AQUAR - testy na vodu
Od AQUARu jsem vyzkoušel jen test na NO3 a Fe.Test NO3 není moc přesný a výsledné odstíny měřeného vzorku jsou úplně jiné než podle čeho se má porovnávat.Vodovodní voda v Praze by podle tohoto testu byla nepitelná...A ta lopatička???...Fe test nereagoval vůbec i když vím jiným měřením,že Fe tam pár desetin mám.Prostě za málo peněz málo muziky,tak to radši ticho a ušetříš.
Ke krevetkám ti řekne více určitě Sid (i např. ve spojitosti s hnojením), ale já bych to tak dramaticky neviděl.
Roman
jak neublíží? vždyť kamoš mi tvrdil, že to měřil(bere ze stejneho vodovodu jako ja)a že to bylo hodně vysoko přes 0,03
Měď ve vodovodní vodě určitě krevetkám neublíží...
Roman
ja mam krevetky a musim davat městskou vodu protože ma lepši pH a No3 a v je ni měď je tak musim změřit neš tu vodu začnu měnit(postupně tet mam ješte ze studny a tvrdou)
IMHO Test na Ca, Cl, Cu bežný akvarista nepotřebuje....
Aquar má dle mého názoru lepší testy neš spousta renomovaných zahraničních výrobců.A cena?Zlomková.
koupil bych tyto testy: pH 4,0-9,5 , CM test(celková tvrdost) , KNK test(alkalita) , Nitrit test(no2) , Nitrát test(no3) , CL test(chlor) , Ca (vápník) Fe (železo) , Cu (měď) , AM (NH3 a NH4), chybí jen test na P4- fosfor ten nemaj v nabítce, budu muset koupit od jinej firmy
+ poštovné Petře, a to má Aquar myslím 120,-. Málokde je mají komlet v akvaristice. Koukám, že Tě bere chemie! Jen tak dál!
za 550kč bych měl všecky testy
Petře, myslím, že jsou to jedny z těch lepších testů. Mají poměrně jemné odstupňování hodnot a jsou také jedny z nejrychlejších. Snad jen NH test trvá 20 munut, ostatní jsou buď okamžitě, nebo do 3 minut. Oproti Ratajovu NO3, který trvá 30 minut, navíc, každých 10 munut přidávaš jednu ingredienci.... poz.: Mám osobně vyzkoušeny testy Tetra, Rataj, Aquar. Ovšem, neprováděl jsem porovnání s výsledky s laboratorními testy akreditované laboratoře. Čili, je to pouze mé osobní, subjektivní hodnocení!
Testy od AQUARu mám raději, než ty "druhé"...
Buď bez obav, Peťo - pro potřeby "normálního" akvaristy jsou dostatečně průkazné a rychlé!
Jsou tyto testy (
www.aquar.cz) dobré, nemaj velkou odchylku? Jaké s nimi máte zkušenosti?
Podle cen tak 50-60kč? ceník
www.aquar.cz/… Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 6776x