Jaké ryby k parmičkám?
0 16.05.2013 13:49 Zaneta jake muzu pridat rybky k parmickam nadhrnym???
Starší reakce
Ploutve dorostou, ale pokud je málo parmiček v malým akváriu, tak to bude pokračovat, takže možná změnu osádky.
0 06.09.2012 21:44 david15 – Okusovači
Parmičky čtyřpruhý okusují pavím očkům ploutve - nestane se jim nic a nebo jim ploutve dorostou, díky
Starší reakce
Já bych spíš odpověděl tak, že tato kombinace rybek je nedobrá. Parmičky se skalárkami odpověděl Roman, a ty bordelářky závojnatky to završují. Prostě ne.
Pokud bude v nedostatečně velkém akváriu společně menší hejno parmiček se skalárama, tak je velmi pravděpodobné, že se začnou chovat jak popisuješ. Parmiček to chce alespoň 10, aby mohly utvořit hejno a zabývat se samy sebou. Tím dostatečně velkým akváriem mám na mysli akvo 200 litrů.
0 10.07.2012 11:59 rybička – parmičky se skalarama
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli můžou být parmičky čtyřpruhé se skalárama a se závojnatkama???
Protože jsem je měla v akvárku několik týdnů a pak jsem odjela na dovolenou a když jsem se vrátila parmičky čtyřpruhé "okusovaly" skaláry. Nevim proč poradte mi prosím!!!
Starší reakce
0 28.02.2012 14:43 jejda – parmičky duhové a brokátové
jsem laik mám je od odborníka, chci se zeptat, mám od každých 6 ks ty žluté, brokátové, mi příjdou velmi klidné a plaché, ale zdá se mi že mají malinko okousané zadní ploutvičky
tak nevím jestli se třeba nenuděj, nebo nemají hlad? Nemůžou je ty druhé parmičky otravovat? příjde mi že se snášejí dobře.
Starší reakce
0 27.01.2012 23:05 Sniper66cz – Daruji parmičky čtyřpruhé
Neměl by někdo zájem o moje 4 parmičky čtyřpruhé? Dostal sem je jako dárek, ale bohužel, moje akvárium pro ně není dost velké. Tj tak, když se před Vánoci zmíníte, že se vám nějaká rybka líbí... (nemusí to znamenat, že ji chcete koupit...)
Ostatních ryb si absolutně nevšímají, ale mezi sebou se pošťuchují pořád, takže je pořád co sledovat!
Bohužel, jednak se jim v malém akváriu těžko schovává a druhak, je známo, že tygřice (jak jim řikám) potřebují větší hejno.
Jde mi o blaho rybiček, takže je rád daruju do lepších podmínek. Jsou cca 3 cm velké (ostatně tak jak jsou běžně k dostání v obchodě). Dle zbarvení to budou 2 samečci a 2 samičky.
Starší reakce
Než pancéřníčka kropenatého, zkus sehnat spíše p. dlouhovousého. Proti p. kropenatému je menší a aktivnější, což se k tvojim rybám a velikosti akva hodí. Vypadá podobně, stojí o pár korun víc a bývá běžně k sehnání. Ale chtělo by jich to aspoň 6 kusů, tak dej bacha ať si nepřerybníš nádrž. Pancéřníčci dost snesou, ale parmičky moc ne.
rybicky.net/atlasryb/dianema_dlouhovousa to není o moc větší než 112, nechceš spíš hejno menších pancéřníčků?
Do akva Tvojí velikosti ne.
Starší reakce
No tak SAE nebo nějakého sumce.
Červenoocasou moc nedoporučuju. Sice má asi hezčí zbarvení (tmavší černou) ale je také výrazně agresivnější.
NHKG má pravdu, že červenoploutvá je pěkná, ale taky červenoocasá, ale je hodně teritoriální co mám zkušenost. Osobně se mi taky líbí parmička žraločí, ale na tu máš malou nádrž a chce to víc než jeden kus.
Jak velké je to akvárium? Pokud přes 100 litrů, tak například:
Parmička červenoploutvá, ale můžeš mít v akváriu jenom jednu a některé kousky rády bývají zalezlé. Různé menší druhy mřenek. (u těch jedině hejno)
A je spousta dalších zajímavých a sehnatelných ryb. Hlavně sumečků, ale ti bývají přes den zalezlí. A záleží jak velké je to akvárko, do 50 litrů žádná větší ryba nepatří.
Ahoj co se hodí k 10-ti parmičkám čtyřpruhým a 3 krunýřovcům SP už velkým? Nějakou větší rybu která neni tak cenově drahá a dá se sehnat ve zverimexu díky.
Starší reakce
taky bude hodně záležet na velikosti akvária a počtu parmiček
0 25.10.2011 18:55 sevca23 – odpověď
Moc díky
No někdo říká, že je parmičky otravují, já je zase spolu měl a bylo to v pohodě. Každopádně nějaký parmičky je otravovat nemusí, ale může se vyskytnout taková, která jim začne okusovat zadní dlouhou ploutev.
