Zrnitost písku
Smím se zeptat, jakou zrnitost to máte? Bylo v tom Baumaxu i zrnitost 2-3 mm? A za jakou cenu?
0 06.02.2010 22:45 pouluss Takhle vypadá koncová úprava mého dna AQUA-DECO z Baumaxu (viz. předchozí příspěvky) namícháno v poměru 2-díly Weis + 1-díl Hell
Starší reakce
Není zas tmavý. Jen tmavější. Žádné vítězství.
Tady opravdu nemají tmavé písky, ten z Baumaxu (HELL-byl úplně super)
ale i ten bílý co jsem sehnal je proti tomu co měli v jiných obchodech supertmavý (jinde mají opravdu bílý, jak v reklamě na prací prášek), i s velikostí zrna jsem nadmíru spokojen, jediná nevýhoda je ta cena, ale po zkušenosti s tím tmavším GRANITOVÝM pískem frakce 3-4mm (reálně spíše 2-7mm)(mimichodem jediný tmavší co jsem v kameném obchodě sehnal) - neprošel OCTOTESTEM 2kg stály 30 Kč. Tak jsem vsadil na jistotu a připlatil, jen mě mrzí, že už nebyl ten HELL a vyhlídka na jeho dodání v nedohlednu.
No zrovna jsem kupoval ve zlínské akvaristice 2 – 4 mmm, 2,5 kg za 27 kaček. Nějaký český sáček a teda tmavější.
0 07.01.2010 22:41 pouluss Po té co jsem zjistil že u nás v akvaristikách mají pouze bílé písky. Jsem našel pouze jednu prodejnu, kde měli jeden tmavší písek, z ujištěním že je bez vápence jsem odešel s 2kg na octový test - poměrně silný šumák. Tak jsem dospěl k názoru,že bude lepší připlatit a koupit již vyzkoušený písek z Baumaxu, v regálu ho neměli, chtěl jsem ho objednat a od prodavače jsem se dozvěděl, že to nejde že ty písky vozí jak je napadne třeba vlétě
si vzpomenou (tmavší s označením Hell).
Nakonec jsem byl rád, že měli poslední 2ks křemičitý písek 2-5mm White, oproti tomu bílému co jsem viděl v ostatnich akvaristikach je tmavý a i frakce úplně super.
cena zůstává 119Kč 7,5kg.
bohužel nemám fotku z pravítkem, ale frakce zůstává jako u toho tmavšího (HELL) písku dříve.
Starší reakce
Nejsem si presne jisty ale myslim si ze tenhle sterk mam ja v akvarku. Kupoval jsem ho uz tak pred 4 lety tak nevim jestli to bude on ale vypada tak.
Nezkousel jsem ho v octu ale vapenec by mel zvysovat tvrdost kdyby tam byl ze?? A ja mam v akvarku celkovou tvrdost 4 dGH takze si myslim ze tam vepenec neni ale je to muj osobni nazor treba se pletu podle me se nerid jo??
Já jsem použil klasickéj říční písek(co zbyl po rekonstrukci domu), kterej je prosátej na frakci cca 2-5mm. Několikrát propranej, normálka v belíku. Vrstva je asi 5-6cm po celý ploše dna. Tahle frakce mi vyhovuje jak na nasazení kytek, tak při odkalování se jenom pěkně zatočí ve zvonu a zůstává v akva. Zkoušel jsem jak menší, tak větší frakci, ale ta 2-5 mi vyhovuje nejvíc, ale to je subjektivní záležitost.
Písek řiční č4 od Tomi písek.Šumí v octě tak bacha na to.
Ahoj
Měla jsem bílý písek, už to neudělám. Teď mám taky říční a možná ten samý, akorát asi č.3. Ocet dobrý, zabalený vypadal tmavší, v akva je trochu světlejší.
Víc se nevyznám, třeba ti i tohle pomůže.
0 18.12.2009 22:17 Pouluss Má někdo toto dno? Akvarijní písek říční č. 2. Co octový test? Původně jsem myslel, že je to ten Tomi písek na balení je výrobce Vápeník-Pardubice a v popisu na www Výrobce: Klece Skácel.
