Pterophyllum altum - chov, odchov
Nevím co ostatní a alty jsem neměl, nicméně z podobné myšlenky jsem byl nedávno vyveden, tudíž si myslím že 300 pro alty není moc vhodné. Výšku by to chtělo aspoň 60 a to potom ani hloubka a délka nejsou nic slavného. Pokoukal bych po nějakých hezkých přírodních formách amazonek
Ahoj o altách se snažím sepsat nějaké ty informace pro mamku, aby věděla jaké akva jim pořídit, jak se starat, ale i přesto je tu někdo ochotný napsat zkušenosti o tom, jaké je vhodné akva pro ně pořídit, čeho se vyvarovat apod? Máme v plánu pořídit akva do 300L takže se můžeme ještě vyhnout mylným informacím apod. Například stále řešíme minimální výšku akva a společníky.. Předpokládám že do 300l jsou vhodné dva páry..
Starší reakce
Pěkné,daří se ti
.Také mám první letošní výtěr
4 05.04.2014 11:17 pavel666 1 05.04.2014 11:13 pavel666
1 05.04.2014 11:10 pavel666
A nechceš udělat prezentaci, ať se můžeme taky kochat?
Starší reakce
Starší reakce
Zásadní problém je, že nikdo neví, co má ryba za sebou, jak dlouho je odchycená, v jakých podmínkách kde byla ...
Já bych k tomu dodal a kolik odčervování a přeléčování pro jistotu mají za sebou.....
V Neděli je měl Pepa Chmelař na burze ,tak pokud je chcš v Praze ,tak jsou k mání za 620kč .
Odchyt v dobré formě vydrží dost a příliš se v nárocích neliší od běžných ryb. Zásadní problém je, že nikdo neví, co má ryba za sebou, jak dlouho je odchycená, v jakých podmínkách kde byla a navíc budeš víc sledovat rybu za x tisíc, jak za pár kaček.
Tomu rozumím,a o tom jsem,možná neuměle,ale přesně psal...O tom je i cena příchozích ryb,prostě všechno souvisí se vším...
Tak samozřejmě co píšeš má hlavu a patu.Já to myslel tak trochu obecněji.Já sice jsem akvarista koníčkář,protože ryby neprodávám.Nikdo je nechce.Tak akvaristiku musím dotovat.Plus mínus mě to vychází ta na 4000 kč měsíčně.Terčovce akorát někdy dám ke známému do akvaristiky,ale ten akorát nadává,protože je prodejna a né výtopna.Návíc za komančů jsem prodával terče 4 cm a dnes tak 8+ a ani tak to nikdo nechce.Takže mě osobně spíš zajímá provoz akvárii,abych do toho nehučel ještě víc.Prostě když začnu vytápět třeba 400l tak jsi musím rozmyslet jaké dvě 200l přestanu vytápět.
Ano,máš částečně pravdu,ALE...provoz nádrže si spočítáš,počítáš s tím,a můžeš ho i částečně regulovat,ale málokdo si pořídí takto drahé ryby jen pro vlastní potěšení.Znám mnoho chovatelů,kteří takovou cenu dali za jeden chovný pár,tam je přeci jen možnost návratu počáteční investice.V Duisburgu se platilo za terče Albino platinum 700 euro za kus,nekoupil to žádný,,koníčkář",ale profesionální chovatelé z Asie pro další množení...
Další věcí je ryby aklimatizovat,udržet je naživu,neboť importy jsou velmi háklivé na cokoliv,mají jiné nemoci,než,,naše"ryby,atd....Když si několikrát přivezeš odchyty,a neudržíš je,tak začneš počítat také.
Jen jsem tím chtěl říci,že cena je opravdu základní informace,pak je věcí chovatele,zda se pojede na ryby podívat,a vybere si je podle jejich stavu,nebo nikoliv.Do okrasné nádrže ale málokdo.
Ano,jsou mezi námi chovatelé,kterým je to jedno,prostě na to mají,nebo to jen zkusí,ale většinou maximálně po druhém úhynu se vrátí k,,domácím"rybám.