0 25.10.2011 18:20 sevca23 – otázka
mám nějaké parmičky čtyřpruhé a chci si koupit 8 pavích oček.Nebudou je ty parmičky otravovat.budu rád za každou pomoc
Starší reakce
Samozřejmě o rychlost při krmení jde.Někteří terčovci zrovna pomalí nejsou.Klidnější ryby,ano.Vyšší teplota - tam se jedná o vyšlechtěné formy terčovců.
Na stejném biotopu žijí společně s terčovci i skaláři,neónky červené a různé druhy tzv.trpasličích cichlidek.
A příklad s terčovci byl dobrý - ne parmičky.
no většinou je to že ty ryby jsou rychlejší při krmení a pro terčáky by nic nezbylo a další že terčáci maj mít spíš klidnější ryby jako spolubydlící a taky ryby který snesou vysokou teplotu
Dobře.Jaké jsou ty jiné důvody u terčovců?
hele terčovci nejsou zrovna jako příkladové ryby, k nim se nehodí většina ryb z jiných důvodu a jinak záleží na agresivitě ryby, každá ryba se chová jinak, myslím že to na určitá procenta půjde a pokud to chce risknout tak může
Nesouhlasím.Parmičky čtyřpruhé se nehodí i k větším rybám jako jsou - skaláři,terčovci,čichavci i závojnatky.Okusují jim ploutve,takže krevetky opravdu jen jako potrava.
No proč by to nešlo? Někteří je mají i s čichavci. Chce to ale mít dřív v akva krevetky než parmičky a mít hodně úkrytů v akva kam se nedostanou parmičky, myslím, že ale stejně přijdeš i tak o dost krevetek pokud budou velmi malé.
Ne!Parmičky je budou mít jako zpestření jídelníčku.
0 06.10.2011 16:16 amajka Zdravím,
budu si zakládat akvárium a chtěla bych tam mít parmičky čtyřpruhé. Můžu k nim přidat i krevetky? Moc děkuji za radu. Jana
Starší reakce
No dal bych to na pořádné hejno (10 - 20?) a zkusil bych i ty pancéřníčky(6 ks), to se ti tam bude vejít.
Jojo, do té 200. Díky. A kolik myslíš, že jich tam můžu dát?
To chceš mít v tom 200 litrovém akva nebo v jakém? Jinak k těm rybkám bych to viděl na hejno teter krvavých
, ty mají hezký barvičky a mezi cichlidky a čichavce se budou hodit.
Prosím prosím, poraďte...
Starší reakce
jo na parmičky jsem zapomněla
třeba parmičky čyřpruhé, jsou sice pruhované ale napříč. Ty informace ohledně pH a tvrdosti nemusíš brat až tak doslova, běžné druhy ryb se chovají v akváriích už dlouho a jsou zvyklé na ledasco. Málokdo má pro ně ideální tvrdost a pH ve vodovodní vodeě je vždycky vyšší
Chovat párech je myšleno jen poměrem samec ku samici. Můžou být v hejnu, ale je důležité, aby byly v poměru 1:1.
0 30.08.2011 12:34 Dwarfy [156] Ty dánia pruhovaný by šly, akorát jsem si říkala, když už jsou pruhovaný ty siamky, tak by to chtělo změnu
Razbora espeho se mi líbí, ale píšou nízké pH, my máme kolem 7,5 a ta klínoskvrnná se mi až tak nelíbí.
Parmičky duhové jsou krásné, ale píšou chovat v párech. Když se mi tam ještě vlezou, tak si je pořídím, ale nechci to moc přecpávat.
0 30.08.2011 11:59 Fugee Nebo nějaké Razbory (espeho, klínovská), jsou to taky hejnovky, mívají tak 4-5 cm, něco jako neonky..
Nebo by k nim šly i parmičky duhové.
Super, díky...
mrkala jsem na parametry a z toho, co se mi líbí by šly:
tetra královská, tetra měděná, razborka galasy, danio hikari nebo danio leopardí
Co z toho byste mi, jako pokročilému začátečníkovi doporučili?
tak si tu prohlídni tetry, razbory, razborky, gavůnky... Určitě najdeš co by se ti líbilo. Některé plavou více v hejnu, některé méně, taky chování je různé. Ale když si vybereš pár druhů, určitě ti někdo poradí
Živorodky mi tam zůstaly 2 black molly - oba samečci, takže na dožití, a 4 mladé tak 0,5cm mečovky, z těch nevím, co vydrží do dospělosti.
Co vím, tak siamky jsou hodně akční, takže nějaká líná ryba by k nim asi moc dobrá nebyla. Nad cichlidkama kakadu jsem přemýšlela, tak ze 3 kousky, ale pak bych chtěla nějaké větší hejno, jen nevím čeho...
SAE nejsou agresivní k ostatním rybám (jen se mezi sebou prohánějí), takže ostatní ryby otravovat nebudou. Ale neměly by být s různými cichlidami (malawi, tanganiika, kančíci), protože ty jsou většinou agresivní, a to by se parmičkám moc nelíbilo. Já je mám s čichavci, parmičkami duhovými, cichlidkou kakadu, sekavci, a je to bez problému.
EDIT: Koukal jsem na nádrž, a už bych tam toho moc nedával, máte tam živorodky, a ty dělají celkem bordel. Když už nějaké ryby, tak třeba pancéřníčky (ne kropenaté), ti myslím žerou detrit.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 7 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8253x