Pepanův břeh
Pepanův břeh - Mobilní dekorace, obvykle ze dřeva, umístěná na boku akvária těsně pod hladinou a sloužící k pěstování rostlin.
Soutěž v designu Pepanových břehů.
Zadání: Soutěžící dodá tři fotografie
1) Fotka Pepanova břehu před osázením.
2) Fotka Pepanova břehu těsně po osazení.
3) Fotka Pepanova břehu ve finální podobě.
Hlasují návštěvnící fóra palcováním u jednotlivých soutěžních exemplářů, přičemž hlasující může označit i více soutěžních exponátů.
Podmínka: Aby Pepanův břeh mohl být zařazen do soutěže, musí odpovídat definici uvedené v záhlaví vlákna.
Pro všechny. Mějte zde prosím jenom vážně míněné komentáře, fotky a svoje sdělení. Jakmile se z toho začne stávat drbárna, vlákno smažu. romant.
Starší reakce
Máš pravdu. Tohle používám na mechy akorát dva háčky a na ně přidělám kořínek nebo cokoliv jiného. Dobře mi mech porůstá i tvrdou hadičku na CO2
Starší reakce
Rozhodně by prospělo méně napadné zavěšení, třeba vlasec.
Starší reakce
Starší reakce
Pepanův Maxibřeh z Korálového. Fotka z července 2018. Nehodnotit prosím, tohle je pro inspiraci soutěžících.
Starší reakce
Starší reakce
Taky něco tvořím...
Starší reakce
Kouzlo těch drátěných háčků je v tom, že se břeh dá při údržbě vytáhnout a nepřekáží. Navíc, dřevo po nějaké době začne hnít, břeh se z lepidla uvolní a spadne.
-zkoušel a blbě to drží ,nic moc ,ale byl použit klasický silikon na lepení akva ,zase na druhou stranu to šlo po sezoně dobře dolů
Ahoj. Zkoušel někdo ten kořen přilepit ke stěně akvária? Nebo je to blbost?
Pořád tu řešíte uvazování. Dělám akva jen z anubiasů a napadla mě taková šikovná finta. Třeba už ji znáte ale já ji zatím nikde jinde neviděl. Koupil sem zelenej drátek na přivazování pletiva..kroužek stál snad tři pětky.
Střihnu si přiměřeně, jeden konec přetvořím do tvaru pružiny, našroubuju do pružiny stonek anubiasu, druhej konec prostrčím do přirozené nebo i vyvrtané dírky a na druhým konci kousek zahnu případně zastříhnu. Celkem nenápadný a držící řešení.
Starší reakce
No, to snad radši ani ne
Páč co má hlava dokáže vymyslet... To je až děsivé
Ale jsem ráda, že si můžu vyhrát. Sice hrozí, že do listopadu stěží zvládnu udělat ten základní břeh a na osázení nebude čas, ale to je jedno
Další možností je nerez drát do (cyklistického) kola. Cena cca 4,- délka cca 30 cm, pevnost supa mega...
Fantazii ve výrobě břehu se meze nekladou
Aspoň tak sem to pochopil já. A to už je co říct
Vzhledem k tomu, že mám v plánu jet vážně co nejmenší možný břeh, tak myslím, že navrhovaný vázací drát by mohl stačit. Nejhůř spletu dva kousky do sebe, aby to bylo pevnější.
Mimochodem, další můj otravný dotaz. Na břeh musí být použito nalezené vhodné dřevo, nebo je možné si ho sám vyrobit z více kousků menších dřívek vyspojovaných tak, aby to vypadalo co nejlépe?
Měl by být ale dost pevný, aby se neprověšoval. Já na břehy používám nerez drát užívaný na výrobu zubních protéz. Sice je dost drahý, ale dva háčky z milimetrového drátu udrží i Pepanův Maxibřeh v Korálovém a ten je fakt dost těžký.
Dá se koupit za pár korun v "korálkových" obchodech...
Sám jsi lemra... a ne minor...
Obsazení:
Anubias nana Bonsai
Microsorium pteropus Trident
Utricularia gibba
Lomariopsis lineata
Lemra minor
Ještě doplnění, ta druhá fotka je zezadu. Tou částí se břeh opírá o sklo.
Bodíky si šetřte na soutěžní exponáty. Tohle je jenom pro inspiraci, aby soutěžící viděli, jak se dá vyblbnout.
Starší reakce
Takhle vypadal pidibřeh do jedné akumulátorky. Osazení - Anubias nana Bonsai.
Bomba.
