Předřadník a jeho zapojení
Uprimne, nehodlam Ti na takove elementarni otazky odpovidat. Znalosti skoro zadne, ochota neco samostudia zadne = nepoustej se do toho.
Protoze si to nevztahl vuci cemu to potrebujes. Vis proc se davaji ruzne prurezy vodicu? Jestlize si dovedes odpovedet na tuhle otazku, dovedes si odpovedet na tu predchazejici
Proč hloupě?Jen že jsem viděl v některých zářivkách na jedné straně dva vodiče 0,5mm a na druhém konci svorkovnice 1mm...
Kdyz se ptas takhle "hloupe", ano muzes. Za pripadnou skodu nerucim.
0 01.03.2009 22:47 marty123 Když do jedné strany svorkovnice(čokolády)strčím dva vodiče o průměru 1,0mm je třeba na druhej straně svorkovnice pokračovat větším průměrem nebo mohu pokračovat 1,0mm?dik
Starší reakce
no stejnak ho od toho asi neodradíme, a pokud si to udělat chce, tak si to udělá, tak ať to má alespoň trochu k světu
Nevim proc ho nabadas k hledani, clovek co si s tim poradi se nezepta, ten co si neporadi by mel rict nekomu kdo tomu rozumi.
chjo
zkus alespoň hledat na googlu, tohle podle mě musíš najít hned
IDC kontakt, je konektor do těhlě W-svorek, abys to tam nemusel strkat drátek po drátku
Některé EP lze zatížit menším počtem trubic než na kolik je stavěn, ale závisí to od typu/výrobce. Zavolej výrobci zeptej se...
Pokud je psáno 2x18W, je potřeba na něj tuto zátěž pověsit. EP se v tomhle bude chovat jako tlumivka, která se při osazení špatnýma trubkama taky více zahřívá, případně do trubky pouští štávu s jinýma parametrama a tím ji ničí.
nektere levne predradniky skutecne odejdou.
no dobre, a co ked sa vypali trubica? to cele vyhori?
Nemám problém pochopit jak to zapojit...původně jsem se ptal jak zastrčit vodič do svorky od předřadníku,protože sem s takovym nemel zkušenost.Ted už vim.
Ted by mně zajímalo jakou dimenzi vodiče zvolit do předřadníku...je tam napsáno 0,5 až 1,0 mm, ale vedle je jěště napsáno IDC-contact e:0,5mm f:0,75mm.......to znamená co? Dík
Myslim, ze na to ty predradniky nejsou stavene.
mozte mi poradit? mam EP 2x18W - zapojeny, vsetko funguje OK, ale mam pocit ze mam asi moc svetla a riasa santi ako diva. Otazka znie ci mozem jednu ziarivku z EP odpojit. Neodpali to EP ked nebude zatazeny ziarivkou?
No já se přiznám právě z těchto obav si kupuji předřadníky s paticemi komplet a mám po starostech. Na internetu za slušný peníze a dobrá značka. Tím mám vyřešíno a jsem bez obav, obzvláště mám li doma děti.
Souhlasim s názorem, že pokud nema člověk alesponň trochu zkušeností se zapojováním elektrických přístrojů, tak ať se nepouští do zapojení elektronických předřadníků. Ono na vstupu je 230V~. Ale na vístupu do trubic je již pulzní napětí ve výši cca 380 - 400V stejnosměrných!!!
hmmm, tak jestli tomuhle nerozumíte, tak na to raději ani nešahejte
koukám, že stále víc a mladších lidí se montuje do něčeho, čemu vůbec nerozumí a ani se nedivím, že tu pak nikdo nechce radit
elektrika opravdu není hračka a ve spojení s vodou už vůbec ne
no, po pravdě řečeno, tyhle tipy jsem na strákách OSRAMu vůbec nenašel, což je mi divné
, takže jen budu hádat co tam asi tak může
na jedná straně by měly být 3 kontakty a na druhé 6 (u 2x18), a mělo by to být řešeno jako V-svorky, čili oholit dráty a jen je do toho zapíchnout a V-svorka by to měla udržet, jen to nesmí být namáhané tahem
dále by z toho neměly jít moc dlouhé dráty, řekl bych tak 3m
tloušťka drátu by tam měla být uvedená, ale 1,5 už je dost
pozor na IP, určitě bude nízké, tak 20, takže to minimálně někam schovat a sakra dobře si pamatovat, že to tam je a pozor na to!!!
co se zářivky týče, tak OSRAMka to určitě být nemusí, jen musí mít stejný výkon
a jestli o tom opravdu nic nevíte, tak se do toho nepouštějte marty123 napsal: ... Zajímalo by mně jak zapojit drát do předřadníku ...
