Přihlásit se RYBICKY.NET »

Proudění vody v akváriu

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Proudění vody v akváriu
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: skypi
Pokud nečeříš moc hladinu tak to vyhánění co2 není o moc větší než je normální únik. Smyslem je aby se co2 dostalo všude a nebyly mrtvé zóny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skypi Re: vaclav
Proč se doporučuje "silný proud" v akváriích s CO2 jsem nějak nepobral, protože ten silný proud - turbulence kapaliny - ten CO2 zase vyhání z vody. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: zelenakapusta
Silný proud se doporučuje u akvárií s CO2, v klasických low-tech tak silný proud nemá smysl. Úplně mrtvé zóny v akváriu nebudou protože se voda trochu míchá i rozdílnou teplotou u dna a na hladině. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - skypi Re: zelenakapusta
A co třeba pár kapek Acriflavinu a "vybádat" jak to proudění proudí? Všeobecně se velmi přeceňuje-ve smyslu "čím větší proudění, tím víc addddidas". Ideální u rostlinného akvária je ale velmi mírné, pokud možno "laminární" proudění nad celým profilem dna, čehož nemusí být úplně snadné dosáhnout. Možností, jak se o to pokusit, je řada, např. regulovatelná proudová čerpadla nebo nějaká rafinovaná konstrukce vtoků a výtoků filtrů. V úvahu je samozřejmě nutné vzít i druh ryb a jejich životní podmínky.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Dawy Re: zelenakapusta
Jsou rybky a rybky. Některé mají rády klidnou hladinu a jiné zase bystřinu či potok. To je spíše dotaz a studium k druhům rybek chovaných v akváriích. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: Dawy
Jasně, proto se ujišťuju, že není nezbytné tohle řešit třeba proudovým čerpadlem. Ale jak to tak vypadá, je to vlastně jen na mně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: Anthrax
Takže na tato místa se stojatou vodou nano rybky a krevetky zdravotně nijak nedoplácejí? Abys pochopil, asi se opakuju, ale raději se hloupě zeptám, než něco pokazit a pak brečet nad úhyny rybek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dawy Re: zelenakapusta
Myslím, že kompletní plnohodnotné proudění vody v akváriu kde nebudou žádná hluchá místa půjde udělat velmi těžko a složitě. Dekorace, kořeny, kameny, ale nakonec i rostlinstvo budou vždy nějakým způsobem bránit proudění vody v akváriu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: zelenakapusta
zelenakapusta napsala:Je potřeba tohle v akváriu řešit? Mám na mysli to, jestli je potřeba zajišťovat proudění vody v celém objemu akvária? Samozřejmě že to nutně potřeba není, pokud na tom z nějakého důvodu akvarista netrvá. :-) I rybky uvítají občas někde klidný kout.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: doda
To jistě, ale já mám filtry ve všech akváriích, takže mě zajímá problematika okolo cirkulace a proudění vody v akváriu, ne jak se to se stojatou vodou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - doda Re: zelenakapusta
Taky to můžeš udělat takto rybicky.net/forum/92 a nebo rybicky.net/forum/10999 . Je hodně možností .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Cirkulace vody v akváriu
Ahoj,

Protože se snažím o co nejlepší podmínky v rámci možností, tak jsem se začala zajímat i o cirkulaci vody v akváriu.
Dočetla jsem se, že klasické filtry vytvářejí proudění vody jen v určité výšce a v akváriu zůstávají "mrtvá" místa bez pohybu.
Logicky vzato je i toto normální, ani v přírodě se nepohybuje celá masa vody.

Je potřeba tohle v akváriu řešit? Mám na mysli to, jestli je potřeba zajišťovat proudění vody v celém objemu akvária?

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 43x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19717-proudeni-vody-v-akvariu