Jaké ryby k parmičkám?
Já už bych tam žádný další rybky nepřidával. Je to tak akorát.
Ahoj, mám akvárko 54l. Mám v něm 4x Parmičku čtřpruhou, 4x Parmičku mechovou a 2x Parmičku zlatou. Chtěl bych se zeptat čím bych je mohl ještě doplnit. Uvažoval jsem o Pancéřníčcích, ale na ně mám příliš ostré a velké kameny na dně. Prosím poraďte, Moc díky za každou odpověď
Starší reakce
Šupni tam purpurové a na dno daj zo 4ks nádherných/macracantha/
0 03.09.2010 16:49 snailman Ahoj všichni, děkuji mockrát za Vaše velmi cenné rady a zkušenosti. Omlouvám se, že jsem hned z úvodu nenapsal, že se jedná o 160 litrové akvárium zarostlé rostlinkami, ve kterém se prohání zatím skupina 8 parmiček čtyřpruhých. Žádné další rybky v akváriu nejsou. Nemohl jsem reagovat dříve, dorazil jsem z práce až teď. Takže ještě jednou díky. Snailman.
No, nemůžu si pomoc, ale trpíme tu samomluvou. Snailman zadal téma a odplul kamsi
Ja by som volil zo 8 - 10ks mreniek purpurových,ale podľa toho koľko tam máš "Sumatraniek" a akú máš nádrž.Ak ešte nejaké,tak snáď perleťové,alebo "Schubertky".Tiež po 8 - 10ks.
mechovka je jen jiná varieta, stejně jako zlatá tetrazonka. I když jsou o něco málo náchylnější
myslíš, že jim nemaj co ukousnout?
by ses divil... už jsem to viděla mnohokrát
Pokud mě je známo tak by to chtělo alepoň 8ks tetrazon do hejna. Dají se nakombinovat s parmičkou mechovou a budou se držet společně v hejnu. Já s nimi měl anciky, Pancéřníky a cihlidky ramirezovi a žádný problém. Teď mi bohužel celé hejno tetrazon vychcípalo kuli dusitanům.
s čichavci na tom není nic riskantního - u skalár souhlasím.
No já bych až tak moc nesouhlasila, velmi záleží na velikosti akva, množství úkrytů a velikosti hejna těch tetrazonek. Pozor na dlouhoploutvé druhy. Někomu to jde i s riskantními čichavci nebo skaláry, ale obecně to rozhodně doporučit nelze. Spíš bych to viděla na nějaké další hejno (tetry, parmy, razbory). Ale neuvedl jsi velikost nádrže a podmínky v ní
0 03.09.2010 10:53 dasBecher přesně tak, záleží jaké máš akva a jak početné je to hejno (doporučil bych MINIMÁLNĚ 6ks )
jinak jsou parmičky v pohodě, čtyřpruhé jsem choval před několika lety a vycházeli s ostatními druhy dobře, hodí se k nim třeba dánio pruhované do horního sloupce vody.
0 03.09.2010 10:08 snailman – Jaké rybky (parmiček) k parmičce čtyřpruhé
Dobrý den, můžete mi poradit, nejlépe ze svých zkušeností, jaké další druhy rybek ať už se jedná o parmičky, tak i jiné druhy akv. rybek je vhodné bez problémů chovat společně s hejnem parmiček čtyřpruhých. Předem děkuji.
Starší reakce
taky bych dokoupila do hejna, a nic moc jiného už tam nedávala, leda stejně čilé ryby, nebo ryby jiných vrstev, jako třeba ti pancéřníčci, ancistrusi atd
Já bych doplnil hejno, popř. dokoupil parmičky čtyřpruhé. Je to jen jiná barva těch co máš doma. Na dno můžeš dát pancéřníčky.
0 30.08.2010 13:48 kofola – Re: Beddy
Ok, já to omrknu
Díky
2 30.08.2010 13:39 Beddy Poradim ti:
1) Koukni se do atlasu ryb, heslo "parmička mechová". Přečti si, jaký potřebuje podmínky, jak se snáší s dalšíma rybkama a pod.
2) Prolez zbytek atlasu, (nebo zveráky v okolí), zjisti, který ryby se ti líběj, který se snesou s parmičkama, kterým budou vyhovovat podmínky v tvým akváriu, a kup si je.
0 30.08.2010 13:34 kofola – Které ryby mohu dát k sobě ?
Ahoj, mám menší problém. Ze starého malého akvárka mi zbyly 3 Parmičky mechové. Zrovna objednácám nové akvárko (objem 77 l) Chtěl bych se zeptat které rybky by se mi k těm třem Parmičkám hodily. Bud moc rád když se mi ozvete. Mějte se
Starší reakce
0 24.08.2010 20:04 zsigi – Re: mko
Ja mám 6 parmičiek duhových, a mne sa strašne páčia. Sú to nádherné rybky. V akva aj u mňa sú spolu s pancierničkami, aj s ancystrusom a s inými rybami. Žiadny konflikt, po tej stránke sú veľmi mierumilovné. Radi sa naháňajú, a mne sa možno práve preto páčia. Ja ich krmím vločkovým krmivom, ale radi si pochutnávajú aj na chipsoch pre ancystrusa (samozrejme kým im to dovolí). Ja som s nimi maximálne spokojný.
v kazdom pripade, ziadna vyhra
A Rebbie je měla v 145l
u mna zase jeden samec obsadil miesto nad kamenmi a dobiedza do panciernicka....vsetky ryby su tam este len asi dve hodiny, tak uvidim, ci si kazda najde svoje miesto....uz sa samci pred sebou predvadzaju a obcas prezenu samicku....bojim sa, co bude neskor. Krmia sa spolu s panciernickami na tabletkach tak asi inym ani zatial nebudem krmit...inak sa chovaju dost podobne ako panciernickovia, smatraju po dne, pri hladine som ich skoro ani nevidel....mozno dokupim dania, nech je nadrz plna v celom vodnom stlpci.....rozmyslam aj nad guramou alebo kolizou, ale bojim sa, ze ich budu neustalim plavanim vyrusovat
Starší reakce
0 29.03.2010 20:49 Pytlik – Re: gaume
Nejjednodušší řešení
pokud to, co predvadi, nejsou namluvy samice (je vyrazne zbarveny?), dala bych toho jedince pryc a je po problemu.
