Vrubozubec paví - chov
ja si fakt myslim, ze by z toho nebolo nic, ako som vravel, nekrizia sa medzi sebou. skorej ma teda zaujimalo, ci funguju ako parik alebo nie.
ale aspon vidis ako to je s priestorovymi narokmi a to su este male/mlade ryby.
som ti poslal 4 obrazky na net, aby si videl ktora... ehm, nie som ichtyolog.. diera ma byt vacsia ako ta druha. na mojej rybe je to ta blizsie k hlave vacsia - samec.
Ta tvoja a ta na orazku z.netu je teda samica?
-to nelze tak jednoznačně určit,
-jedná se o podstatně obsáhlejší formu možností
-
Zakze by to mohl být mix v kombinaci yelov a red a možná te žluté?
-Základní dělení Albino jedinců s -inos- genem u Vrubozobce pavího
-White albinos - bílá albino
-Yellow albinos - žlutá albino
-Grey albinos - šedá albino
-Tiger albinos - Tigr albino
-Red albinos - červená albino
-Super red albinos - Super červená albino
-Snow albinos- Sněhově bílá albino
To černé lemování může s věkem ustoupit. Navíc není jisté, co mu koluje v krvi za genetický koktejl.
Jako by jste neznali způsoby, jakým se dávají jména nejen vyšlechtěných ryb.
- tak trochu částečně je to pravda
- správně by mělo být uváděno nesoucí gen ino, nebo inos,
- samotné uvedení albino a dost často používané albín, je v řadě případů zavádějící....
On tohle téma skvěle umí Jarda Hofmann, tak se mi do něj moc nechce... ale aby se ta besídka nezvrhla... albinismus je jen jeden a ještě bych zdůraznil neexistuje částečný. Zkusím to nějak zformulovat, snad mi tolik nenaplácá. Albinotičtí jedinci nutně nemusí být jen a bezvýhradně bílí, pigmentace na některých částech těla může zůstat zachována. Jde tedy opravdu jen o poruchu - netvoří se melanin a oči jsou červené.
-pokud by to měl být Albino, neměl by mít teda ploutve sklovitě bílé, bez černé pigmentace?
-červené oko, je geneticky zastoupeno i u jiných barevných mutací,
Mně se teda zdá, že ta ryba červené oko má... takže by to albín být mohl...
Starší reakce
V 54 litrech hrubýho?
Edit: Podívej se, jestli se chceš dobrat nějaký smysluplný odpovědi, tak se odmaskuj, zaregistruj se, zřiď si prezenataci předmětnýho akvária kde se ryby nacházejí, uveď co nejvíce pravdivých údajů a jistě se velmi rychle najde někdo, kdo bude umět poradit. Na první dobrou bych začal měnit vodu, tedy tuto univerzální radu používám bez skrupulí aniž o tom akváriu cokoliv vím.
Starší reakce
Dnes je u nás veliká rodinná oslava, stále probíhá
..tak nejen já jsem ve stresu já ale i ryby.. tím to bude že nežerou a schovávají se za filtrem
Mrazeny file jim chutnalo...posekany zamrazeny patentky maly cvrccy maly zopobhasy...samozdrejme sem daval a granule hikary...Vsechno zradlo co ma proteiny.Zerou mi jak z hlqdiny tak ze dna....Jsou jakpopelnice
Koukni mi do profilu....mam je asi od 5-6 cm....
At se dari
které konkrétně? koukal jsem po netu a našel jsem víc druhů a u jednoho psali že je přímo pro býložravé cichlidy ale u dalších jsem nenášel že pro dravé.
Jednoznačně granule pro cichlidy od Hikary... To ti moji blbci neodmítnou ani když jsou přežraní... Střídám je s granulema sak (normální "příchuť") velikosti 3 nebo 4 pro větší ryby.
0 05.12.2015 12:44 sachlj Jaké krmení pro ryby cca 6-7 cm zvolit? Zkoušel jsem vločky, granule na dno, granule tetra do terčovce, sušená gammamarus ale stále to je ochutnají a moc nežerou. Až budou větší tak mám malé granule pro výkrm pstruhů a pro větší pak halibut granule. Plánuji taky konečně "vyžrat" šuplík mraženého co terčovci odmítají. Teď ale potřebuji aby se trochu rozežraly. Najít něco, čemu neodolají. Co fungovalo vám v téhle velkosti? Chyba byla že jsem s prodavačem rozobíral kde co ale na to (moje chyba) co jim dávají jsem se nezeptal.Nicméně měl poloviční akva než já a měl jich tam dobře 30. Tím to bude, že ze školky jsem vytrhl dva a dal je to tělocvičny.
Starší reakce
1/Po 8 měsících až roce v cca 10-12 cm... což může být při dobré údržbě a krmení i dříve.
2/ Ano.
3/ Ne. Ale jsou čarodějové, kteří hledají pohlaví ryb podle kyvadýlka a pletou se jen ve 20%...
