Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaká je to živorodka?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Jaká je to živorodka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 17:01 Muž Bettasplendens [5] - LabyrintkyRe: Rubby222
Endlerka určitě ne a JAPAN BLUE pravděpodobně taky ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.03.2014 15:47 muschak Re: LiborSprysl
Však jsem také napsal "okolo" ;-) Sám si nemyslím, že je to přímo Japan Blue...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 15:26 Muž LiborSprysl [9016] Re: muschak
Než Japan Blue, tak nějaká zrpsklotina... ;-) video.icq.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 10:49 muschak Re: Rubby222
Zkuste zapátrat v okolí Poecilia reticulata 'Japan Blue'. Občas je to řazené k endlerce, ale podle mě je to spíš gupka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2014 22:19 Muž PaDa [6089] - mřenky a sumciRe: Rubby222
endlerka myslím těžko...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2014 22:10 Muž Rubby222 [3] - Labyrintky
Fotka k příspěvku Dostal jsem od kamaráda samečka pavího očka a bylo mi řečeno že to je Endlerka, nejsem si ale jist v pavích očkách se moc nevyznám :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2014 13:06 Muž LiborSprysl [9016] Re: P
P napsal: V každém případě mečovka (X. hlleri), ale barevnou formu Ti asi nepovím. Spíš to bude nějaký mix. ;-)
To je úplně všechno mimo zelené, černé, berlínky, kohaku a tricolor... smich ...jo a navíc je to albín...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.03.2014 12:16 Muž P [125] - Betta splendensRe: walris
V každém případě mečovka (X. hlleri), ale barevnou formu Ti asi nepovím. Spíš to bude nějaký mix. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2014 10:22 Žena walris [0] - Sumci
Fotka k příspěvku Pomůže mi prosím někdo? Děkuji :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2014 14:33 Lucynka Re: matlala
je to živorodka Jonesova.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2014 14:30 Lucynka Re: Mirek87
Je to šlechtěná forma mečovky mexické-pravděpodobně vídeňské.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2014 14:18 Lucynka Re: malinka81
Je to WG . Ag jsou kapičičičinku jiné.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 20:37 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: malinka81
Bojím sa, čo bude s rybkami ďalej. V akváriu máš to, čo tam byť nemá. Zrejme si sa poponáhľala aj s rybkami
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 16:22 Muž LiborSprysl [9016] Re: malinka81
WG
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 13:22 malinka81 – mečovka-jaký přesný druh to je?
Fotka k příspěvku Prosím o radu, neporadil by někdo jaký přesný druh mečovky to je? Jestli mexická ADA nebo mexická WG? Dostali jsme je do našeho prvního akvárka, hledala jsem na netu a nejblíž mi ji připomanají tyto 2 druhy co jsem psala. Děkuji ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 19:25 ivini Re: rudolf
aha, nojo, dostala jsem je :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 18:17 Muž rudolf [5015] Re: ivini
Malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 17:25 ivini Re: rudolf
to jsou moc velké nebo malé? děkuji za odpověď :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.02.2014 17:02 Muž rudolf [5015] Re: ivini
Ta na obrázku ne, ta má nejblíž k berlínské, ale soudě podle rozmazaných kusů dalších ryb okolo by mezi nimi nějaká, která by tuxedo alespoň trochu připomínala, mohla být... Tříměsíční mečovka, velikost do dvou cm - to nějak nehraje dohromady...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 15:50 ivini – Jaká je to mečovka?
Fotka k příspěvku
dostala jsem mečovky tuxedo, ale jsou to opravdu? mám je asi tři měsíce, velké jsou do dvou cm.

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 10:21 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: nika
Jsou to různé barevné varianty živorodky duhové. Jestli je máš v jednom akváriu, tak se ti budou společně množit a vzniknou z toho obvykle hodně škaredé rybky, které se svým rodičům moc nepodobají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.01.2014 01:17 Muž rudolf [5015] Re: nika
Živorodka duhová (Poecilia reticulata) neboli paví očko neboli gupka - všechno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 00:29 Žena nika [0] – nová posádka
Fotka k příspěvku s tmavsím chvostom je živorodka dúhová? a ten zvyšok je čo zač?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.12.2013 05:15 Muž LiborSprysl [9016]
www.facebook.com/…