Neměl by jste někdo fotku tohoto dna? Akvarijní písek říční č. 2
Nejlépe fotku vzorku + pravítko
Starší reakce
To není zrovna málo...
0 07.12.2009 22:13 pouluss –
Re: Sid 119Kč 7,5kg
1 07.12.2009 20:51 pouluss Křemičitý písek z Baumaxu
1-5mm převážně 2-4mm(na obalu označeno 3-4mm) balení 7,5kg, v octě nešumí a vypadá v celku O.K.- barva hnědá
Starší reakce
Jistý si nejsem, ale tuším, že u štěrkopísků od TOMI-písek je to právě č.2.
Jsem tady opět, a ptám se jenom když je zrnitost 3-5mm je to jaké číslo?? např. na sáčcích je někdy napsané číslo např. č.2 atd... tak kolik to je?
Starší reakce
Existují i jiné možnosti, jak dostat do akva jíl, než pomocí 7 Kugeln nebo Bivoje.
Jj, díky.
Bivoj už mám připravený, akorát je nevýhoda že jsou kuličky moc velké a je jich málo, lepší by bylo aby jich bylo moc a menší
- díky
V jednom čísle Akvárium byl článek věnovaný dnu.
Horác na svym webu uvádí že 3mm-5mm tak bych se toho držela.Jinak zkus třeba bivoje od rataje(kuličky hnojiva co se dávaj do země pod kytky)....nebo něco podobnýho..možností je spoustu.
TOMI-písek č.2, křemičitý štěrkopísek o zrnitosti 2-4mm. Netvrdím, že nic lepšího nejde pro rostlinky vymyslet, ale v tomto substrátu se kytkám líbí.
Do dna dávám trochu jílu a podle kořenů rostlin (při přesazování) se jim líbí i to.
Dobrý den./AHoj. Chci měnit dno za říční písek a nevím jaká zrnitost je pro rostliny nejlepší?? děkuji... A pak neznáte nějakou fintu do dna, aby rostliny hezky rostly?
Starší reakce
Křemičitej písek 1-4mm,nejlepší. Písek do bazénovejch filtrací by mohl bejt taky dobrej.
Ja mám tiež riečny piesok a je to v poriadku. Rastliny krásne korenia, nezahnívajú...
Vem ten ricni.
0 22.08.2008 08:23 Keena – zrnitost pisku
Ahoj lidicky. Chci zalozit akva a momentalne zkoumam jake dno udelat.
Moje predstava by bala cernobila nebo seda kombonace kremiciteho pisku, kontakt mam a uvadeji to jako pisek vhodny do akva flexi obklady,cz. Ale nebode to moc jemne? Nebo radeji ricni sterk 2-4 mm. Je toho strasne moc a kazdy rika, ze mu akva funguje. Takze dik za odpovedi.
Starší reakce
Ty vyfocený kamínky nejsou nevhodný pro svou barvu, ale rozměry. Pokud je použiješ, další tvá témata budou mít nadpis, „co mám dělat se štětičkovou řasou“ a „proč mi chcípají kytky“.
Není důvod se omlouvat. Udělám ho tak, aby se mě líbilo a rybám se dobře žilo. Myslím že pro ryby je lepší tmavší dno.
Omlouvám se!
Když se domníváte, že by se vám takové dno mohlo líbit, zkuste to.
Bude to přeci vaše akvárium!
No tak se hanbím a červenám, ale myslela jsem si, že by to navrch bylo hezké
Toto není písek, ale šutry.
Proč si chcete pokazit parádní dno ze "skoropísku" 3-4 mm?!
Dala bych jemnější, alespoň do míst kde budou rostliny.
Starší reakce
Tak 2 - 5 mm, vetsi ne ptz v nem ti nebudou drzet kytky a budou spatne zakorenovat. A v tom s mensi zrnitosti hur proudi voda ke korenum a to taky neni dobre.
Chci se zeptat, písek do akvária, může se použít písek, jako takový, opravdu jemný?nebo jaký by ste doporučili?Děkuji!
Přidat reakci
1 ...... ...... [4]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 9076x