Živé krmivo

Poradi mi niekto, ako vyzera vyliahnuta artemia, kupil som vajicka (Sera Artemia-mix), mam ich uz cez 26hodin vo vode podla navodu, vzduchujem a stale nic.
dik.
0 22.03.2009 17:20 Dusyk – Re: vaclav
Tu je nejaký link s popisom chovu živej potravy pokiaľ ti nevadí slovenčina.
www.sozo.sk/…
Autor však podotýka, že odchov živej potravy je náročnejší než chov väčšiny rýb. lepšie keď si nejakú nazbieraš.
0 22.03.2009 17:06 Usine – Re: kiwik22
To ti potom nezbývá než si nalovit. Počítám že chov roupic "Grindal" žížal a podobné havěti včetně octomilek tě asi nezajímá.

artemie chovam,myslel som na nejaku inu potravu ako na spestenie a zmenu aby nejedli stale to iste...
viete mi niekto poradit ako dochovat doma,nejake to zive krmeni,hlavne pre poter????
Starší reakce
abych nezakládal nové téma,dám to sem,dneska jsem byl na rybniku a celkem pohodička,viz osobni fota
rybicky.net/profil/447&akce=osobnifoto takže i v těchto mrazech se dá pohodově nalovit koretra+blechy,jen dafnie ani jedna,což je divný,ale asi jsou v blátě

ale bylo už dost hodin,možná přes den,když slunce trochu hřeje,uvidime v týdnu

Starší reakce
Plně souhlasim. Krmim převážně koretrou+dafnie to je totiž jediný co tu máme na takovej loužičce:P a skoro přes všechna ročni obdobi se daji koretry nalovit a taky jsem nikdy nic nezaznamenal(nemoc)co se týče nitěnek, mám tu taky jeden luxusni zdroj,krmil jsem vesele pár měsiců,až jednou celý akvo otočený

od tej doby už nikdy vice...
Tak to rád slyším...příjdou mi jako zdravější a čistější pokrm....Z nítěnek bylo ryziko střevních nemocí u určitých rybyček...
Občas svým rybkám zpestřím jídelníček právě koretrami. Možná je to z části jen pocitová záležitost, ale nevzpomínám si na problémy v souvislosti s koretrami...
A co Koretry?Já krmím jen Koretrama,když už chci krmit živou potravou,není to špatná volba?
Starší reakce
0 21.09.2008 13:02 hanka – pomozte
moje vodní konova želva se odřela a napuchlo jí to vydezinfikovali jsme jí to.napuchlo jí to.co s tím?

Starší reakce
0 22.07.2008 17:29 KORY – DonJuanKarlos
Ještě že máme to globální oteplovaní

každým rokem jich bude víc
Počasí těd komárům moc nepřeje, ale to nemůže trvat věčně. Myslím že je to jedno z nejkvalitnějších živých krmiv, navíc komářími larvy se živí rybičky i v přírodě.

Záleží na teplotě, když je tepleji delší dobu, jsou i vyšší počty komárů a larev. Vlastní zkušenost

0 21.07.2008 11:45 motýlek - jarda :-) – Re: Srandista
černé komáří larvy se při vyrušení ponoří do hlubší vody - dá se tedy tohle využít: nalov i s plovoucími nečistotami, přes sítko přecedit do vyšší nádoby s čistou vodou a po uklidnění je vyruš, sjedou dolů a mezitím než se vrátí nahoru tak odlov nečistotu s hladiny

0 20.07.2008 13:08 Usine – Re: Srandista
Je to jako z každým živým krmením. Musíš si udělat soustavu sítek z různě velkými oky a pak krmení přes ně promýváš vodou.

0 20.07.2008 12:32 Srandista – Komari larvy
Nazdar damy a panove...mam takovy problemecek...Kdyz lovim larvy komara v sudu tak nalovim i dost bordelu jak s tou sitkou mavam...jak potom oddelim ty larvy od spiny???Zdalo se mi to jednoduchy,ale kdyz sem se o to pokousel,moc mi to neslo a mel sem tam stale nejakou spinu..:((Diky....
Starší reakce
To si piš, že žijí. Nemysli si, že existují jen tropické a subtropické druhy...

Má, taky patří do řádu Ensifera spolu s kobylkami...

A co takovej cvrček, ten má taky dlouhá tykadla

.
Velikost není zrovna tím nejlepším poznávacím znakem, protože pokud zrovna potkáte nymfu kobylky (tedy vývojové stádium), tak ta nebude velká jako dospělec, pokud to zrovna nebude jeden z posledních instarů. Kobylky mají dlouhá tykadla a dlouhá kladélka, sarančata mají tykadla a kladélka krátká. Na první pohled se ten rozdíl fakt pozná podle tykadel.
Kobylky jsou velké zelené masožravé, samice mají kladélko. Sarančata jsou menší a jsou býložravé. Když jdeš v létě trávou, tak to co skáče jsou sarančata. Na kobylku natrefíš málokdy.
Starší reakce
0 12.05.2008 13:45
jdobry [13] Bohuzel jsem se na foceni nedostal ale snad to jeste napravim. Ale alespon jsem nasel nejake fotky. Vypada to ze jde o znakoplavku
Znakoplavka (mlada):
outdoors.webshots.com/…
Znakoplavka (starsi):
www.naturfoto.cz/…
Tak toto není brouk, ale "ploštice" a ta na fotce má asi 1,5mm. Je spousta druhů a jsou si podobní. No, počkám na foto

.

Znakoplavka nebo klešťanka

(když to plave na znak, je to znakoplavka)
1 12.05.2008 00:37
jdobry [13]
1 11.05.2008 23:55
jdobry [13] 
arowany nejsou cichlidy
já jim dávám hlavně ty velký zelený kobylky.
hlavně arowany,občas i vrubozubce.
0 11.05.2008 20:15 sokar
Přidat reakci
1 ...... ...... [12] 13
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 20984x