Přihlásit se RYBICKY.NET »

Blyxa - pěstování

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Blyxa - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vanis Re:
co ji tam mam tak jedu co2 z kvasnic ale jen do obracene petky takze se vstrebava jen hladinou v petce. nekomu roste i ve slabsim svetle a bez co2 takze to tipuju spis na slozeni vody.nasel sem doma nejakou archivni smes mikroprvku z pmdd tak zkusim lehce prihnojit, zkusil bych samotne zelezo ale to bych tam musel nasypat hrebiky:-D dik za rady
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Pet Re: vanis
Blyxa má ráda hodně měkkou vodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vóťa87 Re: vanis
V případě blyxy bych to viděl nejspíš na nedostatek železa, či jinéhé mikroprvku...Světla máte dostatek, ale ta ludwigie a heterathera jí nejspíš ukrajují nezbytné živiny.Pokud jste předtím opravdu nehnojil, asi bych zkusil nějaké hnojivo v podobě tablet či kuliček od JBL,Rataje,Dennerle či Hobby dohse aplikovat přímo do substrátu pod blyxu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miluška
Fotka k příspěvku Mám blyxu v akvárku asi měsíc, koupila jsem jí mimochodem na burze v Plzni, zatím roste dobře, mám tam dvě zasazený za sebou, ta vpředu má listy do červene a ta zadní krásně zelené, svítím 2x15W + úsporka 11W na 80l a hnojím CO2. Tahle rostlinka mě dostala, pokud dobře půjde, chtěla bych po novém roce v novém akva jich mít mnohem více ahoj ahoj

Reagovat na tento příspěvek 0  - králasRe: stetinka
Jak jsi přišel na to, že 3x18W na 112l je málo ;-)
for vanis: na nějaký výpočet 0,5W na 1l je zavádějící a vůbec se toho nedrž!
Myslím si, že to světlo je v normě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grizly Re: vanis
Já ji mám ve stejném oběmu s zářivkama 2x18W, CO2 neaplikuju a nehnojím. Má 15 cm, zarostla mi nejen kryptokorýny, které měly být dominantní rostlinou v akva, ale i celé akvárko, nevím co s ní. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kubasan Re: vanis
zmeraj si hodnoty no3,umna sa jej dary az pri 10mg/L a viac. a samozrejme dostatok mikroprvkov.hodi sa dat aj neake korenove hnojivo napr:bivoj,sera tablets.lebo prijma vetsinou ziviny cez korene.a nema rada odkalovanie okolo jej korienkov.samozrejme dostatok svetla a co2. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stetinka Re: vanis
na blixu je to málo světla a bez COčka prý také neprosperuje
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vanis – Blyxa Japonika male zkroucene listy
Fotka k příspěvku Zdravim zkusene akvaristy, asi 14 dni mam blyxu a nove listy jsou male hodne kroucene a malo zelene. zda se ze nedostatek nejakeho prvku. zatim nehnojim, svetlo 3*18W/112 litru, ostatni rostliny prostpivaji v poradku. nasel by se nekdo kdo se s podobnym pripadem setkal a poskytl by tip na reseni?:)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Těhňajs
Ne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Těhňajs
Fotka k příspěvku Jak oddělit blyxu? Stačí když novou odnož ustřihnu a zasadím jinde? Neublížím nějak původní rostlině?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff Re: lipier
Prohnojením dna v rostlinném akváriu nic nepokazíš. Světlo asi bude slabší ale pokud zajistíš, že blixu nebude nic stínit, mohla by ses s tím poprat. Jakékoliv vhodné jemější dno bude v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lipierRe: milosak
planujem kupit vacsie akvarium a tam by som chcel do popredia blixu tak preto sa snazim zistit co bude pre nu najlepsie, chcel by som kupit original so zabudovanym svetlom v kryte ale asi intenzita svetla nebude urcite okolo 0,7 w/liter a prerabat kryt sa mi zase nechce... ale snad postaci co svetlo co tam bude... skusim dat do popredia nejaky tmavy strk jemnejsej zrnitosti a uvidim... snad sa zadari... ake ziviny mam zamiesat do strku??? poradte.... dik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milosak Re: lipier
Taky si myslím, že o podloží zas tak nejde.Já jí mám v hrubší Fujizune a zdá se, že roste.
Není to žádný rychlík, ale roste.Podotýkám ještě, že svítim 0.7 W/l a hnojim CO2.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrakoplashRe: lipier
Osobně si myslím, že je lepší pěstovat to čemu se daří bez velkých úprav a že kvůli jedné rostlině to nemá moc smysl řešit.