To sou voči... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 16:29 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: niky
Pokud jsi přímo od chovatele nekoupila pávčata z čisté linie, tak nemá cenu zjišťovat barevnou variantu. Předpokládám, že rybky jsou ze zverimexu, takže to nejspíš bude mix. A pokud jsou ty rybky dovoz ze zahraničí, tak čisté nebudou (např. Pet Center....). Ten potěr se ještě může dovybarvit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 14:25 radim Re: niky
Poecilia reticulata - Cobra
za tou cobrou to nějak ještě pokračuje, ale na to už odvahu v tipování nemám :-D může to být taky mix a žádná konkrétni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 14:05 Žena niky [13]
Fotka k příspěvku Dobrý den, je mi jasné že se jedná o Guppy, ale zajímala by mš barevná varianta.Samice jsou 5-6cm velké, samec o něco menší.Potěr je téměř stejný, až na jednoho samečka (viz foto), ale odlišný od samce.Koupila jsem ho spolu se samicemi, tudíš jsem si myslela, že patří k sobě.Momentálně si myslím, že barva potěru je tou "pravou" k těmto samicím, co myslíte??, díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2013 13:46 Muž amazonia [58] - ŽivorodkyRe: nika
Na fotografii je samice živorodky duhové(paví očko),ten druhý co popísuješ,že má ploutve krásně zbarvené do modra,bude nejspíš sameček.Samečci jsou o proti samičkám podctatně barevnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2013 05:41 Muž xenotoca [34] - Živorodky
Je to vyšlechtěná samice pavího oka (Poecilia reticulata).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2013 23:22 Žena nika [0] – živorodka
Fotka k příspěvku poradíte mi? jeden z párika má menšie svetlešie plutvy a druhý má krásne sfarbené do modra

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 18:55 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Martina
To musis ten stitek dekodovat, co Ti tim chteji v prodejne rict :-D .

Moly = co je to za rybu, druh
mix = v akvariu plavou krizenci, tezko najit 2 stejne
lyra = ale vsechny maji lyrovitou ocasni ploutev

Mix jsem videl napsano vicekrate, proste to znamena, ze ty ryby nelze nijak barevne zaradit, uz jen proto, ze je kazda jina. A napad koupit takovou rybu jsem mel jen jednou, kdyz se mi silene libila jedna Plata skvrnita (ona vypadala bila, neuveritelne bila). Nakonec jsem si to ale rozmyslel, v te dobe jsem mel Platy koralove a nebyl prostor k tomu dokazat chovat jednu formu a s druhou se o neco snazit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 18:45 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Martina
Je to ta samá ryba, jen má jinou barvu. Požadavky na chov stejné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 18:37 Martina – k obchodě psali a řikali moly mix lyra
Fotka k příspěvku prý Moly mix lyra ...ale na netu jsem nenašla,jsou "stejné" jako Blackmolly??? děkuju za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2013 16:48 Muž LiborSprysl [9016] Re: Jája
Jája napsala: Jo, s tím souhlasím, ale je to pěkná blbost a hlavně matení zákazníků (těch méně znalých).

Ale zákazník matený přece není...dodavatel dodal platy...podle dodáku jsou to platy a jako platy se musí prodat...paninko já jsem si tenhle bordel nevymyslel...na to jsou zákony smich A už je to tu zase volby na krku...a kdo vymyslí ještě větší hovadinu, toho budeme volit... ;-) Já ne, já na to fakt už kašlu!!!!!!!!!Protože je to pořád odznova, a můj čas je dražší a dražší. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2013 16:06 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: LiborSprysl
Jo, s tím souhlasím, ale je to pěkná blbost a hlavně matení zákazníků (těch méně znalých).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2013 13:15 Muž LiborSprysl [9016] Re: Jája
Jája napsala: V akvaristikách ani nevědí, co prodávají. Já jsem nikde nenarazila na nic jiného než na ballon mollu, ačkoliv tam je kolikrát popisek plata. Prostě v tom mají bordel.

Ne že bych chtěl být jedovatý...trochu teda chci :-)...ale když vám dodavatel napíše, že je to plata, a máte třeba kódovou pokladnu, pak to prostě jako platu budete prodávat, i kdyby to byl Jan Neruda...To jen trochu na vysvětlenou... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2013 09:05 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: christ
V akvaristikách ani nevědí, co prodávají. Já jsem nikde nenarazila na nic jiného než na ballon mollu, ačkoliv tam je kolikrát popisek plata. Prostě v tom mají bordel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.09.2013 08:56 christ Re: LiborSprysl
Dekuji libore za potvrzeni meho dojmu;) a omlouvam se za pripadne problemy s krcni pateri B-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2013 04:30 Muž LiborSprysl [9016] Re: christ
Musel jsem trochu kroutit hlavu na stranu, ale myslím, že to vliv na můj pocit nemělo. I já vidím molly... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 16:59 christ
Fotka k příspěvku Pripada me to uplne stejna ryba. Podle me to jsou vsechno molly,pridavam foto. Dole oranzovej samec anad nim leopard samice udajne platy balonovy a nad nima samice balloon molly dalmatin. Ja vidim porad jen balloon molly;)

