Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ovlivní některé rostliny pH?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny  

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Ovlivní některé rostliny pH?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2009 23:58 Muž Sid [6820] - RostlinyRe: kaote
...Kam vyžene rostlina pH fotosyntézou bude záležet na konkrétní vodě, předpokládám. Já jsem více než 8 v akváriu nikdy nenaměřil...
Tak nějak. :-) Na konkrétní vodě bude jistě záležet. A taky na konkrétních rostlinách. :)
pH 8 ale určitě není (pro některé rostliny) "strop".
Já se ale vrátím k meritu věci: napsal jsem, že zastánci hypotézy, že jávský mech (nebo hnědovka) okyseluje vodu, se nestačili divit, jak vysoko dokážou tyto rostliny pH zvednout. :-)
Zastáváš názor, že takový vliv rostliny nemají?
Jaký vliv?
(Pokračování někdy příště. :) spim )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2009 23:35 kaote
Kam vyžene rostlina pH fotosyntézou bude záležet na konkrétní vodě, předpokládám. Já jsem více než 8 v akváriu nikdy nenaměřil (pravda, chemická analýza není můj koníček). Ale kolísání v závislosti na obsahu CO2 není tak zajímavé - zajímavější je, co rostliny s vodou dělají nezávisle na obsahu tohoto plynu. Zastáváš názor, že takový vliv rostliny nemají?

Proč jsem v mnoha zarostlých akváriích s neměřitelným obsahem dusíkatých látek měl pH výrazně nižší než je pH vstupní vody? Mít na to prostor a čas, velmi rád se do kontrolovaných experimentů pustím.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2007 16:20 Žena bucliik [99] Re: matlala
jojo pořád přemýšlím o tom předřadníku, viděla sem ho v OBI ale teď už ho tam neměli...no určitě ho chci, asi i do staršího akva, který má délku 100cm, ale zářivky jen 60cm(z ještě stršího akva)jen ty penízky....snad to dopadne,poprosím maminku o zálohu na narozeniny, nebo za odměnu za udělaný přijímačky(aspoň ty jedny)držte palečky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2007 16:08 Muž matlala [799] - RostlinyRe: bucliik
a co přidat světla? nebo už máš kryt?komplet? projdi forum a zjistíš že se tam dá nabastit ještě jedna zářivka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2007 16:07 Žena bucliik [99] Re: isamik
zatím to vypadá že bude osvětlení jen 0,3W/l, take sem se snažila vybrat druhy nenáročný na světlo(no někdy sem si nemohla pomoct:o) asi by to bylo lepší, ale chtěla bych to vyzkoušet, některý se mi moc líbí a byla bych ráda kdyby se chytly.....ale asi poslechnu a některý nahradím ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2007 16:01 Muž isamik [180] Re: bucliik
Nebylo by lepsi dat tam mene druhu po vice kusech?? A pak ty rychlerostouci vymenovat, za narocnejsi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2007 15:20 Muž matlala [799] - RostlinyRe: bucliik
no prej upravují hodnoty ale je to dlouhodobý proces a myslim že ph by upravili jen o několik desetin stupně ale až tak za 2 měsíce ale nesměl bys měnit vodu , tím tomu zamězíš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2007 15:02 Žena bucliik [99] – ovlivňování vody
Ahoj, budu zakládat 200l akva a teď vybírám kytky.Chtěla bych tam dát hodně druhů po míň kusech a ty co vydží dokoupit časem.Chci limnophylu,
microsorium pteropus
,vesicularia dubyana-ty podle knížek ovlivňují pH vody tak, že ho snižují údajně až na 4,5.Pak sem chtěla Aponogeton crispus,
Ceratophyllum demersum,
víc druhů kryptokoryn,
Bacopu carolinianu,
a víc druhů echinodorů-ty zas pH zvyšují až na 7.
Chci se zeptat jestli někdo má zkušenosti s nějakým masovým ovlivňováním pH rostlinama a nesnášenlivostí těchto druhů mezi sebou.Nikde nepíšou jak moc ten který druh pH ovlivňuje, přemýšlím kterých je třeba víc a kterých míň, aby se to moc nepohybovalo. Děkuji za odpovědi

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 2 ...... [3]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 2395x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3614?od=101