Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kolik rostlinek

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny  

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Kolik rostlinek
 Reagovat na tento příspěvek 1  - UsineRe: j0hny
Do nově založeného akvária by jsi měl dát až 70% rychle rostoucích rostlin. Bohužel tvůj seznam rostlin je přesně naopak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MrakoplashRe: j0hny
Ber v úvahu i možnost, že ne všem kytkám se bude dařit. Tohle se ti tam vejde jak nic.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kortezhugo Re: j0hny
podla mna ti to tam "vlezie" v pohode... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - j0hny
Kolko rastliniek (malych az strednych) by ste dali do 120L vody ? Citam na AD same chvaly a jak je problem to vsecko zasadit, ale jak obzeram nadrze, niektory tam maju aj 50 rastlin na 200 litrov coze
Chcel by som z nasledovnych vsetko po 2 kosiky:
Ceratophyllum demersum
Anubias afzeli
Anubias barteri nana
Cryptocoryne wendtii
Crypt. tropica
Sagittaria subulata
Sagittaria platiphylla
Cladophora aegagrophila
Lilaeopsis mauritiana
Crinum calamistratum bude 1, dominanta uprostred akvaria, alebo 2 vedla seba.
Nemam toho moc ? Staci mi to aj po 1 kosicku ?
Vopred dik za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - AthayaRe: kittie
kup si take rastlinky, ktore sa rychlo a plosne rozrastu. :-) npr. hygrophila difformis alebo cabombi, limnophily,...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadkaRe: kittie
Ty echinodory by šly ,budou hodně velké,takže zaplní dost místa.Valisnerie bych doporučila mít ve větší skupince ,alespoň 10 kusů.U ludwigie aspoň 15 stonků.Ta mechová koule se v tak velkém akva ztratí,kdyžtak udělat skupinu 3-4 kusů.Ta pistia je dobrá na odebírání živin,ale pozor na to aby nestínila rostlinky.Ještě bych na začátek přidala rychlerostoucí rostlinky na odebírání živin,třeba Heterantheru nebo Egerii-aspoň 10 stonků.Pěkné by bylo přidat nějaké nizoučké rostliny ,třeba Sagittarii Subulatu-to ale záleží na Vašem vkusu.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Horác Re: kittie
Znovu musím opakovat, že veškeré vzorečky pro výpočet optimálního množství rybek či rostlin v akváriu jsou jen hrubě orientační, v případě rostlin bych neváhal použít slovo NESMYSLNÉ. Žádný takový vzorec přece nemůže zohlednit rozdíl mezi velkou solitérní rostlinou (např. Echinodorus bleherae), malou kryprokorynou nebo stonkovou rostlinou. Když stonkovky, tak jedině v trsech. Když valisnerie, tak po skupinách. Pak jdou ale samozřejmě veškeré vzorečky do kopru - ledaže bychom trs (skupinu) lodyžnatých rostlin jednoho druhu počítali jako jednu rostlinu. Pak by to (snad) mohlo (přibližně) fungovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kittieRe: Radka
anubias barteri nana, echinodorus amazonicus, africanus a harbich, valisneria corksrew a torta, mechová koule, ludwigia repens, pistia strationes
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadkaRe: kittie
Napiš,které druhy rostlin sis vybrala.Tak ti můžeme lépe poradit kolik kusů a případně jaké další druhy.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pet Re: kittie
Jestli mohu poradit, tak na rostlinkách bych rozhodně nešetřil. Podle mých zkušeností, pokud se chceš vyhnout počátečním problémům s řasou a se zákalem, je třeba do akvária hned na začátku nacpat rostlinek, co se vejde. Zvláště stonkové rychle rostoucí jsou vhodné. Časem, až se akvárko zaběhne, můžeš tento počet zredukovat. Kolik to bude kusů, záleží na velikosti rostlin. Když jsem před dvěma měsíci zakládal nové akvárium 700 litrů, osadil jsem celé dno rostlinami. Teď jsem postupně odstranil ty, které tam v budoucnu nechci. Fungovaly pouze jako startovací materiál. A fungovaly dokonale.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kittie – kolik rostlinek
právě se tu mořím kolik rostlinek do 300l akvárka, už jsem prohledala úplně všechno a podle jistých výpočtů by to mělo být 120ks :-( , ale to přece nejde, já mám totiž zatím plán jenom na nějakejch 20 hmm a když se mrknu na jiný akva bejvá tam většinou otazník místo počtu kusů, poraďte mi prosím.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 2930x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3372-kolik-rostlinek?od=51