Neznámé jikry
Ja na to nepřišel od čeho byly, a víc už jsem je později nikdy neviděl, takže záhada
Moje fotka je 1,5 roku stará, už v osazenstvu jsou změny, ale ani tenkrát to nikdo neidentifikoval
Zatím je to to nejpodobnější, co jsem viděla. Jenom je fotka trochu nezřetelná a není poznat jestli jsou vajíčka v nějakém obalu.
Ale až na čichavce nemáme stejné ryby. A ty to nejsou. Ale možná to není od ryb, nemá to úplně kulovitý tvar.
Teď už to tam není, do druhého dne to zmizí. Jestli to znovu uvidím, tak to zkusím. Já jenom, že má celkem výraznou barvu a jestli to třeba někdo v akváriu neměl.
Tak to opatrně s kamínkem vytáhni do odchovky a uvidíš, co se z toho vykulí.
Ahoj. Nevíte někdo, od koho by mohlo být tohle vajíčko ? Na tom kamínku drží, nepohybuje se s vodou.
Během 14 dnů je druhé co vidím. Je v nádrži Sewelín.
Starší reakce
Starší reakce
Zřejmě je to jejich poprvé, tak se učí co a jak.
Nicméně z téhle snůšky nejspíš už nic nebude.
Jestli plesnivá jikra je bílá, tak to tak bude. S průhlednými je to teď tak půl na půl. Blbě se to fotí, ten list je otočený, tak musím hodně ze šikma.
jejich výtěr to patrně je, ale jikry vypadají z velké části zplesnivěle(pokud to není hra světla)
0 18.03.2017 08:09 Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby. Je možné, že by se mi vytřely skaláry? Jikry jsou tam druhý den (před tím průhledné, teď něco zbělalo), skaláry kolem pořád brousí, hlídají si list, odhání cokoliv plovoucího pryč a jsou dost ostřejší než normálně. Před tím se pošťuchovaly skaláry mezi sebou, teď tyhle dvě jedou i po neonkách... Koupil jsem před pár měsíci se synem dvě skaláry, ale že by udělaly pár s tím jsem vůbec nepočítal...
Na nic jiného než na ty skaláry mi to nepasuje.
Má cenu jako začátečník řešit rybí potěr, že by něco přežilo? Nejsem na prcky připraven.
Zde foto, ještě další jsou v prezentaci.
rybicky.net/nadrz/26262/72.jpg…Starší reakce
Zdravím,
posílám další fotky parmičky. Pokud se nejedná o těhotenství, tak vůbec nevím, co to je. Rybka normálně plave, je oddělená od ostatních (pro jistotu), ale když jsem ji pustil mezi ostatní, tak plavala jako všechny ostatní. Nikam se neschovávala ani nezůstávala u dna.
Starší reakce
Těm jikrám musíš vzduchovat - jinak zplesniví a nic z toho nebude.
To bude spise nejaka neduha nez-li zaplneni jikrami. Co presne teto rybce shazi se dozvite ve vlaknech zamerenych na nemoci ryb
Děkuji za informaci. A to zvětšené bříško? Jak dlouho trvá těhotenství, pokud to tedy je ono. Bude to víc jak měsíc.
Děkuji za odpověď.
V.S.
Tetra to rozhodně není, je to parmička (rasbora klinoskvrnna), jikry by mohly být od ancistruse.
0 17.02.2017 20:57 Viktor – mladé rybky
Starší reakce
Tak mal si samozrejme pravdu. Budú to pohrobci
.
Starší reakce
Levatka tam bola len jedna (myslím) a predvčerom som ju po dlhom hľadaní našiel v kokosovej škrupine nehybnú.
Ale potvrdzuje mi to názor, že od rýb to nebude...
V akváriu sú neonky, drobnoústky, ancistrusy, neritiny a asi i nejaké člunky.
Starší reakce
Krmení vůbec neřeš. Nech to přírodě a osudu.
dekuji a co s tim? kolik jich tam asi tak bude po vylihnuti? a jak je pripadne krmit nebo co s nimi?
Vájíčka,pravděpodobně šneka okružáka.
Asi vítěz... plži...