10 12.03.2018 20:52 Angus68 – Pepanův břeh á la Angus
Promiň, nepochopil jsem napoprvé otázku. Takže záleží na kompozici dotyčného. První fotka asi mimo akvárko, aby bylo možné posoudit, zda konstrukce splňuje zadání a další už bych nechal na soutěžícím. Hlavně aby to splňovalo definici, aby se tu lidi potom nezačali osočovat, co ještě je a co už není soutěžní výtvor.
Bingo.
Asi ptám hloupě, ale myslí se fotky "břehu" v akváriu (na místě) nebo vyndaného ven a nafoceného mimo akva?
A ještě jeden dotaz (jo já vím, jsem vlezlá
) Fotky se pak mají dát najednou v jednom příspěvku nebo postupně? Já tedy předpokládám najednou, protože pak by se hodnotící mohl zbláznit kdyby dohledával, jestli někomu nechybí jedna ze tří fotek...
Praxi máš, tak zkus něco nového. Uvítáme každý nápad a účastníka.
Pepanuv breh mam v akva uz par tydnu, takze fotky potrebne k soutezi nemam, tak jen tak pro ukazku, mimosoutezne..
Edit: pokusim se nafotit lepe, je to nejaky vybl..y...
Edit 2: fotka chvilku po osazeni
rybicky.net/fotogalerie.php…
Překecali jste mě. Jen se musím krotit, abych to fakt nedělala extrémně malé
Jen tedy otázkou je, kde pak seženu rostlinky, co si vymyslím...
Lenko, neznamená, že když bude břeh větší, že i bude líp vypadat
Souhlasím s Pepanovým tvrzením
Přesně. Prostě se ukaž, co umíš.
Beru! Takže úkol je jasný. Najít zajímavé dřevo a pak vymyslet, jak to udělat zajímavě
Letos bude pouze jedna kategorie. I na pidibřeh se dá umístit více malých kytek a je docela možné že pididekorace uspěje u hodnotících lépe než záplava zeleně na maxibřehu.
A bude se soutěžit všeobecně v jedné kategorii nebo bude rozdělení do subkategorií? Třeba "normální" "mega" "mini" ? Mám sice velké akva, ale koncepcí se mi tam břeh nehodí a mohla bych to zkusit maximálně v betárku, které je ale pidiaturní. A tady mám pocit, že prostě pidibřeh nemá šanci konkurovat větším, kde si může člověk vyhrát se zajímavým vyskládáním rostlin...
Otevírám tímto první ročník soutěže v designu takzvaných Pepanových břehů. Zadání soutěže vidíte v modrém rámečku, ukončení soutěže bude 30.11.2018, abychom na vánoce měli přehled o vítězích. Na pravidla budu dohlížet společně s nejvyšším dohližitelem.
Mám ještě prosbu - aby si toto vlákno účastnící nepletli s drbárnou. Od toho máme pokec. Děkuji Vám za dodržování pravidel a přeji všem účastníkům soutěže hodně štěstí.
P.S. Kdyby komukoliv bylo cokoliv nejasné, rád vysvětlím. Váš Pepan.
Starší reakce
Starší reakce
Vánoční převis je na kořenu moc pěknej, já bych zkusila ty kryptošky, vypadají skvěle.
Na to Micranthemum se chystám.
Já měl takhle na kořenu přichycenou sagittarii, staurogyne, lobelii i micranthemum. Všechny rostly dobře.
V Hajzlíkovém mi na jednom břehu vyrašil nějaký drobný mech. Zatím ho tam není moc, ale vypadá to hezky.
Dá se. Má silný oddenek, jde ji přivázat.
Pepanův břeh - Mobilní dekorace, obvykle ze dřeva, umístěná na boku akvária těsně pod hladinou a sloužící k pěstování rostlin.
Soutěž v designu Pepanových břehů.
Zadání: Soutěžící dodá tři fotografie
1) Fotka Pepanova břehu před osázením.
2) Fotka Pepanova břehu těsně po osazení.
3) Fotka Pepanova břehu ve finální podobě.
Hlasují návštěvnící fóra palcováním u jednotlivých soutěžních exemplářů, přičemž hlasující může označit i více soutěžních exponátů.
Podmínka: Aby Pepanův břeh mohl být zařazen do soutěže, musí odpovídat definici uvedené v záhlaví vlákna.
Pro všechny. Mějte zde prosím jenom vážně míněné komentáře, fotky a svoje sdělení. Jakmile se z toho začne stávat drbárna, vlákno smažu. romant.
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 3181x