Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akara - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Akara - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.10.2019 08:44 Muž ZDRI [1415] Re: zelenakapusta
Vegetariánky nejsou,prostě jim nechutná Dajána, mým rybám také ne :-)
A hlavně - tyto a podobné cichlidy je lepší krmit mraženým (např. různé komáří larvy), když už nemáš živé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2019 08:05 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Akara hnědá
Ahoj všem,

je mi jasné, že i rybky si musejí na krmivo zvykat, ale nejsou akary spíš vegetariánky? Jde mi o to, že se zaměřují spíš na zelené vločky a ozobávají krmivo pro pancéřníčky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2019 19:27 Muž DanielCoufal [1] Re: ZDRI
Děkuji Vam moc :) zkusím to a budu ji sledovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.09.2019 23:18 Muž ZDRI [1415] Re: DanielCoufal
Žabky a šneky Ti umoří. Ale klidně ji dej to Tvé velké nádrže, tam nic lovit nebude, samotná se nebude ani třít a ničit kytky (vyzkoušeno na 15 cm samci, který byl v rámci skupiny agresivní). Jiných rybek si nevšímal, bylo s ním i hejno neonek. Nebude-li vyloženě hladová, neuškodí.Tyto ryby se jinak chovají v páru/skupině a jinak sólo. Drtivá většina agrese je u nich spojená s námluvami, třením, hlídáním mladých.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2019 20:44 Muž DanielCoufal [1]
Je mi jasné že do té druhé ji mohu dát ale je mi jasné že mi osádka dosti proridne :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.09.2019 20:12 Muž RAP [1553] Re: DanielCoufal
Dát jí tam můžeš, pro jednu akaru stačí. Ovšem obávám se, že drápatečky a většina šneků může brzy skončit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.09.2019 19:59 Silviebaris Re: DanielCoufal
v prezentaci máš větší nádrž...Tak do té bys ji dát mohl... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2019 19:55 Muž DanielCoufal [1] – Chov
Zdravím a mám na vás dotaz. Vím že mi bude řečeno dost špatného ale i tak. Našel jsem u známého dospělou akaru modrou v 20 litrovem akváriu bez filtrace rostlin a tak dále. Chtěl bych si ji vzít ale mohu ji dát jen do mé 65ky. Která je krásně zarostlá osvětlená a bez osádky Teda skoro. Mám tam jen drapatecky malé a dost druhů okrasných sneku. Nesezere mi je? Vím že menší rybky jsou jen ke spestreni jídelníčku ale nevím jak s těmi zabami. Děkuji za radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2019 14:05 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Lenka
Od vykulení ("vylíhnutí") by se měly rozplavat po cca 72 hodinách (3 dny). Pokud už to je týden, tak je potřeba krmit, ale jen absolutní minimum a vícekrát za den. Čerstvě vylíhnutou artemii by už měli zvládnout.
www.seriouslyfish.com/…
A ano, k dospělým můžou až jsou dost velké, jinak je sežerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2019 10:22 Lenka – Akara modrá - potěr
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, akarky nakladly cca 10 dní zpět jikry, za necelé dva dny potom byly takové nejisté, sem tam jednu zblajzly. Tak jsem jim 4 odlovila, dala do malého akva bez ryb a další den ráno byly všechny v akváriu s akarama pryč. Z těch 4 co jsem "zachránila" se 2 vyklubaly. Teď je to tak týden a krásně rostou, ale pořád to jsou malé mimina. Přijde mi, že ještě mají ten váček. No sem tam jim tam pro jistotu sypnu trošku toho mikronu, jelikož to jsou úplně moje první mláďátka.
Můžu poprosit o rady, kdy tak zhruba začít krmit živou artemií? A budu tedy asi muset počkat, aby byly tak velké a "nevlezly se rodičům do tlamy", než je budu moci dát k nim?
Děkuji!