Pokud jsem to špatně pochopil, tak se omlouvám. Ale pod slovama "jak zapojit" si představuji schéma zapojení. Nikde tam nevidím "jak přidělat".
Marty, mám ho doma, minulý týden jsem to zapojoval. 2*18 mám Brilux a 1* mám od Osramu (nechali mi ho za 150,-). Je to velmi jednoduché. Ale promiň, neporadím ti úmyslně. Byl bych nerad, aby tě to pak náhodou zabilo a byla na vině má rada. Zkus to probrat s techniky na prodejně, kde ti to prodali nebo se podívej na nějaký zapojený.
Nejsem si jist, ale myslím, že se marty neptal na schema, ale na to, jak dráty k předřadníku přidělat
Kdyz nevis co s tim, tak si to nech zapojit od nekoho kdo tomu rozumi! Elektrina neni hracka!
0 13.02.2009 08:20 marty123 – jak zapojit drát do el.předřadníku OSRAM
Koupil jsem el.předřadník QTP 1x18/230-240 UNV1 a el.předřadník QTP 2x18/230-240 UNV1. Zajímalo by mně jak zapojit drát do předřadníku, zatím sem viděl pouze se svorkami,tady u tohoto předřadníku si nevim rady.Máte s ním někdo zkušenosti???
Dál bych se chtěl zeptat jestli je jedno zda použiju drát 0,75 nebo 1 nebo 1,5 mm?
Zářivka musí být značky OSRAM nebo můžu použít jakokoliv jinou značku 18 W?Díky
Starší reakce
Stmívatelný předřadník stojí tak tisícovku, ale musíš mít k němu ovladač.Proto jsem to řešil tak, že jsem místo 2 x 36 W objednal víckrát 1 x 36 W a rozvěcuje a zhasíná se to postupně. je to o 320 kč navíc,ale ušetříš na ovládání.Jinak jsou ty předřadníky za stejnou cenu,jest-li 2 x 36 nebo 1 x 36.Objednával jsem u DNA v Nehvizdech.
To je na nic, navíc je k tomu potřeba ještě speciální vypínač/ovládání.
Ok, jdu studovat předřadníky...:..
Zkusím stmívatelný předřadník.. Když už do toho budu investovat...
Předřadník stojí asi 400-600, koupil bych nějakou zavedenou značku. Viděl jsem před časem že narva nabízí nějaké předřadníky s prodlouženou záruční dobou ale jestli to ještě platí nevím.
Novou rampu bych nekupoval protože v ní bude stejný šmejd a pravděpodobně se to bude opakovat. Lepší je investovat do kvalitního předřadníku.
hm takže si můžu vlastně koupit novou osvětlovací rampu
musíš kúpiť celý predradník(tu krabičku ,ktorú máš na fotke otvorenú).
najlepšie zobrať celé do obchodu a hľadať podobný alebo rovnaký.
rátaj s pomerne vysokou cenou.
To celé je elekronický předřadník, opravit by ho mohl možná dokázal jenom odborník na elektroniku. Elektronické předřadníky mají tu nevýhodu že na nich laik nic nedokáže opravit a musí se vyměnit celé.
no právě..jak vypadá předřadník?
vím že je tam 2x 32W ale nevím který to je - viz foto
Pokud předřadník/svítidlo už není v záruce tak se musí koupit nový předřadník. Zajímalo by mě co je to za značku předřadníku?
0 23.09.2008 10:20 mirielll – :)
Je tady někdo kdo se už vrtal v zářivkách? Přestala mi svítit jedna zářivka a druhá bliká. Tak jsem zkusila koupit jinou zářivku...nicméně zářivkou to není. Když jsem chtěla koupit startér, zjistila jsem, že tam startér není, co s tím? Mám zajít do nějakýho servisu, nebo mi někdo může helfnout?
Starší reakce
Ak chceš,tak sa niekedy dohodneme a zapojíme to,skočil by som ku tebe na večer-pozrel tvoje akvárko. Káble máš?Pätice,prívodný kábel na 220V(trojžilový). Ak nie,káble by som Ti mohol doniesť.
Inak,aký predradník si kúpil-výrobca.
Nemuzu, duvod jsem rekl. Nehrej si s elektrikou, zabiji...
Hmm aby si pak ten problem nemel. Je to jednoduche schema, takze se me tvym slovum nechce verit.
tak z elektrinou nemam problem no len sa stej schemi neviem vymotat///
nechat to radsej na odbornika...
urcite mas nekoho kdo ma minimalne znalosti z elektrotechniky. nemá cenu riskovat. elektrina neni hracka a muze zabijet.
noje to tam nakreslene lenze sa tomu moc nerozumiem...neda sa to nejak popisat???
Je to na něm nakreslené
Přidat reakci
1 ...... ...... [8] 9
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 14709x