Všem koho se optáš ta rostlinka jít může a tobě jít nemusí a můžete mít oba stejné dno i stejné postupy. Ono jde mimo jiné i o vodu, tu stejnou mít s největší pravděpodobností nebudete.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lipierRe: obok
obok a davas aj co2 alebo nehnojis?? kupovat sa mi to nechce kvali jednej rastlinke a vyrabat to tiez nie, nechcem otravit akvarium... ten cierny piesok by bol mozno dobry len musim zohnat u nas na slovensku... alebo v akvaristike pozriet
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lipierRe: arnošt
ja som ju mal v dne co mam aj teraz, mozte pozriet moje akva a vobec sa jej nedarilo, pritom ostatnym rastlinkam sa dari...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - arnošt Re: lipier
substrát radši jemnější, ale mnohem důležitější je dostatek světla, živin a také je vhodné přihnojování CO2
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chuanvaldes Re: lipier
Ja ji mam v Fujizune, a taky v pohode... Kazdopadne to neni o dne... Mam ji taky v Nano, kde je Sulawesi (0,7 - 1mm) a tam se ji moc nedari...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - obokRe: lipier
mám křemičitý písek o zrnitosti 1-2 mm v černé barvě www.flexiobklady.cz/… a v pohodě mi roste.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lipier – Dno pre blixu japonicu
Zdravim, potreboval by som poradit ake dno mam pouzit na rastlinku blixa japonica, zdrnitost, ci radsej tmavsie, svetlejsie... dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - vóťa87 Re: milosak
Při silnějším osvětlení bývají mladé listy blyxy do červena, tudíž na úpadek bych to neviděl :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milosak
Dobrý den
Asi před týdnem jsem zakoupil od Rataje tuto rostlinku.V současné době vypadá dost uboze,ale pozoruji
jakoby ze středu vyrůstající nové listy s červeným žilkováním, nebo to je jenom další fáze
pokračujícího úpadku??
Nejsem si jist, jestli se to vytvořilo na starých listech, nebo na nových submerzních. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - milosak Re: vóťa87
Abych upřesnil ta fujizuna je něco kolem 5mm i více.Bohužel měl jsem dva pytle, jeden s menší
frakcí a druhý s větší a samozřejmě tu menší jsem dal na dno tone tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vóťa87 Re: Johan
Celkově mi přijde b. aubertii mnohem odolnější a nenáročnější než b.japonica, bohužel vzrůstem je vhodná spíše do zadních partií a k drobným rybám, díky své křehkosti...Jinak nevím o jak hrubé fujizumě se zde bavíme, pokud by opravdu drobné kobercovky nepřicházely v úvahu, tak bych se nebál zkusit lobelia cardinalis "mini" nebo jak všelijak se její zakrslá forma nazývá...Je vcelku nenáročná, moc nepřerůstá a pokud ano, není níc snažščího než jí zastřihnout, čímž se dále pak větví ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: H.
Když se kouknete na akvária s terčovcema, tak je tam často pěstovaná.. A jak je ohromná.
Popř. B. aubetii by měla tuto teplotu snášet lépe.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milosak Re: H.
Podle atlasu až 28 st. takže asi těch 30 snese.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - H.
Já bych se rád zeptal, jestli tato rostlinka snese teplotu kolem 31°C.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Horác Re: milosak
milous napsal: Hmmm 20 cm je moc :-) to by se mně nelíbilo
No ... vona blyxa taky není zrovna typická kobercovka - viz např. www.akvarko.cz/… :o)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: milosak
Podle mě má daleko krásnější barvu než echináč. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milosak Re: Usine
Hmmm 20 cm je moc :-) to by se mně nelíbilo :-O Prozatím ho nechám k nastolení rovnováhy.
b.japonica bude asi lépe použitelná do popředí ?Škoda,že neni svěže zelená.Chtělo by to vidět
ve skutečnosti a ne na monitoru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: milosak
Jako kobercovka je jen na začátku, pokud se mu daří rychle se rozroste ale rostliny si moc konkurují a špatně se udržují. Některé vyrostou okolo 20 cm :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: milosak
E. isthmicus? Asi podle podmínek. U mne svého času kolem 20cm. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milosak Re: Usine
Václave díky za tvůj čas :-)
To jsi myslel, jako že echin. isth. poroste časem do výšky? Já ho mám nyní zhruba do 10cm výšky
a mým záměrem je vytvořit svěže zelený koberec právě kolem této výšky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: milous
Moc se to srovnávat nedá. Echinodorus isthmicmus se množí odnožemi a má světle zelené páskovité listy. Blyxa japonica má podstatně užší listy z černým lemováním i zbarvením žilek. množí se také odnožemi, ale ne po dně, ale vytváří aspoň u mě jakoby kouli. Pokud má intenzivní světlo zbarvuje se do červena. Říká se o ni že je to náročná rostlina na rozdíl od echiníče. Mám CO2 takže u mě roste Blyxa japonica velmi dobře až překotně. Echinodorus isthmicmus jsem také měl, ze začátku je to skoro kobercovka, ale časem vyroste a musí se hodně protrhávat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milosak
Zdravim, můžete někdo srovnat b. japonicu třeba s touto rostlinou?

rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_isthmicus
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Chrostík
www.rataj-spk.cz
Já už jsem jí rozdal. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chrostík – Blyxa japonica, kde sehnat.
Chtěl bych se zeptat, zda-li někdo nemá přebytky Blyxa japonica. Již delší dobu tyto rostlinky sháním a (zatím) marně. Popřípadě bych rád poprosil o radu, kde se dají tyto rostlinky sehnat.
Díky všem za radu.
Pěkný vánoce a šťastný nový rok všem akvaristům přeje Ch. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - zerykRe: trodat
já ji mám asi 5 měsíc.Dostal jsem 2 ks a roste šíleným způsobem. během 14 dnů udělá další 2 -3 nove, roztrhnu a zasadím vedle. Teď budu dávat jednomu nějaké množství. Někdo říká, že je náročná ale koho znám a má ji, tak mu roste jako zvody :-), Petr
 Reagovat na tento příspěvek 0  - trodat – blyxa japonica
Dobrý den,chtěl bych se zeptat na tuto rostlinku,něco jsem si tu našel ,ale chci se zeptat budu mít větší akva 520L a chtěl bych jí využít jako koberec do popředí CO2 a PMMD zajištěno ,myslíte že je to vhodná rostlina (prosím především o radu těch kteří jí pěstují nebo pěstovali) nebo existuje lepší varianta (o riccii neuvažuji).Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - RadkaRe: Frigo112
PMMD je dobré ,ale chce to asi častěji.Změř si vodu kolik je tam dusičnanů a fosforu a podle toho vyber které složky PMMD budeš přidávat.Je to trochu o hledání.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Frigo112Re: Radka
ach, a jake hnojivo by bolo najvhodnejsie hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadkaRe: Frigo112
U té Blyxy se asi nevyhneš přihnojování a přidávání CO2.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Frigo112
ja mam tiez blixu, a mne moc neraste. svetlo ma 20W na 9l davam iba obcas PMDD, co mam urobit aby pekne rastla?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [4]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 8736x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3609?od=151