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2018 08:56 janulak
moc bych vám chtěla poděkovat za rady. Budu se jimi samozřejmě i řídit ;-) a až dám do kupy akvárium své, budu se muset vrhnout na akvárium rodičů. Tak mě tu budete za nějaký čas zase mít :-D
Ještě jednou díky palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2018 12:41 RAP Re: Amatértom
Proto je tam tučně údajně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.03.2018 12:40 RAP
Pokud odhlídneme od typických dravců a rostlinožroutů, tak se cichlidám s přibývajícím věkem mění jídelníček od lovců ke sběračům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2018 12:24 Muž Rami [161] - Jihoamerické cichlidyRe: Amatértom
Ono je to u těch Akar a cichlid celkově dost individuální s jídelníčkem. Ať neutikam úplně od tématu. Měl jsem Aequidens diadema, které braly bez problémů celé grundle a Crenicichlam lovily z akvária Pseudorasbory parvy, které jsem jim lovil v rybníku... Kamarád měl diademy a byly to hrozné telata neochotné lovu :-)
Nebo se mi ty grundle v celku naučily žrát Geophagus altifrons a ti by něco takové vůbec neměli umět. Snaha o lov menších rybek u nich taky byla, ale to jsou prostě takové rybí slepice (doslova :-D ), ktere tu tlamu mají opravdu jen na hrabani a přesívání dna. Vubec jim nešlo cokoliv živé chytat.
Že tam ty neonky byly prvni je hodně velké plus ano a přesně dospělá Neonka červená hlavně samice je celkem velká palec jenže takové se dají bohužel těžko sehnat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2018 11:55 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: RAP
Mám už dlouho(duben 2016) párek neon blue a neonek červených. Ony jsou teda červený neonky docela obři, nicméně ani tak jsem si nevšiml agresivního chování vůči nim. Je fakt, že neonky tam byly dlouhou před příchodem akar, takže ze začátku byly všichni stejně velcí. To, že by byly neon blue agresivnější než původní modrásci to bych vyvrátil úplně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.03.2018 11:39 Muž Rami [161] - Jihoamerické cichlidyRe: RE5PEKT
Další cichlidy (teritorialni ryby) nedoporucuju, protože při výtěru Janě nastane v takto malé nádrži nový problém k řešení. Prostě se ji to tam serve, nebo v horším případě dojde k úmrtí. Snažím se ji poradit, co s rybama vjeji nádrži a ne co se hodí k akaram celkově. Bavime se tady snad o tom jejim 200L akvariu ne? Doporučení agresivních Perlovek, které by se staly dominantnima rybama v akvariu je prostě blbost. Na ryby Geophagus je to akvarium nevhodně zařízené,jak píše NHKG a hlavně malé. Poukazujes sice najednou na iporagensis.. asi jediné možné, ale opět se nima vrátím k agresi a k budoucim problémům v nádrži... Nehledě na to, že to nejsou úplně běžně sehnatelné ryby v akvaristikach.
Napsal jsem, ať si doplní ty dvě hejna větších teter u kterých se nezmiňuje, že s nima má problém a pochybuju, že vnich její Akary vidí kořist, jako v malé, stavbou těla nízké Neonce. Což mi přijde asi nejrozumejsi k tomu, aby bylo akvarium pěkné a fungovalo.
Nevim, co tady zbytečně hrotíš. Nebyl to žádný utok na tebe ani pokus o hadku, jak je tady často zvykem, co tak sleduju. Nechci to s tebou dál rozebírat, protože jak jde vidět, kdo chce psa bít hůl si vždy najde...a ty hodně hledáš. Zbytečně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.03.2018 11:09 RAP Re: RE5PEKT
Jsou tetry a tetry. Jedná se o stavbu těla. Neonky mají nízké tělo a může to akary svádět k sežrání. Naopak tetra černá má tělo vysoké.
Navíc, údajně mají být Neon Blue agresivnější než klasika.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2018 10:32 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: NHKG
Až na to, že jsou choulostivější, s tebou souhlasím. To dno je nevhodné pro většinu cichlid, ne jen perleťovky.
OK, Geophagus iporangensis raději z principu vyřadit z výběru, protože to je perleťovka a většina ostatních druhů perleťovek se do zmiňovaného akvária nehodí. Logika?! Tak raději nechovej ani parmičky, protože taková Parmička Schwanenfeldova potřebuje akvárko 500l a více. Raději se vyhni i tetrám, protože taková Afrotetra tygří potřebuje dle atlasu 8000 litrů a více. To jsou fakt rady tohleto.
