Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tipy, triky a rady (nejen pro kutily)

NápovědaFórum » Ostatní  

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Tipy, triky a rady (nejen pro kutily)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   01.05.2013 20:10 Muž kofejn [963] Re: souky
Tak pro vypuštění/napuštění akvárka bych to nedramatizoval. Něco jiného je trvale zaplavený měděný předmět, tam fakt neblbnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.05.2013 19:53 Muž souky [622] - RostlinyRe: smidakkuba
s mědí bych moc okolo akvária neblbnul, zvlášť máš-li krunýřovce nebo krevety
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   01.05.2013 19:08 S Muž invalida [3881] Re: lhajek
Takovej ohnutej plast původné sloužící k přehození hadice z automatky přes vanu přinejtovanej na magnetickou stěrku stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2013 18:28 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: lhajek
Měděný drát připevněný k hadici Ska páskami (zdrhovací plastové pásky).Ohnu si to k hraně akva jak potřebuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2013 18:27 Žena vondr001 [674] Re: lhajek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2013 18:17 Muž lhajek [1870] - Rostliny
Hele lidi máte nějaké vlastní udělátko aby se nemusela při vypouštění/napouštění akva držet pořád hadice v ruce a dala se nacvaknout na hranu kbelíku nebo akva? Kdysi jsem používal nějaký tlustý kolíček na prádlo, ale ten se mě zatoulal a od té doby mě nic nenapadlo ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.05.2013 17:59 Žena Danila [4493] - Amerika
Fotka k příspěvku Omluva za fotku...

Já používám daleko jednodušší trik:
Po protažení hadičky otvorem v zátce nasadím spojku na hadičku,kterou nacpu zpět silou až do otvoru v zátce.Díky zúžení se hadička na spojce stlačí a otvor dokonale utěsní. Drží to roky, odzkoušeno ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2013 11:56 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: invalida
ještě odkaz k průchodce, např.:
www.gme.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2013 16:55 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Kytka
to už je standardní akvarijní ventil. Průchodkou jde krátká hadička (do 5cm)a hned se nasadí ventil. Vy si ze mě děláte legraci, že jo? ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2013 16:37 Žena Kytka [2146] Re: invalida
A ten šroubeček nahoře? stydim
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2013 16:24 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: invalida
v elektropotřebách - vodotěsná průchodka na kabely, stahovací.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2013 15:59 S Muž invalida [3881] Re: KarlosS
Kdes to sehnal a pod jakým názvem by nebylo od věci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2013 15:49 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Ten postup se stříkačkou používám, ale problém je, že se to blbě natahuje. Proto ji do petky dávám povytaženou na cca 2ml.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2013 15:35 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostliny – průchodka k petce
Fotka k příspěvku Často se řeší těsnost spoje mezi hadičkou, která jde skrz víčko do petláhve. Jedni doporučují silikon, druzí zas hustý vteřiňák. Všechno jsou to spoje stejně dočasné, protože co2 je k těmto látkám agresivní. Já to vyřešil použitím elektrikářské průchodky pro kabely, vyberte tu menší. Pak stačí jen vyvrtat díru do víčka.
www.aquario.cz/…
Celek vypadá takhle. Hned k víčku dávám tento ventil (nikde neuniká, černý :ano:).

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.04.2013 13:23 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Tipy a triky
Zdravim. Dovolil jsem si zalozit nove tema. Nenasel jsem nic, kam by se daly dat prispevky s napady, jak si sam neco udelat, kam by se daly dat i vseobecne uzitecne napady, nekdy jen stripky a postrehy, ne jen pro neco konkretniho. Nektere napady totiz mohou mit vice ruznych vyuziti a pritom jde jen o postrehy, ktere ani nemusi veci resit do detailu.

Tady je par mych napadu, ktere by treba mohly nekomu pomoci.

- Na PET lahve s tzv. sportovnim uzaverem, lze tesne nasunout hadice s vnitrnim prumerem 10mm.

- Do hrdla PET lahve pasuje velice tesne injekcni strikacka 20mm, vyzkousena "BRAUN Injekt 20ml". Pri trose sikovnosti se tak da PET lahev opatrit koncem injekcni strikacky, na ktery se da nasadit tenci hadicka (pouziti bych nejspis videl u CO2 z kvasnic, ale nezkousel jsem).

- Pruhledne hadice zakoupene u www.vjrousek.cz lze snadno seriznout ziletkovym nozem a po nahrati koncu (az se zacnou natavovat) je lze spojovat a to diky ruznym seriznutim i do uhlu. Jsou pomerne tvrde, teplem meknou, takze je lze vyuzit i misto kratsich trubek a udelat z nich vyusteni filtru k hladine, napojeni cerpadla na filtr atp. Po nejakem case v akvarijni vode se jejich pruhlednost zmeni na mlecne bilou barvu.

- PET lahev jde horkovzdusnou pistoli smrstit na mensi prumer, ovsem za predpokladu, ze se ji odrizne dno a vlozi se do ni pred smrstenim kovova trubka prislusneho prumeru. Smrstit se da asi tak na polovicni prumer, dale uz se ji prilis nechce a po vetsim lokalnim nahrati se zacne krcit, pozdeji jeji material "bubla". PET lahev nelze formovat ve varici vode.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 2655x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/18781-tipy-triky-a-rady-nejen-pro-kutily?od=51