0 17.08.2016 11:20 Nikoolka
Starší reakce
A co snima mám dělat dál? Jak poznám že jsou oplodněné? Minule jsem to vylovil a dal mezi elegansky a další den okolo toho bylo zase chmýří. Nebo se okolo toho má dělat? Prosím o radu jak postupovat a jak poznám že to je v pořádku. Nevím totiž vubec nic. U endlerek se to rodí živé
tam to není nijak komplikované
Nejspis jo, neni to moc videt. Vetsinou mi je lepi v noci po skupinach 5-6, rano si na nich pochutnavaji sneci a tetry, protoze vyter nevychytam... Nejsou jenom na skle, vetsinou kladou i na rostliny.
Mám technickou otázku. Jsou to jikry pancerníčků? Občas je tam vidím a další den jsou asi ENDE protože se okolo nich udělá takové chmýří. Přikládám foto
EDIT: koukám že tam není nic vidět.... Ale jsouto takové kuličky něco kolem 1mm a je vždy jen jedna.
Starší reakce
Jsou to jejich, jestli jsi jim je sebrala a zase dal nazpět, normální reakce, raději to sežerou samy, než by je ohrožoval někdo jiný.
No skaláry jsou na ostatní nějaký protivný, jakoby je odhání.. Ale teď koukám a skaláry jako kdyby ty jikry jedli. Tak já nevím
TeĎ čtu, že takhle vypadá ovívání jiker
No jedině pancéřníčci nebo skaláry. Ancitrusi se vytírají do dutin, tetry jikry nelepí na podklad a ostatní ryby co máš jsou živorodé.
Tak velké mají asi spíše pancéřníčci. A u skalárů by jsi si asi všimla, že je pár brání...
A nevíš prosím od jakých?
Jikry od ryb! Není to žádná nemoc. Příště je tam nech, třeba se ti vykulí malé ryby. S tou osádkou ale nemají moc šancí dlouho přežít a vyrůst do plné velikosti.
0 21.02.2016 14:01 Malate Ahoj, jsem tu nová a akvárko mám teprve půl roku. Dnes jsem si všimla těchto průhledných oranžových kuliček. Můžete mi prosím poradit, co je to zač a co s tím? Děkuju
Ryby v akvárku - skaláry, ancistrus, pancéřníčci, tetry, živorodky, velifery.
Starší reakce
100 % pancéřníčka pandy.
Koukla jsem se ti do prezentace, mas tam napsany pancernicky - je to od nich.
Ahoj, v akva mám taková vajíčka. Nevíte, od jaké ryby můžou být?
Starší reakce
Nechte je svému osudu.
Mám je nechat v akvárui nebo by bylo lepší je i se samečkem odlovit?
Ahoj, chci se zeptat zda by to mohly být jikry čichavců modrých. I když nejsou v pěnovém hnízdě ale jen rozházené mezi rostlinkou. Samec teď terorizuje celé akvárium a nechce nikoho k té rostlině pustit.
Starší reakce
Nedavno jsem nasel na jinak krasnem zdravem listu Hygrophily nadherne vykousanou diru, ty obloucky te diry, to se jinak neda vyrobit. Ramky mi sice nekdy rostliny ozdibuji, delaji to i Fantomove, ale to spis tahaji za neco jemneho, ne takhle. Takze jsem dospel k tomu, ze to byla Levatka. Ale i kdyby, ja se ji nedivim, zradlo po rybach zadne nezbyde, rasy skoro nejsou, rostlin spousta, tak co ma chudak zrat, a asi i proto jich mam v akvariu jen par. Bat se premnozeni v rozumne provozovanem akvariu je zbytecne a kdyz rostliny dobre rostou, ta dira v listu byla spis tak, abych se mel proc na oko zlobit a hlavne mel zase o cem napsat
.
když jsem začínal s akvaristikou já a v mém prvním akva objevil šnekouny (levatky), tak jsem je ze strachu ze zamoření nemilosrdně likvidoval, brzy jsem však pochopil a dneska jsou levatky s okružákama a piskořkama první mnou vysazovaní obyvatelé mých nově založených nádrží...
A to děláš velkou chybu, tedy jestli jde o ty vajíčka okružáků, to jsou neskutečný dělníci a pomocníci s údržbou akvária.
Také nechcem
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11772x