Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 sety od www.rostlinna-akvaria.cz

 

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
CO2 sety od www.rostlinna-akvaria.cz
Nejen informace o stavbě vlastního setu ale i informace o použití, zprovoznění a důvodů k neuznání reklamace:
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 17:23 Muž matlala [798] - RostlinyRe: charli27
klidně hasičák, dá se kdyžtak otočit vzhůru nohama. Jen nevím do jakého průtoku to je bezpečné, ale to poznáš. Při prvním plnění ti určitě rádi stoupací trubku vydělají, to je pro ně maličkost.

PS: kamarádovi dokonce flašku vyzvedává v práci a pak mu to vozí zpátky :-D

resp do jak velkýho akva to cca bude? Vím že při běžným dávkování to tak u akvárek do cca 150l lde bez zamrzání, pak už je to moc studené. Mám takový pocit že jsem někde viděl průtok cca 10l/s jako hraniční.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 17:20 Muž charli27 [9] Re: matlala
pro tyto účely mi dal bombu bez toho přepadu(aby prostě nenamrzal ventil láhve,takže raději mám si sehnat lepší bombu a nebo to mám zkusit s tou bombou od hasičáku ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 17:16 Muž matlala [798] - RostlinyRe: charli27
jojo, oni jsou dobří, starý i mladý. Taky tam jezdím.
No na hasičáku je to klasika, jen bacha na velké průtoky aby nezamrzl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 17:11 Muž charli27 [9] Re: matlala
mám na mysli konkrétně ventil na láhvy od hasičáku,já jezdím plnit do všetul p. Kočímu solidní chlapík, po telefonátu mi naplnil bombu i v neděli
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 17:09 Muž matlala [798] - RostlinyRe: charli27
ventil, myslíš redukčák? Nebo u té 2kg od rostlinných akvárek uzavírací ventil na lahvi?
Kam jezdíváš plnit? Někde v Hulíně nebo ke Kočímu do Všetul?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 17:06 Muž charli27 [9] Re: matlala
jelikož mám Co2 svářečku,tak plnění bomby mě stojí 200 kč(velikost bomby hasičáku CO) a tak právě mám doma ještě jednu takovou bombu,ale nevím,jestli ten ventil těsní,u svářečky jsem zapomněl jednou zavřít hlavní ventil a bomba během 2 - 3 týdnů ušla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 16:59 Muž matlala [798] - RostlinyRe: charli27
to je težké odhadnout pokud chceš počítat. Mimochodem koukám Hulín, asi hodláš nebo jezdíš do Všetul ne? Nebo je v Hulíně něco stejně levného?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 16:46 Muž charli27 [9] Re: Marcel G
jak ti ta 2kilová bomba dlouho vydrží??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 15:32 Muž DrChila [243] Re: rostlinnakvaria
Výměna lahve není nutná. Jak jsem psal bomba upouští pouze v tom případě že na ní není regulační ventil s budíky a el. mag. ventil... Technicky vzato to tím pádem už nevadí. Do plnírny jsme to vezli s budíky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 11:27 Muž matlala [798] - RostlinyRe: rostlinnakvaria
ale prodejce je samozřejmě solidní, když to řeší i tady a opravuje chybičky i v popisech to zas musím uznat :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2014 09:27 rostlinnakvaria Re: DrChila
Dobrý den,
jestliže byla malá 2 l láhev prázná, z největší pravděpodobností s ní bylo při přepravě někde "ťuknuto" a pomalu se vyprázdnila. Tomu nasvědčuje i problém s těsněním láhve. Láhev nám prosím zašlete zpět na naši adresu a my Vám ji ihned vyměníme za novou, nepoškozenou. Vůbec se nemusíte bát ji zpět zaslat, toto jsme s našimi přepravci konzultovali. Stejně tak by nebylo možno posílat jakékoliv bombičky do sodastream, sifónů, konec konců ani značkové sety velkých firem jako JBL Dennerle. Byli jsme pracovníky přepravní společnosti upozorněni, že toto platí zejména pro velké, 6kg láhve pro svařování, které jsme z tohoto důvodu již před mnoha měsíci z nabídky vyřadili.
Co se týče stáří láhve, můžeme 100% garantovat to, že jsou všechny naše láhve nové, tak jako inzerujeme. S vyjádřením plnírny absolutně nesouhlasím a jsem schopen toto tvrzení vyvrátit, jestliže bude plnírna k tomuto ochotna vydat vyjádření (více klidně v soukromých zprávách).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.06.2014 05:11 Muž DrChila [243] Re: matlala
To že se nesmí posílat poštou bomby to je mi tak trošku jedno já to neposílal :-D
Kohout na lahvy netěsní nejde zcela zavřít pořád to tam sičí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2014 23:13 Muž ludvik [1082] Re: matlala
Posílat se sice nesmí, ale už tři mi přišly plné :-) a se vší pravděpodobností úplně nové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2014 22:57 Muž matlala [798] - RostlinyRe: DrChila
Hele, víš o tom že plné tlakové lahve se nesmí posílat poštou ani přepravní službou? Viz jejich podmínky a bezpečnostní opatření pro převoz tlakových lahví. Takže reklamace na základě toho, že lahev byla prázdná, by určitě nebyla oprávněná! Ono si to provozovatel bere na vlastní triko a vystavuje se případně snad i pokutám.
Za druhé, pokud myslíš uzavírací ventil na lahvi a to otevírací kolečko tak pod ním je těsnění a stačí to dotáhnout a lahev zase těsní.