A i ty ´Geophagus´ iporagensis není možné chovat v 200l s jinými rybami. Pár při tření ostatní menší ryby postupně vybije. To máš asi pravdu, měl jsem je v jednodruhové 220l a byli agresivnější při tření (a to i k vlastním né nutně menším rybám).
Nicméně jsem jako jediný odpověděl na položenou otázkunějaké větší rybky k těm mým akarám? Nehádám se s nikým, jestli by tam měl dávat ještě nějaké ryby, jestli velké, jestli tam vůbec nechat ty cichlidy, co tam jsou. Jen odpovídám, jaká VĚTŠÍ ryba k akarám.
Vzhledem k tomu, že dotaz na větší ryby k akarám padl až po tom, co Rami psal: "K tem akaram jsou tetry v pořádku, ale malé tetry jako jsou třeba neonky ti bohužel sežerou." jsem usoudil, že tetry nepřipadají v úvahu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.03.2018 10:10 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: RE5PEKT
On je docela rozdíl mezi cichlidami a tetrami v chování. A ano, většina cichlid je choulostivější než tetry.
Perleťovky - až na zmiňované ´Geophagus´ iporagensis je 200l pro ně málo a to akvárium má naprosto nevhodné dno pro perleťovky.
A i ty ´Geophagus´ iporagensis není možné chovat v 200l s jinými rybami. Pár při tření ostatní menší ryby postupně vybije.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2018 10:01 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: Rami
Za sebe ti tam další cichlidy vzhledem k tvým zkušenostem moc nedoporučuji. Proč? Cichlidy jsou obecně choulostivější, než tetry? ne Nebo jde o přerybnění? Osobně nevidím rozdíl v biologické zátěži mezi párkem cichlid a hejnem 20 teter.
Rozhodně ne Perlovky a už vůbec ne do tak malého akvária Perleťovky! Jak to myslíš perlovky NE a perleťovky UŽ VŮBEC NE? Jako, že je např. Geophagus iporagensis větší zlo než např. Hemochromis bimaculatus? V čem, jak?
K tomu, že je akvárium na některé druhy cichlid malé, se nevyjadřuji.
EDIT: Souhlasím s tebou, že tetry by byly do takového akvárka lepší, ale nechápu tvé ostatní výroky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.03.2018 05:52 Muž Rami [161] - Jihoamerické cichlidyRe: janulak
Doplň si např. ty hejna Tetry černé a krvavé. Za sebe ti tam další cichlidy vzhledem k tvým zkušenostem moc nedoporučuji. Rozhodně ne Perlovky a už vůbec ne do tak malého akvária Perleťovky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 18:18 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: janulak
Více akar, perl(eť)ovky, parmičky a asi i jiné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 18:09 janulak
a nějaké větší rybky k těm mým akarám? Děkujiiii stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 14:10 Muž Rami [161] - Jihoamerické cichlidyRe: janulak
K tem akaram jsou tetry v pořádku, ale malé tetry jako jsou třeba neonky ti bohužel sežerou. Tyto ryby jsou celkem dravé a co se jim vleze do tlamy zkusi sežrat. Ty tvoje už v malých rybách budou pokračovat, když se naučily :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 13:36 R Muž Anthrax [4786] Re: janulak
Kryptokoryny, vallisnerie, echynodory, anubiasy, microsorum. Dva poslední jmenované můžeš připevnit třeba na kořen. Něco z toho tam už máš. Zkrátka posil, co tam máš a ryby ti to nevytahaly ven.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 13:25 janulak
vím, že to je jak píšete vy kocourkov. Takhle to dopadlo, když jsem dala na prodavače v akvaristice. Založila jsem si tedy prezentaci. Podle toho, co jsem koukala, tak tetry k tetrám, parmičky k parmičkám. Ale co k těm akarám. Opravdu se mi moc líbí. A jaké ty silně kořenící rostlinky se k nim mohou dát, kromě anubiasů?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 12:00 Muž Rami [161] - Jihoamerické cichlidyRe: Anthrax
Aha moc jsem to neprohlidl..uz to vidim i ty ostatni ryby palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 11:55 R Muž Anthrax [4786] Re: Rami
Nečtu. Vidím. Na první fotce úplně vpravo je mečovák. Aby toho nebylo málo. Proto jsem žádal o vytvoření té prezentace, abychom věděli na čem vlastně jsme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 11:42 Muž Rami [161] - Jihoamerické cichlidyRe: Anthrax
Zivorodky čteš kde že jsou?
