Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ancistrus - pohlaví

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Určení pohlaví ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - pohlaví
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Deathbull Re: LiborSprysl
Přesně tak, jedna řada vousků samce nedělá...takový porost u mě mají 2 ze 3 samic. Zbytek jistí samci ala jelen X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: Yirka
Já bych s tou jednoznačností tolik nehýřil, s ohledem na to, že mnohé samice některých druhů ancistrusů takový typ fousků mají...u těch překřížených hore dole také, ale asi to samci jsou....
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Yirka Re: elany
Fotka k příspěvku Oba dva jsou jednoznačně samci. Více zde: rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
Názorné foto páru přiloženo. Prodavač(ka), který prodá tuto rybku jako samici snad za pult akvaobchodu ani nemůže patřit.

Reagovat na tento příspěvek 0  - elany – samec nebo samice???
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím Vás je to samice nebo samec. Byla nám prodaná jako samice, ale po vpuštění do akvária se nám poprala s naším druhým který byl zakoupen jako kluk. Dám jsem foto i toho druhého. Tlamičky mají skoro stejné. Ten zavojnatéj má tak 5 cm s ocasem 10 cm a ten obyč má 6 cm i s ocasem.... No jeden nám byl prodán jako kluk a druhý jako holka a v akva se perou. Raději jsem se rozhodla. Děkuji za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa Re: Yirka
To jo, spousta samců už bude rozpoznatelných. Ale samců je většina, já mluvím o situaci, kdy klidně můžu říct, ano tyhle ryby jsou už na 95% samice.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Malapa
Ano již 5-6cm samečkům raší vějířek vousků. Stačí vzít lupu. Tolik má zkušenost ověřená dlouholetou praxí.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Malapa Re: Yirka
Tady: Pohlavní znaky lze spolehlivě pozorovat tak od 5-6cm velikosti, tedy ve stáří půlroku a více.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Malapa
Myslíš těch 9cm? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa Re: Yirka
Tak u takhle malých ancistrusů bych si já osobně pohlaví určit netroufl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavelbartek Re: Honza
Jeden by tu ještě byl a to ten,že sameček má břicho (ze spod) do trojúhelníku a samička více do kulata
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Honza Re: Yirka
a nějaký další způsob, jak rozeznat samce od samice není?? Třeba tvar nebo tak
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Dwarfy
Ale já píšu o normálním vývoji jedné z nejběžnějších rybek. Ta tvoje měla asi nějaký vývojový problém. Dvouletá rybka by měla mít +- 9cm a nedovedu si představit že nelze rozeznat pohlaví. Záleží také na tom v čem žije a čím se krmí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Dwarfy
Třeba si je vždycky o něco tzv.ubrousil, už jsem takovýho borce taky viděl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dwarfy Re: Yirka
Musí? Tak to si promluv s tím mým ancíkem... Dva roky jsem si myslela, že je to samička... pak mu vyrostlo pár "chlupů"... a pořádný vousy mu narostly až dalšího půl roku na to.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Yirka Re: Honza
Ve stáří 1 rok už MUSÍ být pohlaví rozeznatelné. Vějířek vousků samečkům začíná vyrážet tak již od 6 měsíců.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dwarfy Re: kikuška
Takovýhle fousy nemá ani můj ancík a to už je mu dobrejch 6 let.... Ono je to u každýho individuální.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška Re: Honza
Podívej se na fotku ty "výrotky"
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dwarfy Re: Honza
Tak z toho bude s největší pravděpodobností sameček, ale řekla bych, že je fakt ještě brzo. Jistotu budeš mít, když se ti vytřou ;-) nebo až jim ty fousky pořádně narostou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Honza Re: kikuška
Jak to myslíte - korunku? Ten můj na čumáčku nic zatím nemá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška Re: speedTT
Samička, sameček má na "čumáčku" jakousi "korunku" smich viz. tenhle obrázek rybicky.net/k/forum/27990.jpg
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Honza Re: Dwarfy
Ten větší má na tlamičce (u přísavky) uprostřed dva rovné vedle sebe tak 2mm dlouhé, ale nahoře na nose žádný nejsou - jak jsem viděl na fotkách.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dwarfy Re: Honza
Ancistrusi dospívají v 1-2 letech, takže jestli je máš rok, zatím bych žádné velké závěry nedělala. Mému ancíkovi narostly fousky až snad ve dvou a půl a to už byl plně dorostlý...
Píšeš, že nemají žádné velké vousy, to znamená, že nějaké malé mají?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Honza – samec nebo samička - kdy se to pozná
Chtěl jsem se zeptat, kdy se pozná jestli je to holka nebo kluk. Mám rok 2 ancistruse v akva - jeden je tak 7 cm a druhý má 9-10 cm. Žádné velké vousy ani jeden nemá, jen ten větší vždy honí toho menšího - včetně krmení. Kdy by event. měly růst fousy ?? Děkuji Honza