Známka nemusí být, na lahev se někde pod hrdlo razí datum poslední tlakové zkoušky a životnost lahve je 40 let, pak se už oficiálně nesmí plnit.

Viz tohle a mnohé další v mém článku nahoře v modrém rámečku!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2014 22:48 Muž DrChila [243]
Tak se musim pochlubit bratránek koupil Bombu 2,1kg od rostliných... po vyzkoušení pootočení všech ventilů bublinky šli z hadičky ale budíky nic neukazovali.. takže jsme poslali budíky zpět jak radili vyměnili je za jiný. Budík namontován a znova vše otevřeme a opět nic tak jsme zkusili CO2 bombu co máme doma na sváření na ní budíky fungovali. Takže jsme jí zvážili ovšem bombu poslali prázdnou.. no nic reklamovat se nám to nechtělo. Tak sme si jí dojeli naplnit. A pán co jí naplňoval řiká ta bomba už zaprvé byla někde použitá že tam prý chybí nějaká známka(nebo zátka já už nevim). A za druhé u té bomby nefunguje ten kohout na ní zcela netěsní. naštěstí po nasazení regulačního ventilu magnetického ventilu to nevadí.
že bych byl teda nějak extra nadšenej ani ne z toho. Ale reklamace bůh ví jak zase dlouho by trvala

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 23:29 Muž JenikCZ [5] – CO2
U firmy www.rostlinna-akvaria.cz jsem zakoupil set s 4kg lahví a elektromag. vypínáním. Sestavení a zprovoznění bylo během chvilky hotové. Zatím běží asi týden bez sebemenšího problému. Večer se CO2 vypne a ráno zase zapne. Vše pracuje v pohodě, nastavení bublin zůstává stejné, není třeba seřizovat. Elmag. ventil se hřeje minimálně. Komunikace i dodání z obchodu bylo v pohodě, jen byly omylem přibaleny dvě položky navíc. Majitel reagoval hned, nabídl nepřebírat zásilku, že pošle hned správnou, případně zásilku převzít a položky navíc zaslat zpět, s tím že částku za neobjednané položky poukáže na můj účet včetně poštovného. V dnešní době velmi solidní jednání.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2014 16:49 - – Upozornenie
Bolo by fajn poznamenať,že rastlinna-akvaria.cz ponúka regulačný ventil na argon.Takže ak to chcete na CO2 fľašu s pripojením G3/4,treba si dokúpiť i prechodku čo majú v ponuke.Inak budete musieť zháňať prechodku doma.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 21:20 Muž AK47 [4]
Ještě jsem set z rostlinna-akvaria nezapojil (mam 2kg lahev), ale uz musim MOC POCHVALIT pana Hellebranda, protoze jsem dospel k nazoru, ze potrebuju i elekmagnet.ventil a doobjednal jsem ho po cca mesici od dodani setu a to za setovou cenu (o cca 150Kc) levneji. Takze minimalne komunikace je naprosto ferova a okamzita. Dekuju.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2014 14:38 Figismo – Zkušenost
Po zhruba týdnu používání jsem zatím spokojen, na nic špatného jsem nepřišel a set funguje tak, jak má.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 11:12 rostlinnakvaria Re: Aforte
Musely se prorazit při cestě. V nabídce je máme cca jen měsíc, takže jsme ještě neměli vyřešeno 100% zabalení. Nyní jsme už na invitro rostliny nakoupili lepší krabice a fixaci. Pokud je kelímek protržený delší dobu, hrozí tam vznik plísní a hub. Meristémové kultury (invitro) jsou totiž pěstovány v přísně uzavřeném prostoru, aby se do kelímku nedostaly žádne mikroorganismy, které by toto způsobily. Už při sázení sazeniček do kelímku se vše provádí ve sterilním prostředí, každá rostlinka je před vložením do kelímku zvlášť dezinfikována a celý kelímek s gelem je potřeba také sterilizovat pod tlakem, aby se zničily veškeré zárodky plísní a hub. Jestliže se ale kelímek protrhne např. pár dní před sázením, není to už problém, protože se plíseň nestačí vůbec rozmnožit.

