Já sem si koupil před 5 rokama taky jeden z těch komerčních setů co se prodávaj.. !výhodná cena! není někdy až tak výhodná, protože věci, které jsou v setu obsažené jsou většinou z té nejnižší cenové kategorie a mé nádrži ani mě nák nešmakujou. Mám tam filtr elite - rejnok a k osvětlení se moc vyjadřovat nebudu. Už mě přestalo bavit koukat se na to jak tam víří tu vodu 300litrama za hodinu(mám 100l akwa - jen
) a voda se k přiměřeně čisté nedá vůbec přirovnávat. Zrovna ted dodělávám předělávku k tomuhle strojku - úplně sem ho rozebral, aby jen sál vodu cca 30 cm nad akvárko, kde sem zamaskoval takovou nádržku s filtračním molitanem (zatím ten filtr nechám celý, aby se nitr. bakterie "naočkovali" do nového molitanu) a až začne naplno probíhat nitrifikace, zase to rozdělám a v akwárku budu mít jen krabicku s motorem nasávající vodu. Doufám že tahle překopávka bude fungovat - dělal sem to hlavně z finančních důvodů, které jistě mnozí z vás znají , abych nemusel investovat do novýho filtru apod... => stálo mě to jen velkou krabicu od vlašáku, 1m PVC hadičky a molitan a trochu času...
dílo dokonáno
ten rejnok se dá překopat fakt dobře, páč má dobře vyvedenej vývod a sqěle se dá napíchnout na hadici s patřičným průměrem... ještě sem taky zapomněl dodat kolik to ušetří místa => je to fakt poznat(mám teda tu nej velikost - 15)... potlesk mít větší akwa, což bude snad za nedlouho tak bych tam nikdy necpal vnitřní filtr