Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Auloforus - Dero worms

 

NápovědaFórum » Krmení » Živé krmení 

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Auloforus - Dero worms
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.02.2022 22:14 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Ld23
youtu.be/…
youtu.be/…
youtu.be/…
Edit: Auloforus furcatus, Dero furcata,Microfex Würmchen, Dero digitata :
youtu.be/…
Toto video je je zatím TOP1.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2022 19:18 Muž LS [30] Re: Ld23
Dík za info.
Asi až se mi rozjede kolonie tak rozejdu bokem krabičku na pokus s "uspáním " na týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2022 17:06 Ld23 Re: LS
Fotka k příspěvku Také jsem to risknul, v krabičce byly i kuličky červů mimo molitan, tak jsem je rozmístil na nové houby.

Prý při srovnávání různých krmiv včetně spiruliny vycházela nejlépe ovesná mouka. Já asi budu používat jako základ drcené jemné ovesné vločky a pro zlepšení jídelníčku právě spirulinu, krmení pro rybičky a podobně.

Myslím, že když se dají do chladu do čisté vody, týden vydrží - prý užírají i bakteriální film z kroužku mrkve a podobně.

Každých deset dní by se měl objem červů zdvojnásobit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2022 15:36 Muž LS [30] Dero furcata
Fotka k příspěvku Tak jsem nevydržel a objednal. Došlo ve středu, množí se o 100 šest, krmím spirulinou. Do rána to je vyčištění sežraný. Ta potvora je velice žravá. Vodu sleju přes sítko, co je v sítku tak zkrmím. Zkoušel jem přidat i tablety s vitamínem D ale voda rychle zasmrádla.
Spíše mám strach až pojedu na týden pryč , jak uchovat násadu. Grindal mi zatím vydržel v chladném sklepě a bez problému se po týdnu znovu rozjede.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.02.2022 23:35 Ld23 Re: kokos1
Teda to koukám jak to tam žije. Rusky je to аулофорус, водяная змейка. V Ruštině je teda mnohem víc informací a videí než v angličtině.
To je masíčko : )
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2022 12:55 Muž kokos1 [3] Re: MichoCZ
Zkusím to objednat až bude tepleji a nebude risk že to po cestě zmrzne. Jinak na youtube je plno videí z Ruska. Někteří rusové to jedou ve velkým např. v sudech a krmí s tím celé odchovny. Jsem na to zvědavý. Na burzách jste to neviděli?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2022 08:54 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Ld23
Vypadá to pěkně až skoro strašidelně. Něco jako doplněk k artemce bych uvítal. Měl jsem mikry, ale zvrhly se mi a už jsem je nezachránil. Tím živým krmím hlavně potěr. Starší ryby spíš mražené nebo když mi ujede ruka a mám moc artemky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2022 13:42 Ld23 Re: kokos1
Ano, žijí zcela pod vodou na dně ale mohou i v molitanu nad hladinou když jim to je umožněno. Jsou přizpůsobiví a je více možností kultivace.
Více způsobů jak na chov produktivní kultury popsáno v níže uvedené rešerži kterou je možno si přeložit. Prý po nakrájeni žiletkou pro krmení plůdku každý nesežraný kousek regeneruje v nového červa a při zkrmování není třeba proplachovat. Krmením živočišnou stravou se prý produkce výrazně zvyšuje. www.researchgate.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2022 10:15 Muž kokos1 [3] Re: Ld23
Takže v tom akvárku je to celý pod vodou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.02.2022 10:17 Ld23 Re: Ld23
Krmí se tak, že do akvária bez substrátu se na chomáč Dero položí peletka nebo se nasypou ovesné vločky a až to spořádají, přidá s další. Jak se shluk rozrůstá, zvyšuje se i množství krmení. Další způsob je vypustit je do rostlinného akvária se starým dnem a Dero se namnoží sami s příležitostným přikrmováním. Pak je ješě možná kultivace na zčásti vynořeném molitanu, který se posypává ovesnou moukou, krmením pro ryby apod. Těžko říct který způsob je nejefektivnější.

molitan:
www.youtube.com/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2022 18:18 Muž Pavel50 [30] Re: Ld23
No v nabídce to je třeba tady grekoff.cz/…, uvažoval jsem o tom, ale trochu se toho bojím, aby se to nějak nezačalo v akváriu množit...
Ale píší o tom, že je to oblíbené krmení moskevských akvaristů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.02.2022 17:26 Ld23 – Dero worms, microfex - mikronitěnky
Pěstujete tyto "čisté" mikronitěnky? Narozdíl od nitěnek jsou bezpečné živé krmení a snadno se kultivují ve vodě protože se množí dělením, produkce je vysoká. Krmí se ovesnou moukou, granulemi pro ryby. Více se množí ve vodě se spíše nižším obsahem kyslíku kdy syntetizují více hemoglobinu.

Nově oddělená mikronitěnka má pár milimetrů a hodí se i pro plůdek. Staří dospělí mají i několik cm a efektivně zužitkují krmení na produkci mladých. Biomasa mikronitěnky se při dostatečném krmení zdvojnásobí během týdne. Zajímavé je že často samy od sebe plavou volně ve vodním sloupci.

Dero je nutričně podobný tubifexu, obsah bílkovin 46,1 % suché hmotnosti. Obsah tuku v Dero je 15,1 % sušiny, podobně jako žížala která má 17,5 % tuku v sušině.

Zkušenosti s nimi ale bohužel nemám, máte s nimi zkušenosti a nějaké postřehy?

www.youtube.com/…
www.youtube.com/…

Edit: Ještě abych dodal, při zkrmování je třeba dávat pozor, aby červi neunikli do substrátu, protože zde jsou schopni přežívat a za krátkou dobu se výrazně rozmnožit.

Je ale pavda, že jsou i tací, kteří tomu jdou naproti a podobně jako u blešivce mexického pomocí těchto bezobratlých vytvoří v akváriu jakýsi mikroekosystém. Tito zastávají roli šneků a požírají zbytky krmení a detrit a produkují velké množství mláďat, která jsou pak požírána rybami. Zajímavostí je, že chovatelé pozorují zvláštní vlastnost Dero mikronitěnek a to že téměř neprodukují detrit, jako by dodávanou potravu dokázali vstřebávat efektivněji než jiní bezobratlí.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 618x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19691-auloforus-dero-worms?od=51