optimas: Nevím, kdo byl právě ve skladu, ale většinou tam je nějaký brigádník nebo bratr. Hlavně, že to nakonec dobře dopadlo :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 20:07 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: rostlinnakvaria
Tak tohle mě zarazilo. Jak tohle může někdo udělat? Jinak když jste tady. Mám dotaz. Kupoval jsem si od Vás in-vitro rostliny a u HC - heamianthus callichoreidnes cuba byly rozdělané kelímky. Spíše rozbité víko. Je to normální? Dostal jsem čtyři kelímky. Dva u glossostigma elatinoides byly vpořádku a další dva u HC byly roztržené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 20:03 rostlinnakvaria Re: Figismo
Dobrý den,
za nás (E-SHOP rostlinna-akvaria.cz) bych rád sdělit, že po vzájemné komunikaci jsme bohužel zjistili, že balík byl s největší pravděpodobností během přepravy přepravcem otevřen a zboží z balíku zmizelo. Vycházíme z toho, že balík zákazníkovi byl doručen v jiném obalu než ve kterém CO2 sety odesíláme.

Reklamace řešíme okamžitým zasláním nového zboží, takže se není čeho bát. V některých případech zasíláme nové zboží dříve, než se k nám reklamový produkt dostane. Je to z důvodů, aby při poruše například světla zbytečně netrpělo celé akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 19:12 Muž Robo [45] Re: Figismo
Taky se mi to stalo při osobním odběru kdy mi p. Helebrand dával jiné zboží nebo mi ho dával více než jsem si objednal nebo chyběly v dodávce některé součástky. Dokonce se mi stalo při osobním převzatí, že po mě nechtěl ani peníze :-D kdybych se nepřipomněl tak jsem to měl grátis. Ale vždy to p. Hellebrand vyřešil bez problémů palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 15:10 Muž ludvik [1082] Re: Figismo
Jojo, chyby udělají ... ale řeší je a to promptně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 12:42 Figismo – Problém
Koupil jsem tedy set s 4 l plnitelnou lahví od rostlinna-akvaria.cz...e-shop velice ochotný. Včera jsem ovšem set rozbalil pod stromečkem a první zkušenost je následující...v balíku chybí elektromagnetický ventil a redukční ventil se dvěma manometry, což je hodnota poloviny objednávky...pevně věřím tomu, že jejich skladník/expedient toho měl před Vánocemi moc a prostě to zapomněl zabalit, i když je to velice divné...nyní čekám na vyjádření pana Hellebranda...doufám, že s nimi bude rozumná dohoda a potom sem napíšu pozitivní recenzi...
Edit: Na to, že jsou vánoční svátky, tak pan Hellebrand odpověděl obratem a v pátek mi zbylé dvě komponenty dopošlou...doufám, že to tedy snad bude ok.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 18:07 Muž ludvik [1082] Re: Robo
S menším mi to nechtělo přes externí atomizér fungovat vůbec. Nebo skoro ... čím dál méně bublinek. Takže tam mám dle návodu 3 atm. Ono naštěstí méně nepotřebuji, ale ze začátku jsem měl strach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 17:33 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Figismo
To by mě taky zajímalo co jsem se dočetl plní to tak kde plní hasící přístroje a podobně ale nevim pořád kde v okolí Náchoda??? X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 17:32 Muž Robo [45] Re: ludvik
A nemáš na redučáku nastavený moc velký tlak? Měl jsem podobný problém a moc dobře se nedalo jehlákem od Camozzi štelovat. Až jsem snížil na redučáku tlak tak to jde nádherně na jehláku redukovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 17:16 Muž Lukasson [40] Re: Figismo
I já ho mám (set s 2kg lahvi)a to dokonce i s PH kontrolerem - zatím vše bez problémů funguje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 16:39 Figismo Re: ciffik
Díky za info, takže do toho koncem roku půjdu, až jim přijdou 4l lahve na sklad, za tu cenu je to opravdu zajímavé. Na dotaz mi prodejce sdělil, že tlaková nádoba nemusí stát, ale může vodorovně ležet, což mi taky náramně vyhovuje. Ještě bych taky rád zjistil, kde se dají plnit lahve tohoto prodejce ve Východních Čechách, konkrétně v okolí Náchoda nebo Hradce Králové, nevíte někdo ? Díky :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 12:19 Muž visek [75] - TetryRe: ludvik
nekdo zase tvrdi ze to jde.lahev udelana na akvarko stoji 1035 kc.redukcak atd 845 plus 90kc postovne.posli meil a ja ti to preposlu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 11:44 Muž ludvik [1082] Re: Figismo
Také bych řekl, že s tímto výběrem komponent asi není co zkazit. Možná jsou i lepší ... ale častěji horší.

