Pepanův břeh
Pepanův břeh - Mobilní dekorace, obvykle ze dřeva, umístěná na boku akvária těsně pod hladinou a sloužící k pěstování rostlin.
Soutěž v designu Pepanových břehů.
Zadání: Soutěžící dodá tři fotografie
1) Fotka Pepanova břehu před osázením.
2) Fotka Pepanova břehu těsně po osazení.
3) Fotka Pepanova břehu ve finální podobě.
Hlasují návštěvnící fóra palcováním u jednotlivých soutěžních exemplářů, přičemž hlasující může označit i více soutěžních exponátů.
Podmínka: Aby Pepanův břeh mohl být zařazen do soutěže, musí odpovídat definici uvedené v záhlaví vlákna.
Pro všechny. Mějte zde prosím jenom vážně míněné komentáře, fotky a svoje sdělení. Jakmile se z toho začne stávat drbárna, vlákno smažu. romant.
Ok. Přesvědčil jsi mě. Otestuju tak nějaký mech.
Překvapuje mě, že jmenuješ lagenandru. Ty ji pěstuješ epifyticky?
Na pinnatifidu jsem myslel taky, ale líbil by se mi vánoční mech s převisem
A je to tajné?
Vážně by mě zajímalo, kterým rostlinám by se, kromě těch obecně známých mohlo dařit takhle na "bidýlku" - odkoukala jsem a funguje mi takhle: Hygrophila pinnatifida, Bacopa monnieri a Rotala rotundifolia... Tak vymýšlím nějaké další možnosti...
Část Pepanova břehu asi 4 měsíce po osázení. Vpravo Bolbitis heteroclita cuspidata, vlevo nějaká miniBucka. Ta kapradinka má asi 10cm.
Dají se všechny menší druhy kytek, které mohou být přirostlé na kámen nebo dřevo - menší Anubiasy, kapradinky, Lagenandry, Schismatoglottisy, Homalomeny, mechy a kdyby část rostlinky čouhala nad vodu, tak i nějaký menší Acorus.
Já tam zatím mám jenom Microsorum p. "Trident" , ale chystám něco jiného
Pak by mě zajímalo, jaké rostliny se vám takto daří úspěšně pěstovat krom těch již zmíňených a nafocených?
Taky jsem to zkusil, ale trošku jinak. Bez zavěšení
Kořeny do sebe ideálně zapadly.
Je to nerezový drát, i ty vruty, kterými jsou háčky přichyceny, jsou z nerezu.
Ty háčky mě zajímaly. Všimla jsem si, že pár lidí už tuhle metodu zkouší také. Máš je z nerezu, nebo používáš jiný drát?
Vlevo břeh s Anubias minima, vpravo břeh s Anubias nana Golden.
Kromě estetické fuknce to má i funkci záchrannou. Potěr ryb se často zdržuje u hladiny a v porostu na Pepanově břehu najde perfektní útočiště. Dneska jsem pucoval Korálové, ten břeh s Goldenem je v něm a odlovil jsem tam asi deset čerstvě narozených korálek.
Pro doplnění definice -je to kus dřeva, které je zavěšeno na háčcích těsně pod hladinou a slouží k pěstování menších druhů rostlin. Lze využít jako úkryt pro potěry rybek a navíc to zvětšuje plochu vhodnou pro umístění kytek.
Pepanův břeh - Mobilní dekorace, obvykle ze dřeva, umístěná na boku akvária těsně pod hladinou a sloužící k pěstování rostlin.
Soutěž v designu Pepanových břehů.
Zadání: Soutěžící dodá tři fotografie
1) Fotka Pepanova břehu před osázením.
2) Fotka Pepanova břehu těsně po osazení.
3) Fotka Pepanova břehu ve finální podobě.
Hlasují návštěvnící fóra palcováním u jednotlivých soutěžních exemplářů, přičemž hlasující může označit i více soutěžních exponátů.
Podmínka: Aby Pepanův břeh mohl být zařazen do soutěže, musí odpovídat definici uvedené v záhlaví vlákna.
Pro všechny. Mějte zde prosím jenom vážně míněné komentáře, fotky a svoje sdělení. Jakmile se z toho začne stávat drbárna, vlákno smažu. romant.
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 3181x