Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Destilovaná voda

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Destilovaná voda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 17:25 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Sid
Přiznám se, že i já než jsem si koupil reversní osmozu jsem změkčoval vodu pro tření destilkou. Jen jsem uvedl, co tu v některém jiném vlákně proběhlo. Lepší si to předem změřit, než pozabíjet citlivé rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 17:02 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: yenya
Jde o to, že darebáci se najdou v každé branži, takže opatrnost je nejspíš na místě. :-O
(I když osobně mám s destilovanou vodou pro technické účely jen pozitivní zkušenosti.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 16:56 yenya Re: malyLibor
Destilovanou vodu jsem teď změřil-NO2-0, NO3-0. A to byla voda, která měla být spotřebována do 2009, takže bych se toho nebál. Výrobce Zádveřice 165, Vizovice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 16:27 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Jirkaass
Na destilku bacha, na technickou zvlášť. Nemám to ověřené z vlastní zkušenosti, ale někde jsem tu v diskusi četl, že v ní bývá hodně dusičnanů. Vím, že některé akvaristiky či akvaristické kluby nabízejí vodu z reversní osmozy. Ta je lepší. Je měkká a slabě kyselá, což je vhodné pro většinu ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 15:47 Muž rriki [818] - CichlidyRe: dvorak
Jestli máš želivku,na co potřebuješ změkčit vodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 14:13 Muž Jirkaass [35] Re: dvorak
nojo v zimě .. ale je léto.. chtěl bych s epokusit rozmnožit ryby.. a potřebují měkou vodu.. tak přemýšlím čím to udělat.. zase v dešty muže bejt hodně sajrajtu kór v praze.. popřípěda vím že to sme nepaptří .. ale když přelovím ryby zv elké nadrže do malé abyse tam rozmnožili.. tak změkčovat vodu mám až když tam budou ryby že ?.. aby neměli náký šok
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 14:07 Muž dvorak [94] - RostlinyRe: jirkass
Pro snížení tvrdosti vody by ti mohla levněji posloužit dešťová voda resp. v zimě sníh. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 13:36 Muž Jirkaass [35]
DObrý den chci se zeptat zdali mohu používat úpro snížení tvrdosti technickou destilovanou vodu někdo říká že ano někdo říká že ne..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 11:18 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: seic
a osmoticky tlak ti asi nic nerika.... nojo lidska "fantazie" nezna mezi....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 11:11 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: seic
Chce to si dát tak litránek-dva a už nebude co čistit/léčit :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 06:55 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: MoonBlade
- ad piti destilovane vody - neni to zase az takova hruza, pri pravych pustech (pije se pouze voda) se destilovana voda (z lekarny) pije celkem bezne a ma prave tu vyhodu, ze je "hladova/nenasycena", takze ti procisti/vyleci organismus lepe nez vsichni doktori a leky na svete ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2012 23:30 MoonBlade Re: mraki
Z čiště chemického názvu destilovaná voda by to jít mělo :-D, má to ale velké ale!
Jde o to jak přesně probíhá ten proces té "destilace", pokud se odpařují i jiné látky a ty se ti pak v té vodě rozpustí...