Foceno mobilem, cili se omlouvam za kvalitu

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 16:26 Muž LiborSprysl [9016] Re: christ
christ napsal: Ahoj, chci se zeptat jekej je mezi nima rozdil. Mam udajne v akvarku balloon molly a platu balonovou, ale zadnej rozdil mezi nima totalne nevidim. Uz mi i bylo receno, ze je to to samy, coz me prijde jako blbost, plata a poe...
Chova je nekdo tady?
Predem moc dekuji za odpoved.

Rozdíl je především v rodu...a zničit tyto živorodky dokázali v Asii oboje...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 16:00 christ – rozdil mezi balloon molly a platou balonovou
Ahoj, chci se zeptat jekej je mezi nima rozdil. Mam udajne v akvarku balloon molly a platu balonovou, ale zadnej rozdil mezi nima totalne nevidim. Uz mi i bylo receno, ze je to to samy, coz me prijde jako blbost, plata a poe...
Chova je nekdo tady?
Predem moc dekuji za odpoved.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 17:14 R Muž romant [28002] Re: walris
Dříteč není velkopěstírna, ale velkoobchod, takže tam asi sežneš, ale určitě bych nepodcenil tu karanténu, neb půjde o nějaký import.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 15:27 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: walris
S Ganjamirem souhlasím v tom, že nejdůležitější je výběr, od koho kupuješ. Já do obchodů chodím jen nakouknout, nakupuji obvykle rybky přímo od chovatelů. Pěstírny, pokud jsou vedené šikovným majitelem, obvykle zaručují vysokou jistotu zdravých rybek - nakonec je to živí a nemoc v chovu je mnohem horší katastrofa než v akvárku akvaristy - koníčkáře. Ale karanténu bych nevynechával. Já ji používám i u rybek z těch nejlepších zdrojů, protože nikdy nevíš, co se ti může u naprosto zdravé rybky rozjet například díky změně kvality vody... Ale o karanténách je tu celé vlákno, doporučuji nastudovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 11:38 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: walris
Nejlepší je kupovat od chovatele který to má jako koníček a máš jistotu že jsou rybky zdravé, s živorodkama by neměl být problém od někoho sehnat ... za ty léta co rybičky mám doma jsem nikdy karanténu nedělal a taky se nepamatuju že bych někdy něco musel léčit ... ale tím ti nechci radit abys rušila karanténu, ale spíš zvaž odkud ty rybky vemeš :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 11:20 Žena walris [0] - SumciRe: LiborSprysl
Diplomatická odpověď :-D No obchod mi nepřišel jako nic extra, to je pravda, ale zatím jsem tam nic nekupovala, takže nemám zkušenosti. Já jsem z HK a v Olmu jenom studuji, ale ještě mi jeden akvarista poradil velkopěstírnu Dříteč mezi HK a Pardubicemi, to by bylo pro mě nejschůdnější řešení. Jaký máte názor na takové pěstírny?
Jinak děkuji za názory pánové, vážím si toho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.09.2013 23:55 Muž LiborSprysl [9016] Re: walris
walris napsala: Obvykle dávám max. na 14 dnů, je nějaký speciální důvod proč na tak dlouho? Děkuji.

Oni jsou chlapci "diplomati" a zjevně obchod znají... smich Tyhle ryby mají jeden velký problém...Pár řádků jsem o tom napsal v textu o aklimatizaci akvarijních ryb. Jsou v Asii baleny "pohodně", po masovém výlovu z velikých nádrží, kde se zpravidla léčivy nešetří, jedou k nám poměrně dost dlouho. Ve velkoobchodě jsou poměrně velmi vykoupány v léčebné chemii, aby nepopadaly. Jsou v nádržích poměrně dost "nahusto". To jsou všechno předpoklady k tomu, aby dělaly konečnému spotřebiteli docela dost problémů... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 23:35 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: walris
Cosmogagy to napsal přesně, já bych k tomu dodal snad jen to, že jsem v tom obchodě před nedávnem byl a proto bych byl na rybky od nich víc než opatrnej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.09.2013 22:59 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: walris
některé nemoci se za 14 nemusí projevit... osobně doporučuju min. 3 týdny, klidně i měsíc..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 21:12 Žena walris [0] - SumciRe: malyLibor
Obvykle dávám max. na 14 dnů, je nějaký speciální důvod proč na tak dlouho? Děkuji.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 12

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12852x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3075?od=135