0 29.03.2010 20:44 Pytlik – Re: gaume
Tak to souhlasím, mechový jsou daleko klidnější....hmm samé samce určitě nemám aspon pokud soudím podle vybarvení ploutví a podobně....
moc jsem neporadila, ja vim
mne prisly vzdycky ctyrpruhy vic akcni nez mechovy, i kdyz je to stejny druh
nemas treba samy samce?
0 29.03.2010 20:26 Pytlik – Re: gaume
Ok dík za odpověd, mám jich 9 ale to už nehraje roli. Spíš mě zaráží že dosud byl klid a najednou taková změna.
parmičky čtyřpruhe je potreba chovat ve vic nez 8 kusech, ale nevim, jestli bych dokupovala do stolitrovky dalsi...neslo by je darovat?
0 29.03.2010 18:57 Pytlik – Agrese parmiček 4 pruhých
Mám 100 l akvárko, 4 parmičky čtyřpruhé a 5 parmiček v mechové formě cca 3 měsíce.....už asi 3 dny se našel pravděpodobně ,,jedinec,, který napadá a pronásleduje všechny ostatní příslušníky rodu ostatní druhy..čichavce, ramirezky nechává bez povšimnutí. Prosím o radu zdali odlovit nebo ponechat ( námluvy ??? ) Děkuju za radu.
Starší reakce
0 14.01.2010 18:17 andrij97 To já mám v aqa 2 parmičky nádherné s pavíma očkama a žádný problém nemám. Na Parmičky je nádherný pohled (hlavně když mi motají kolečka kolem teploměru
)
Starší reakce
4 31.12.2009 10:36 lukyazuzka přesně tak. parmičky jsme taky museli dat pryč. okusovali nam neonky, dania zlaté a panceřníčky...Tak šli ke švagrovi.
ano lepší bude dát parmičku pryč, už mám s parmičkami takovéto zkušenosti, také jsem je musela dát pryč!!
Doporučil bych dát tu parmičku pryč. Ani přidání více kusů, nehledě na to že by jich muselo být alespoň 10, by nemuselo nic vyřešit. Raději bych to neriskoval.
4 31.12.2009 09:43 hanuša – parmička je agresivní
ahoj, máme společenské akvárium, kde máme pancéřníčky pandy, dania pruhované a parmičky pětipruhé, taky tam máme už jen jednu parmičku čtyřpruhou albína, která je na ty ostatní zlá, otravuje je a oni jsou pak poplašení. Chceme se zeptat, jak to řešit, jestli bude lepší jej někomu darovat, nebo jestli je tu možnost, že když uděláme hejno albínů, tak jak to má být, že by se zklidnili, všímali si sami sebe a nechali ostatní rybky v klidu? Chceme to vyřešit ku spokojenosti všech členů aqa
Starší reakce
0 02.12.2009 22:00 Emipov – Re: Onys
Ja mam tiez stastie - ziadny problem s utokmi mreniek (parmicek) stvorpruhych na ine ryby. A to mam s nimi aj gupky. Mam spolu 5 parmiciek, 10 gupiek a mnoho dalsich ryb, v 240l akva, ale ziadne konflikty tam nie su. Vsetky tieto rybky spolu vyrastali, tak mozno aj to prispelo k dobrej znasanlivosti, neviem posudit.
onoje to i jedinec od jedince.... kolega mnel jednu a ta mu vybila skoro cely akva, byla taka divna plavala nakrivo a nenechala zadnou rybu na pokoji, museli jsme ji nakonec utratit
ostatni z hejna byly v pohode... postuchovali se mezi sebou....
Já jsem si taky nejříve koupil 4ks parmiček k tetrám černým, pak jsem se tady dočetl, že v malém počtu dělají neplechu. Kamarádovi zlikvidovaly 2 rybky celou akvaristickou populaci. Dokoupil jsem k nim tedy ještě dalších 5 a nyní nemám v AQ žádný problém. Sem tam sice do tetry jedna šťouchne, ale hned ji odrazí a pak je klid. Takže si myslím, že se ve větším počtu zabaví samy a tím je neplecha ukončena
Ja bych si je nikdy nekoupila. Miluju parmicky, mam v akva tri druhy, ale takove, u kterych vim, ze mi nebudou narusovat akva a stresovat rybky. dala bych je nekomu jinemu, ja takhle dala pryc skalary, proste nektery ryby se k sobe zretelne nehodi a i kdyz u tech skalar to nebylo tak strasny, tak taky pavimu ocku udelaly diru do ocasu.
Jj parmičky čtyřpruhé jsou sviňuhy. Ona totiž musí všechno ochutnat, pošťuchvat a ožrat. To mi připomíná tu maminku té ženské jak si vybírala nedávno očka v akvaristice. Taky jí chtěla ještě vnutit parmičky čtyřpruhé. Tak jsem jim to hned rozmluvil
0 01.12.2009 20:43 Prometheus Tak moc děkuju za informace. Ke gupkám už je nepustím.
Přidat reakci
1 ...... [5] 7 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8253x