To vlastně ani klasické Akary modre nejsou. Ooo tady je to opravdu kocourkov :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.03.2018 10:56 R Muž Anthrax [4786] Re: jana
Rodiče by si o těch rybách měli něco nastudovat. To je hrozná směska.

V tom vašem akvárku to spíš chce ubrat některé druhy, než něco přidávat. Rozhodnout se, co vlastně chcete. Budu-li chovat akary, tak musím počítat s tím, že se budou holt chovat jako akary. A to akvárko není nafukovací. Zredukujte počet druhů těch hejnových ryb. Naopak druh, kterému se u vás nejlépe daří početně posilte. Nejde tam mít všechno! To pak bude vypadat dohromady jako že tam není nic, jak píšeš. Živorodky bych dal taky pryč.

Co se týče rostlin, tak to chce něco velmi dobře kořenícího a plovoucí rostliny.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 10:41 jana
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jedná se o dvě akvária. Rodiče mají ty tlamovce, cichlidu papouščí a toho keříčkovce. Akvárium jim celkem funguje, jen se jim tam začíná rozrůstat ruducha. Ale oni to akvárium moc neřeší. To se do toho musím položit já a já jsem též začátečník a učím se.
A mé akvárium je s těmi akarami a tetrami. Myslím si, že mi také funguje dobře. Jen se tam prostě nedaří rostlinkám a těm neonkám :-O I kdybych oželila neonky. S tetrama akary docela fungují. Co k nim případně ještě přidat? a co s rostlinkami? Teď jsem dostala pár Vallisnerii od kamaráda, ale ty dlouho nevydrží.
Přemýšlím, že manželovi zařídím druhé akvárium s těmi neonkami a pavími oky, trochu menší, ale zatím na to není ani místo ani moc financí (jsem na mateřské).
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 10:10 Muž Rami [161] - Jihoamerické cichlidy
Jestli to teda chápu dobře...?
Doma je akvarium zarybnene celkem ok a neplechu dělaly Akary... Jako možnost se ukázal přesun Akar do akvária rodičů, kde to je jak se zdá zarybněno stylem, co prodavač doporučil, nebo taky, co se komu v obchodě líbilo. Jestli to akvarium rodičů nějak funguje i s takovou směskou, tak bych rozhodně nic nepřidával! A už vůbec ne cichlidy, kde je funkční pár. Při prvním výtěru nastane peklo...pro všechny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 09:54 Muž Rami [161] - Jihoamerické cichlidyRe: Jana
Akary nabídni někomu jinemu a problém bude vyřešený. Rodičům s nima, v už tak divoce zarybněném akváriu, uděláš jen zle. Místo Akar modrých zvol něco menší a méně temperametní k těm tetrám. Zbylé Parmičky bych dal taky pryč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 09:54 R Muž Anthrax [4786] Re: Jana
Zaregistruj se a udělej si prezentaci nádrže takhle se blbě radí, když tam jednou jsou tlamovci z Afriky, keříčkovec a papoušci (to je cichlida kakadu, nebo ten skřet z Taiwanu?) a podruhé tam jsou akary. ;-)
Ale jedno bych ti doporučil rovnou. Ujasněte si co vlastně chcete chovat, jestli se to spolu snese a jestli na máte podmínky . Jinak to nemá cenu. Naházet ryby ze všech koutů světa do jedné nádrže nedělá dobrotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 09:50 RAP Re: Jana
Kolik je v akváriu těch tlamovců a papouchů? Předpokládám, že jde o rybicky.net/atlasryb/cichlida_papousci .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 09:42 Jana
Ono je to takhle. Akary mám v akváriu, celkem 3 (1 samec) v akváriu 100x50x40. U nich mám většinou tetry (krvavé, průhledné a černé). Také 6 pancéřáčků, parmičku albína a 3 parmičky (2 mechové a jednu 4pruhou -ostatní padli za vlast). Jde o to, že akary mi zlikvidovali asi 20 neonek (ty chtěl manžel). Akary je začaly likvidovat od té doby co se začaly třít) a také mi zlikvidovali veškeré rostlinky (až na 2 anubiasy). A teď co, já bych chtěla rostlinky v akváriu (ono je to i docela potřebné) a manžel neonky. Tak mě napadlo dát akary pryč, do akvária mých rodičů, i když se mi moc líbí. Teď mi přijde akvárium takové prázdné :-( Celkem je tam nyní 26 rybek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2018 06:58 RAP Re: Jana