JÁ DĚLAM VODU PŘEZ OSMOZU ALE AKVARIO JE MALÉ TAK NA 4 KOUSKY ALE TO JE JEDNO PROTOŽE JSEM PŘIŠEL O PRÁCI MUSIM JE PRODAT COŽ MĚ NESMIRNĚ MRZI
0 26.02.2014 20:04 finnnp –
Re: OTA Myslíš,že 320 L bude stačit....Z vodou bych asi problém neměl.Na tvou hodnotu bych musel ještě přitvrdit mou vodovodní vodu.Mě teče z kouhoutku hrozný fantasmagor.
Cena je sice základní informace,ale někdo už na to kouká jinak.Ryby vyjdou třeba na deset tisíc,ale dvouletý provoz velikého akvária vyjde o hodně dráž.Teď jsem zkoušel kolik bude stát provoz 800 litrového akvária vyhřívaného na 29 stupňů.Dářku je to nějakých 1600 kč za měsíc.Za rok je to skoro dvacka.Takže dvojnásobek pořizovací ceny ryb.A to ještě nevím co tyto potvory baštěj.
S aklimatyzaci jsem problem neměl musel jsem je držet V 6 PH vodivost 180 ale ted maji 7PH a vodivost 260
nadrž 320L PH 6.5 vodivost 180 PH pomalu zvyšuji
Asi ano,ale cena nikde...,pouze,,vsetko za prijatelne ceny",myslím,že cena je vcelku zásadní informace.Jinak ryby vypadají moc pěkně...
0 26.02.2014 19:42 finnnp –
Re: OTA Vypadají pěkně.V jak velkém akváriu je máš? A jaké hodnoty vody máš?
Jestli to nejsou odtud:
prasan
Odchyt priamo z Kolumbie.
zvierata.bazos.sk/….
BA letisko a potom Martin.50% do predu závezná objednávka a potom 50% pri preberaní.
Hanko,Maresi,Davídku,Oto,jaká velikost,a jaká cena?Pokud to není tajemství.Dál by mne zajímal průběh aklimatizace ryb.Jaká voda,atd...Díky.
Pěkné plachty.
0 26.02.2014 16:31 OTA – MOJI DIVOKY MILÁČCI
MÁM JICH 7 JE TO DOVOZ KOLUMBIA PRVNI DNY JSEM MĚL STRACH ŽE PADNOU ALE NEPADLA ANI JEDNA JSOU SUPER
0 26.02.2014 16:28 OTA – MOJI DIVOKY MILÁČCI
DALŠI FOTO
0 26.02.2014 16:23 OTA – MOJI DIVOKY MILÁČCI
Starší reakce
Objevila jsem inzerát na Altumy na ifauna.cz, ale prodejce je ze Žďáru nad Sázavou. Tak mě napadlo, kdyby měl nějaký pražák o jeho skaláry zájem, tak bych se přidala a přispěla na dopravu.
Starší reakce
0 18.01.2014 19:19 - Odchyt priamo z Kolumbie.
zvierata.bazos.sk/….
BA letisko a potom Martin.50% do predu závezná objednávka a potom 50% pri preberaní.
Starší reakce
finnnp napsal: A kde se dají tyto ryby sehnat.Pokud se dají sehnat.Pokud možno né import.
Nejednodušší způsob bude asi napsat přímo Sejgi-mu,alty rostou rychle,za dva měsíce je bude mít k prodeji.Pak se dají koupit např u Daniely-viz akvaristika Bráník(snad jsem to nepopletl).
Yirka napsal: U toho článku jsou odkazy nejen na jiné související články, ale i na chovatel.
Musím to vymazat,momentálně na prodej žádné nemám.Snad se brzy vytřou
Pokud možno né import
To nebude zas tak jednoduché. Moc lidem se to v ČR zatím nepodařilo. Pokud vím, četl jsem o dvou chovatelích...
U toho článku jsou odkazy nejen na jiné související články, ale i na chovatel.
0 02.01.2014 13:50 finnnp A kde se dají tyto ryby sehnat.Pokud se dají sehnat.Pokud možno né import.
0 02.01.2014 13:07 finnnp Dá se někde na Netu najít absáhlejší článek o této rybě.
Zatím jen chovu, jsou asi rok staré. Ale Michale ty o nich víš také, jde o Kubovi Alty.
No o jednom zatím úspěšném chovu importů momentálně vím.
Přidat reakci
1 ...... ...... [4] 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6839x