0 23.10.2015 13:02 sachlj V jakém věku, při jaké velkosti se začnou párovat ? Je možné, že by se stalo a i ze skupiny 6-8 mi ryb by se nenašel pár ? Je možné rozeznat pohlaví u prodejní velikosti malých ryb ?
Starší reakce
0 24.06.2015 07:17 Mejla82 –
Re: RAP Premeril jsem akva pri cisteni a ma 230delku 50 sirku a 60 vysku. 4 ks. v dospelosti by tedy nemel byt problem.
Pětistovka a dva páry oskarů nevidím při vhodném sestavení dekorací jako problém.
Když já píšu obecně, mám tím namysli téměř vždym ale existují vyjímky. Ale Oscaři tou vyjímkou opravdu nejsou, pokud tedy nebude mít nádrž dlouhou 4 metry.
Obecně je možná závazná vyhláška
, ale tvrdit něco obecně (tedy jako vždy platný fakt) u cichlid, to je tedy nesmysl!!! Ono docela dost záleží na druhu...jen namátkou, kdy to fakt neplatí... T.meeki, C.cutteri, ale v mladším věku třeba i A.rivulatus. Ale výtěry je třeba sbírat, to je tedy fakt...Pokud je nádrž dostatečně velká, aby v protilehlých rozích mohlo vzniknou třecí teritorium, zas tak veliký problém to není!
Tyto rozměry ti ovšem 600 litrů nedají.....
Obecně u Cichlid platí, že pokud jsou jen 2 páry, ten silnější ten 2 ubije..... pokud by jich bylo více..... nebude to tak. Takže buď 1 pár nebo více kousků
0 22.06.2015 21:53 Mejla82 Budu zakladat nadrz na 600l 200x50x50cm bude pouze pro vrubozubce pavi (oskar red tigger)Ted resim zda bych mohl v dospelosti mit 2 pary....co myslite??
Starší reakce
To AQ už máme dýl měli jsme v něm jiný ryby ,ale než jsme pořídily vrubozubce nechali jsme několik dní jet AQ bez ryb ,filtr je tam takovy velký vedle AQ ,nevím co je to za typ ,odkalujme 1x tydně přitom se mění voda
Kolik a jak je to akvo starý? Co je tam za filtraci, odkaluje se i 1x týdně dno?
Asi je lepší buď jedny nebo druhý
Hejno, nehejno, já se budu držet tý vody jak "ono" košile.
Krmení 2x denně, nevíme co je tam za filtraci, nevíme jaký jsou intervaly a kolik vody se mění, mě to prostě, tedy zatím, stále táhne k tý vodě.
Edit: Tak jedn údaj už máme.
Ono je něco jiného pár kusů a hejno...
A hejno s hejnem, to je konflikt snadný...
Za mě, častější výměnou i většího množství vody se nedá nic zkazit.
To je zajímavé, ani by mě to nenapadlo...
Mám sice jen tmavé, ale tchán má 3 tmavé a 2 albíny pohromadě, ještě v docela (na ně) malé nádrži a "vycházejí" spolu bez problémů... Jediné vysvětlení co mě napadá je, že takhle spolu byli od malička.
Ale docela nedávno mu odešli dva tmaví a nahradil je zase tmavými, sice téměř dospělými, ale o dost menšími, než ti albíni a také vše v pohodě, tak nevím...
Akvárium máme kolem 400L a teplotu vody 26C. Krmíme je i 2x denně. Jsou pořád hladový ale když je pozorujeme, tak tmavý napadají barevný a ráno jsou mrtvý. Přitom na youtube jsem viděla videa klidného soužití všech barev.
Nedávno jsme s Tomášem na Mělníku řešili rasismus u těchto ryb. Měli hejno tmavých a hejno albínů v jedné nádrži... Museli je oddělit. Když se bílá zamotala do tmavých, hned po ní ostatní šly...
Ač nevíme vůbec nic o nádrži kde se ryby nachází, dovolím si zavěštit a předpokládat, že za tím úhynem je kvalita vody v nádrži, takže jestli budeš tento můj pokus chtít vyvrátit, rozepiš se o nádrži a úplně nejlepší by bylo zřídit prezentaci předmětný nádrže, kde uvedeš co nejvíce informací, aby bylo tzv. z čeho vařit.
0 04.02.2015 14:49 proiture Zdravím, koupily jsme si 4 vrubozubce paví a 2 albíny. Jenže po pár dnech jsme je našli albíny mrtvý. Dokoupily jsme red tiger a už zbyla jen jedna můžete mi poradit, jak je to možné? díky
Starší reakce
Pěkné...
0 03.02.2014 22:01 Petr Starší reakce
Já jsem tady za to vyletování žrádla z žáber trochu i rád.
Když dávám kancům velké plovoucí granule, nebo tubifex kostky, tak se díky tomuto plýtvání velkých nakrmí i menší ryby v nádrži.
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 7 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12468x