Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Keříčkovci - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Keříčkovci - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 19:22 Muž [] Re: Eva
tak jednou asi na ni taky dojde a nebo se stane tento model.Ryby, které spolu vyrostou od malička se mnohdy vůbec nenapadají, lae jamile dojde do nádrže nová ryba(y), dojde k útoku.Jinak se neděs.Akorát při případné manipulace si dej pozor na trny v ploutvích.Bolí to hodně dlouho. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 16:02 Eva Re: Lesánek, Anonym
Běhá mi mráz po zádech, když se dočítám, jaké brutální kousky keříčkovci provádí, a přemýšlím, jak to, že ten náš je zatím tak v pohodě? Je to tím, že je zatím mimino (měří 25cm) a později to u něj propukne? Zatím se k sobě tulí s mřenkou pod jedním pařezem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 15:00 Lesánek Re: eva
Přesně jak říká Roman. Jeden z mých keříčkovců ve velikosti cca 12 cm se snažil sežrat keříčkovce dvoupásého ve velikosti cca 7 cm. I když ho nesežral tak stejně ho zabil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 12:16 Muž [] Re: eva
Velikost to do určité míry ovlivní,ale ne tolik jako u ryb co se pohybují celý den tam a zpět.Sumci všeobecně spíše leží a čekají na dobu lovu, takže nejsou na prostor nároční jako třeba některé druhy kaprovitých ryb, které k růstu potřebují více prostoru.Těch 50cm považuji za běžnou velikost i v menších nádržích.Jde to samozřejmě ovlivnit množstvím potravy,ale i její nutriční hodnotou.Jinak stejně pokud bude mít hlad, bude napadat i větší ryby, i když je nebude schopen pozřít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 11:44 eva Re: Lesánek
To je dobrý! Takže, keříčkovci nedodržují pravidla atlasů ryb?! Měli jste, nebo máte někdo keříčkovce ještě déle než rok?! A v jakém akvárku? ovlivní velikost akvária jeho růst?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 10:37 Lesánek Re: Eva
S tou velikostí je to nejspíš pravda, už jsem viděl skoro metrový kousky, ale to bylo v Brně na výstavě v hodně velkým akvárku. Já jsem je taky měl a za rok vyrostli na 50 cm, pak bohužel dostali nemoc a zemřeli. Trošku mi probrali rybí osádku v akváriu, menší rybky sežrali, ale když koupíš ty akary nebo cichlidky ne úplně malý tak by snad mohli přežít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 10:28 Eva – Keříčkovec žabí
Fotka k příspěvku Omlouvám se , zě stále otravuji se svým keříčkovcem, ale vyděsila mě informace, že se mohou běžně dorůst i 90 cm. To je asi nesmysl že?! i když s tou rychlostí jakou mi vyrostl za 4 měsíce (z 5 cm na 25cm )nevím?!
Máte prosím někdo keříčkovce žabího! dlouhodobě? Jakého stáří se se dožívají a jak je to doopravdy s tou jejich velikostí vyrostou "jen" 50 cm? Také by mě zajímalo jak je to s jejich dravostí v dospělosti? (chtela bych nádrž doplnit 2 nebo 4 rybama uvažiji o cichlidce mnohotrné nebo akaře modré - budu vděčná za jiný typ)

Můj drobeček zatím agresivní není. Vodu se nám daří udržet čistou. Jen si sám přestavuje bydlení což zrovna nesvědčí rostlinám, ale to je moje chyba, až mu akvárko přestavím podle jeho představ (snad už vím co potřebuje)třeba bude spokojený keříčkovec, rostliny i já.

 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3596x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3199-kerickovci--chov?od=51