Destilovaná voda
Asi to lahvujou stejnýma trubkama jako nemrznoucí kapalinu do ostřikovačů. Jde to cítit...

40 let leji do akvária vodu rovnou z vodovodu.

plynný chlór možno áno. Neviem, ako je to s chlóramínom, ktorý sa používa dnes
Já jen říkám, že chlór z vody rychle vyprchá...
...To nepatrné množství chlóru brzy vyprchá, tak proč cpát do akvária další chemii na jeho odbourání? Ještě jsem neslyšel, že by chlór zabil nějakou rybku. Destilku lijeme do žehličky. Je to jen můj subjektivní názor...
Nějak mi nejde dohledat souvislost demivody s odbouráváním chlóru...

Co mi uniká?
Už jste někdy slyšel, že by chlór zabil nějaké bakterie? Třeba nitrifikační?
Destilovaná voda, (demivoda, permeát), se v akvaristice používá zhusta. Například když potřebujete upravit koncentrace látek ve zdrojové vodě nebo té v akváriu.

...Není vhodná pro lékařské a potravinářské účely, osobně bych to do akvária nedal...
Tak to potom opatrně, kdyby vás napadlo pořídit si reverzní osmózu nebo používat její produkt - permeát!
Jinak koukala jsem na tu vodu co kupuju já
www.market-online.cz/…
a v piktogramech použití je i rybička "aquaristik"...
A vzpomněla jsem si, že synci kdysi pěstovali listonohy v takové plastové vaničce od Albi, a tam se měla používat čistá destilka. No tehdy jsem ještě měla starou žehličku bez napařování a nápad krást aquu purificatu v práci jsem okamžitě zavrhla, tak jsme vajíčka nasypali do dešťovky nabrané na zahradě ze sudu na zalévání a v pohodě se vylíhli a žili

To nepatrné množství chlóru brzy vyprchá, tak proč cpát do akvária další chemii na jeho odbourání ? Ještě jsem neslyšel, že by chlór zabil nějakou rybku. Destilku lijeme do žehličky. Je to jen můj subjektivní názor...
Já bych jí lila tak leda do žehličky. Vyzkoušeno

To ale není ani voda z běžné RO

Na dolití odparu bude ta voda klidně použitelná.
Není vhodná pro lékařské a potravinářské účely, osobně bych to do akvária nedal...
Je to poväčšine nie destilovaná voda, ale demineralizovaná pomocou reverznej osmózy bez DI filtra (nie sú odstránené napr. kremičitany). Plne vhodná pre väčšinu účelov v sladkovodnej akvaristike.

Ahoj,
potřebovala jsem destilku na kalibraci PH metru, ale manžel donesl 5l kanystr.
Předpokládám, že tím nemůžu dolévat odpar do akvária? Že by to musela být destilka přímo pro akvaristiku?
Děkuji.
Jen přemýšlím, co s tím množstvím dělat ????…
Lékárna Althaea
Jihomoravské náměstí 1 (areál Albert - 1. poschodí)
62700 Brno - Slatina
telefon: 545 217 389
lekarna.althaea@email.cz
Po - Pá: 7:30 - 18:00
So: 8:00 - 11:00
Mívají skladem, lepší je zavolat, kdyžtak objednají - mám s nimi ty nejlepší zkušenosti. Trolejbus 33 (zastávka Mikulčická) nebo se dá i autem - místo se v okolí vždy najde

Na malé tetry dobrá cena, na větší to vyjde dost neekonomicky - ale i tak je to dobrý počin ...
A ti co neumí pracovat s informacemi kříží ty dvě vody mezi sebou tak dlouho, až z toho vyleze ta pravá...a na světě je nová voda

Pro míchání se používá křížové pravidlo. Zadáš tvrdost nebo vodivost a dostaneš poměr.
Pro lenochy:
web.quick.cz/… 
Děkuju , nechtěl jsem už zbytečně zatěžovat

No to jsme mohli pokračovat v předchozí soukromé debatě...

... opracovanou vodu z řádu mícháte v poměrech až to doladíte ... poměry jsem si na začátku psal, pak už to dělal od oka... vzduchování do míchané vody nechat...
Dobrý den všem , chystám se pořídit D. vodu , máte nějaký typ na stránku nebo jak měříte kolik DV přimíchat do vody z řadu ? nebo prostě jen přidat trochu DV ... změřit a tak stále dokola než si najdu výslednou vodu kterou požaduji ?

Kohoutkovou bych si jim dát netroufla. Radši destilku nebo RO s minerály Sulawesi Mineral.
Zdravim, mam dotaz, chovam krevetky, konkretneji neocaridina davidi yellow neon a chci k nim pridat narocnejsi caridina dennerli, ty potrebuji Ph 7-8 a Gh 5-10 problem neni v Ph co ma kohoutkova voda u nas, ale Gh ktere je 20, chci se zeptat jestli je teda mozne v 60l redit kohoutkovou s destilkou a nebo jestli mam radsi uvazovat o koupi RO. Dekuji za nazory a postrehy

