Teď jsou kytky a šneci ve sklenici od okurek, Potížistu i kouli po chvilkách bourám. Proto ta džungle...
U mňa platí na chov dero worms :

Násadu máš živou,tak vydrž a červy namnož na původním molitánku,který při čištění přelož na polovinu,krmnou částí dovnitř a otevřené okraje stiskni,aby jsi zamezil výplachu červů,po té molitan můžeš namáčením a odvodňováním jemnějším stiskem vypláchnout vlažnou vodou.Chovnou nádobu vymyj,vlož molitan zpět a dolij vlažnou vodu,tak aby molitan plaval a zakrm pouze růžové oblasti s červy.
Na jaře jsem dovezl násadu, zhruba 3/4 lžíce od auloforusů na burzu po 50 Kč . To jsem jej množil ve 4 nádržkách. 

Auloforus

Díky za nabídku,ale zůstanu u toho co funguje 
Osobně si myslím že to půjde mnohem lépe než s tou na klasické kartuše ,už jen z toho důvodu že je konstrukce u těch na "salámy" znatelně robustnější , páčky jsou o kus delší-takže větší páka taky udělá svoje - viz přiložené fota.

Děkuji za námět,ale obávám se,že dětská hračka na tvarování plasteliny vytlačování těsta nezvládne,ledaže by jsi mě přesvědčil dokumentací s vlastní praxe.Zkoušel jsem cukrářské zdobičky (celokovové lisy s pákovým mechanismem) ,problém je ve velikosti průměru pístu,hustotě a lepivosti těsta,požaduji průměr špagetky 3mm,ani jedna zdobička nevyhovovala.Naivně jsem dnes testoval vytlačování těsta z kartuše,mechanickou výtlačnou pistolí,neuspěl jsem na průměrech 3 a 4 mm,teoreticky to jde,ale je to hrozná dřina a těsto obtéká plastový píst kartuše do vnitřního prostoru,tak jsem to vzdal.Pokoušel jsem se těsto rozválet na 3mm a nakrájet ho kolečkovým nožem,lepilo se nejen na kolečko,ale i pracovní desce,opět to bylo o ničem.Co s čtyřiceti dekagramy těsta? Upravil jsem kartuši,zkrátil jsem ji na délku 20ml stříkačky a odřízl šroubení pro nástavec,výsledek funguje a kartuši čeká malé vylepšení pro fixaci stříkačky.
To vytlačování špaget je asi zdlouhavé .Pokud máš malé děti, kup něco takového superhracky.eu/… a budeš za hvězdu. Ten strojek na fotce dělá špagety průměr 4mm. A nebo se dá použít i mlýnek na maso.

Teplotu jsem nastavil na 26°C, teploměr ukazuje 22, topítko je staré, tak možná nefunguje správně. Písek má tu výhodu, že auloforus je po celém dnu, písek je jimi prolezlý a myslím, že tu mají více příležitosti najít dodatečnou potravu v podobě nějakého bakteriálního nárostu mezi zrnky v písku. Dnes se nahloučili u rohu ve velké hroudě. Na poslední a předposlední fotce je trochu vidět vpravo dole na skle obláček trepek. Když vypnu vzduchování, vznáší se jich po chvíli těsně nad pískem milión, nebývale se jim s auloforem daří. Stejně tak i plevelným dafniím a buchankám, myslím, že si vzájemně prospívají.
Není potřeba mít písek, provozuji holé dno a vytvořené shluky hádat vybírám a po propláchnutí na punčoše použiji ke krmení. 

Ano, jsou na dně akvária; dno jsem vysypal tenkou vrstvou jemného písku a krmím uhnětenými kuličkami z ovesných vloček, které nekalí vodu jako mouka. Do směsi přidávám i prach ze sušených dafnií a rybí peletky. Do dvou dnů je vždy zpracováno množství zhruba o hmotnosti samotných červů. Krmení dávám do rohu akvária kde se červi slézají z celého akvária a shlukují v útvarech připomínajících sasanku, dokonce jsem si všiml, že se po akváriu přemisťují celé shluky které se různě spojují a rozpojují při hledání potravy. Výhoda u kultivace v akváriu je ta, že takový objem vody je stabilnější a odolnější nebezpečnému znečištění a tak stačí měnit jen část vody jednou týdně. Kultura se poměrně rychle rozrůstá i přes to že neustále ubírám pro ryby.[1] 2
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 1125x