Neznámé jikry
Zdravím všechny, manžel si v akváriu všiml této kuličky cca 3-5mm v průměru, předpokládám, že je to vajíčko některého z obyvatel? Máme modré neonky, černé a červené tetry a nově pár kusů Helen. Kulička je jenom jedna, je chycená v řase. Díky
Starší reakce
Jsou to jikry pancéřníčků. Opatrně seriznout ze skla ziletkou dát do nějaké síťky, která se umístí blízko vývodu z filtru. Toť nouzové řešení. Lepší by byla samostatná malá nádrž s filtrem a vzduchovanim.
Bylo by fajn založit si prezentaci akvária.
To bude dost tezke urcit, kdyz nemas prezentaci a nevime co chovas za zivocichy: )
0 03.03.2024 18:12 rybicka1 – Jikry v akvárku
Ahoj,dnes jsme našli v akvarku tyto jikry, je možné, že patří pancéřníčkům zeleným? Případně co bychom s nimi měli dělat?
Starší reakce
Ahoj, nemám zkušenost s množením ryb a proto vlastně nepoznám, zda se jedná o jikry nebo něco jiného. Můžete poradit? Jsou to jikry na tom listu rostliny? Případně od ryb nebo okružáků?
Starší reakce
Je to jisté.
Ahoj poradi mi někdo ? V akvarku se nam objevili jikry je možné ze jsou od Anciku?
Starší reakce
Zkusil bych to pinzetou vyndat a ,,rozkuchat,,. Vypadá to na něco ,,oplísňovaného,,.
Ještě bych setrvala s tím střihánim,a pokusila se o lepší foto..
Takže bych to měl radši odstranit?
A to něco budou více než pravděpodobně jikry těch tvých pancéřníčků, ti je lepí nahodile kdekoli v nádrži.
Mě to spíš přijde jako plíseň kolem něčeho.
Mám pancéřníčky skvrnité a není to na skle, je to v té rostlině, přijde mi, jakoby to bylo zabalené v takovém povlaku.
Jaké pancéřníčky máš? Na fotografiích je proostřeno na rostliny, takže skvrna na skle je rozmazaná a nerozpoznatelná. Nastav si makro režim a použij ruční ostření, abys zaostřil na sklo. Nebo dej ke sklu, kus vedle skvrny prst a zaostři na něj, to by mohlo pomoci.
0 07.12.2021 19:58 lukas – Vajíčka od šneků, jikry?
Ahoj, neví někdo od jakého živočicha by to mohlo být? V akva mám jen pár druhů teter a dva pancéřníčky. Je to poměrně veliké
Starší reakce
Díky za rychlou odpověď. Popravdě mě to dost překvapilo ani jeden nevypadá na samici, přijde mi že mají ostré ploutve.
No jak to zlikviduje tak mi to asi ani vadit nebude, začíná se mi to přerybňovat.
Ahoj.
Ano Pancéřníčci, nedávno jsem měl také několik desítek v akváriu. Bohužel, nebylo z toho nic a většinu samamička po dvou dnech zneškodnila.
0 07.12.2020 18:54 Wooalla – Neznáme vajíčka
Zdravím, na stěně akvária a na dně jsem objevil tyto vajíčka... Nemáte někdo ponětí co to může být? V akváriu jsou panceřníčci a neonky
Starší reakce
Vajíčka Helen znám, ty jsou víc čtvercové. Tohle je na pohled kulaté. A ryby mám od Kalaby, netuším, co má v nádržích.
Edit- opravdu to vypadá i velikostí jako vajíčko Heleny, když bych si odmyslela ten čtvercový tvar obalu. Ale zrovna teď přes to přeběhla krevetka a ono se to ani nehne. Je to tam nějak přilepené a to by samotné vajíčko nesvedlo, to musí přilepit ten šnek, ne ? A Heleny už dávno nemám.
Neměly tam v akva Heleny?
Neritina tady není. Taky si myslím, že to není jikra, protože duhovkám bych asi musela víc zvednout teplotu, aby se třely. Navíc jikry by nejspíš sežraly krevetky, je jich tam dost.
Před 14 dny jsem kupovala nové Wernerky a i něco málo vody ze sáčku sem při přelovování přišlo.
To není rybí. Že by Neritina?
Starší reakce
Slimakov sa neboj, su to dobri pomocnici a nicomu neskodia
Slimák
To budou šnečí vajíčka
0 03.02.2019 09:40 Vladimír – Ikry
Ahojte, včera som si všimol toto. Mám neonky, mrenky, prisavnikov a bohužiaľ aj slimákov...
Starší reakce
Třeba levatka,a maš tam okružaky...
Starší reakce
Pandíci. Hledej bude jich víc.
Ahoj, předpokládám, že to bude vajíčko.
Pokusil jsem se to vyfotit, přikládám foto. Zkusím to dát do čajového sítka a uvidím, co se stane. Nějaké nápady? Našel jsem to v pačuli "Octopus", včera se tam ochomýtali pandíci a zářnoočka. Zatím jsem našel jen tohle jedno.
Starší reakce
Je to neritina a nič sa ti z nich nevyliahne. Môžeš ignorovať.
Řekla bych že jsou to vajíčka neritiny
Ahoj, poradí mi prosím někdo jestli jde o jikry? Děkuji moc
Starší reakce
Druhé je správně pancíci takhle lepí jikry, samička jich vždycky pár drží v ploutvíčkách než je někam přilepí.
Pozná někdo, čí jsou to jikry? ☺
Kromě Kardinálek a pancíku jsou v nádrži levatky a jeden okružák.
Starší reakce
Náhodou mám
děkuji za rychlou odpověď
Starší reakce
Starší reakce
Ja na to nepřišel od čeho byly, a víc už jsem je později nikdy neviděl, takže záhada
Moje fotka je 1,5 roku stará, už v osazenstvu jsou změny, ale ani tenkrát to nikdo neidentifikoval
Zatím je to to nejpodobnější, co jsem viděla. Jenom je fotka trochu nezřetelná a není poznat jestli jsou vajíčka v nějakém obalu.
Ale až na čichavce nemáme stejné ryby. A ty to nejsou. Ale možná to není od ryb, nemá to úplně kulovitý tvar.
Teď už to tam není, do druhého dne to zmizí. Jestli to znovu uvidím, tak to zkusím. Já jenom, že má celkem výraznou barvu a jestli to třeba někdo v akváriu neměl.
Tak to opatrně s kamínkem vytáhni do odchovky a uvidíš, co se z toho vykulí.
Přidat reakci
[1] ...... 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11603x