Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pěstování akvarijních rostlin ze semen

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Sázení 

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Pěstování akvarijních rostlin ze semen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 16:27 Kevin – Rostliny ze semen
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku ahoj,tak jsem nafotil jak rostlinky ze semen začínají vylízat,přemístím je do nachystané nádrže a uvidím jestli se jim bude i ve vodě dařit a nebo uhynou
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.12.2017 14:28 Muž antiA [354] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: Kevin
Fotka k příspěvku Celkem mě fungující způsob.
Zavěšený košíček s vatou v akvariu (částečně ponoreny ať je vata neustále nasata) a pár semínek. Jak vyklici a rostou pomalu košík s již zakorenenyma rostlináma potápím pod hladinu. Pak rostlinu vyjmu z kosiku a sadim tak kde ji chci v akvariu mit
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.12.2017 14:08 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kevin
Tak já to zatím dělal jen na vlhké vatě ale zkusil bych hlínu s pískem a plastový skleníček nebo prázdné akvárium. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2017 12:27 Kevin – Rostliny ze semen
Zdravím,chtěl bych se zeptat do jakého substrátu,hlíny nebo písku dát semena akvarijních rostlin?Jeden pokus jsem už dělal do rašeliny s hlínou a sem tam něco vylezlo ale hodně malé procento a z toho jen dva druhy mi po zasazení do nádrže jdou.Teď chci vyzkoušet udělat v polystyrénové desce malé květináčky (vydlabat nebo spíše pájkou vyřezat) do nich dát nějaký ten substrát (co mi tu snad někdo poradí) se semeny na polystyrén upevnit sáček jako by udělat fóliovník skrz udržení vlhkosti.Taky by šlo dát rovnou polystyren se semeny do nádrže s vodou která by měla stálou teplotu 22-25 stupňů (topítko),nechat ho na hladině a po vylezení rostlin ho dle potřeby potápět,s tím že by tam byl už i nějaký filtr a samozřejmě světlo.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2017 17:16 Maq Re: NHKG
Hledej v zahradnických šopech, protiplísňové postřiky na výsevy. Je jich celkem hodně, výběr se zúží, když budeš chtít jen pidimnožství... :-)
Za bolševika se taky sypalo práškovou sírou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2017 17:12 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Maq
Jednoděložné - díky, to je to slovo na které jsem si nemohl vzpomenout. Co jsem googlil, tak jsou i jednoděložné vodní rostliny, tak tomu dám šanci. Mám truhlík s rostlinami v akváriu a na dně akvária nalitou vodu, takže vlhkosti mají dost. Se světlem to je horší. Akvárium je u severozápadního okna, ale nemám na něm umělé osvětlení.
Jak by to šlo ošetřit proti plísni?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2017 16:55 Maq Re: NHKG
Není to obyčejná tráva.
Jsou tam jednoděložné i dvouděložné rostliny.
Ošetřit proti plísním a zajistit vysokou vzdušnou vlhkost. Není to beznadějné.

EDIT: A tahají se za světlem. Přidej světla (s mírou).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2017 12:57 Muž Jifi [675] Re: NHKG
Bambusová semena? Bambus se množí nejlíp odkopnutým oddenkem.
Máš fotku těch semen a toho, co ti vyrostlo?

Edit: Jaký bambus a jak velký sháníš? Mám mrazuvzdorný, ale z oddenku roste postupně. Každý rok je vyšší a vyšší. Není hned několikametrový. Přesto si myslím, že z oddenku poroste líp než ze semen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2017 12:47 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci
Fotka k příspěvku Tak se semeny se mi nedaří.
Přikládám fotku. Semena byly označené jako mix vodních rostlin, podle mě to vypadá na travinu, protože ze semene rostou rovnou listy tvaru trávy/obilí. Prosím o potvrzení někoho, kdo se vyzná, ať to můžu vytrhat a dát si další pokus.
To druhé asi taky bude něco co pod vodou neroste, ale tomu ještě dám čas.

Dále jsem koupil jsem bambusové semínka od dvou prodejců. Od jednoho dorazily špatně zabalené a napadené moly. Z těch nic nevzešlo. Od druhého dorazily semínka OK, ale vypadá to, že taky nic nevzejde. Už jsem okukoval bambus v Hornbachu a snad na podzim bude ve slevě.
Pokus pěstovat jehličnan taky neuspěl. Ještě mám semena označené konkrétním druhem vodní rostliny, ty vyzkouším až po zkončení současného pokusu.
EDIT: Nějak jsem zapomněl přiložit fotku. stydim
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2017 17:43 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: NHKG
Tam si určitě vybere každý:
www.bambuscentrum.cz
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2017 15:57 Žena Turbínka [2558] Re: NHKG
Já nečetla nic jiného, hlavně u těch opticky lákavých rostlin - modré, černé růže, zajímavé orchideje, ale i u běžných druhů - v lepších případech jiná levná rostlina v horších tráva, ale většina - mrtvá semena. Otázkou je, jaká byla péče kupujícího, skladování prodejce, reálný základ, atd.
Každopádně bambus je jasný - vidíš hned co ti přišlo :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.06.2017 15:49 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Turbínka
Jsem zvědavý co vyroste. Taky jsem občas četl, že ze semen vyroste tráva bez ohledu na to, co člověk objednal. Jeden z prodejců je na doporučení, tak aspoň ten snad pošle jak minule to co inzeruje.
Stálo mě to celkem pár stovek a to jsem kupoval i semena bambusu a zahradních kytek. Hlavně ten bambus chci, nemůžu sehnat u nás rozumně vysoký.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.06.2017 14:56 Žena Turbínka [2558] Re: NHKG
Nic proti Ali, bůh žehnej Ali :-D Ale když jsem četla jakýkoliv feedback o něčem co mělo býti rostlinou (růže, bonsaje, mechy, orchideje), bylo vše úplně jinak... Škoda, každopádně tvému počinu fandím palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2017 10:36 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci – Pěstování akvarijních rostlin ze semen
Našel jsem na Aliexpressu semínka akvarijních rostlin, tak bych chtěl zkusit jejich pěstování ze semen. Sáček se 100 kusy semen vychází na 20÷30Kč. Takže pokud se zadaří, mohla by to být levná metoda jak získat větší množství rostlin (které nemám kam dát ;-) ).
Potřeboval bych poradit, jak na to. S emerzním pěstováním jsem zatím moc úspěšný nebyl. Díval jsem se na návody a někde radí namočit vatu, jinde květináček s hlínou do misky s vodou a posypat semeny. A jak je to s vlhkostí, nemusím je dát do prostředí s vyšší vlhkostí (například prázdné akvárium jak masožravky? ).

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 2333x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19580-pestovani-akvarijnich-rostlin-ze-semen?od=51