Karas - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

Asi minulý týden nám v akvárku umřela jedna závojnatka, měla zježené šupiny a možná nafouklé bříško, to nevím, protože byla kulatá hned od malička. Mohla to být vodnatelnost, ale vůbec si tím nejsem jistá. Každopádně ve stejném akvárku máme ještě jednu závojnatku a jednoho karase zlatého, kterému se teď na boku udělala bílá tečka, jakoby se mu odloupla šupinka. Vůbec nevím, co s ním teď dělat, jestli to může být krupička, nebo co

Nechceme přijít o další rybičku, prosím poraďte

Přikládám taky fotku. Klidně můžu nafotit další, hlavně pls pište

Starší reakce
To je těžký. Při použití soli se musí zvedat teplota a to bude karásek asi špatně snášet. Raději bych se pokusil sehnat eSHa exit a eSHa 2000.
a pomohla by zo zaciatku aj sol?
Krupička v počáteční fázi napadá hlavně ploutve a hřbet. Při masivnější nákaze pak celé tělo. Chce to zahájit léčku pokud možno ihned.
a moze to byt krupicka aj ked to nema na celom tele, ale len na plutvach?
Vypadá to na krupičku. Postup léčení je to mnohokrát popsán.

Ahoj, pred troma dnami som si kupila karasa a az doma som si vsimla, ze ma na ocase a hornej plutve moc malych bodiek. Neviem, ci to moze byt krupicka, pretoze ich nema na celom tele. Väcsinou je na dne na jednom mieste. Prosim poradte, co s nou moze byt.
Edit: na ocase to trocha vidno, lepsie sa mi to uz neda odfotit
Starší reakce
Díky. Mám asi sedm knih, ale všechny jsou hlavně o budování jezírek a potůčků a nemoci popisují jen okrajově. Ostatně, než jsi mi to poslal, bylo dokonáno.

No tu máš oskenovaný odsek z knihy nevymýšľam si
A nějaká prevence na ochranu ostatních ryb? (perlíni a karkulky)
A jinak děkuju za radu, i když je dost pesimistická.
no ešte by to mohla byť: iná infekcia Kapřivci, Chobotnatky a v prípade Tuberkulózy treba rybu čo najrýchlejšie utratiť môže nakaziť aj ostatné nedá sa liečiť

Je nakažlivá? Resp. co mám dělat s ostatními rybami, pokud tato uhyne?
No podla mojich skúseností by to mohla byť tuberkulóza rýb
Nazdar. Mám v jezírku (30kubíků) šestnáct ryb, z toho byli 4 karasi. Před 14i dny uhynula první samička, teď je nějaký smutný další sameček. Příznaky: Pomalé reakce, nedrží se hejna ostatních ryb, černání prsních ploutví směrem od těla. Nevíte, co by to mohlo být?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 3873x