Pro Nerodia: Tak jsem se byl podívat v tom potoce, jestli by se nedaly nachytat koljušky i teď v únoru. Řeknu ti, že nic moc. Je tam hodně vody a koljuchy jsou čert ví kde. A to se ke všemu ještě nesmí chytat do čeřínku. Zkoušel jsem to takovou malou síťkou, kterou jsem měl doma a ...........nic moc. Chytil jsem jich asi jenom 15. Většinou se jedná o pidikoljušky o velikosti asi 2cm. Asi 5 je jich větších. Tak jestli chceš a jestli vydržej v teplý vodě v kýblu, tak napiš. Nebo to můžeme nechat na červen, to bude nonohem jednodušší je nalapat....to ti jich budu moci nalovit mraky....a velkejch. Jinak jsem to Já, se kterým jsi na podzim komunikoval e-mailem. Já jsem z Ústí n. Labem. Tak zatim čau a dej vědět.
Edit: co se týká teloty vody pro evropský ryby, tak jsem zde prezentoval takovej názor, že je nesmysl nosit akvárko s koljuškama v létě do sklepa
. Tolerantnost našich ryb k teplotě je velká. Určitě vetší, než u tropických rybek a to jak v + tak k -. Samozřejmě, že čím teplejší voda, tak tím ryby (hlavně ty krátkověké)dříve chcípnou, ale to přeci nevadí, pokud se v vq daří. Prostě se jim jenom o pár % zrychlí život. Druhou věcí je zima (chladná voda) jako stimul k rozmnožování.