Neznámé jikry
Ahoj, dnes jsem našel na skle akva, nad hladinou růžové jikry. Nevíte od koho by z mého akva mohly být?? Mám dania, neonky, skaláry, pancéřníček panda, rypouny, drápatka vodní, zbytek jsou jen živorodky. Měl jsem i australské šneky, ale ty jsou už 3 týdny pryč... Děkuji za vaše zkušenosti
Starší reakce
To by som neodporucal. Urobil by som to pipetov alebo hadickov! Je tam riziko!
Já je přelepuji na prstech.
Jenze jak je mam sundat z toho skla?
To víš že muže sežrat, to je pro rybky pamlsek. Odlov je do jiného akva se stejnými parametry vody... za pokus to stojí, ale u pancéřníčků se spíš davají do vytíračky a pak se odlovují rodiče a jikry se ponechávají.
0 17.09.2008 18:52 Kadlosek Dnes se mi stalo to same.... Vo mam s jikrama udelat aby jsem je zachranil? Muze mi je nejaka z mojich rybek sezrat? Dekuji za reakce ;)
Co se týče šneků, nejsou u nás oficiálně zváni. Pravda je, že před 3 dny jsme koupili novou kytku, tu jsem ale prohlídla a žádný šnek, snad... Mimochodem, jak se poznají oplodněné jikry?
0 14.09.2008 21:56 Tereza –
Re: JaP Člověče, nemáš ty tam neritiny? To jsou mrchy, ovajíčkujou, co se dá
Bych se dost divila, že by krunýřovci nakladli jikry na volný list a ještě by se o ně sameček nestaral.
Přijdej vzduchovací kamínek, aby proudila voda okolo listu s jikrama. Ale jen slabě. Nemohou to být vajíčka šneků třeba?
V akvárku je jen jeden taťík krunýřovce a absolutně o ně nejeví zájem. Jikry byly na umělé kytce, tak jsem opatrně vydělala list a dala do porodničky. Mečovky kolem nich nebezpečně brousily. Dost mě ty jikry překvapily a vyděsily protože toho o tom zatím moc nevím. Všem mockrát dík.
Téměř na 100% to jsou jikry krunýřovce, jikry dania, tetry neonové by jsi asi těžko našla a nejsou žluté. Ty jikry tam nech, tatík se o ně postará...
Nevím, jak ti poradí zkušenější, ale nechala bych je být a vidělo by se...chybí mi rozměry akva a počty ryb. Těch krunýřovců máte pár? Pokud to jsou jejich jikry, tak z vlastní zkušenosti můžu říct, že taťka si jikry i mladé hájil skvěle, ani skaláry neměly šanci je sežrat
Kde jsou ty jikry? Na listu, nebo na dekoraci?
Zkusit to můžeš, ve společenským by určitě brzy zmizely. Já bych je dala, jak píšeš do jiného akva se stejnou vodou a filtrem, topítkem a vzduchováním(jemným).
0 14.09.2008 17:55 JaP Jsem úplný začátečník. Našla jsem teď v akváriu 16 jiker světle žlutých. Kromě živorodek tam jsou dania, tetra neonová, krunýřovec skvrnitý.
Mám ty jikry přenést do jiného akvária se stejnou vodou? Nechci o ně přijít
Nevím, co dělat...
Starší reakce
Jsou to jikry panceřníčků.
0 05.09.2008 21:45 Adéla – Neznámí rodiče jiker
Odlovila jsem všechny ryby do veliké sklenice,a když jsem je chtěla vrátit zpět,tak 3cm pod hladinou jsou jikry,jsou po 4 snůškách kolem dokola.Vakva jsem měla 2 tety červené a 2 měděné,2 nahánějící sepancéřníčky zlatopásé,2 neonky červené, a živorodky.Jikry jsou některé bílé,některé průhledné a některé průhledné s bílou kuličkou uvnitř.Jikry nikdo nestřežil.Jaké jsou oplodněné a kdo jsou rodiče?Mockrát děkuji
Starší reakce
100% ancík... asi vypadly z hnízda nebo si je shodil ty při čištění..? Možná ...
Taky už se mi to stalo několikrát...
Jj určitě ancik jsou oranžově žluté a slepené.
0 27.08.2008 15:13 Míša – Neznámé jikry
Ahojky,
prosím poraďte.. Čípak to mohou být jikry. Mám ancitrusy, kteří nedávno vyvedli mladé
. Potom mám paví očka, které jsou živorodky. Dále danie pruhované, neonky a párek parmičky duhové. A taky mám plno šnečíků.. Čí je tohle, ale netuším a nevím jestli to ponechat v akvárku nebo ne
Děkuji moc za pomoc..
Starší reakce
Tak s nejvetsi pravdepodobnosti to budou jikry pancernicka - mam jeste nejake za korenem.
Čichavec to na 100% není, jeho jikry plavou.
Podle první fotky vypadají, že jsou bílé, takže neoplozené a nebo umřely, takže vyhodit (popřípadě je dostat od té porodničky aby je sežraly ryby, ale asi by bylo lepší vyhodit, pro jistotu).
Pokud se pletu a bílé nejsou, tak je nechat.
0 15.05.2008 22:26 karelpavel –
Re: wayn No, kdyz porodnicku oddelam od skla, tak to pada ke dnu.
A jinak mam tam : cichavce,pancernicky taky, ancitrusy, torakaty, nejaky tetry,parmicky siamske,damia - a jinak teda co s tim ?
Čichavce asi ne, ten staví pěnové hnízdo na hladině. Pokud jsou nalepeny na skle, tak by mohly být nějakého pancéřníčka, těžko takto říct. Nevypadají ale moc dobře, asi z nich nic nebude.