Normálně by to chtělo napsat rozměr nádrže a počty jednotlivých druhů. Tady je spíš namístě odebrání části osádky. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2018 00:06 Jana
mohu přidat páreček akar modrých do 200l akvária, kde je kombinace tlamovců melanochromis, papoušků a keříčkovce žabího?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 11:19 radim Re: Mejla82
Až stráví žloutek :-)
Priblizně 2 dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 07:48 Mejla82
Dobry den,za jak dlouho se poter rozplave?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2015 19:20 Muž dudak [1885] Re: bigbob
zkus místo vloček koupit nějaké granule, to jim jede líp, moje berou bez problému sera vipagran, ale nejvíc jim jedou mražený patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2015 18:49 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: bigbob
Idální je krmit 50% mražené (artemie, koretky, případně i patentky) a 50% sušené.
Ze sušeného doporučuju Sera Discus a Hikari Cichlid pelets (bacha, ne floating, ale sinking verzi). Tyto 2 krmiva mi zatím žádná cichlida co žrala nějaký druh sušeného neodmítla a žerou je i když jsou přežrané. Sušené doporučuju před krmením aspoň na 10 minut namočit, ať nabobtná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2015 18:08 Muž bigbob [0] Re: romant
Diky za radu, popremyslim o tom a zkusim to mrazeny..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.10.2015 16:56 R Muž romant [27987] Re: bigbob
A právě tím živým a mraženým by jsi je jistě potěšil. ;-) Tedy z prověřených zdrojů a neměl by být problém. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2015 15:00 Muž bigbob [0] – Akara zelena - krmeni
Ahoj, poridil sem parecek Akar zelenych. Krmim pouze vlockama (Sera wipan) a ryby u dna tabletkama od Dajany. Vlocek si Akary vubec nevsimaji a tabletky jen lehce okousnou. Mate nekdo nejaky tip krmiva, ktery by byl pro ne vhodny? Nechci moc kupovat zive/mrazene..
diky za rady!! ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 04:26 Muž LiborSprysl [9015] Re: via
Být v něm mohou... jak úspěšné to bude soužití, či dokonce množení, to vám nikdo nezaručí. To záleží na mnoha faktorech ... krmení, voda, vnitřní dispozice akvária... atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 00:42 via – akara hnědá a zelená
Dobrý den, chci se zeptat, mám 160l akva, může v něm být 1 pár akar zelených a 1 pár akar hnědých? Popřípadě kdyby se mi někdy vytřely, nesežere je druhý pár (pravděpodobně) ? Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2015 15:58 Muž LiborSprysl [9015] Re: vendy
V Brně budou, jestli to pomůže... třeba u Šmerdů... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2015 11:35 Žena vendy [27] - CichlidyRe: Hansel
Tak ještě najít v okolí Olomouce, nějakého chovatele, který je má doma. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.01.2015 16:16 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: vendy
Potočky tedy vynech. Jinak já si myslím že vzhledem k mírnější povaze nikaragujců by se k těm akarkám hnědým dali (zkušenosti s tím nemám). Počítej pak ale samozřejmě s tím že budou akarky hrát trochu druhé housle. V těch litrech co máš se dá vyhrát hodně.
Co se týče neonek ... Mě po potěrech nikaragujci jdou, takovou modrou neonku by zvládli určitě a já z nich vycvičil celkem "tvrdé masožravce" smich , nicméně stavění na to nejsou a ani se za tím neženou. Jsou to spíš sběrači. Nebál bych se toho, sežrali by maximálně tak nějakou pomalou veteránku neonku. Navíc jsou to jedni z nejkrásnějších kančíků vůbec palec

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 11

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9171x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2530?od=101