Akorát se mi s tím camozzi jehlákem nedaří moc naštelovat malý průtok. V podstatě se nejsem schopen dostat pod bublinku za 4 vteřiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 11:10 Muž visek [75] - TetryRe: Figismo
ja si delam svuj set.sehnal jsem si vsechno od firmy camozzi.poslaly mi to z moravy.s hasicakem 5 kg se vejdu do 2000.chce to hledat.polsky smejdy nechci no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 10:59 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Figismo
Taktéž doporučuji, problémy byly a asi i stále jsou a budou s polskými sety, které sem dováží prirodni akva.cz tam stojí redukčák i jehlák za prd. Set z rostlinna akva je poskládán ze slušných komponent, které si člověk lehce sežene v případě problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 09:04 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Figismo
Mám taky set z rostlinna-akvaria.Jen bombu jsem měl svoji a běží to rok bez jediného problému.
Tu a tam ti může odejít součástka jakéhokoliv CO2 systému.
Za sebe můžu tento set doporučit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 08:56 Marcel G Re: Figismo
Já osobně mám 2kg sadu, kterou už nějaký pátek používám. Nepamatuju si, kdy přesně jsem to kupoval, ale přes rok to bude určitě. Funguje mi to zatím bezproblémově. Obzvlášť dobré jsou ventily Camozzi, kterými jde docela pěkně nastavit průtok plynu. Takže já jsem s tou sadou spokojený a cenově jsou opravdu jinde, než většina jiných značkových sad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2013 20:31 Figismo – CO2 Sety od www.rostlinna-akvaria.cz
Dobrý den,
přečetl jsem si na tomto foru několik recenzí/zkušeností s produkty od tohoto prodejce, většina z nich je však již téměř rok stará. Několik uživatelů po cca. 3 měsících vyjádřilo jisté pochyby popř. problémy, že tu a tam odejde některá součástka. Připadá mi to, že prodejce přišel s touto produktovou řadou během minulého roku, kdy se o tom dost psalo, ale v posledních měsících už moc příspěvků nevidím. Proto mě zajímá, jaké zkušenosti máte s tímto produktem po 1-2 letech používání.

www.rostlinna-akvaria.cz/…

Vzhledem k ostatním produktům na trhu mi to připadá cenově poměrně přijatelné - set se 4 l lahví 3790,- Kč. Samozřejmě jsem se díval například na produkty od Dennerle, které jsou pravděpodobně bezproblémové, ale například DENNERLE CO2 SET 300 Space s lahví 500 g za cenu cca. 6500,- Kč již tak hezky nevypadá :)

Každopádně předem děkuji za cenné rady.
Nejen informace o stavbě vlastního setu ale i informace o použití, zprovoznění a důvodů k neuznání reklamace:
rybicky.net/clanky/1177-co2-z-tlakove-lahve-skladame-si-svuj-set-z-overenych-levnych-komponent

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [3]

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 4597x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19190-co2-sety-od-wwwrostlinnaakvariacz?od=101