0 15.05.2008 22:07 karelpavel – jikry čichavec ?
Cau, jsou toto jikry cichavce ? nebo ci by mohly byt ?
a co s nima ? jsou mezi porodnickou a sklem - vubec nevim co a jak - poradi prosim nekdo ? díkec
Starší reakce
Typoval bych to na nějakého "okružáka".
A tyhle vajíčka, věděl by někdo majitele?
Díky
Jinak mí okružáci mi senzačně pomohli s ruduchou
. Levatka jim ale pomohla
Starší reakce
Nevidím to sice dost zřetelně, ale tipl bych okružáky.
0 05.03.2008 21:23 Lu – čí to jsou vajíčka? přilepená na přednm skle
Ahoj všem, přikládám foto vajíček, které se mi poslední týden objevují na předním skle akva. Jsou to vajíčka šněků nebo rybek? Mám skaláry, čichavce, tetry měděné; královské, dania m., parmičky duhové, ancistruse - od těch to nebude určo, a pak hodně moc šneků.
Díky, snad to profíci poznají z přiloženého fota
Nakoniec sa narodil jeden prisavník z tých ikier čo som dal do samostatnej nádobky...
Starší reakce
A nezapomeň vzduchovat,aby proud jemně ovýval jikry.
Ty jikry budou jikry pancéřníčků
Seber je opatrně ze skla a dej do vody o teplotě kolem 24-25 stupnňů. Za 4-5 dní se vykulí potěr. Začni krmit žábronožkou. Pokud ji nemáš, tak bude stačit jemný prachový krmivo.
0 18.02.2008 19:48 Pruda Prosím poradtě mi co s jikrami na fotce? V akváriu mám 3x pancéřníček, 6x neonka červená, 6x tetra diamantová a 4x čichavec perleťový. Od kterých rybek myslíte že jsou? Děkuji za reakce.
Tak patrně byl hrozen jiker špatně přichycenej k podkladu a samec ho nechtíc vymetl ven.
Dal som ich do inej nádobky a začal som im vzduchovať tak uvidíme čo sa stane.Ale našiel som aj nejaké ikry v jaskyni a tam je samček stále...
Vypadá to na jikry ancíka, poud je dáš stranou a budeš vzduchovat máš šanci, že se jich část vyvine. Každopádně bez samce jen ty které jsou na povrchu se dokáží vykulit. To že se dostaly ven z dutiny je divné, to se mi nikdy nestalo. Koho zajímá téma ancistrus stačí nakouknout ke mě do prezentace Akva.
To se mi stalo už hodněkrát..ancistrusi se vytřeli,ale nebyli to vhodný podmínky pro vývin jiker..prostě je najednou ve skrýši neměl..pokud je dáš do jiný nádobky,tak tam vzduchuj..ale stejně z toho asi nic nebude..radši je nech bejt,on je někdo sežerea počkej si na další..třeba za měsíc
Skúsim to teda dať do inej nádoby a uvidím čo sa s tým potom stane... Aj v jaskyni boli nejaké ikry a tam bol samček ale potom som ich tam už vôbec nevedel nájsť... Ale možno tam ešte sú ale ja ich nevidím...
no to je pravda pac se mi to taky stalo ale neva udelaj dalSI
Ty jsou asi špatný, když se o ně samec krunýřovce nestará.
Já bych to dal do nejake nadoby. Ale dej tam kyslik a dej to tam opatrne.
0 17.02.2008 11:19 mrazik – Co s ikrami?
Našiel som v akváriu ikry a chcel by som sa opýtať ako sa mám o ne starať, či ich nemám preložiť do nejakej samostatnej nádoby kvôli tomu že či ikry nepoškodí nejaká iná ryba.V akváriu mám prísavníka škvrnitého (samička aj samec) , tetra neonová (9),black molly (3), parmička červenoplutvá (1).Mali by to byť ikry od prísavníčky pretože ikry od neoniek sú asi menšie. Ďakujem za rady a odpovede
Starší reakce
Na 100% to jsou jikry od skaláry. Když se mi třely, tak jikry byly velikostně i barevně stejné. Navíc se může stát, jako v tvém případě, že samice je plná jiker a chce se jich zbavit, proto je "odloží". Též se stává, že se vytřou jen 2 samice. Závojnatky se třou ůplně jednodušše a nic na tom není. Nikdy by však takhle nenakladli jikry na kámen, protože to jsou kaprovité ryby a ty je jen vypouštěji do volné vody! Ancistrusi se ve velikosti 2,5 cm nemnoží! Nechci tě udělat smutnou, ale z těch jiker nic nebude - nejsou oplodněné. Kup si samce a třeba se ti to za nějakou dobu povede a pár skalár odchováš
Je to určitě od skaláry. Někdy je kladou i dvě samice současně bez samce, ale zase je sbaští. Mají spoňněco zdravého s proteinem.
Nemohla si třeba skalára ty jikry naklást bez samce? Že by byly neoplodněný. ancík je má oranžový ne?
Tak tohle 100% není od ancistruse...
V rybníce asi jo ale v AQ.kde má určitě aspon 25°C těško a navíc ty závojnatky jikry hodí jen na dno a když rodiče neodlovíš tak je většinou sežerou.
Tu je foto. Keď som ich izolovala od rýb, majú šancu na prežitie? Potešila by ma aspoň jedna rybka.
Co? Že není vůbec snadné rozmnožit závojnatku? To se mi moc nezdá, já je mám v malém zakradním jezírku a třou se mi pravidelně
Vždyť závojnatka je normální karas!
Přidat reakci
1 ...... ...... [6] 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11772x