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: matthew
Pohlavní znaky lze spolehlivě pozorovat tak od 5-6cm velikosti, tedy ve stáří půlroku a více.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matthew Re: Yirka
Toto je ešte mladý. A aký ma byť starý, aby som zistil že je to samec či samica?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: matthew
Záleží na velikosti, ale pokud je to dospělá rybka, je to samička.
Tady jsou ty rozdíly evidentně vidět: rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matthew
Fotka k příspěvku Prosím vás, toto je samec alebo samica?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: ČichavecTom
Samec. Je to už pěkný kmet. Doufám že má důstojnou partnerku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - ČichavecTom – Prosím poraďte!
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Samec nebo samice? :-D potlesk smich

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - hatreder
Taky sem řešil pohlaví. Mám dva ancíky už něco přes rok a mají cca 8 - 9cm. Ani jeden nemá fousky. A to jsem před akváriem vždy trávil desítky minut zkoumáním fousků, když byli přicuclí na okurce. Prostě ani chlup. Na Vánoce jsme odjeli k rodičům a když jsme se vrátili domů, všiml jsem si, že je na skle něco nalepený. Přijdu blíž a on to malinkatej ancík. Takže se buď stal zázrak, nebo je ten sameček prostě plešatej od narození... smich

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: Chalybda
To je ich spôsob života, samček je k samici milý len keď kladie vajíčka a ona mu nakladie vajíčka len vtedy, keď vie dobre všetko naháňať, získa tak istotu, že uchráni jej vajíčka, ikry a neskôr potomstvo. No a pre inšpiráciu si kliknite ;-) www.aquanet.tv/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Chalybda
Sameček je to na 100%. Stáří 12-15 měsíců.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa Re: Chalybda
Je to samec, sice je vyfocený z nevhodného úhlu, ale je to na 90% samec. Né každý samec ancistruse spec. má paroží jak jelen šestnácterák. ;-) A věř mi, když bude dobře živený, ještě mu trochu vousky narostou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chalybda Re: Deathbull
Ale jestli je tohle holka, pak nevím, proč je k ní ten šestnácterák tak nepřátelskej, jsou spolu už 3/4 roku a on jí pořád zahání od bašty a tváří se nevrle, každej ve svým úkrytu ... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: Chalybda
Vousky v jedné řadě kolem tlamky a žádné na čele = samice.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chalybda
Fotka k příspěvku Ahojte, prosím, nekouk´ by jste se někdo, cože to vlastně mám? :-D Druhej je jasnej, má paroží jak šestnácterák, ale tenhle? Díky moc!
Stáří bohužel nevím, ale teď měří kompletně asi 10cm, mám ho od ledna a ani tehdy nebyl žádné mimčo.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sakul Re: glumča
Pravděpodobně se jedná o samičku... Samička muze mit taky fousky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,mám dotaz ohledně pohlaví ancíků.Vím,že samička nemá žádné vousky,ale mám ancistruse sp. velikosti cca 6 cm a má jen drobounké asi 3mm výrůstky na hlavě. Mohlo by se jednat o samičku? Přikládám foto bídné kvality.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jammes Re: Patris
Může to být obojí, zatím. Je ještě malej.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Patris
Mám ancitruse tak 5 cm.. A nemá fousÿ na puse. Muze to byt samicka? Bo mladý samec? palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ondra08Re: Tomik555
Pokud jsou to mladata tak je nepoznas.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deathfoeRe: Tomik555
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomik555 – Ancitrus mladata
Dobry den, koupil jsem si mladata od ancitrusu a potrebuju vedet jestli je to samec ci samice. jJak se to pozna?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer Re: iblik
Nedá se to zjistit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Geri Re: iblik
Samec bývá větší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - iblik
Nevíte jestli se někaj zístit, jestli je to samec nebo samice, když ješte nemá fousky? Treba samice je větší nebo nák tak

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - AlofokRe: rolandmynar
Je to tak na 89% samice .Mám zhruba stejně velkou a když jsem ji kupovala byly tam jen samičky,nedávno jsem tam viděla i samce a je cca stejně velký,takže pokud by toto byl samec už by měl "vousky"..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynarRe: Anuska
Samci Ancíků jsou teritoriální a v menším AQ se napadají jako jiné teritoriální ryby.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anuska
No já mám dva přibližně stejně staré samečky a jeden má nádherně rozvětvené vousky a tem druhý ( menší ) má vousků málo. A ten velký toho malého dost prohání a trhá mu ploutve rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa Re: Naďa
Ano prosím, na skle přiložit pravítko a od tlamky po konec ocasní ploutve. Ale ber to jako přibližné, jistotu má člověk tak od těh 6, nebo spíš 7cm.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 6 7

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12245x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2367-ancistrus-samec-nebo-samice?od=220