To Michal: Destilované vody není radno se napít, působí nebezpečné přesuny iontů v těle a dá se na to poměrně dobře umřít
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2012 20:58 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: mraki
Radšej si kúp reverznú osmózu, toto by som neriskoval veď to je vlastne odpad. Ty by si sa napil z takej vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2012 20:37 mraki Re: savan
Kéž bych věděl, kam tu vodu dát na nějaký rozbor,..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.02.2012 20:35 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: mraki
ta voda bude na 100% obsahovať zbytky chemikalií z práškov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2012 20:32 mraki – Je destilovaná voda ze sušičky na prádlo použitelná pro akva?
Ahoj, zdravím všechny. Možná vám z nadpisu mého tématu stávají už teď vlasy hrůzou, ale snažím se k tomu přistoupit trošku s respektem a je mi nejspíš jasné, jak odpovíte, nicméně jsem si nedávno domů pořídil kondenzační sušičku na prádlo. Jedním z vedlejších produktů tohoto úžasného vynálezu je i "destilovaná" voda. Ta se nashromáždí v zásobníku a po ukočení sušení se vylévá do dřezu. Velmi mě trápí vysoká tvrdost vody v místě, kde bydlím (celková tvrdost GH 20, uhličitanová tvrdost KH 10) Napadlo mě tuto vodu slévat například do nějakého sudu a používat jí na zředění vody při pravidelné výměně, abych dosáhl jejího změkčení. Zajímalo by mě, jestli se s tím někdo už třeba zabíval. Obávám se, že ve vodě i přes "nalapání" kondenzací zůstanou nějaké jedy z prášků a že by došlo k úhynu ryb. Díky za jakoukoliv odpověď, pusťe se v klidu do mě.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2009 15:22 Muž PentueR [256] Re: kaplan007
Převařená voda stále obsahuje látky a soli, které samozřejmě ovlivní test. Rozhodně použít destilovanou nebo demineralizovanou. Ovšem mate mne, že nějaký test vyžaduje přípravu nějakého činidla v destilce. Měl jsem testy na NO3 od Nutrafinu a Aquaru a nic se v destilce připravovat nemuselo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.06.2009 15:02 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: Kaplan007
Prevarena voda neni destilovana!
Tento sposob sa pouziva hlavne do chladicov aut, ked neni v poruke destilovana, alebo demitralizovana voda :-)
Do testov by som hu nepouzil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2009 14:58 Muž Kaplan007 [51] – destilovana voda
Da se pro test NO3 od Rataje pouzit misto destilovane vody voda prevarena? destilku nemam po ruce...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 10:28 Muž Horác [3946] Re: Q
Pořád si nerozumíme. Já mluvil o (skutečné) destilaci. Ne o demikoloně. (Numůžu za to, že jajaapaja tyto dva pojmy nerozlišuje :o). Při destilaci se kapalina zahřeje k bodu varu (vysoká energetická náročnost!) páry se ochladí (vysoká spotřeba vody na chlazení) a jímá se (čistý) destilát. Toto je spolehlivě nejdražší metoda demineralizace vody. A to jsem měl na mysli, když tu jajaapaja mluvil o destilaci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 10:20 Q Re: Horác
nemyslím že voda z RO vyjde levněji než voda z demikolony....myslím že u demikolony hodně záleží na hodnotách vstupní vody.....jedna regenerace u kolony mě vyjde na 160,-Kč a udělám přes 1800 litrů(minimum v průběhu roku)-v tomto případě mi přijde 250 litrů odpadní vody na 50 litrů demi vody získané z RO jako ne moc výhodný počin ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 10:10 Muž jajaapaja [174] Re: Horác
To mě taky napadlo.Ale konečnej efekt je stejnej.Nulová hodnota. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 09:57 Muž Horác [3946] Re: jajaapaja
Aha ... tak to jsme si nerozuměli. Já si pod pojmem destilace představuju něco jiného :-) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 09:36 Muž jajaapaja [174] Re: Horác
Udělal jem si změkčovač na bázi Katexu Takže náplň mě přišla zhruba na 600 Kč.Matroš tak na 300.A používám stale dokola.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 09:28 Muž Horác [3946] Re: jajaapaja
Máte spočítané, na kolik Vás to asi tak vyjde? Já jen, že voda z RO vychází v porovnání s destilkou poněkud levněji ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 09:10 Muž jajaapaja [174] Re: Nikol
Já si destiluji sám a vodu běžně používám na ředění naší velice tvrdé vody.Musím dávat 1 ku 1.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 22:21 Muž elko [30] - SumciRe: Nikol
Destilovaná voda je mrtvá voda,opravdu se používá k změkčení běžné vodovodní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 21:03 1trebor Re: Nikol
destilovaná voda se přidává když je voda tvrdá a je potřeba ji změkčit. Pouze v destilované vodě by toho moc nepřežilo. Je potřeba znát parametry vody a podle toho se může část destilované vody přidávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 20:48 Nikol – Destilovaná voda v akva
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli je destilovaná voda vhodná do akvária...moje mamka má totiž v práci zdarma přístup k laboratorní destilce...Neublíží to těm rybkám? Mam 34litrové akvarium...Děkuji za odpověd. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2009 11:32 Muž Breathlless [6]
Já si vyrábím destilku v práci pomocí varné kolony. Ph pod 4 vodivost 10 microS.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2008 11:36 Muž ezechiel [70] - RostlinyRe: Ludek
To je otázka, jak to opravdu je a co ukazuje test. Při takto nízkých hodnotách je relativní chyba testu velká. Jak znám některé testy, tak 4 dGH jsou skoro jejich chyba. Takže ta voda mohla mít třeba 2 dGH nebo taky skoro 0.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2008 18:55 Muž Ludek [40] Re: Acinonyx
No v mém příspěvku jsem popsal, že ta má destilka měla celkovou tvrdost 4° z čehož usuzuji, že výrobce asi nestíhal plán a tak použil vodu z vodovodu a nebo mu to prostě uteklo přes membránu, pokud vyrábí osmózou. Tak jako tak, nalít si toto do akumulátoru tak končí rozzureny
Jen jsem chtěl poukázat na to, že se dnes nedá věřit ničemu, nejen hračkám z Číny :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2008 13:15 Acinonyx Re: V
No tak to je pochopitelne. Vodivost a tvrdost spolu suvisia zvlastnym sposobom. Ked je voda tvrda, pravdepodobne bude aj relativne vodiva, ale naopak, ked je vodiva, nemusi to znamenat, ze je tvrda. To, ze ta tvoja je makka este neznamena, ze bude mat nizku vodivost. Vodivost sposobuju vsetky iony, najviac tie male a najviac nabite. Cize H+, Cl-, atd atd, ale aj tie velke, ktore sa podielaju na tvrdosti, cize SO4-, CO3(2-), kdezto tvrdost sposobuju v podstate iba tie posledne dva a Ca2+, Mg2+. Ako priklad ...roztok HCl, nulova tvrdost, vysoka kyslost, vysoka vodivost. No a my sme tu rozoberali vodivost destilky a myslim, ze Ludek ma tiez velmi makku destilku, aj ked ma taku obludnu vodivost.

