Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

První odchov - jakým druhem začít?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
První odchov - jakým druhem začít?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2007 23:52 marius Re: Moky
Moky pozri sa na vec takto. Musíš si stanoviť či chceš bojovnice množiť alebo ich chceš mať ako okrasné akvárium. Jedna vec je istá, vytieracie akvarko nemôže byť zároveň okrasným. Totiž nemáš tam žiaden štrk a dokonca ani vzduchovanie, a na hladine Ti pláva nejaká tráva aby sa samcovi lepšie udržalo hniezdo pohromade. Čiže okrasný efekt prakticky nulový. Takže tak. No ak máš skutočne záujem o množenie bojovníc, moj kamoš čo býva vedľa mňa ich dlhý čas robil, tak by som Ti zajtra zistil nejaké detaily a napísal Ti. Vieš množím síce guramy perleťové pomerne často, no bojovnice som nikdy nerobil. Je to síce tiež labyrintka, no myslím si že by mohli mať niektoré menšie odlišnosti a rád by som Ti dal totálne presné informácie. Lebo ak Ti mám dať len také polovične všeobecné, tak to z mojej strany nemá zmysel. Opýtam sa ho najmä na to, ako to je s tým že samec zabije samicu. Moc sa mi to nezdá, lebo jedna známa držala v okrasnom malom akvarku pár bojovníc a samec samici nikdy nič neurobil. Takže neviem...No samce sa medzi sebou isto budú mlátiť kým budú vládať.
Edit: Tak jsou zjistil že samicu sa snaží držať mimo výteru od samca. Teda v inej nádrži. No tvrdí že to je pri každom páre individuálne. Myslím s tou bojovnosťou. Že sú samce kludné ale aj strašne agresívne. Že niektoré páry sa znášajú mimo trenia a iné nie. A vždy sa snaží dávať vytierať tú istú samicu s tým istým samcom. Akvárium na výter stačí aj 15 litrové. Na vrch treba dať nejaké plávajúce rastliny a úplne vypnúť vzduchovanie. Po výtere samicu ihneď odlov a samca odlov keď sa poter rozpláva. Ešte je dôležité aby ryby mali teplý vzduch aj nad hladinou. Ja pri vytieraní gurám svietim nad vytieračkou žiarovkou, ktorá zároveň vzduch ohrieva. No to isto vieš, že lybyrintky sú háklivé na teplotu vzduchu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2007 13:10 Vladi Re: Moky
Natrvalo jako na okrasu místnosti si tam dej jen samce bojovnice.
Pokud budeš mít v takto malém akvárku pár, tak ti po vytření samec samičku zabije. Možná i dřív...
Ale pokud chceš jít opravdu do bojovnic, doporučuji ti předem si o nich něco přečíst na výše zmíněných stránkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2007 11:01 Moky Re: marius
Marius a keby chcem vyskusat bojovnice tak mozem tam mat 1 samca a 1 samicu???
Ale natrvalo aj ako okrasu miestnosti??? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 19:08 marius Re: Moky
Do 16 litrového akvarka môžeš dať na výter kardinálky alebo dániá. Ak si začiatočník tak na tetry zo začiatku zabudni, treba im upravovať vodu. Dánia či kardinálky vytrieš v podstate v každej vode, pokial nemá abnormálne parametre. Ph = 7 a Ut = povedzme 4, je klasika. Neverím žeby si mal doma z vodovodu vodu nejakých extrémnych parametrov, no vylúčiť sa to nedá. Skús a uvidíš. Isto sa Ti tieto ryby podarí vytrieť. Ja ich trem v skupinách, povedzme 4-5 samíc a 5-6 samcov. Produktivita je potom velká a vždy sa nejaká samica chce vytierať. Tie ikry čo zožerú ostatné ryby budú zanedbatelné, takto sa ľahko dostaneš k niekoľkým stovkám ikier. Dačo este splesnivie, no dávať vytierať jeden pár nemá zmysel. Málo ikier a výsledok je možno aj taký že nič sa nevytre, lebo zatvrdla samica. Čiže viac samíc = väčšia šanca. Nad dno daj rošt, povedzme tú stavbársku sieťku s ktorou sa zateplujú panelaky,zdvihni ju takých 2-3 cm nad dno a bude to OK. Ešte niečo, mne sa osvedčuje keď pod akvárium dám tmavý papier, simulácia tmavého dna. Po výtere pridaj pár kvapiek niečoho proti plesneniu ikier. Ešte daj nad rošt trocha machu alebo inej buriny, pri dániách doiahneš ešte väčšiu produktivitu. Tak čo, ideš do toho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 17:03 Vladi – Re: Moky
Bojovnice nemají svůj název jen tak... Do 16 litrů nedoporučuji nastálo (pouze jako vytíračku) samce se samicemi - mohli by se ubít k smrti. To by muselo být větší a hodně zarostlé akvárko s mnoha skrýšemi. V přírodě se bojovnice vyhledávají pouze na tření, samec se pak stará o hnízdo a o mladé, dokud se nerozplavou. Více (nebo vlastně všechno) se dočteš tady: www.splendenspower.cz/… .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 15:19 Moky Re: Vladi
Ked uz by som chcel tie bojovnice ako pise Vladi tak mozem tam mat 1 samca a 2 samice?
Nebudu si navzajom robit zle? hmm hmm hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 13:40 Havel-st Re: Moky
Asi nějaké mrňavé kaprovité. Můžeš zkusit Tanichthys albonubes (Kardinálka Čínska), když bude dost rostlinek, tak sem tam nějaká přežije i s dospělými.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 13:12 Vladi Re: Moky
16 litrů používám jako vytíračku pro bojovnice pestré. Po vytření ovšem musíš odlovit samičku - tzn. musíš mít kam ji dát - a po rozplavání prcků i samce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 13:08 Žena yama [25] Re: Moky
Jako vytiracka je to urcite dobry pro dost druhu ryb. Pokud je tam chces chovat, tak tetry jakozto vetsinou hejnove ryby na to nejsou vhodne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 12:33 Moky
A nejake tetry ??? hmm hmm hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 12:26 oldkiwinka Re: Moky
dánia???možná jednou jsem to taky měla v plánu, i informace,ale nakonwec sem se na to vykašlala.začátečník a aby se mu tohle povedlo,tím myslím mě, ale jinak je to celkem asi lehký.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2007 12:25 Moky – Mnozeni rybek
Chcel by som sa opitat, ze ake druhy rybiciek by sa dali lahko rozmnozovat v 16L akvarku ak mam pH 7 - 7,2. Okrem zivorodiek. hmm hmm hmm

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 797x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19322-prvni-odchov-jakym-druhem-zacit?od=51