobně. Dvacka za vstupné se člověku vrátí hned při prvním nákupu, protože ceny bývají dost příznivé.
Slušný výběr mívá Hornbach, ale docela draho. Osobně znám jen ten v Řepích. Jinak samozřejmě burzy nebo e-shopy...
0 04.05.2010 10:11 freezydark – Nejlepsi rostliny v praze
Zdravim vsechny,
moc rad bych se zeptal kde v praze je nejlepsi a nejrozmanitejsi vyber akvarijnich rostlin?nebo klidne i nekde blizko prahy diky moc
Starší reakce
Vcera jsem je koupil

Ani jsem nevedel, ze je to akce. Ovsem jak rikas, brigatea to asi nejsou...
vypadaji skutecne spise jako Boraras urophthalmoides, ale jsou jeste malicke. Koupil jsi take?
Tehdy jsem shanel Hengeli. V Nuslich je obcas maji, ale zrovna je nekdo skupoval, takze jsem byl rad za ty z Hornbachu na Cernaku.
Akci "nova akvaristika" v Braniku sleduju a urcite se tam potom vypravim. Carassius neznam, zkusim.
Skoro nová akvaristika je na Kamýku - P4, v ulici Krhanická.Velmi příjemné prostředí,čisto,ochotný personál,slušný výběr a hlavně, vedoucí je akvarista.
pokud jsi schanel rasborky galaxi, tak bud v Nuslich, nebo Carassius v Dejvicich (kousicek od KFC),
ale v brzke dobe se otevre opravdu bezkonkurencni akvaristika v Braniku (par minutek busem ze Smichace)
jinak v Nuslich maj akci Rasborky Brigatea (ale ja si myslim ze jsou to skvrnoocasy) za 20kc kus!
Ja techniku take casto v Hornbachu (cena obcas lepsi nez e-shopy) a mam odtamtud i razbory, ktere jsem jinde v Praze nemohl sehnat a prvnich par krevetek red cherryn. Vsechny jsou v poradku. Pro dobrou radu bych tam ale nechodil, to radeji zajedu do Nusli, kde maji teda trosku vyssi ceny, ale jsou ochotni a vyber take slusny.
Pet centrum - drahe jak... a zrovna na Andelu jsem byl svedkem jak mlada prodavajici byla dotazana na vhodnost ancistruse do akvaria k bojovnici, ktere kupujici mlada holka naznacila, ze melo tak max 20cm delky a max to same hloubky. Kupujici se dozvedela, ze ancik ma tu vyhodu, ze dorusta podle velikosti nadrze, takze v pohode... Verim tomu, ze si nestastnika do max 8litrove kostky odnesli...

O znalostech akvaristiky tamniho perzonalu proste valne mineni nemam! Jinak vyber rybicek spise mensi.
My v Hornbachu nakoupili akorát techniku - samotné akva a věci k tomu...
Ale rybičky nakupujeme v Pet Centru v Lidické ulici (na Andělu). Tam jsou ochotní poradit a poměrně smysluplně.
No a potom v „ZOO ve dvoře"(také nedaleko Anděla)tam jsou dobré ceny.
Nejhorší zkušenost máme z Pet Centra v Palladiu tam nám klidně prodali rybičky, co by se nám v jednom akvárku požrali. (Parmička žraločí, Sumeček siamský, Skalár, Black molly, Platy,) Jak jsme pak doma na internetu zjistili...
Přidat reakci
1 ...... 8
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 27725x