To, ze destilka je taka kysla ma viacero pricin, najcastejsia je rozpustanie CO2 v nej, ktore resultuje v disociaciu H+ ionov, ktore su vlastne kyslost. Dalej, ak ta destilka je nejaky smejd, ktory ma relativne vysoku vodivost, tipol by som, ze na jej vyrobu pouzili iontomenice vo vodikovom cykle, cize vymienali kationy vo vode za H+, a preto je taka kysla. Ale ako vravim, najcastejsie je to CO2, my sme kvoli tomu mali destilku s pH 5 :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2008 11:20 V Re: navik
Tak mi ta vaše debata nedala a šoupnul jsem proužek Tetratestu 5v1 (nejsem chemik, takže mi jeho (ne)přesnost stačí) do "technické destilované vody" od Motoron s.r.o. Vodivost sice změřit neumím, ale prakticky nulová tvrdost a překvapivé (já měl vždycky za to, že destilka je neutrální ;-)) pH "asi 6" (test měří od 6.4 do 8.4) jsou přesně to, co potřebuju pro úpravu svojí stučniční vody s DG 35 a pH těsně nad 7. Tak ať to vyrábí jak to vyrábí, výsledek je takovej, jak potřebuju. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2008 22:28 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: Acinonyx
Že by? :-) Asi nebude RO jako RO...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2008 22:23 Acinonyx Re: Sid
Ked som povedal destilovana voda, myslel som reverzna osmoza ...mam ju v labaku a dava 1-2 us/cm. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2008 22:19 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: Acinonyx
...ale 10 us/cm stale nie je destilovana voda...
Taky se tato voda nevyrábí destilací, ale pomocí RO. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2008 21:59 Acinonyx Re: navik
Hmm, ale 10 us/cm stale nie je destilovana voda, ta ma mat tak 1-2 us/cm. ;-) Ale jasne, ze to staci, len taka provokacia.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2008 21:39 Muž navik [908] - SumciRe: Sid
Pánové, jak jsem napsal v předchozí reakci, přeměřil jsem tu nakoupenou destilku, jak jsme diskutovali. Mám 2 litrové balení čerstvě nakoupené o víkendu (výrobce DF PARTNERS s.r.o., Zádveřice, Vizovice). Změřená vodivost 10 us/cm, takže parametry opravdu odpovídající destilované vodě. Takže ta Luďkova destilka bude z jiné vesnice u Slušovic, je jich tam více ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2008 15:59 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: Ludek
Než jsem si pořídil RO, pravidelně jsem tuto "destilovanou vodu pro technické účely" používal.
Určitě jsem základní parametry přeměřil a krom nízkého, (tehdy pro mne "podezřelého") pH, (cca 5,6), jsem na nic "divného" nenarazil. :-O
Je ale pravdou, že jsem ty parametry měřil možná jen jednou, :-D a že je u nás k mání "destilovaná" voda od vícero výrobců...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2008 13:40 Muž navik [908] - SumciRe: Ludek
Právě mi dorazil nový konduktometr a půjdu shánět kalibrační roztok, doma mám 2l balení pravděpodobně od stejného výrobce, takže jsem zvědav čehože se doměřím coze :-) .
Podle těch parametrů to bude spíš technicky upravená a nikoli destilovaná (jak je na štítku uvedeno) voda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2008 12:59 Muž Ludek [40] Re: filipsi
Úmyslně jsem použil název destilovaná voda už z toho důvodu, že je to tak deklarováno na výrobku. Technologie jako je vyrobena spotřebitele příliš nezajímá, podstatný je výsledek. Ta voda nebyla úplně nová, nějakou dobu byla uložena ve sklepě, ale uzavřená, takže o nějaké kontaminaci nemůže být řeči. Spíš by mne zajímalo, jestli má někdo podobnou zkušenost a jestli Vás někdy napadlo se přesvědčit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2008 12:09 Muž filipsi [1298] Re: Ludek
No tak to je neuveritelne. To si asi doma zalozim stacirnu "destilovane vody", se 70uS/cm na tom budu o mnoho lepe. Tak to bych opravdu nebyl liny, a sel to reklamovat. Ona tahle prodavana voda neni destilovana, ale osmoticka, nicmene ty hodnoty by mely byt uplne jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2008 11:47 Muž Ludek [40] – kvalita destilované vody
Nechtělo se mi zakládat nové téma, tak to zkusím tady. Zkoušeli jste někdo měřit tvrdost a nebo vodivost kupované destilované vody třeba té u pumpy a nebo se spoléháte na to, že je skutečně destilovaná? Já jsem to bral jako samozřejmost až do chvíle než jsem na vlastní oči viděl měření novým kalibrovaným měřákem. A výsledek? Vodivost cca 280mikroS! Zkusil jsem kapkový test na GH a 4,5°. Prostě v kanystru místo destilky voda z vodovodu!! Výrobce nějaká vesnice u Slušovic, balení 5L. Když budete mít chuť zkuste tu co máte doma a písněte výsledek je-li to výjimka a nebo běžná praxe výrobce ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2008 14:28 Muž maznak007 [12] Re: smajlik
Akva plne ras neni obycejne zpusobeno nejakymi "spatnymi" latkamy ale nadbytkem sloucenin dusiku. Ve foru je na tema dusitakych latek stohy textu. Aby jsi vedela proc chces pouzit destilku, potrebujes znat jakou vodu do akva lejes (To ti to reknou ve vodarne, nebo to maji na webu) a co v akvariu mas (To zjistis pomoci testu, napr. Aquar: www.aquar.cz/…). No abys vedela co znamenaji cislicka z vodarny a co meris tak zacni procitamin treba tady: sweb.cz/… a precti si vsechny si clanky Chemie vody...