Prevareni je jen proto, kdyby pripadne nekde opravovali trubky atp. a sel do toho sajrajt, at v tom pokud mozno neco nezije. Jinak parametry pitne vody pri tom mnozstvi, kolik ji s tim hnojivem do akvaria pridavas, nemaji vubec zadny vliv.
Ok, takže je to zbytečný to smíchavat s destilovanou vodou? Dneska mi přišlo to hnojivo PMDD, o kterým jsme se nedávno bavili v tématu o hnojení.
www.levnaakvaristika.cz/… Je v návodu napsáno s destilovanou vodou. Když tu vodu vyvařím, tak to sice není nezbytné, ale pomůžu tomu trochu a stačí to, jo?
Kolik myslis ze vodovodni voda obsahuje primesi proti tomu, co do toho das? V tomhle pomeru muzes vodovodni vodu povazovat za destilku. Ja ji prevaruji, ale ani to neni nutne.
Vas test neznam, ale kazdy kalibracni roztok pro kalibraci PH sond se vyrabi rozpustenim prasku pro PH7 (i PH4) v destilovane vode. Prasek doda do destilovane vody smes kyseliny a zasady (zjednodusene receno), ktery zajisti, ze roztok ma schopnost vyrovavat vykyvy PH tzv. pufracni kapacita. Po rozpusteni je tedy vlastni kalibracni roztok PH stabilni a nevadi mu CO2 rozpustene v ovzdusi a dokonce ani nejaka ta kapka akvarijni vody.
A čemu tedy potom slouží ten roztok co má ukázat Ph7? Dá se vůbec takovému testu věřit?
Destilovana voda ma skutecne PH neutralni, nicmene do te doby nez otevrete lahev a vystavite ji okolnimu vzduchu. V tu chvili se v ni zacne velmi ochotne rozpoustet atmosfericky CO2, coz snizi jeji PH a protoze nema temer zadnou pufracni schopnost (schopnost vyrovnavat PH), tak si udrzi toto nizke PH, ktere potom namerite.
0
[56] 17.11.12 19:08 Vašek Vytahuji z dávné historie!
Díky sycení CO2 teď dost měřím PH testem Akvin od Rataje.
Tento test má "kalibrační" roztok s jehož pomocí zjistíme po přidání několika kapek a dolití destilkou PH 7, tedy ještě po aplikaci činidla.
Jen tak z rozmaru jsem zkusit otestovat destilku, s tím, že si na netu potom najdu jaké má PH. Destilka krásně zoranžověla. PH cca 5,5.
Sednu k netu a koukám, že destilka by měla mít PD 7
Tak a teď co je špatně. Patrně ona destilka z lékárny nebude až tak úplně destilka.
Jenže ještě mě napadá, proč tedy, pokud má mít PH7, cpe Rataj ten srovnávací roztok ke kapánído destilky. Proč jen nenapíše, že lze provést porovnání s destilkou, která má PH7?
Nebo snad 99% akvaristů nemá šanci sehnat destilku z destilačního přístroje a tento roztok nějak upraví vodu z reverzní osmozy na PH 7? Protože onen roztok poté opravdu upraví z cca 5,5 na 7 a je to tedy nějaký neutralizátor?
Přiznám se, že i já než jsem si koupil reversní osmozu jsem změkčoval vodu pro tření destilkou. Jen jsem uvedl, co tu v některém jiném vlákně proběhlo. Lepší si to předem změřit, než pozabíjet citlivé rybky.
Jde o to, že darebáci se najdou v každé branži, takže opatrnost je nejspíš na místě.

(I když osobně mám s destilovanou vodou pro technické účely jen pozitivní zkušenosti.)
Destilovanou vodu jsem teď změřil-NO2-0, NO3-0. A to byla voda, která měla být spotřebována do 2009, takže bych se toho nebál. Výrobce Zádveřice 165, Vizovice
Na destilku bacha, na technickou zvlášť. Nemám to ověřené z vlastní zkušenosti, ale někde jsem tu v diskusi četl, že v ní bývá hodně dusičnanů. Vím, že některé akvaristiky či akvaristické kluby nabízejí vodu z reversní osmozy. Ta je lepší. Je měkká a slabě kyselá, což je vhodné pro většinu ryb.
Jestli máš želivku,na co potřebuješ změkčit vodu
nojo v zimě .. ale je léto.. chtěl bych s epokusit rozmnožit ryby.. a potřebují měkou vodu.. tak přemýšlím čím to udělat.. zase v dešty muže bejt hodně sajrajtu kór v praze.. popřípěda vím že to sme nepaptří .. ale když přelovím ryby zv elké nadrže do malé abyse tam rozmnožili.. tak změkčovat vodu mám až když tam budou ryby že ?.. aby neměli náký šok
Pro snížení tvrdosti vody by ti mohla levněji posloužit dešťová voda resp. v zimě sníh. ;)
DObrý den chci se zeptat zdali mohu používat úpro snížení tvrdosti technickou destilovanou vodu někdo říká že ano někdo říká že ne..
a osmoticky tlak ti asi nic nerika.... nojo lidska "fantazie" nezna mezi....
Chce to si dát tak litránek-dva a už nebude co čistit/léčit

- ad piti destilovane vody - neni to zase az takova hruza, pri pravych pustech (pije se pouze voda) se destilovana voda (z lekarny) pije celkem bezne a ma prave tu vyhodu, ze je "hladova/nenasycena", takze ti procisti/vyleci organismus lepe nez vsichni doktori a leky na svete

Z čiště chemického názvu destilovaná voda by to jít mělo

, má to ale velké ale!
Jde o to jak přesně probíhá ten proces té "destilace", pokud se odpařují i jiné látky a ty se ti pak v té vodě rozpustí...
To Michal: Destilované vody není radno se napít, působí nebezpečné přesuny iontů v těle a dá se na to poměrně dobře umřít
Radšej si kúp reverznú osmózu, toto by som neriskoval veď to je vlastne odpad. Ty by si sa napil z takej vody?
Kéž bych věděl, kam tu vodu dát na nějaký rozbor,..
Přidat reakci
[1] 3
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 10628x