planta.aquariana.cz/…

www.google.cz/…

www.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2008 13:27 smajlik Re: Sid
mám akva plné řas a když tam dám nové kytky, tak než se stačí rozrůst porostou řasou. tak mě napadlo, jestli tam nejsou nějaké "špatné" látky, jestli by nepomohlo to "naředit"... ale asi je to blobost no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2008 23:13 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: smajlik
...kolik jí tam můžu nalít?...
Záleží na tom, jaké parametry má stávající voda a jakých parametrů chcete dosáhnout.
Základní otázkou ovšem je, proč chcete vodu upravovat?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2008 19:23 Muž filipsi [1298] Re: Geri
destilovana ma sice ph 7, ale to co se vsude prodava je voda osmoticka, u ktere to vetsinou neplati. Voda destilovana odparovanim a kondenzaci se potka jen zridka, v laboratorich. Je to moc drahe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2008 19:03 Muž Geri [29] - SkaláryRe: smajlik
destilovaná voda = pH7, žádné soli, žádné dusičnany, dusitany, uhličitany... prostě nic.. vůbec nic, chemicky i biologicky čistá voda. A v akvaristice se používá na míchání vody většinou do vytíraček jihamerických ryb... samozřejmě nejen...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2008 15:35 smajlik
asi jsem natvrdlá, ale co ta destilka v akva dělá? jako, že tam nejsou ty špatné látky? a kolik jí tam můžu nalít? předpokládám, že se to musí "ředit" obyč vodou...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2 3

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 10289x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1903-destilovana-voda?od=23